|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
... každý má problémy. Já taky, ale nějak s tím nikoho neobtěžuji...
To je to, co jsem ti psala - ty zvládáš sama a dotyčného neobtěžuješ - bodejť by se mu to nelíbilo - má "svých starostí dost", aby si nemusel "přibírat" ty tvoje. Ty 2 měsíce jsou tak akorát doba k ujištění se - kdybys byla stejná fňukna jako oni, dýl bys to nevydržela 
Matka všechno zvládne, vyřeší, nadiktuje....ale táta není žádný depkař a řešič
A ty ses to od ní naučila. Proto jsi tak špatně snášela svého "manipulátora". A aniž bych se chtěla tvého táty dotknout - není řešič, tak mu to asi takhle vyhovuje. Právě proto, že nemusí zvládat, řešit, diktovat...
Není tady
Heli: Určitě mu to vyhovuje a mě s tím občas pěkně s.e.r.e v dobrém samozřejmě. Vyhovuje jim to oběma. Navíc oni se potkali v nějkých 16 letech, vyvíjeli se spolu, což u mě už jaksi nehrozí. Je mi tvé psaní velmi blízké a myslím, že máš pravdu. Teď jen přijít na to, jak¨ým způsobem to změnit, abych to pořád zůstala být já a nehrála si na něco, co vlastně nejsem.
Není tady
tempora napsal(a):
Heli: Určitě mu to vyhovuje a mě s tím občas pěkně s.e.r.e v dobrém samozřejmě. Vyhovuje jim to oběma. Navíc oni se potkali v nějkých 16 letech, vyvíjeli se spolu, což u mě už jaksi nehrozí. Je mi tvé psaní velmi blízké a myslím, že máš pravdu. Teď jen přijít na to, jak¨ým způsobem to změnit, abych to pořád zůstala být já a nehrála si na něco, co vlastně nejsem.
Kdesi jsem četl názor, že dítě svých rodičů je vlastně jejich polovina celku. Bohužel tento názor není správný. Dítě není nikdy biologický ani psychologický otisk poloviny svých zploditelů. Vždy převažuje jeden z dvou. Ty sama jsi víc přijala energii jednoho z rodičů. (Říká se komu je dítě podobné /má nejvíc oči/ toho rodiče energii přijímá a dál vyzařuje.)
Zkus se zamyslet kdo ti víc z rodičů imponuje, s kým je ti lépe, jak jsi se chovala k nim, který model, kterou energii jsi víc přijímala nebo které jsi se bránila (nemusíš na sklo a není to odpověď jednoduchá). Pokud zjistíč že tu, pak bys měla víc pracovat na tom aby ta druhá "spící" energie se v tobě probudila, ten model přijal taky za svůj tím vlastně vyvážíš sama sebe a tím se změní vysílání energie do okolí a vzor opakující se již vyskytovat nebude. Nečekej, že to bude ze dne na den je to dlouhodobá ne-li celoživotní práce na cobě.
Není tady
Temporo, to co píšeš, o výběru partnera z "jednoho pytlle" - je pravda.
Já si myslím, že nejblíže je Somaia. Vývojem se člověk mění (a nebo i nemění, pokud se neposunuje ..) hodnoty a priority atd. a mění tímto svoje "vyzařování" něčeho. Tím by mohla být otázka zopovězena. Budu-li mít takovou hodnotu, jakou požaduji od protějšku, mělo by to zafungovat. Teoreticky. Mně se to odrazilo i prakticky. Ale nemůžu tvrdit, že tak tojednoznačně je všude. Tím bych pak mohla říct, že ty ženy které přitáhnou blbce - jsou jednoduše blbky. A to jsem teda říct nechtěla....
Funguje v tom výběru podvědomí. Něco co mi imponuje, i podvědomě, třeba i tady je cesta - vědomě rozebrat, co od partnera cčekávám, co chci a jaké mám priority. Jak by přesně měl vypadat můj partner. Třeba si to napsat nebo párkrát říct a naimplamntovat to do podvědomí. Převzorkovat špatné nastavení. Podvědomí - to je borec. Na tyto metody nedám dopustit. V "moci podvědomí" je o tom napsaného spousta a není nic jednoduššího, než to prostě zkusit....
Není tady
Wiki: čtu si tvůj příspěvek pořád dokola a já možná začínám přicházet na to, že snad bude problém v tom, že já nemám jasno, co přesně chci. Chci inteligentního muže se smyslem pro humor, oblíbeného, nemusí mít nějak extra peníze. Ale chci vážný vztah? Jednoznačně ANO. Když se zamyslím, jestli to má znamenat....prát mu, žehlit, myslet na to, že už to není jen o mně a o synovi, že bych neměla teď jet ke kamarádce, ale něco uvařit, brát ohledy, nedělat si jen to, co chci....tak si tím zas tak jistá nejsem.
Na druhou stranu někoho jen na sex? Ne, to nedokážu, je to pod mou úroveň, ponižuje mě to a tím pádem bolí. Potřebuji kolem toho dobývání, sladké řeči, škádlení, romantiku, sexu se vzdát neumím a nechci. MOžná opravdu přitahuji lidi ve stejný fázi.....
Začínám možná vidět víc.....
Díky všichni 
Není tady
Temporo, já bych k příspěvku Wiki, se kterým souhlasím jen doplnila to, že i v tomto případě funguje zákon přitažlivosti. Co rezonujeme ( nebo vibrujeme, nebo vysíláme...) to se nám vrací. Když vlastně anio nevíme co chceme. jak to má vědět ten chudák "vesmír" ? Zdroj ( vesmír, bůh....co chceš) nám posílá jen to, co chceme. Pokud v sobě máme negaci, lítáme ode zdi ke zdi, máme v podvědomí uložené, že si stejně kvalitního partnera ani nezasloužíme, pak si taky většinou přitáhneme někoho ze stejného "pytle". A nemusí to vůbec znamenat, že jsme špatní. Doporučila bych Ti taky zhlídnout film Tajemství. Mnohé se Ti osvětlí.
Upravil(a) lueta (16. 1. 2009 11:14)
Není tady
To, že sis uvědomila, že si ty muže vybíráš, aby ses sama o sobě něco dozvěděla, je fakt super!
Ten výzkum, co uvedla Somaia, se mi zdá naprosto trefný! Myslím, že právě naše podvědomí tohle zvládne.
I s těmy vibracemi souhlasím.
Mně se právě velmi líbí teorie, že člověk má v sobě všechny vlastnosti (kniha Temná stránka hledačů světla).
Jsem hodná a zlá, jsem křehká i silná, mám uvnitř sebe světici i děvku atd. Některéjsou silnější, některé slabší.
A některé vůlí potlačené. Třeba manipulátor, ochlasta, slaboch... Ale i ty vlastnosti je potřeba přijmout, aby mohl být člověk celistvý. A právě protože jsou hluboko v podvědomí a podvědomí nám může do našeho života někoho přitáhnout právě např. výběrem partnera, udělá to. Aby sis všimla nebo kdokoliv jiný, že i toto můžeš být ty.
Když si to uvědomíš a tu vlastnost přijmeš (že i ji třebas ve velmi malém poměru k jejímu protipólu máš), věřím, že přestane to tvého života přitahovat lidi, kteří ti to mají ukázat.
Je to jen teorie, mě velmi zaujala a uvádím ji do praxe, tedy do svého života.
Tak mnoho štěstí a taky kdo hledá, najde! Hezký den.
Není tady
Pořád tomu úplně nerozumím, ale cítím, že jsem trošičku malinko blíž. Po práci hned valím do půjčovny pro Tajemství....tak nějak cítím, že to je ten správný směr 
Je fakt, že i když mi ti muži svým způsobem vždycky trošku ublíží (nebo spíš ublížím já sama sobě, že od nich očekávám, to co oni nemohou a možná ani nechtějí splnit) kažodpádně vždycky ten konec zabolí, i přesto jsou a zůstávají mi pořád dost blízcí. Já je asi tak nějak divně chápu a rozumím jim....asi máme hodně, hodně věcí společných 
Není tady
tempora napsal(a):
Pořád tomu úplně nerozumím, ale cítím, že jsem trošičku malinko blíž. Po práci hned valím do půjčovny pro Tajemství....tak nějak cítím, že to je ten správný směr
Je fakt, že i když mi ti muži svým způsobem vždycky trošku ublíží (nebo spíš ublížím já sama sobě, že od nich očekávám, to co oni nemohou a možná ani nechtějí splnit) kažodpádně vždycky ten konec zabolí, i přesto jsou a zůstávají mi pořád dost blízcí. Já je asi tak nějak divně chápu a rozumím jim....asi máme hodně, hodně věcí společných
Nevím jestli v knihovně Tajemství mít budou, ale dá se stáhnout z netu, pošlu Ti to do SZ.
