29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Celý den musím přemýšlet.....poslední dobou potkávám muže, kteří ač se to zpočátku nezdá mají velmi podobné povahové rysy, chování atd. Konkrétně jsou to typy, co se zpočátku velmi bláznivě zamilují, působí vyrovnaně, sebevědomě, charismaticky.....po nějakém čase z nich vyleze, že mají spoustu osobních problémů, "depky", popř. fianční potíže, prostě jsou to komplikované osobnosti. Vím, že chyba bude někde v mém programu, ale já pořád nemůžu rozklíčovat, co že se to mám naučit a pochopit. Od začátku sleduji každé jejich slovo, snažím se nepřehlížet blikající kontrolky a stejně jim naletím. Čeho se vyvarovat, co změnit sama u sebe? Kde je problém? Poradíte někdo?
Není tady
jako chlap muzu rici ze o same je i u zen..nekdy si rikam proc zrovna ji jsem potkal, poradit ...no asi ne hned vlitnout do vztahu
Není tady
dá se tohle ovlivnit? Rychlost? Je ti s tím člověkem dobře, rozumíte si, je to hezké....co na tom brzdit? Netahám je domů, nepředstavuji synovi, prostě si to užívám. Skončí to, skončí, nijak se z toho nehroutím. Jen mě zaráží ta podobnost až stejnost těch lidí. To už prostě není náhoda a já na to chci přijít, tuším, že mám něco pochopit, ale za nic nemůžu přijít na to, co
Není tady
Ja som to mala podopbne a vyhodnotila som to, že sa mám učiť hľadať drahokamy aj v menej "oslnivých" osobnostiach - ale zato vyrovnanejších...
Není tady
že by? A funguje to Sel? A hlavně mám strach, že mě ty méně výrazné typy prostě nepřitahují
Není tady
U mňa sa to postupne vyvinulo takto... ale tie výrazné typy boli u mňa asi len istou fázou... povedala by som. Je to ťažké, lebo čisto racionálne úvahy a kalkulácie tu veľmi nepomáhajú, ale povedala by som, že už púhe uvedomenie si skutočnosti trošku pomôže. A daj tomu čas...
Není tady
tempora napsal(a):
že by? A funguje to Sel? A hlavně mám strach, že mě ty méně výrazné typy prostě nepřitahují
A co vidíš na bohatých, zazobaných mužích, kteří mají peníze na to, aby působili charismaticky a měli na každém prstě tři milenky? A také peníze na to, aby měli z nich depky a psychické krize... V tom to není, oslnivý člověk může být i obyčejný učitel na základce či na střední, který sice možná chodí v pět let starém svetru, ale má toho hodně v hlavě a dokáže oslnovat třeba tím, popřípadě svými kladnými povahovými vlastnostmi - vyrovnaností, kladným přístupem k dětem, zodpovědností...
Není tady
Charisma nemá přece vůbec nic společného ani s penězi, ani se vzhledem, ani s věkem, nebo charakterem....charisma je prostě charisma
deprese zrovna tak.....
Temporo, co říká Sel, to se mi zdá docela trefný A nemůže to být taky tak, že ti zrcadlej?
(zasvěcení prominou
) Víš jak to myslím - doslova a do písmene: co když je potkáváš jen proto, aby sis uvědomila, že to máš sama zrovna tak?
Není tady
lupina montana napsal(a):
Charisma nemá přece vůbec nic společného ani s penězi, ani se vzhledem, ani s věkem, nebo charakterem....charisma je prostě charisma
deprese zrovna tak.....
Temporo, co říká Sel, to se mi zdá docela trefnýA nemůže to být taky tak, že ti zrcadlej?
(zasvěcení prominou
) Víš jak to myslím - doslova a do písmene: co když je potkáváš jen proto, aby sis uvědomila, že to máš sama zrovna tak?
Já bych řekla, že má...že peníze zmohou hodně. Bohatý člověk hodně zkusil, hodně zná, tam Tě pozve, tam Tě do něčeho zajímavého zasvětí... Ale nevím, jak to má Tempora, třeba Ti muži nejsou bohatí...co já vím.
A pak, příliš charismatičtí lidé jsou většinou hodně psychicky labilní...také mám tu zkušenost.
Není tady
Nojo, ale tomu se říká "vůně peněz" a ne charisma..... Mě to strašně rozesmálo, protože jsem si v barvách představila, kam by tě pozval a do čeho zasvětil takový bohatý karlovarský Rus....třeba
Ale že býají labilní, na tom možná něco bude- já měla takového tátu - kam přišel, tam zaujal a muselas ho mít ráda - prostě tak to nějak měl....a nebylo to vzhledem, věkem, znalostma...no a penězi teda už vůbec ne
Ale labilní byl dost, to je fakt.....
