Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 14. 1. 2009 20:24

z-hanka
♥♥-----

Trvalý pobyt??

Manžel dostal v manželství od rodičů rod. dům.Vzali jsme si půjčku a společně ho opravili, také veškeré naše příjmy za 10 let manželství byly investovány do bydlení.Ted se rozvádíme.Právnička mi řekla, že nemám na nic nárok, ani na vyplacení z půjčky, bylo to dobrovolné investování do jeho majetku.Mám tam s dětima trvalý pobyt.Pokud mě manžel vyhodil, musí mi sehnat bydlění nebo platit nájem?Bydlím s dětima v podnájmu, finančně je to dost náročné.Můžu po manželovi požadovat třeba byt, nebo příspěvek na nájem??Děkuji.Hana

Není tady

#2 14. 1. 2009 21:03

Ivan.
♥♥♥----

Re: Trvalý pobyt??

z-hanka napsal(a):

Manžel dostal v manželství od rodičů rod. dům.Vzali jsme si půjčku a společně ho opravili, také veškeré naše příjmy za 10 let manželství byly investovány do bydlení.Ted se rozvádíme.Právnička mi řekla, že nemám na nic nárok, ani na vyplacení z půjčky, bylo to dobrovolné investování do jeho majetku.Mám tam s dětima trvalý pobyt.Pokud mě manžel vyhodil, musí mi sehnat bydlění nebo platit nájem?Bydlím s dětima v podnájmu, finančně je to dost náročné.Můžu po manželovi požadovat třeba byt, nebo příspěvek na nájem??Děkuji.Hana

Tak to byhc řekl, že Vaší právničku platí manžel. Za manželství došlo ke zvýšení hodnoty rodiného domu, který je ve vlastnictví manžela, ALE DOŠLO VAŠÍ PUJČKOU ČI VLOŽENOU INVESTICÍ KE ZVÝŠENÍ hodnoty jeho majetku a tudíž by měl polovinu kompenzovat Vám, protože odcházíte z tohoto svazku.
Ivan

Není tady

#3 14. 1. 2009 22:25

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Trochu se kolegyně mýlí neboť dobrovolně do cizího majetku sice zle, tzv forma daru, ale dar lze kdykoli požádat zpět. Trvej na vyplacení poloviny z vloženého.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#4 15. 1. 2009 7:01

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

Trvalé bydliště nemá na finanční nárok žádný vliv. Je to jen evidenční údaj. Trvalé bydliště můžeš mít kdekoliv a nezakládá ti to nárok na žádný majetek. Pouze tě tam může hledat exekutor. (Samozřejmě ne konkrétně tebe, ale trvale hlášenou osobu.)

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#5 15. 1. 2009 22:20

juli
♥♥♥♥---

sad

Upravil(a) juli (1. 2. 2009 18:47)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí