Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 9. 3. 2009 23:25

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Jiří Mašek - o transformaci světa

Jeňýk napsal(a):

Heluško ty vážně připouštítš možnost existence Třetí říše na Marsu? To mi fakt nepovidej......... roll

Já to vidím tak, že ti, kdo "připouštějí" také něco jiného, než co "moderní věda" potvrzuje, jsou hnacím motorem společnosti. Nebýt jich, sedíme v jeskyni, svítíme loučí a obcujeme každý s každým (já vím, to by mohlo být i fajn, už mlčím)

Připouštět ještě neznamená věřit. A v moha případech ani nikdy znamenat nebude, ale v některých ano. Kdo ví, jakou se takto možnost ukáže být za 100 - 200 let?
Fantasmagorie?
Každodenní realita?
Uvidí se.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#102 9. 3. 2009 23:54

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Heluška napsal(a):

Já Ti člověče vážně nevím, ale můžeš na 100 péro jistě vědět, že to je opravdu jen fantasmagorie.?
To bych Ti tu jistotu byla schopna i závidět. Ale mně Ti se  Jeňýku, žije hezky s vědomím,  že prostor pro člověka by mohl být  tak neomezený.

Heluško jasně že to nevím a neví to nikdo. Na tom jsou právě založený tyhle typy knížek a třeba i Osud. Víme že nic nevíme a někteří holt nám o tom rádi vyprávějí, píšou knihy a dělají webový stránky.
Mě samozřejmě taky štve ta představa že bych si tady "odbóchal" nějakejch pár desítek let pak natáhnul bačkory a tím by to všechno skončilo. Taky je mi jasný, že kdybychom na 100% věděli že tímhle to nekončí a po smrti si ještě někde coby dušičky nebo jánevimco užijem, tak by to podle mě znamenalo definitivní rozklad lidský společnosti. Takhle je to prostě lepší že víme prd a ten čas tady máme vcelku pevně ohraničenej. wink

Dyk si představ tu hrůzu že na Marsu sedí ten pitomec Hitler s druhým pitomcem Stalinem a zase něco vymýšlejí......... to už radši věřím že se převtělili třeba v prasata a zejtra si je dám pěkně obalený s bramborovým salátem. Nojo jenže to by vlastně znamenalo že už tady zase někde běhají coby něco jinýho..... tak to třeba opravdu je nějak jinak. roll wink

Pandorraa napsal(a):

Nebýt jich, sedíme v jeskyni, svítíme loučí a obcujeme každý s každým (já vím, to by mohlo být i fajn, už mlčím)

Jojo už mlč protože to by zas tak úplně špatný nebylo, pokud by mě někdo nevzal zezadu kyjem po palici za to že jsem ho předběhnul. big_smile

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#103 10. 3. 2009 0:29

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Jeňýku,
no, fakt se mi taky nelíbí, že by tam Tebou jmenovaní mohli číhat na svou novou šanci a pak nám to definitivně nandali.
Taky si nemyslím, že by lidem uškodilo vědomí, že mají mnoho životů před sebou i za sebou. Že by to rozložilo společnost.
Třeba by nekradli tak rychle, něco by si nechali i na příštělol lol.
Ne , myslím, že by právě proto neměli potřebu hromadit a nebo válcovat ostatní.
Protože jestli je pravda, že jsme žili už všude a byli všemi možnými typy lidí v různých barvách kůže, , za předpokladu,že si toho budou všichni vědomi, pak na co a s kým vést války, proč hromadit ,aby bylo víc, než u sousedů......
Všechno by dostalo úplně jiný rozměr.
A k tomu ta telepatie, jako běžná komunikace, ale to je hodně vzdálená budoucnost. ....

A možná přijde i zahradník, řekne, že projekt zvaný Člověk na planetě Zemi se nevyvedl, celou planetu znova překope a přeryje, obrátí vše vzhůru nohama,zlikviduje vše , co by mohlo znova vyrůst, přiveze ze vdáleného vesmírného světa jiné vzorky a jako  kosmický Mičurin začne znova.

