Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#401 23. 11. 2009 12:48

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Jiří Mašek - o transformaci světa

Pisatel napsal(a):

hirondel napsal(a):

Pisatel napsal(a):

Moudrý a klidný muž, totiž se nikdy neuchýlí k urážkám, snižování toho druhého, proto mě může urazit jen inteligent, bo ten se k tomu nikdy nesníží.

Pisateli prosim Te,tohle je nejake vysvetlovani,nebo snad jen konstatovani,nebo co presne za smysl nese tahle veta? A komu ji vlastne pises? Sobe?   big_smile

když vytrhneš věc z kontextu pak je těžké ti odpovědět.  Hlavně tomu tvému egu lol

Naco by jsi chtel odpovidat?  Ja se Te na nic neptam pisateli at jiz to vypada zdanlive jakkoliv.    lol

Veci ,jak vime, muzou byt jeste stokrat jinak nez se domnivame.  smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#402 23. 11. 2009 12:54

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Pisatel napsal(a):

Ale zapomněla jsi má drahá, že si to vzala za své ukliouzla na tom a podle toho jednala jiná nejmenovavá ženština, bo to co jsme napsal, jsem neřekl já, ale.......

Co mam ja osobne spolecneho s tim kdo na tom uklouzl a ozval se?  va
Ono jak rikam,vsechno muze byt jeste jeste jeste uplne jinak nez se zda.    wink

Není tady

#403 23. 11. 2009 13:34

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

A jeje, teď jsem si naběhl, bo jsem zapomněl, že vlastně mluvím s papouškem lol

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#404 23. 11. 2009 13:54

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

A jeje... ze by vlastovka byl papousek?  lol  Se me nejak nezda... aaaa neeeebo ze by to byl tygl?    vissla

Není tady

#405 24. 11. 2009 8:41

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Pisatel napsal(a):

KALIK napsal(a):

elderxxx napsal(a):

KALIK
"Krize je tu především díky tomu, že náš stát nepracuje především pro lidi (které má zastupovat)"

Tak sa ta pytam ked stat podporuje spolocnosti a banky potom pre koho pracuje ked spolocnosti a banky zamestnavaju ludi?

Co ti říká pojem efektivita práce? Myslíš, že společnosti zaměstnávají lidi, protože jsou sociální a mají rády lidi? Ne, kdyby nemusely, nezaměstnávali by. To je ostatně už zřetelný trend, který si možná nepostřehl wink

Kaliku, čistě hypoteticky, zajímalo by mě co by kolega Elderxxx dělal, kdyby lidi najednou (teda z donucení zelených a spolků na ochranu přírody) se najednou rozhodli, že nepotřebují baráky, auta, a jiné vymoženosti a vrací se teda do lůna matky přírody, bydlí v chýších (netřeba cihelen a všech těch výrobců domů a prodejců Bauhaus a Hornbach a pod.), mají svoje kravky (netřeba jim jatek a zemědělských podniků) a čtyřnohé dopravní prostředky (netřeba automobilek) a pod., netřeba jim gigantyckých nadnárodních společností a už vůbec bank bo ty barevné papírky jsou jen pro zlost a netřeba jich.

Pro eldera by to byla katastrofa. K čemu by mu byla nastudovaná fakta o vědě? Asi k ničemu a proto se tak zarputile drží... big_smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#406 24. 11. 2009 8:46

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Pisatel napsal(a):

Tady někdo míchá jablka s hruškama. lol Větší zhovadilost jsem slyšel už jen v USA a tady u tohodle pána.
No ani se nedivím, že jsme v krizi a v těžkém společenském marastu, když se tu do ekonomiky tahá politika a do politiky ekonomika.  Tady by skutečně měl někdo jít do 7 třídy a zvládnout základy občanské nauky.  Demokracie jest vláda lidu a toliko jen v politickém směřování společnosti. Ekonomika byla a je samostatná a na politice nezávislá, bo lidi pořád budou potřebovat jíst, bydlet a něčím se zabývat, nezávisle na politické cestě samotné společnosti. Ach jo co se ještě nedozvíme.
Takže trhy dle tebe fungují jen kde je vyvezena demokracie? Jako že např. v otrokářské společnosti trh neexistoval a nefungoval?