Není tady
Lueto,
Já sama jsem zastáncem oné rezonance a přitažlivosti, ale nerada ji ventiluju...jednak jsem sem nechtěla psát úplně jednoznačně...a potom. Už mně to vrtá hlavou déle...
Všude v moudrých knihách píšou. - stejné přiathuje stejné - zákon přitažlivosti. Ale pokud o tom přemýšlím víc, tak se ptám přestože s tím souhlasím.
Co když funguje nejen on? Protiklady se také přitahují - ne? A tím pádem by zákon přitažlivosti -stejné přitahuje stejné - nebyl přesný. Co si o tom myslíš?
Z vlastní zkušenosti o protikladu moc nedoložím, spíše o stejném.....Ale v okolí jsem si toho všimla.
Temporo, Tajemství si jednoznačně kup, to snad ani v knihovnách nebude..., Murphy totéž popisuje také, každý trošičku jinou formou. Nicméně tajemství je krásně zpracováno, na krásném papíře, už jen držet tu knihu v ruce je nádherný zážitek - nebo já jsem knihový úchyl - a jak voní... 
Temporo, ještě dodatek, jestli nevíš co přesně chceš, tak raději te´d nic nechtěj, nech to dozrát. Až budeš přesně vědět, dokážeš to i přesně zformulovat - myslím sama sobě....no a pak jistě uznáš, že už je jen hračka myšlenku zhmotnit, ne?? 
Když jsem měla dilema a nevěděla jsem co chtít, tak jsem to nechala být (no, nechtělo se mi, ale donutila jsem se) a pak jsem požádala o dořešení v můj prospěch. Stalo se. V tu chvíli jsem byla nešťastná ze vzniklého řešení. Te´d s odstupem roku jsem až vděčná, že neproběhla druhá varianta, měla bych s ní dost velké problémy.
Takže k dovršení zmatku ti napíšu. - Věci se dějí vždycky správně. To je moje největší zkušenost od doby, co tyto věci pozoruju.
Upravil(a) Wiki (16. 1. 2009 12:13)
Není tady
Temnou stránku hledačů světla nelze sehnat?
Tvrdí někdo opak?
Není tady
Osobně si myslím, že lidé si podvědomě vybírají pořád stejné typy..... já taky..... každý můj přítel byl alkoholik nebo gambler nebo holkař - nebo všechno dohromady...
Kdyby kolem mě šlo 100 normálních chlapů a jeden debil, tak já si 100% vyberu debila 

Není tady

tak mně , Wiki, napadlo k té tvé otázce...
...kdo netvrdí, že Temnou stránku hledačů nelze sehnat, ať sem nepíše...
Není tady
Rainbow:
No jasný....to vím a chápu, ale já se ptám PROČ???? 
Není tady
Wiki, reaguji na tvůj příspěvek 60, i když jsi oslovila Luetu. Podle mého názoru přitahovat stejnorodé se týká jen energetického typu a vyzařování bytosti ( důkazem existence toho záření je třeba aura, dnes není problém ji fotit) .
Ale to neznamená, že povahy se budou přesně shodovat, proto může platit výrok, že protiklady se přitahují, protože ten se týká většinou jen vnějších projevů člověka .
Upravil(a) Somaia (16. 1. 2009 12:42)
tempora napsal(a):
Rainbow:
No jasný....to vím a chápu, ale já se ptám PROČ????
Temporo, to si budeš muset rozluštit sama. Technik je dost, ale je to práce a práce. Na sobě. Jak bylo napsáno už výše - každý máme v sobě nějaké nastavení, zážitky z dětství a výchovy, které nás ovlivňují, karmické zatížení, které jsme si s sebou na tento svět vzali a to všechno dohromady nás utváří. Ten program, který máme ve své hlavě ale jde přepsat. Teda, pokud ho chceme přepsat. Někdo to umí rychle a pro někoho je to cesta na celý život ( na několik životů?)
Sama jsi napsala, že vlastně ani nevíš co chceš. Abych byla přesná - nedala jsi přesné zadání toho, jakého partnera vlastně chceš. A tak dostáváš chlapy - učitele ( aniž by si toho oni sami byli vědomi) aby Tě někam posunuli a něčemu Tě naučili. Trochu drsný způsob, uznávám, ale jak jinak se má člověk naučit ( když neumí poslouchat!!) než že ho někdo nakope do p.r.d.e.l.e ( obrazně řečeno ) a tím ho vlastně nakopne vpřed?
Naučit se vážit si sám sebe, pěstovat lásku v sobě a srovnat se sám se sebou. To je podle mě první krok. Pak se to ostatní začíná nabalovat a vrátka se otvírají.
Není tady
Somaia napsal(a):
Wiki, reaguji na tvůj příspěvek 60, i když jsi oslovila Luetu. Podle mého názoru přitahovat stejnorodé se týká jen energetického typu a vyzařování bytosti ( důkazem existence toho záření je třeba aura, dnes není problém ji fotit) .
Ale to neznamená, že povahy se budou přesně shodovat, proto může platit výrok, že protiklady se přitahují, protože ten se týká většinou jen vnějších projevů člověka .
Ano, protiklady to mohou být jen zdánlivě.
Není tady
Somaia napsal(a):
tak jsem si to pročetla a spontánně jsem si vzpoměla,na jeden pokus, který popisoval jistý psycholog, kterého si už jmenovitě nevybavuji, ale to není důležité.
Jednalo se o to, že vybraný typ žen byl jednotlivě vpuštěn do místnosti s muži a ty ženy vybíraly podle okamžitých sympatií .... prvního dojmu ... prvního pohledu... Ty ženy měly původně stejný problém... tvrdily, že přitahují stále stejný agresivní nebo násilnický typ...
No , nakonec se ukázalo, že si téměř se 100% jistotou ihned na první pohled vybraly samy zase stejně a neomylně násilníka, i když v místnosti bylo jinak 99% můžů neagresivních.
Takže kde je pak chyba, že??? Doporučení psychologa těmto ženám bylo asi takovéto: Pokud vás někdo zaujme na PRVNÍ pohled, tak ho okamžitě zavrhněte a vybírejte až z druhé skupiny... pak je větší pravděpodobnost, že to bude jiné.
Osobně si ovšem myslím, že nejdříve musí člověk změnit vědomě své vlastní vnitřní nastavení a pak bude přitahovat i bude přitahován jinou energetickou skupinou.
Tuším, že to byl Klimeš.
Tuhle metodu taky doporučuji tzv. "prvňačkám" - holkám, které jsou na začátku své cesty sebepoznání, mají pocit, že je jinak vše v pořádku a jen ten výběr chlapů je porád a porád stejný - stejně blbý.
Je to nejjednodušší metoda v situaci, když žákyňky ještě nedokáží naslouchat ani tobě, ani sobě a omílají dokola zoufale "ale já si nedokážu pomoct, on mě vždy taaaaak přitahuje"...
Není tady
Až si v té své makovici utřídím, co vlastně chci...zkusím metodu Druhého pohledu.
Ještě snad.....když nad tím tak přemýšlím, já nevím, co chci protože nikoho nemám. Někdy určitě chci vážný vztah, manželství chlapa, který mi bude oporou, ale teď po tom nějak netoužím, protože nikoho takového neznám. A když někoho poznám nikdy si to nějak dopředu nepředstavuju. Ten muž mě zajímá teď a tady, přiznávám, že hodně po sexuální stránce, ale nikdy se nedostanem tak daleko, že bych o něm uvažovala například jako o budoucím otci budoucích dětí. Chci prostě někoho zatím na teď a tady, kterej bude dobrej v posteli, ale bude kolem toho vést spousty sladkých řečí....
Není tady
tempora napsal(a):
Až si v té své makovici utřídím, co vlastně chci...zkusím metodu Druhého pohledu.
Ještě snad.....když nad tím tak přemýšlím, já nevím, co chci protože nikoho nemám. Někdy určitě chci vážný vztah, manželství chlapa, který mi bude oporou, ale teď po tom nějak netoužím, protože nikoho takového neznám. A když někoho poznám nikdy si to nějak dopředu nepředstavuju. Ten muž mě zajímá teď a tady, přiznávám, že hodně po sexuální stránce, ale nikdy se nedostanem tak daleko, že bych o něm uvažovala například jako o budoucím otci budoucích dětí. Chci prostě někoho zatím na teď a tady, kterej bude dobrej v posteli, ale bude kolem toho vést spousty sladkých řečí....
A co vlastně (doopravdy) chceš?
Není tady

tempora napsal(a):
Wiki: čtu si tvůj příspěvek pořád dokola a já možná začínám přicházet na to, že snad bude problém v tom, že já nemám jasno, co přesně chci. Chci inteligentního muže se smyslem pro humor, oblíbeného, nemusí mít nějak extra peníze. Ale chci vážný vztah? Jednoznačně ANO. Když se zamyslím, jestli to má znamenat....prát mu, žehlit, myslet na to, že už to není jen o mně a o synovi, že bych neměla teď jet ke kamarádce, ale něco uvařit, brát ohledy, nedělat si jen to, co chci....tak si tím zas tak jistá nejsem.
Na druhou stranu někoho jen na sex? Ne, to nedokážu, je to pod mou úroveň, ponižuje mě to a tím pádem bolí. Potřebuji kolem toho dobývání, sladké řeči, škádlení, romantiku, sexu se vzdát neumím a nechci. MOžná opravdu přitahuji lidi ve stejný fázi.....
Díky všichni
Tak isn ájdi niečo medzi tým... trebárs víkendový vzťah alebo randíčka a občasné prespanie... Nie závažný vzťah. Druh vzťahu hneď nemusí súvisieť s typom chlaapa(do tejto pasce som sa chytila ja, keď som chela "nezáväzný vzťah" a opakovane sa mi pchali do cesty ženáči, zadaní, alebo nejako vadní chlapi
).
Není tady
no....maximálně upřímně (sama k sobě samozřejmě)
chci sebevědomého, charismatického inteligentního muže. Který bude přirozenou autoritou jak pro mě tak mého syna. Bude mít zdravý životní náhled a bude si umět dělat legraci i sám ze sebe. Bude pro mě dobrý v posteli, ale bude mít svoje zázemí a nebude se chtít stěhovat ke mně (zatím). Bude mít potřebu kontaktovat mě častěji než já jeho....a hlavně bude umět komunikovat. O všem. Ne, že se bude stahovat do sebe, čekat že mi něco dojde samo a vymlouvat se na předchozí vztahy. To by mi pro začátek stačilo 
Není tady
Selima napsal(a):
tempora napsal(a):
Díky všichniTak isn ájdi niečo medzi tým... trebárs víkendový vzťah alebo randíčka a občasné prespanie... Nie závažný vzťah. Druh vzťahu hneď nemusí súvisieť s typom chlaapa(do tejto pasce som sa chytila ja, keď som chela "nezáväzný vzťah" a opakovane sa mi pchali do cesty ženáči, zadaní, alebo nejako vadní chlapi
).
No Sel přesně tak!!!!
Jenže jak mám víkendový vztah na občasné přespání, ti muži to začnou brát strašně samozřejmě a odpadne ta romantika začne to být jen o sexu a to už zase nemůžu zkousnout já.
Asi fakt chci něco, co nefunguje. Buď anebo?
Není tady
temporo, podle mne dost jasne rikas, co chces a taky to dostavas.
Nejspis sis racionalne sesumirovala, ze bys mozna mela chtit neco jineho. Pokud nepritahujes patologicke typky, coz tusim ne, nechala bych to byt. Az skutecne budes potrebovat neco jineho, prijde to.
Není tady
Jessika napsal(a):
tak mně , Wiki, napadlo k té tvé otázce...
...kdo netvrdí, že Temnou stránku hledačů nelze sehnat, ať sem nepíše...
Jessiko, nějak mně ty zápory matou. Jinak. jednoduše. Tuto knihu nemůžu sehnat. 
Není tady