27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahojky, v březnu mě čeká Artoskopie pravého zápěstí. Chtěla jsem se zeptat, zda máte někdo s tímto zákrokem osobní zkuenost. (na iternetu jsem si věci početla), např.
- jak dlouho trvá hospitalizace
- jak silné jsou bolesti
- jak dlouho je potom nemocenská a rekonvalescence
- celková nebo lokální anestezie.
Mám z toho velký strach :-( tak bych ráda věděla, co mě čeká.
Předem děkuji za kadou odpověď
Není tady
No, kdy jsi hodně vyčetla, tak asi ví, co tě čeká....mám pravou ruku po operaci karpálu. Nevím, zda byla dobrá, ale málem jsem na ni umřela. Dostala jsem díky lékařům zánět do celého těla! Ruka bolí dodnes.
Zřejmě tě bolí zápěstí. Měla bys vědět, od čeho asi. Nemá jednostrannou zátě, např. z pc, povolání a pod. ?
Bolest, hospitalizace i rekonvalescence je různá, je to vyloeně individuální a závisí to na imunitě člověka, prahu bolesti a pod.
Měla bys zváit, zda je artroskopie nevyhnutelná. Můe být i hůř......masti, zábaly, injekce nebyly? Nebo nepomáhají?
Není tady
Jednou jsem se o ruku opřela, křup. Pak nic a po nějaké době začly bolesti.. obstřiky, rehabilitace nepomohly. Karpál je prý v pořádku. Prý je to nestabilita zápěstí
Není tady
Jasně, neví, CO ti tu bolest způsobuje.....chtějí se podívat. Já bych zkusila jetě jiného doktora, co by poradil. Já mám fobii z jehly.....
Není tady
Já jsem byla nedávno na artroskopii kolena. Samotná operace nic není, ráno mě přijali, odpoledne propustili, narkóza celková, bolest minimální. Odstranili mi menisky a teď mě čeká horí věc, a to plastika předních kolenních vazů. Nemá s tím někdo zkuenosti?
Není tady
sugar, to je teda mazec s kolenem. měla jsi nějaký úraz či nehodu? přední kolenní vaz má nevýhodu, e je v kloubním pouzdru a nehojí se tak jak třeba postranní vaz kloubní. take se musí nahradit jinou vazivovou částí. prý se to ale dělá jen u vrcholových sporotvců nebo u lidí s velkou nestabilitou kolena, kdy třeba brání v chůzi. přeju at co nejdřív zase chodí.
Není tady
mirka.. napsal(a):
sugar, to je teda mazec s kolenem. měla jsi nějaký úraz či nehodu? přední kolenní vaz má nevýhodu, e je v kloubním pouzdru a nehojí se tak jak třeba postranní vaz kloubní. take se musí nahradit jinou vazivovou částí. prý se to ale dělá jen u vrcholových sporotvců nebo u lidí s velkou nestabilitou kolena, kdy třeba brání v chůzi. přeju at co nejdřív zase chodí.
Měla jsem takovej hloupej úraz - porazil mě ná 50-ti kilovej pejsánek. Ty přetrhaný vazy mi při artroskopii odstranili. Teď to je docela v pohodě, ale na tu plastiku asi půjdu, protoe se bojím, jak to bude v budoucnosti a doktoři to u nechtějí po 40 moc dělat, take mám nejvyí čas.
Není tady
Aneri napsal(a):
Jasně, neví, CO ti tu bolest způsobuje.....chtějí se podívat. Já bych zkusila jetě jiného doktora, co by poradil. Já mám fobii z jehly.....
Problém je ten, e mě mel v péči takový starý páprda, který protoe nevěděl co s tím je, tak mě poslal na revmatologii. Pak si mě začaly jednotlivá oddělení přehazovat jako brambor, tak jsem se na to vys*ala a přestala tam chodit.
Jene potíe se zhorovaly, tak mi moje doktorka napsala novou ádanku na ortopedii a doporučila mi lékaře. Ten hned při první návtěvě vyslovil domněnku, kterou vyetření a RTG potvrdily.
Sám mi řekl, e neví jestli mi ASK (artroskopie) pomůe, ale musí se tam podívat, e je moné, e mi tam překáí kousek vazu, který se mohl natrhnout při tom, kdy se mi to stalo.
Se přiznám, e mám docela strach.
Sugraku, tobě přeji abys to zvládla a bylo to vechno v pořádku. A pejsánek by měl dret dietu. To spí bylo malé prasátko a ne hafík.
Není tady
kristinko, ničeho se neboj. Jestli ti jen odstraní ten vaz, tak je to v pohodě. Nevím, jak to funguje u zápěstí, jestli tam ty vazy nemusí být nebo jestli se taky dělá plastika jako u kolene. Artroskopie se fakt neboj a dál se uvidí. Třeba u to potom bude v pořádku.
Pejsánka se musím zastat. On není přerostlej z překrmování ale po rodičích. A vlastně nic neproved, jen přiběhl na zavolání. To e nebrzdil, je u jiná věc.
Není tady