Politika a ekonomika jsou tu od toho, aby se navzájem ovlivňovaly. Snad nemusím zdůrazňovat, jak jsou tyhlety dva světy propojeny. Čili demokracie je vyvážena, aby nebylo zjevné, že vládnou pořád ti samí lidé, jednotlivci smile

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#407 24. 11. 2009 8:55

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

DaiTerr napsal(a):

Krize je bohužel nutnost. Nemusí se nám to líbit, ale tak to je. Krize je součást vývoje společnosti. Krize nám ukazuje, že něco je špatně a něco se musí začít znovu..

Ale také záleží na tom, jestli tak krize je opravdu krize a není jen "krize", co se schovává za něco jiného, třeba za manipulaci společnosti.

Počet lidí na planetě není problém takový, jako myšlení určité skupiny lidí, která si myslí, že "jsou ti vyvolení", co smí jiným diktovat. Tito lidé by strašně rádi, aby Afrika a Čína zůstaly v "době kamenné" a plnily funkci surovinových základen a levné pracovní síly. Jenže přání takových lidí je samotné začíná "devalvovat" na nižší a nižší úroveň podle zákonitosti - "nepřej jiným to, co bys sám sobě nepřál, protože jakékoliv přání vyslovené na jakoukoliv adresu se vrací jako bumerang znásobeno o odezvy "obdarovaných".. Je samozřejmé, že tito lidé by byli nejradši, kdyby co nejvíce lidstva vymřelo. Ale naštěstí tyto názory lze brát pouze jako "katalyzátor vývoje", který lidstvo snad konečně posune kupředu, neboť si uvědomí, jak moc je s ním manipulováno. Je jisté, že se budou přehodnocovat priority.. Zatím peníze jsou vždy "pouze" na prvním místě, pak dlouho nic, pak další hmotné statky, pak dlouho nic a pak teprve "nějaký život".. Je jasné, že takový vývoj není žádoucí. Planeta uživí mnohem více lidí, ale pouze za předpoklau, že tito lidé se začnou chovat ke své planetě rozumně. Zatím vždy zvítězila "ekonomická nenažranost".. Tak uvidíme, co bude dále. Jedno je jisté - vývoj, ať je jakýkoliv, nejde zastavit.

Nadreklama a nadspotřeba - jo, to máte pravdu, ale taky je nutné dodat, že nad tím vším vládne i nekvalita a neosobitost. Každý výrobek si nese "energetický punc" daného výrobce, který mu předává "vibraci" výrobního procesu.

30-ti denní zásoby - tak jak co a jak v čem. Třeba energetické zásoby jsou docela problém.. Zásoby jídla - teoreticky by se to zvládnout dalo, ale to jen odhaduji. Velký problém je ten, že je tu velká závislost na energiích. Stačí vypnout proud a najednou si každý uvědomí, jak moc závislý například na elektřině je..

Krize a banky ve státech (USA) - tam se to opakuje v periodách po několika desítkách let. Když se podíváte do minulosti, tak najdete paralely. Jediný, kdo na tom vždy vydělal, tak byli ti, co vlastnili ty nejlepí banky, protože tito lidé většinou veškeré zkrachovalé banky zkoupili. Dokonce se nabízel i názor, že tyto "bankovní krize" nejsou nic jiného, než návod, jak se zase obohatit a udržet tak později cenu oběživa, byť na úkor zničení životů milionů lidí..

Krize a Evropa - zatím "přebíráme" módní trend ze států. Uvidíme, jak moc bude EU rozumná a jakou bude mít snahu si s touto "krizí" poradit. Zatím největší chaos a největší krizi pomohly zapříčinit sdělovací prostředky, které v honbě za senzacemi dokázaly udělat pouze to, že se lidi zalekli, přestali nakupovat a v momentě se spustila lavina následků - "nekupuješ = není prodej = není práce = nezaměstnanost = klesá soběstačnost ekonomiky v dané oblasti". Je zřejmé, že systém jako takový je velmi dobře manipulovatelný po téhle stránce..