........nebo by v té jeskyni někteří byli dvakrát a na Tebe už nezbylo  dumbom lol

Není tady

#104 10. 3. 2009 8:46

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jeňýk napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Nebýt jich, sedíme v jeskyni, svítíme loučí a obcujeme každý s každým (já vím, to by mohlo být i fajn, už mlčím)

Jojo už mlč protože to by zas tak úplně špatný nebylo, pokud by mě někdo nevzal zezadu kyjem po palici za to že jsem ho předběhnul. big_smile

Jj.... tomu se říká přirizený výběr nebo-li právo přežít pouze pro silnějšího a schopnějšího wink
To jsme dneska taky vylepšili na pro schopnějšího všeho, že sad

Není tady

#105 10. 3. 2009 9:01

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Moc hezky vyjádřené, Helu. smile Ale neboj, právě že povedlo, tomu zahradníkovi se to povedlo. I ty oddělené životy, kdy vlastně nikdo pořádně neví, jelikož neexistuje přesah z jednoho do druhého, nelze zaznamenat kontinuitu.., pouze Tulku. Musíme si uvědomit, že stojíme někde na počátku vývoje. A jestliže máme mít skutečnou svobodu, pak respektive nechceme být determinováni takovým přesahem. Tehdy zkoušíme leccos. V jednom životě uzurpátor, v druhém druid milující stromy a les. V dalším víla pramene, onde zas válečník dobývající říše. Čaroděj s velkou magickou mocí, který jediným rituálem dokáže proměnit zemi na popel. Jindy laskavý mudrc a léčitel, k jehož rukám se utíkají všichni pro uzdravení.

Tohle všechno by se nekonalo, kdyby ona kontinuita vědomí byla předem dána. Vlastně nic z poznání svobody individuality bychom nezažili, kdyby v každém novém zrození našich životů byly vzpomínky na dávnou minulost. Nebo by nás spoutaly, předem ohraničily budoucí kroky a my bychom se ani nemohli vzbouřit a jednat navzdory jim. Ne, tohle zahradník promyslel dobře, ba přímo geniálně, jen do své mysli musíme vpustit obraz, že jsme teprve na začátku. smile

Crabat

Není tady

#106 10. 3. 2009 10:03

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

S přesahy paměti do různých životů mᚠurčitě pravdu, Crabe, myslela jsem opravdu jen to vědomí, že tu nejsme pro jeden život, ale že sem chodíme jako do školy , vědomi si i té ztráty paměti, ochotni stále na sobě něco zdokonalovat.
Z tohoto úhlu viděno, člověk se nemůže ani tady na nikoho zlobit, přestože nás tu někteří snaží systematicky přesvědčovat o platnosti svých názorů.
Jen v rovině teorie uznávají, že je různorodost dobrá, ale  vždy až za jejich pravdou.
Na tyhle debaty já nemám.
( něco jsem si vedle přečetla, tak jsem měla potřebu odběhnout od zahradnického tématu)

Není tady

#107 10. 3. 2009 10:11

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Ne, zlobit se nemůže.., jen Láska. Ale ta je někdy skryta i za hněvivými slovy. pussa

Crabat

Není tady

#108 10. 3. 2009 10:21

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

... a ta hněvivá slova většinou pramení ze strachu... stolt

"Taky je mi jasný, že kdybychom na 100% věděli že tímhle to nekončí a po smrti si ještě někde coby dušičky nebo jánevimco užijem, tak by to podle mě znamenalo definitivní rozklad lidský společnosti."
Jeňýku, téhle větě nerozumím.... Především tomu slovu "užijem" a "dfinitivní rozklad společnosti"... Můžeš mi to vysvětlit? BI.

Není tady

#109 10. 3. 2009 12:11

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pandorraa napsal(a):

... a ta hněvivá slova většinou pramení ze strachu... stolt

"Taky je mi jasný, že kdybychom na 100% věděli že tímhle to nekončí a po smrti si ještě někde coby dušičky nebo jánevimco užijem, tak by to podle mě znamenalo definitivní rozklad lidský společnosti."
Jeňýku, téhle větě nerozumím.... Především tomu slovu "užijem" a "dfinitivní rozklad společnosti"... Můžeš mi to vysvětlit? BI.

Zase to "BI" wink naštěstí už mi to vedle vysvětlili co to znamená...... ještě nedávno jsem myslel že je to nějaká vaše sektářská zkratka (Bez Inteligence) když si myslíte o druhým že je blbec nebo tak něco. big_smile

No jak jsem to myslel? Tak že lidi drží trochu na uzdě ten strach ze smrti a z toho co bude potom. Představa že budou lidi na 100% vědět že jsme tady vlastně jen tak "na kukačku" mě celkem děsí. Už teď se někteří jedinci, třeba v autech, chovají jako by věděli že jsou tady jen na skok a pak budou v klídku pokračovat zase jinde a jinak. cool
Já jsem ale samozřejmě jen teoretik a na Duchovním jsem spíš omylem, takže tyhle moje oduševnělosti musíte brát s rezervou. big_smile

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#110 10. 3. 2009 12:30

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Jendo, to já ale také nevím, já myslel že BI je běžný idiot, takže jsme to pochopili poměrně shodně. big_smile
Co to tedy znamená, abych si názory těch, co mi BI občas poslali, mohl poopravit. smile
Já se tomu ani nějak nebránil, že mě někdo má za idiota, dokonce jsem to považoval za takové teplé, hřejivé...
Hmm... A ono ne?.. smile smile

Crabat

Není tady

#111 10. 3. 2009 12:33

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

Jeňýku, tak mě naopak docela vyděsilo, že tu budu znova a znova a dokud to nezvládnu ta budu opakovat a opakovat a budu se dostávat do čím dál t잚ích situací, aby mě to už konečně nakoplo a já začala "zvládat"
Například ten šílenec v autě může být příště mámou, který jinej šílenec přejede dítě sad

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#112 10. 3. 2009 12:36

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Crabat napsal(a):

Co to tedy znamená, abych si názory těch, co mi BI občas poslali, mohl poopravit. smile

BI = bez ironie  smile

Není tady

#113 10. 3. 2009 12:41

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jája napsal(a):

Jeňýku, tak mě naopak docela vyděsilo, že tu budu znova a znova a dokud to nezvládnu ta budu opakovat a opakovat a budu se dostávat do čím dál t잚ích situací, aby mě to už konečně nakoplo a já začala "zvládat"
Například ten šílenec v autě může být příště mámou, který jinej šílenec přejede dítě sad

Já si to představuju tak nějak na střídačku, jeden život v pohodě a další zase pořádnej stresáček aby se to vyrovnalo. smile
Takže když mě se teď celkově docela daří, tak jsem zvědavej co to bude za mazec příště.......... roll wink

Není tady

#114 10. 3. 2009 12:46

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Jájo, nebůj! Právě tím, že si to uvědomíš a mysl to zpracuje jako reálnou hodnotu, se to již nestane. Nebo Tvé celkové ladění se tím změní. Začneš uvažovat v jiných intencích a proto se to již nestane! Tohle je vývoj. S celým svým duchovním aspektem. Ale dokud si to neuvědomíš, nepřipustíš takovou "Nebetyčnou Blbost!", do té doby to právě pořád hrozí. Jasný?..

Crabat

Není tady

#115 10. 3. 2009 12:48

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

ještě není všem dnům konec Jeňýku reta
teda já mám spíš představu, že v každém životě řeším něco jiného a někdy to vypadá snadněji než jindy... no a když nesplnim to, co jsem si naplánovala - tak holt reparát wink

teda já to asi píšu, tak nějak hodně zjednodušeně, snažim se o tom nějak moc nepřemejšlet - zdá se mi to potom nějaký těžký lol

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#116 10. 3. 2009 12:52

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Ahá.., bez ironie! Tak teď to teprve dává smysl.
Někdy jsem zkrátka úplně "BI" (bez inteligence).
Když použiji Tvoji, tedy tu lepší verzi. big_smile big_smile

Crabat

Není tady

#117 10. 3. 2009 12:53

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

Crabate - byl tam minulej čas (fakt pro mě to zjištění bylo dost strašný) teď to nějak neřešim, snažim se žít co nejlépe, měnit svůj život, ale nestresuji se tím, když to nejde hned (což samo o sobě je u mě úžasnej úspěch lol ) - jsem se jen pokoušela vysvětlit, že naopak vědomí toho, že se budu vracet, je takové zavazující

Není tady

#118 10. 3. 2009 12:56

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jája napsal(a):

ještě není všem dnům konec Jeňýku reta

Jojo já tady podám hlášení až se do těch sr..ek pořádně propadnu, zatim ještě balancuju. wink

Není tady

#119 10. 3. 2009 12:58

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Tak to dělᚠdobře, Jájo. stolt pussa

Crabat

Není tady

#120 10. 3. 2009 13:58

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Crabat napsal(a):

Jendo, to já ale také nevím, já myslel že BI je běžný idiot, takže jsme to pochopili poměrně shodně. big_smile

Já myslela, že bisexuál ... to je vidět, na co myslím gloria

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#121 10. 3. 2009 14:04

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Heluška napsal(a):

Jeňýku,
no, fakt se mi taky nelíbí, že by tam Tebou jmenovaní mohli číhat na svou novou šanci a pak nám to definitivně nandali.
Taky si nemyslím, že by lidem uškodilo vědomí, že mají mnoho životů před sebou i za sebou. Že by to rozložilo společnost.
Třeba by nekradli tak rychle, něco by si nechali i na příštělol lol.
Ne , myslím, že by právě proto neměli potřebu hromadit a nebo válcovat ostatní.
Protože jestli je pravda, že jsme žili už všude a byli všemi možnými typy lidí v různých barvách kůže, , za předpokladu,že si toho budou všichni vědomi, pak na co a s kým vést války, proč hromadit ,aby bylo víc, než u sousedů......
Všechno by dostalo úplně jiný rozměr.
A k tomu ta telepatie, jako běžná komunikace, ale to je hodně vzdálená budoucnost. ....

