Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 15. 1. 2009 11:27

Macaa
♥♥♥----
Místo: Liberec

Podvedl mě manžel, sebevědomí zmizelo

Zdravím,
sem poměrně mladá holka (23), ale už sem rok vdaná. Se svým maželem sme spolu přes čtyři roky. Byli sme hloupý ma máme velké množství dluhů, které se nám víceméně daří splácet. Asi rok sme se snažili o dítě, pak následovalo to, že sem asi půl roku měla problémy se svým MS cyklem a neměla sem moc velkou chuť na sex (nespíš následkem prášků, co sem brala). Manžel pak jel za tchýní, která bydlí asi 100 km od nás, potom mi vyprávěl, jak strašně dobře si popovídal s jednou slečnou (budu ji říkat L.) a že s ním do rána seděl na baru a popíjeli. (slečně L. je 17) Brala sem to poměrně dobře, je to sestra jeho svědka a nenapadlo mě nic špatnýho. Od tý doby si s ní manžel začal psát po ICQ a nějaký SMS. Což už mi nebylo moc příjemný. No a pak jel manžel jednou v neděli za tchýní a vrátil se celej šťastnej. Tak mi to docela vrtalo hlavou, až sem z něj asi za tejden vydolovala, že se vyspal se slečnou L. v autě (byla sem poměrně důkladná a vydolovala sem to se všemi podrobnostmi). Pořád se vymnluval na to, že to byl jen sex. Pořád si s ním potají psal a co jsme pak zjistila, že jí namluvil, že bude s ní. Já sem poměrně dost začala pít, už sem si říkala, že to teda asi z jeho strany bylo jen o sexu, ale asi zaměsíc sme se opily spolu s manželem dohromady  vypadlo z něho, že jí taky miluje a že neví co má dělat. Chtěla sem po něm nějáké vyjádření, jak to všechno bude. Pořád nebyl schopnej se nijak vyjádřit ani na jednu stranu. Pak teda sme se na Silvestra "rozešli" v dobrém a na Nový rok, se teda rozmyslel, že radši bude se mnou a že se slečnou L. by to asi nebylo dobrý. Je moc mladá a (a poměrně pohledná), a asi by si s ní neměl co říct a tak. Přišlo mi to jako slabá výmluva a mám pořad pocit, že se mnou zůstává jen z lítosti...

Přijde mi, že si myslí, že sem schopná to jen tak ze dne na den přejít. Navíc nejsem žádná kráska, na svym seběvědomí pracuju minimalně pět let a už to bylo docela dobrý. Po tom měsící hrůzy si připadám jako ta největší zrůdička. Pořád se mi vracej hnusný sny. Maželovi nevěřim, mám poměrně často deprese, ať už z toho, že není na složenky a nebo z toho, jaká sem. Chtěla bych, aby to všechno bylo jako dřív. Abych už na to všechno nemyslela a tak. Neměla bych vyhledat nějakou psychyatrickou pomoc? Už si připadám jako ve špatnym snu. Manžel se sice snaží, ale ta důvěra ve mě už asi nebude... Může to přece udělat vzdycky znovu a já nevim jestli už bych to po druhý zvládla, a co kdyby tady ješte byli děti?

Co by jste dělali v mým případě?

Není tady

#2 15. 1. 2009 11:39

jaspinn
♥♥♥♥---
Místo: Ostrava

Re: Podvedl mě manžel, sebevědomí zmizelo

Po zkušenosti - ať už to s váma dopadne jakkoli, hlavně vyřešit dluhy. Co nejdřív, hned.

Člověk přišel na svět proto, aby tady byl, pracoval a žil. Jen moudrý se snaží náš svět postrčit dál, posunout výš. A jen vůl mu v tom brání.
Jan Werich

Není tady

#3 15. 1. 2009 11:48

Macaa
♥♥♥----

Jo kdyby to bylo tak jednoduchý hned.... Což tedy opravdu není...

Není tady

#4 15. 1. 2009 11:49

macík*
♥♥♥♥---

Ach jo, sebevědomí, to je to co mě momentálně taky trápí a s čím neuvěřitelně zápasím......