Krize je nástrojem v systému a je to v dnešní době velmi zneužitelný nástroj. Pokud s tímto nástrojem někdo pracuje, jistě zná jeho možnosti. Pak stačí jen nesmyslné hypotéky rozdávat jako na běžícím pásu, čímž dosáhne postupné devalvace měny a statků. Další fáze - stačí vyvolat řádnou paniku přes sdělovací prostředky. A zbytek už udělají lidi samotní.

"Barevné papírky" - kdo dnes řekne, že je nepotřebuje? Dokáže to málokdo.. Barevné papírky jsou prostě hybatelem událostí téměř ve všech odvětvích. Pokud by lidstvo chtělo zrušit barevné papírky, pak by zřejmě bylo nuceno přejít k "výměnnému obchodu"..

Cesta z krize? Zřejmě nastane čas, kdy rozum zvítězí nad ekonomickou hrabivostí a pak bude mít lidstvo šanci pokračovat dále. Kdyby totiž rozum zvítězil nad hrabivostí dávno, pak by jednak planeta nebyla tak "přelidněná" a mimoto za ty prostředky, co se vydaly na války, bychom zřejmě dávno kolonizovali jak Měsíc, tak i Mars, nebo přinejmenším by už byly města na oběžné dráze a těžily by se suroviny z jiných nalezišť, než na Zemi.. Ale je zřejmé, že si tímto lidstvo musí projít. Takže otázka je - kam nás to přivede.

Elderxxx - diskusi zde ber spíše jako formu relaxace, kdy si pokecá mezi sebou pár přátel. I když je jasné, že argumentace s Pisatelem tě rozčílila, přesto si myslím, že to oslovení si nezasloužil. Nazvat někoho v afektu takovým označením - to je jedna z těch jednoduchých a rychlých možností. Ale brát v potaz, že každý člověk má právo na svůj osobní názor a polemizovat s ním tak, aby ten dotyčný svůj názor poopravil - to chce právě tu horší variantu a ne každý má na ni čas  a náladu. Pisatel na venek působí dost "učitelsky" a "karatelsky" s tím, že své názory podává dost rezolutně, ale ber to jako nastavený styl v polemice s ním a je jen na tobě, jak se s tím vyrovnáš. On nabízí "něco" a ty buď můžeš přistoupit na tuto polemiku o "něčem", nebo to prostě jde mimo tebe, protože si můžeš říci, že by sis s ním nerozuměl. A nebo na tuto polemiku přistoupíš, ale zase je dobré dodržet nepsaná pravidla "hry".. Možná má pravdu on a je možné, že si časem svoje názory můžeš pozměnit, nebo máš pravdu ty a on si může časem některé názory pozměnit, avšak častováním dotyčného některými výrazy si jen tuto "hru ztížíš"..  Když bys prošel diskuze tady na fóru, zjistil bys, že Pisatel si musel projít něčím, co by každý hned tak neunesl a tak i jeho chování je poplatné těmto zkušenostem. Je na každém z nás, jak se s "jeho nabízenými názory" vyrovnáme.  Osobně mám též problém s některými názory, ovšem je to můj problém, ne jeho. A mým právem je zase jemu říci, že se mi nelíbí ten a ten názor, takže on je nucen toto respektovat. Ale vše v mezích (jakkoli vratkých) nepsaných zákonů polemiky.

Pisateli, ohradil ses vůči Elderovi, co se týká jistého oslovení. To je pochopitelné. Ovšem zaznamenal jsem i z tvé strany například vůči Hirondel pár velmi nepříjemných výpadů. Co myslíš, nestalo se ted´ to, že se ti může vracet odezva toho, co jsi vyslal Hir? Také jsem tehdy přemýšlel, že je to jisté překročení mezí a že je to tak na ban.. (Ano, máš pravdu, houby je mi co po tom, mám si hledět svého.. Jen jsem to napsal jako vodítko. Nic více)

Pan, máš pravdu, že Elder to v té chvíli neustál. Sám jsem to taky párkrát neustál. A jak tak sleduji diskuse, tak i jiní to nejenom "párkrát" neustáli..