Temporo, toho bys potkala natuty, kdyby byl ještě naživu
Není tady
holky já se tady řežu jak blázen. Protože zrovna ten poslední je chudý učitel na základní škole a ani jeden z nich neměl peníze. Já bohužel na bohatýho nikdy nenatrefila
A Lupi, jak popisuješ svého tátu, tak přesně to je ono, to jsou přesně oni, jeden vedle druhého
Zrcadlení mě samozřejmě napadlo taky, ale já si fakt nemyslím, že jsem taková. Psychicky labilní atd....teda teď už o tom začínám pochybovat
Není tady
tak jsem si to pročetla a spontánně jsem si vzpoměla,na jeden pokus, který popisoval jistý psycholog, kterého si už jmenovitě nevybavuji, ale to není důležité.
Jednalo se o to, že vybraný typ žen byl jednotlivě vpuštěn do místnosti s muži a ty ženy vybíraly podle okamžitých sympatií .... prvního dojmu ... prvního pohledu... Ty ženy měly původně stejný problém... tvrdily, že přitahují stále stejný agresivní nebo násilnický typ...
No , nakonec se ukázalo, že si téměř se 100% jistotou ihned na první pohled vybraly samy zase stejně a neomylně násilníka, i když v místnosti bylo jinak 99% můžů neagresivních.
Takže kde je pak chyba, že??? Doporučení psychologa těmto ženám bylo asi takovéto: Pokud vás někdo zaujme na PRVNÍ pohled, tak ho okamžitě zavrhněte a vybírejte až z druhé skupiny... pak je větší pravděpodobnost, že to bude jiné.
Osobně si ovšem myslím, že nejdříve musí člověk změnit vědomě své vlastní vnitřní nastavení a pak bude přitahovat i bude přitahován jinou energetickou skupinou.
Upravil(a) Somaia (15. 1. 2009 19:28)
Osobně si ovšem myslím, že nejdříve musí člověk změnit vědomě své vlastní vnitřní nastavení a pak bude přitahovat i bude přitahován jinou energetickou skupinou.
Ale jak???? Já mám pocit, že nemám problém, teda až na ty chlapy
Není tady
jo , děvče, tady je každá rada drahá... jak ti mám odpovědět, když o tobě nic bližšího nevím ?
Vím s jistotou jen to, že nějaký háček v tom bude... jinak bys dostala to, co by ti přineslo spokojenost, takhle prostě fungují vesmírné zákony a ty neukecáš jak tomu občas může být ze zákony , které určují lidé ( zvlášť když máš dobrého právníka )
Upravil(a) Somaia (15. 1. 2009 19:39)
Som já vím, že je problém u mě. To je jasné. Je to do očí bijící....já tady pořád čtu, čtu Pan, čtu v archivu, hltám, ale jaksi nedokářu přijít sama na svůj problém.
Jsem svobodná matka 6 letého kluka. Otec syna byl o 20 let starší. Mně bylo 20 když jsme se poznali. Manipulátor prvního kalibru a já se nechala. Od té doby mám fobii z toho, že by se mnou někdo manipuloval, snažím se dávat si na to pozor...druhý dlouhodobý vztah, asociál s dobrým srdcem. "Akorát" se rád napil a hrál automaty. Za to miloval mého syna,jako vlastního. Po 3a půl letech šel. Budu sama skoro dva roky a od té doby pořád tyhle typy. S máti vztahy nikdy nebyly nijak dobré, teď se snažíme obě. Nepamatuji si, že by mě pochválila, zato kritiku to zas jo. Ale myslím, že to mám zpracované a že mám v hlavě jasno....
Není tady
tak letmo to vnímám jako problém sebedůvěry. Napíšu ti SZ.
O.K. díky moc
Není tady
Pokud můžu .. to není typ, který potkáváš, ale typ, který tě vždycky zaujme, že? Ono bývá obvyklé, že tyhle typy často tou svojí "bodrostí" (nevím jak jinak to nazvat) něco zakrývají. Vím to ze zkušenosti.
Tak yjsem si říkala, že přitahuju pořád stejný typ mužů..no, ano. To jaká jsi ovlivňuje jaké lidi zaujmeš. To je těžké změnit. Ale je dobré si to uvědomit, s tím už se dá něco dělat.
Není tady
Při čtení Tvého problému jsem se musela pousmát. Mám kamarádku, která je na tom úplně stejně.. Vždycky když se někdo nový objeví, říká mi, že tenhle bude v pohodě a nic se neobjeví.. a najednou bum, vypadne kostlivec ze skříně a chlap má nějakej hodně závažnej problém, kvůli kterýmu ve vztahu nejde pokračovat.. Ono se to ale časem zlomí, ale musíš opravdu začít u sebe a přesně souhlasím s tím, co říká Somaia - kdo se ti bude zdát na první pohled, toho ne. Zkus to pro změnu s někým necharismatickým..
Není tady
Snažila bych se najít ten "háček", kterým si přitahuju ty nesprávné muže.
Zkus najít tu část v sobě, která "chce" nevhodnýho chlapa... co ji přitahuje?
Pokud to nezvládneš sama, zkus třeba moje oblíbený konstelace nebo nějakou jinou metodu, která Ti bude vyhovovat.
Vyhýbat se chlapům, kteří Tě přitahují, podle mě není žádné řešení.
Ti chlapi Tě přitahují proto, aby sis skrz ně mohla vyřešit svůj "háček" a když se jim budeš vyhýbat, nebudeš mít možnost si to uzdravit... a možná ten Tvůj háček bude tak silný, že se z normálního chlapa stane nenormální (neslyšela jsi třeba o tom, že pokud má ženská "háček" na alkoholiky, a pečlivým výběrem si vezme abstinenta... že se z něj ten alkoholik pak může stát? To není náhoda)...
Ve vztahu s chlapem, který Tě nebude přitahovat, stejně šťastná nebudeš...
Takže - hledat v sobě, proč potřebuješ chlapa s problémy, pro kterou Tvoji část jsou potřebné. (Možná opakuješ nějaký vzorec z rodiny...)
Není tady
Problém je v tom, že posloucháš to jejich každé slovo, ale nečteš mezi řádky. Slova jsou jen slova. Dej spíš na své pocity, pozoruj, jak se tváří, kam se dívají. Z většiny lidí, kteří se kasají, nakonec vyleze ten důvod, proč to dělají - sami sobě nevěří, tak prostě mluví a mluví a mluví.
I malé dítě, které se vytahuje, že udělalo větší bábovičku, tím maskuje to, co neumí a nechce, aby to někdo věděl - dělá to instinktivně, ne schválně.
Možná podobné týpky přitahuješ svou rozvážností, vyrovnaností.... zkus být taky někdy bezradná a křehká - vím, jde to blbě, taky s tím mám potíže, ale funguje to
Není tady
mashanka napsal(a):
Možná podobné týpky přitahuješ svou rozvážností, vyrovnaností.... zkus být taky někdy bezradná a křehká - vím, jde to blbě, taky s tím mám potíže, ale funguje to
No to jde sakra blbě, já už se o to snažím min. rok a půl a pořád mi to nějak nejde. Vím, že to funguje i to vidím a přesto někdy reaguji automaticky tak, že rychle problém vyřeším a hotovo. Několik problémů mám v záloze, ale tuším, že stejně budu muset něco udělat. Tj. je vyřešit.
Není tady
Když chci odpovědět na téma:
Taky nevím, co se mám naučit, ale určitě na to společně přijdeme.
Není tady
Somaia napsal(a):
tak jsem si to pročetla a spontánně jsem si vzpoměla,na jeden pokus, který popisoval jistý psycholog, kterého si už jmenovitě nevybavuji, ale to není důležité.
Jednalo se o to, že vybraný typ žen byl jednotlivě vpuštěn do místnosti s muži a ty ženy vybíraly podle okamžitých sympatií .... prvního dojmu ... prvního pohledu... Ty ženy měly původně stejný problém... tvrdily, že přitahují stále stejný agresivní nebo násilnický typ...
No , nakonec se ukázalo, že si téměř se 100% jistotou ihned na první pohled vybraly samy zase stejně a neomylně násilníka, i když v místnosti bylo jinak 99% můžů neagresivních.
Takže kde je pak chyba, že??? Doporučení psychologa těmto ženám bylo asi takovéto: Pokud vás někdo zaujme na PRVNÍ pohled, tak ho okamžitě zavrhněte a vybírejte až z druhé skupiny... pak je větší pravděpodobnost, že to bude jiné.
nojo Somaio, to je hezké, jenže tiz druhé skupiny nezaujmou, nejsou přitažliví - takže je to naprd, stejně zase skončí stejně
Somaia napsal(a):
Upravil(a) PetrHl (16. 1. 2009 0:09)
Není tady
působí vyrovnaně, sebevědomě, charismaticky... po nějakém čase z nich vyleze, že mají spoustu osobních problémů... Manipulátor prvního kalibru a já se nechala. Od té doby mám fobii z toho, že by se mnou někdo manipuloval, snažím se dávat si na to pozor... druhý dlouhodobý vztah, asociál s dobrým srdcem... pořád tyhle typy.
temporo, taky si zaspekuluju, jo? To pseudocharisma je něco podobného, jako když tě někdo pozve na návštěvu, protože od tebe něco chce - naklizený obývák, chutné pohoštění... a pak omylem otevřeš nesprávné dveře a za nimi bor.del první třídy = to, v čem skutečně žije.
Zasekla ses v tom, že manipulátora už nikdy. No, to u "těchhle typů" nehrozí, že? Ti budou "rádi "manipulováni" sami, protože mají tykadýlka na ty, na které by mohli přehodit svoje depky, finanční problémy a potíže vůbec. Oni si tě najdou sami, protože tvoje "signály" jsou pro ně jednoznačné - nechceš být ovládána = působíš jako silná ženská = jejich maléry uneseš a to je to, co ni potřebují.
Není tady