A co chceš ty, chceš s ním zůstat? Máš ho ráda?

Není tady

#5 15. 1. 2009 11:55

Macaa
♥♥♥----

Chtěla bych s ním zustat, pořád ho miluju, ale nevim jestli mu ještě někdy budu věřit... Chtěla nych, aby se aspoň trochu změnil... Ale už nechi, aby mi někdo někdy uližoval...

Není tady

#6 15. 1. 2009 11:56

jaspinn
♥♥♥♥---
Místo: Ostrava

Já nemyslela hned je všechny splatit, to fakt nejde smile - ale co nejrychleji právně upravit co je koho. Protože pak než se naděješ, stojíš u baráku s dětma kolem sebe, hromadou složenek v ruce a s prodanou střechou nad hlavou. U nás to nastalo po 20 letém manželství během měsíce - ani jsem nestačila otevřít pusu a něco říct.

Člověk přišel na svět proto, aby tady byl, pracoval a žil. Jen moudrý se snaží náš svět postrčit dál, posunout výš. A jen vůl mu v tom brání.
Jan Werich

Není tady

#7 15. 1. 2009 11:58

Macaa
♥♥♥----

jaspinn napsal(a):

Já nemyslela hned je všechny splatit, to fakt nejde smile - ale co nejrychleji právně upravit co je koho. Protože pak než se naděješ, stojíš u baráku s dětma kolem sebe, hromadou složenek v ruce a s prodanou střechou nad hlavou. U nás to nastalo po 20 letém manželství během měsíce - ani jsem nestačila otevřít pusu a něco říct.

To ti opravdu nezavidim... My pořád platíme, ale na nas si nemaj co vzít. V podtatě nic nemáme...

Není tady

#8 15. 1. 2009 12:04

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Macaa napsal(a):

Jo kdyby to bylo tak jednoduchý hned.... Což tedy opravdu není...

Alespoň už víš, že udělat dluhy je daleko jednodušší, než je potom splácet - to je dobrá zkušenost do budoucího života. Nedělám si srandu, je to vážně tak - každá věc, která se ti v životě stane, ti přinese novou zkušenost.

Jinak, sebevědomí je sice k životu potřeba, ale také jen přiměřeně. Myslím, že jste ještě trochu nezralí - nechala bych tomu volný průběh - děti nemáte, tak se nikam nežeň a v klidu žij, ono se to nějak vystříbří - hlavně nechoď do dalších dluhů. Dneska je strašně lidí úplně v koncích z toho, jak se jim to plíživě nabalilo a oni jsou z toho bezradní.

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#9 15. 1. 2009 12:26

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Nevěra je určitě zatěžkávací situace na sebevědomí. Je však nutné stavět své sebevědomí na jiných základech, než na partnerovi. Co to říká o tobě, že partner ulítl s jinou? Snad jen to, že si v něčem udělala chybu a chybovat je lidské. Jinak to s tebou nemá co dělat. Takže hlavu vzhůru.

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#10 15. 1. 2009 12:37

Jesika74
♥------

Jak jsi může někdo v tomhle věku nasekat tolik dluhů ?
Už když jsem byla malá, tak mě učili , nejdřív si našetři a pak pořizuj ..... Chápu, že to někdy nejde, našetřit na bydlení v dnešních cenách ... tak budu bydlet v šedestáti.

I když na to člověk kouká, od malička do nás hustějí reklamy , že půjčit si je normální, jak na bydlení , ale i na dovolenou, na vánoční dárky - a to už vůbec neuznávám.

Není tady

#11 15. 1. 2009 12:39

Macaa
♥♥♥----

KALIK napsal(a):

Nevěra je určitě zatěžkávací situace na sebevědomí. Je však nutné stavět své sebevědomí na jiných základech, než na partnerovi. Co to říká o tobě, že partner ulítl s jinou? Snad jen to, že si v něčem udělala chybu a chybovat je lidské. Jinak to s tebou nemá co dělat. Takže hlavu vzhůru.

Jenze ja nemam pocit, ze bych udelala chybu... Jen mi nebylo nejakou dobu dobre a jediny co mi manzel byl schopnej udelat, bylo podvist me... Pripadam si strasne ponizena

Není tady

#12 15. 1. 2009 12:41

Macaa
♥♥♥----

Jesika74 napsal(a):

Jak jsi může někdo v tomhle věku nasekat tolik dluhů ?
Už když jsem byla malá, tak mě učili , nejdřív si našetři a pak pořizuj ..... Chápu, že to někdy nejde, našetřit na bydlení v dnešních cenách ... tak budu bydlet v šedestáti.

I když na to člověk kouká, od malička do nás hustějí reklamy , že půjčit si je normální, jak na bydlení , ale i na dovolenou, na vánoční dárky - a to už vůbec neuznávám.

No já už teď taky ne, ale plakat nad rozlitym mlikem neni teď idelani volba....

Myslim, že už sem se poučila... Já se o sebe musela od malička starat sama a hold sem se některech chyb nevyvarovala...

Není tady

#13 15. 1. 2009 12:48

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Macaa napsal(a):

Jenze ja nemam pocit, ze bych udelala chybu... Jen mi nebylo nejakou dobu dobre a jediny co mi manzel byl schopnej udelat, bylo podvist me... Pripadam si strasne ponizena

Chyby se dělají, je to normální. Nemusíš ani o nich vědět. Není ale nic špatného dělat chyby smile
Jediný, kdo se tím činem mohl ponížit, byl jedině on sám. Nikdo jiný. Když to vezmeš kolem a kolem, o ponížení nemůže být řeč ani z jedné strany. Prostě to byla chyba a stalo se. Tečka.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#14 15. 1. 2009 12:49

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

tvůj manžel je nezralej pitomec. Zamilovat se může, to se stane, ale vytrubovat ti podrobnosti. No, hlavně že ulevil svému černému svědomí.

Není tady

#15 15. 1. 2009 12:51

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jenze ja nemam pocit, ze bych udelala chybu... Jen mi nebylo nejakou dobu dobre a jediny co mi manzel byl schopnej udelat, bylo podvist me.
Macao, ono se to kupí. Máte hromadu dluhů a jinak nic, tys měla zdravotní problémy a nechuť k sexu, možná u vás byly taky nějaký hádky nebo dusno... a najednou se objeví děvenka, který není blbě, není s ní nutno řešit dluhy ani běžné provozní problémy... tak holt manžel na chvíli "zapomněl" nejen na dobrý vychování, ale i na všechny starosti. Jasně, ve slušný společnosti se tohle nedělá, jenže stává se - ale proč jsi z něj proboha vůbec něco dolovala, dokonce se všemi detaily? To se potřebuješ ještě víc tejrat srovnáváním s pubertálním telátkem?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#16 15. 1. 2009 12:53

Macaa
♥♥♥----

lindaB napsal(a):

tvůj manžel je nezralej pitomec. Zamilovat se může, to se stane, ale vytrubovat ti podrobnosti. No, hlavně že ulevil svému černému svědomí.

Ja vim jak na něj,aspoň v některejch věcech... A myslism si, že sem z něho vydolovala všechno... Ale bylo by mi asi lip, kdybych to nevedela....

Není tady

#17 15. 1. 2009 12:56

Macaa
♥♥♥----

helena napsal(a):

Jenze ja nemam pocit, ze bych udelala chybu... Jen mi nebylo nejakou dobu dobre a jediny co mi manzel byl schopnej udelat, bylo podvist me.
Macao, ono se to kupí. Máte hromadu dluhů a jinak nic, tys měla zdravotní problémy a nechuť k sexu, možná u vás byly taky nějaký hádky nebo dusno... a najednou se objeví děvenka, který není blbě, není s ní nutno řešit dluhy ani běžné provozní problémy... tak holt manžel na chvíli "zapomněl" nejen na dobrý vychování, ale i na všechny starosti. Jasně, ve slušný společnosti se tohle nedělá, jenže stává se - ale proč jsi z něj proboha vůbec něco dolovala, dokonce se všemi detaily? To se potřebuješ ještě víc tejrat srovnáváním s pubertálním telátkem?