A možná přijde i zahradník, řekne, že projekt zvaný Člověk na planetě Zemi se nevyvedl, celou planetu znova překope a přeryje, obrátí vše vzhůru nohama,zlikviduje vše , co by mohlo znova vyrůst, přiveze ze vdáleného vesmírného světa jiné vzorky a jako  kosmický Mičurin začne znova.

........nebo by v té jeskyni někteří byli dvakrát a na Tebe už nezbylo  dumbom lol

Až mi bude tak sto deset, přijde Bůh a zmáčkne RESET... Radostná vyhlídka, K. Plíhal

Upravil(a) Selima (10. 3. 2009 14:05)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#122 10. 3. 2009 16:09

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Skutečnost bude stejně daleko barvitější, než si umíme představit smile Třeba právě tahle krize bude pěkná zkouška pro nás všechny. To bude ještě pěkná sranda... jestli opravdu v Americe propuknou nepokoje, zavede se stanné právo, přiletí asteroid (jeden už přiletěl, ale těsně minul). Jestlipak je Obama ďábel sám ... smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#123 10. 3. 2009 17:20

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ježkovy voči - říkám JASNĚ ježkovy, tak neplést s Maškovy wink.
Se hluboce omlouvám, nedošlo mi, že zkratku, kterou tu před lety vymyslela tuším adra - ale to si nejsem jistá - každý rozklíčuje jinak - BI, tedy bez ironie smile Tehdy vznikla v jakési diskuzi, kde chyběla mimika a gesta, tudíž jsme ji kodifikovaly jako platnou a k textu vysvětlující, aby nedocházelo k omylům a mylným pochopením...a vono stejně joooo.

Pořád říkám, že tady se klidně člověk i rozkrájet a položit na chleba může, stejně je mu to kolikrát prdlajs platný roll

Jinak Jéńo díky za vysvětlení.
Pokud takhle chápeš/nechápeš inkarnaci, tak to pak je jasný. Chápu tvůj odpor.
Jenže ono je to spíš tak, jako v běžném - tom jednom - životě.
Jak zaseješ, tak sklidíš smile Něco zvořeš a tak si to vypiješ. Dᚠto do pořádku a pokud si nedᚠpozor a zase šlápneš vedle, tak zase spadneš do toho...sakra jsem zapomněla, jak se tomu říká grater
Jsem totiž "volaká rozvrkočená", bo sem se konečně odhodlala nahlásit ztrátu dokladů, byla jsem tam DVAKRÁT o hoši nebyli..... asi někde pomáhají a chrání, takže já jdu zase hledat. By mě fakt zajímalo, kam jsem ten řidičák a ostaní doklady dala dumbom
Hele, to jsou přesně ty chvíle, kdy mne štve, že neumím čarovat! Stačilo by čáááry mááááry fuk a bylo by tummenupp

Není tady

#124 10. 3. 2009 20:10

majkafa
Host

KALIK napsal(a):

Skutečnost bude stejně daleko barvitější, než si umíme představit smile Třeba právě tahle krize bude pěkná zkouška pro nás všechny. To bude ještě pěkná sranda... jestli opravdu v Americe propuknou nepokoje, zavede se stanné právo, přiletí asteroid (jeden už přiletěl, ale těsně minul). Jestlipak je Obama ďábel sám ... smile

Těsně? Jsem se smála, když uvedli tu vzdálenost, že prý těsně. Těsně je u mě těsně, třeba tak 10 metrů bych ještě brala, pokud se jedná o Zemi. smile
Jsem offtopic tuto debatu moc nečtu, jen jsem chtěla podotknout, že Obama mě nějak hluboce zajímá, zatím nevím jak. Ale čtyřky jsou jasné. Je mi hodně blízký. A je 44. prezident a já jsem se narodila 4.4. a on přijede na návštěvu do Česka zřejmě na mé narozky. Zajímavé. Jsem zvědavá, co se z toho vyklube.
Nějak se mě hluboce dotýká.

#125 10. 3. 2009 20:15

majkafa
Host

Pan, nehledej, chvilku v klidu počkej. Kdo nehledá, najde. Aspoň mně se to vždy osvědčuje.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí