21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Prosím Vás vechny,kdo máte zkuenosti s tělískem MIRENA,napite mi,jaké to má výhody a nevýhody.Gynekoloka mi ji pořád nutí-prý by se mi zmírnil PMS....atd.Ale 5000Kč se mi zdá hodně.Předem díky.
Není tady
Mirena uvolnuje levonogestrel hormone (progesteron). Tento hormon ti nepomoze na PMS. POcas menstruacneho cyklu to funguje takto 1.-14. den stupa estrogen, potom postupne klesa, 14. - 28. den stupa progesteron, ked naraz klesne, zacne menstruacia. Pretoze estrogen klesa 14.-28. den a progesteron stupa vytvori sa nerovnovaha ktora sposobi PMS. O co blizsie k menstruacii o to horsie PMS. O co viac estrogen klesne o to horsie PMS. Niektore zeny nemaju ziadne, niektore zacnu mat PMS az po 35-tke, ked klesa celkovo vyroba estrogenu a telo sa pripravuje na menopauzu 15 rokov neskor. Mirena na rozdiel od ostatnych teliesok pomaha proti silnej menstruacii.
litičko...já nemám s mirenou moc dobré zkuenost hlavně proto,e jsem si jí nechala aplikovat(nevím jestli je to ten správný výraz) proto,e jsem nepravidelně a silně krvácela.....je pravda,e krvácení se mi hodně zmírnílo,ale na celý měsíc.I přesto jsem si říkala,e vydrím ne si tělo zvykne,ale po půl roce jsem si jí nechala vyndat.Taky u , jsem vyzkouela hodně antikoncepcí..a po téhle jsem měla mírnějí PMS,neměla jsem oteklé nohy,bolesti prsou,ale noení vloek celý měsíc -půl roku mi moc nepřidalo na psychice..Ale KADÝ jsme jiný..jen vím od kamarádek,které ji pořád mají..,e pinění mimo menstruaci je dost časté...ahojíík p.s zkusit se má vechno :-)
litička napsal(a):
Prosím Vás vechny,kdo máte zkuenosti s tělískem MIRENA,napite mi,jaké to má výhody a nevýhody.Gynekoloka mi ji pořád nutí-prý by se mi zmírnil PMS....atd.Ale 5000Kč se mi zdá hodně.Předem díky.
Řeím stejný problém jako ty, narazila jsem na stránkách www.vasedeti.cz na skvělou diskuzi k článku o Mireně, skvělý - jsou tám náory těch, co měly nebo mají Mirenu. Zkus přečíst, doví se víc i to, e pokud ti Mirena opravdu bude vadit, má do určité doby nárok na vrácení určité části peněz. Pavla
No moje kamarádka měla problémy po psychický stránce (stres)... chodila k psychologovi ... ne přili na to, e by to mohlo být mirenou ... vyndali ji a pohoda ...
Není tady
Tak to nás moc nepotěilo, já měla u lékaře pocit, jak je to skvělé řeení antikoncepce. Myslela jsem, e tak malé mnoství hormonu neublíí, to u je opravdu lepí moná zkusit normální tělísko Danu. Taky jsem četla o náplastích EVRA nebo tabletách Cerazette, které obsahují pouze jeden hormon gestagen. Prosím, napitě, kdo má jakou zkuenost. Pavlína
Pavlí, já pouívám naplasti ... je to dobré ... chodím s nima plavat a drí, jen jsem je jetě neměla v létě, kdy se človek potí, tak nevím jestli tohle vydrí ... Ale jinak si nemůu stěovat ... Snad jen na to, e někdy svědí ...
Není tady
Dík za rady,určitě si tu stránku přečtu.Ale jsem v oku,jaké jsou na to názory.Moje gynekoloka mě pořád přesvědčuje,e je to super,e první rok se jen piní při menzes a pak dalí4roky není vůbec ádné krvácení.Navíc prý nebudu mít tak problematický PMS- plačtivost,migrény,někdy a zuřivost a vzteklost,rozčílí mě kadá maličkost,příerné chutě na sladký,ravost,bolest zad i prsou......No prostě v tomhle období mě tak zakopat 5 metrů pod zem-jak říká můj přítel ve srandě.A tohle prý vechno ustane,pokud si dám Mirenu.A jak to tady čtu.....tak nevím.Nicméně dík vám vem a pite.
Není tady
:(Ahoj,
má zkuenost s Mirénou je taková. Mám ji čtyři měsíce, objevilo se mi akné, piním 3 týdny do měsíce, take na ní zatím neshledávám ádné pozitivum. Zatím čekám jestli se to ustálí. Pokud ne, jde okamitě ven. Nehodlám celých pět let vypadat jak puberák.
Zdraví Jana