Jo když to takhle shrneš, tak sem sem docela masochistka.... Ani nevim proč sem to z něho tahala... Asi sem chtěla vědět, jestli byla v něčem lepší, nebo já nevim...

Není tady

#18 15. 1. 2009 12:56

Kavasaki
♥♥♥♥---
Místo: Zlínsko

KALIK napsal(a):

Není chyba jako chyba.
1.Žena dělá manželovi první poslední-je to špatně-může být nevěrný,je si s ní moc jistý.
2.Žena se nechá obskakovat,kdyby neměla manžela,umřou hlady,jen si lakuje nehty,chodí do fitka,manžel dělá,co se dá-je to špatně-nevěra i tady je možná
3.když je to půl na půl,harmonické partnerství,může mu to připadat nuda a nevěra je v dohlednu

Kdo chce,bude nevěrný,at to má doma,jaké chce.
Vše je v lidech,at je to muž nebo žena.

Upravil(a) Kavasaki (15. 1. 2009 12:58)

Není tady

#19 15. 1. 2009 13:00

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Kavasaki napsal(a):

KALIK napsal(a):

Není chyba jako chyba.
1.Žena dělá manželovi první poslední-je to špatně-může být nevěrný,je si s ní moc jistý.
2.Žena se nechá obskakovat,kdyby neměla manžela,umřou hlady,jen si lakuje nehty,chodí do fitka,manžel dělá,co se dá-je to špatně-nevěra i tady je možná
3.když je to půl na půl,harmonické partnerství,může mu to připadat nuda a nevěra je v dohlednu

Ale o tom není pochyb wink
Co ti teda z těch 3 bodů vylejzá? Buď sám sebou a starej se především o své štěstí wink

Není tady

#20 15. 1. 2009 13:07

Kavasaki
♥♥♥♥---
Místo: Zlínsko

KALIK napsal(a):

Kavasaki napsal(a):

KALIK napsal(a):

Není chyba jako chyba.

Co ti teda z těch 3 bodů vylejzá? Buď sám sebou a starej se především o své štěstí wink

Takže ono je lepší se nevdávat,neženit,mít partnera jen na sex,slasti a strasti jen sám se sebou?
Nebo si z problémů manžela(-ky) nic nedělat a neřešit?

Není tady

#21 15. 1. 2009 13:07

Macaa
♥♥♥----

KALIK napsal(a):

Kavasaki napsal(a):

KALIK napsal(a):

Není chyba jako chyba.

Jo, ale ve vzathu přece nejde jenom o tebe ne?

Není tady

#22 15. 1. 2009 13:09

Macaa
♥♥♥----

když někoho miluješ, tak chceš, aby byl šťasnej, někdy i na úkor sebezapření?

Není tady

#23 15. 1. 2009 13:11

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Kavasaki napsal(a):

KALIK napsal(a):

Kavasaki napsal(a):

Není chyba jako chyba.

Takže ono je lepší se nevdávat,neženit,mít partnera jen na sex,slasti a strasti jen sám se sebou?
Nebo si z problémů manžela(-ky) nic nedělat a neřešit?

Především se starat o sebe a pak se můžu starat i o druhé, ale já musím být vždycky nejvýš. Tvůj partner je dospělý člověk a ne malé děcko, který když nemá maminku, nic sám neudělá. Nech jeho problémy především na něm a až požádá o pomoc, pomož mu jak nejlépe uznáš za vhodné, ale nenech se tím stáhnout do propasti. Tak to vidím já.

Není tady

#24 15. 1. 2009 13:12

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Macaa napsal(a):

KALIK napsal(a):

Kavasaki napsal(a):

Není chyba jako chyba.

Jo, ale ve vzathu přece nejde jenom o tebe ne?

Jasně že ne, ale jde tam především o tebe a pak o něho wink

Není tady

#25 15. 1. 2009 13:13

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Macaa napsal(a):

když někoho miluješ, tak chceš, aby byl šťasnej, někdy i na úkor sebezapření?

Ano, pomůžu mu být šťastný, ale až po něm. Tedy on musí být ten první, který by se měl starat o své štěstí. Ty mu můžeš jen pomoci, ukážeš mu cestu smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí