29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Manžel dostal v manželství od rodičů rod. dům.Vzali jsme si půjčku a společně ho opravili, také veškeré naše příjmy za 10 let manželství byly investovány do bydlení.Ted se rozvádíme.Právnička mi řekla, že nemám na nic nárok, ani na vyplacení z půjčky, bylo to dobrovolné investování do jeho majetku.Mám tam s dětima trvalý pobyt.Pokud mě manžel vyhodil, musí mi sehnat bydlění nebo platit nájem?Bydlím s dětima v podnájmu, finančně je to dost náročné.Můžu po manželovi požadovat třeba byt, nebo příspěvek na nájem??Děkuji.Hana
Není tady
z-hanka napsal(a):
Manžel dostal v manželství od rodičů rod. dům.Vzali jsme si půjčku a společně ho opravili, také veškeré naše příjmy za 10 let manželství byly investovány do bydlení.Ted se rozvádíme.Právnička mi řekla, že nemám na nic nárok, ani na vyplacení z půjčky, bylo to dobrovolné investování do jeho majetku.Mám tam s dětima trvalý pobyt.Pokud mě manžel vyhodil, musí mi sehnat bydlění nebo platit nájem?Bydlím s dětima v podnájmu, finančně je to dost náročné.Můžu po manželovi požadovat třeba byt, nebo příspěvek na nájem??Děkuji.Hana
Tak to byhc řekl, že Vaší právničku platí manžel. Za manželství došlo ke zvýšení hodnoty rodiného domu, který je ve vlastnictví manžela, ALE DOŠLO VAŠÍ PUJČKOU ČI VLOŽENOU INVESTICÍ KE ZVÝŠENÍ hodnoty jeho majetku a tudíž by měl polovinu kompenzovat Vám, protože odcházíte z tohoto svazku.
Ivan
Není tady
Trochu se kolegyně mýlí neboť dobrovolně do cizího majetku sice zle, tzv forma daru, ale dar lze kdykoli požádat zpět. Trvej na vyplacení poloviny z vloženého.
Není tady
Trvalé bydliště nemá na finanční nárok žádný vliv. Je to jen evidenční údaj. Trvalé bydliště můžeš mít kdekoliv a nezakládá ti to nárok na žádný majetek. Pouze tě tam může hledat exekutor. (Samozřejmě ne konkrétně tebe, ale trvale hlášenou osobu.)
Není tady
Upravil(a) juli (1. 2. 2009 18:47)
Není tady