(Moje názory ohledně krize berte s nadhledem a úsměvem. Nejsem ekonom, pouze jen tak filozofuji, nic více)

Dai, je vidět, že když se zastavíš a zamyslíš, má to svoje plody smile

Není tady

#408 24. 11. 2009 10:05

BB
♥♥♥♥♥♥-

Jak nadčasové :

"Přelom hospodářské krize? Nevěřín na žádné přelomy samy od sebe. To, čemu jsme zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu. Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek. V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledku tohoto omylu. V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných  geniálních obratů a kombinací. Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku. Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující, dělat to, co nás pozvědlo z poválečné bídy, pracovat a šetřit a učinit práci a šetření výnosnější, žádoucnější a čestnější, než mrhání a lenošení. Máte pravdu, je třeba překonat krizi důvěry, technickými zásahy, finančními a úvěrovými ji však překonat nelze, důvěra je věc osobní a důvěru lze obnovit jen mravním hlediskem a osobním příkladem.

Výrok Tomáše Bati z roku 1932

BB

Není tady

#409 24. 11. 2009 10:24

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

jj, je to pořád o tom samém...

Není tady

#410 24. 11. 2009 11:19

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

KALIK napsal(a):

Pisatel napsal(a):

Tady někdo míchá jablka s hruškama. lol Větší zhovadilost jsem slyšel už jen v USA a tady u tohodle pána.
No ani se nedivím, že jsme v krizi a v těžkém společenském marastu, když se tu do ekonomiky tahá politika a do politiky ekonomika.  Tady by skutečně měl někdo jít do 7 třídy a zvládnout základy občanské nauky.  Demokracie jest vláda lidu a toliko jen v politickém směřování společnosti. Ekonomika byla a je samostatná a na politice nezávislá, bo lidi pořád budou potřebovat jíst, bydlet a něčím se zabývat, nezávisle na politické cestě samotné společnosti. Ach jo co se ještě nedozvíme.
Takže trhy dle tebe fungují jen kde je vyvezena demokracie? Jako že např. v otrokářské společnosti trh neexistoval a nefungoval?

Politika a ekonomika jsou tu od toho, aby se navzájem ovlivňovaly. Snad nemusím zdůrazňovat, jak jsou tyhlety dva světy propojeny. Čili demokracie je vyvážena, aby nebylo zjevné, že vládnou pořád ti samí lidé, jednotlivci smile

Tak jistě že se ty dva světy protínají, musí stejně jako lidské cesty.
Je, ale Kalíku otázka kam ji už lze vyvést, bo zatím meziplanetárně to nějak je neekonomické, tudíž otázka "růstu" na kterou tu narážel Elderxxx a dával jako základní a zásadní pro ekonomiku. Tohle je ta brzda kterou ekonomové nechtějí slyšet a proto ty krize a propady a problémy.

Není tady

#411 24. 11. 2009 13:22

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

BB skvělý citát doporučíš mi nějakou knihu? R8da bych si od něho něco přečetla, ale nevím co mám hledat. D9k.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#412 24. 11. 2009 13:42

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Pisatel napsal(a):

Je, ale Kalíku otázka kam ji už lze vyvést, bo zatím meziplanetárně to nějak je neekonomické, tudíž otázka "růstu" na kterou tu narážel Elderxxx a dával jako základní a zásadní pro ekonomiku. Tohle je ta brzda kterou ekonomové nechtějí slyšet a proto ty krize a propady a problémy.

No, na tohle lze odkázat na citát BB. To, co se děje teď, je krize lidství. Naše společnost je ovládána a manipulována strachem. Až se lidi nebudou bát, nebude takových excesů, jaké vidíme například teď.

Není tady

#413 24. 11. 2009 14:34

BB
♥♥♥♥♥♥-

PavlaH napsal(a):

BB skvělý citát doporučíš mi nějakou knihu? R8da bych si od něho něco přečetla, ale nevím co mám hledat. D9k.

Asi ne, přišlo mi to mejlíkem naskenované - je-li to úryvek nějakého většího díla nebo jen článek pro noviny - netuším. Každopádně to má něco do sebe ...

BB

Není tady

#414 24. 11. 2009 15:15

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

KALIK napsal(a):

Pisatel napsal(a):

No, na tohle lze odkázat na citát BB. To, co se děje teď, je krize lidství. Naše společnost je ovládána a manipulována strachem. Až se lidi nebudou bát, nebude takových excesů, jaké vidíme například teď.

A tak pan Baťa začal obouvat wermacht a české boty odešly i z tehdejší čs armády sad
Jistě, že to moudro pana Bati má něco do sebe, nicméně i přes poměrně zajímavý přístup k pracujícímu lidu a kór tam u nás na valašsku nidky až tak sociální nebyl a vytvořil tak trochu město pro sebe stát ve státě. Neberu mu zásluhy o rozvoj města a kraje, jen zas to ukazuje na skryté vládnutí jednotlivce nad množinou jiných. Slova a slova,ty se následně rozešly z realitou.

Není tady

#415 24. 11. 2009 15:32

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Pisateli, myslím, že na tu dobu měl dost sociálního cítění. Jeho zaměstnanci měli výhody, o kterých se jinde ani nesnilo, a jeho dobrá pověst přetrvala v ústním podání celý minulý režim. Ten chudý kraj myslím dost pozvedl, vytvořil pracovní místa pro hodně lidí, včetně těch z přidružených výrob. Můj děda byl švec a  pracoval ve velké Baťově správkárně obuvi, tak o tom z vyprávění taky něco vím. Mluvím tedy o zakladateli impéria, který umřel ještě dávno před válkou, v r.32. Pak firmu vedl jeho bratr Jan, který s rodinou v roce 39 emigroval. Máš v tom kapku guláš.

Upravil(a) Daphné (24. 11. 2009 15:33)

Není tady

#416 24. 11. 2009 16:31

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Daphné, tys to nečetla. Já jsem neřekl, že nepozvedl kraj a Zlín. Jistým způsobem on zavedl pětiletky, založil stavební družstvo, odbory, chtěl ve svém podniku, výsluhové a starobní přilepšení vlastní důchodovou a zdravotní pokladnu a pod. Jen to mělo jeden háček že vše  a veškeré zisky šli jen do jedné pokladny sad

Není tady

#417 24. 11. 2009 20:50

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pisatel napsal(a):

Daphné, tys to nečetla. Já jsem neřekl, že nepozvedl kraj a Zlín. Jistým způsobem on zavedl pětiletky, založil stavební družstvo, odbory, chtěl ve svém podniku, výsluhové a starobní přilepšení vlastní důchodovou a zdravotní pokladnu a pod. Jen to mělo jeden háček že vše  a veškeré zisky šli jen do jedné pokladny sad

Pisateli, ty si to komančský válečný malování neumeješ a neumeješ, viď.
Takový kecy o ziscích v jedný pokladničce..... a to "pozvednutí kraje a Zlína" ze zaplatilo samo?
Jo, aha, já už vím - to vydřel z chudáků pracujících.
Tak sorry, že mne to nenapadlo hned!
Ten byl teda blbej, to já bych si za ty "vydřený" prachy radši  koupila raketu, nacpala do ní všechny pyzatele a poslala ji do nejzadnější galaxie za tou nejposlednější možnou lol

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#418 25. 11. 2009 7:48

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Pisatel napsal(a):

Pisateli, ty si to komančský válečný malování neumeješ a neumeješ, viď.
Takový kecy o ziscích v jedný pokladničce..... a to "pozvednutí kraje a Zlína" ze zaplatilo samo?
Jo, aha, já už vím - to vydřel z chudáků pracujících.
Tak sorry, že mne to nenapadlo hned!
Ten byl teda blbej, to já bych si za ty "vydřený" prachy radši  koupila raketu, nacpala do ní všechny pyzatele a poslala ji do nejzadnější galaxie za tou nejposlednější možnou lol

Jo máš pravdu, pozvednutí zapadnuté vesničky kdesi na potoku zvané Morava bylo opravdu dokonalé. Já nevím, ale konstatoval jsem, že vybudovali svým způsobem sociální město, stát ve státě, ale protože zisk z toho všeho šel jen do jedné kasičky jsem očerňován? Zač sestro? Že jsem prozradil tajemství, které se v současnosti nesmí vytahovat na světlo boží? Baťa neměl spadnout s ledadlem, bráchové a synové měli povstat a vybudovat dokonalý stát ve státě. Že onen slavný projekt, myšlenka, neuspěla po jejich emigraci ve světě? No nic vidím, že jak se šáhne na "ikony" první republiky a neglorifikují, jak se na díváme zlatými brýlemi, hned ty kteří se snaží o objektivní zhodnocení, tedy jak +, tak jak vytáhnou i ty -, hned jsou zadupáni a ušlapáni.
Po tvé poslední větě už chápu, jak se asi cítil Churchil, když mu v době II. SV připomněli jeho účast na slavně neslavné akci u Gallipoli. A nedivím se jeho moudru, že "skreze svoji minulost poznám svou budoucnost".
No nic, pokud se budeme na svět se dívat podle okamžitého stavu okolí, pak se z marastu a špíny nikdy nepoučíme sad Škoda, příležitost tu je, vlastně byla.

Upravil(a) Pisatel (25. 11. 2009 7:50)

Není tady

#419 25. 11. 2009 9:13

BB
♥♥♥♥♥♥-

Pisateli a do čí kasičky (konkrétně) by ještě měl vydělané peníze směrovat? Jistě platil ze zákona  daně a odvody ...  . Proč je špatně, že lidi vydělané peníze utratili zase ve svém městě? Doba byla taková, jaká byla - pokud vím, tak dril byl i za Čuby - a nebyl až tak ke škodě. Na Zlínsku se hodně pařila slivovička a někteří  lidi nad sebou občas potřebujou drába, aby  byli schopni dodržovat alespoň nějaký režim. Myslíš si, že je lepší, když  "nepřizpůsobiví" propaří sociální dávky v automatech zahraničních majitelů a pak posílají svoje děti krást ? Přesně tihle  by potřebovali dril a tvrdý režim, který by je přinutil nevysávat ostatní.
Uf, jsem se rozčílila ..... musím se nad sebou zamyslet ... butter

BB

Není tady

#420 25. 11. 2009 10:22

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

BB napsal(a):

Pisateli a do čí kasičky (konkrétně) by ještě měl vydělané peníze směrovat? Jistě platil ze zákona  daně a odvody ...  . Proč je špatně, že lidi vydělané peníze utratili zase ve svém městě? Doba byla taková, jaká byla - pokud vím, tak dril byl i za Čuby - a nebyl až tak ke škodě. Na Zlínsku se hodně pařila slivovička a někteří  lidi nad sebou občas potřebujou drába, aby  byli schopni dodržovat alespoň nějaký režim. Myslíš si, že je lepší, když  "nepřizpůsobiví" propaří sociální dávky v automatech zahraničních majitelů a pak posílají svoje děti krást ? Přesně tihle  by potřebovali dril a tvrdý režim, který by je přinutil nevysávat ostatní.
Uf, jsem se rozčílila ..... musím se nad sebou zamyslet ... butter

BB já neřekl, že je špatně že lidé utráceli ve svém městě, jen že to "utráceli" do stejné pokladny. Zas vidím, že jsem šáhl na "modlu" a je to špatně. sad Snažil jsem se být objektivní bohužel nechápete nebo nechcete pohled příjmout. No nic ztracená debata. sad

Není tady

#421 25. 11. 2009 12:32

BB
♥♥♥♥♥♥-

Ale né, Baťa není žádná modla, jen si myslím, že  tento jeho model ve své době fungoval a přinášel užitek nejen jemu. Samozřejmě je otázka, kam by se to vyvíjelo, kdyby  nezasáhly dějiny samy ....

BB

Není tady

#422 25. 11. 2009 12:41

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

BB napsal(a):

Ale né, Baťa není žádná modla, jen si myslím, že  tento jeho model ve své době fungoval a přinášel užitek nejen jemu. Samozřejmě je otázka, kam by se to vyvíjelo, kdyby  nezasáhly dějiny samy ....

Tak tady s tebou plně souhlasím.

Není tady

#423 25. 11. 2009 13:38

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Myslím, že tenkrát vynakládal velký díl ze "svojí kasičky" ve prospěch svých zaměstnanců, i toho města - k veřejnému prospěchu.

Není tady

#424 25. 11. 2009 18:52

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Souhlas Daphné stolt
Veřejný prospěch je veřejný, tedy jeho i jejich, jejich i jeho.
Nevidím na tomhle propojení nic špatného, spíš je něco špatně, pokud se to jakkoliv "rozpojí" stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí