Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 14. 1. 2009 19:37

z-hanka
♥♥-----

Mám odpustit?Prosím poradte.

Asi před rokem jsem odešla od manžela, byla v tom nevěra z jeho strany a další problémy mezi nami.Rozvádíme se. Na Jaře jsem potkala kluka uplně ve stejné situaci, také mu odešla manželka za chlapem, kterého znala 2 měsíce. My jsme se oba do sebe zamilovali, jsem si jistá, že ani on, ani já jsme to neměli jako záplatu na nevydařené manželství.Oba jsme řešili rozvod, nebylo to lehké období.Hodně mi v té době pomohl.Pak ale jeho ještě manželku ten chlap vykopnul a ona se vrátila domů, on ji nemohl vyhodit, trvalý pobyt atd.Chtěl jít bydlet ke mě, ale já to nechtěla kvuli dětem.Nechci jim dělat ze života hokej.Řekli mi oba, že spolu budou jen bydlet do doby, než vyřeší majetek.Den před štědrým dnem mi volala jeho žena, ptala se, jestli bude její manžel na štědrý den u mě.Pak na mě vychrlila,že spolu spali.Skončila jsem ještě ten den náš vztah.On ale neustále mě vyhledává, prosí omlouvá se, nosí mi kytky, chce mě zpět.Rozvedl se před týdnem, bydlí u tety než vyřeší byt.Vím, že se trápí, ale říkám si, když se k němu vrátím, bude to mezi námi pořád, dá se s tím vůbec žít.Miluji ho, ale bojím se, že už to nepůjde, důvěra je pryč.Prosím poradte, děkuji za každý názor.Hanka

Není tady

#2 14. 1. 2009 19:53

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Re: Mám odpustit?Prosím poradte.

Těžko jednoznačně odpovědět odpusť nebo neodpusť. Pokud budeme realisté, bude nám jasné, že pokud  spolu dva lidé opačného pohlaví bydlí v jednom bytě, notabene, pokud byli manželé a byli si léta intimně blízcí, může se stát, že ve slabé chvilce na to dojde.

Kyž jsem byla rozvedená, ještě nějaký čas jsme žili s BM v jednom bytě, než se odstěhoval ke své nové paní - a prostě se to taky párkrát stalo - ale byl to spotřební sex, už nic jiného. Prostě přišel za mnou do pokoje, neměl to v úmyslu, chtěl třeba něco jen probrat nebo se dohodnout o synovi.... cokoli, a najednou.........
Jenže, já jsem neměla potřebu to troubit jeho nové - nevím, co bych z toho měla

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#3 14. 1. 2009 20:07

maricka
♥♥♥♥♥--

z-hanka napsal(a):

Asi před rokem jsem odešla od manžela, byla v tom nevěra z jeho strany a další problémy mezi nami.Rozvádíme se. Na Jaře jsem potkala kluka uplně ve stejné situaci, také mu odešla manželka za chlapem, kterého znala 2 měsíce. My jsme se oba do sebe zamilovali, jsem si jistá, že ani on, ani já jsme to neměli jako záplatu na nevydařené manželství.Oba jsme řešili rozvod, nebylo to lehké období.Hodně mi v té době pomohl.Pak ale jeho ještě manželku ten chlap vykopnul a ona se vrátila domů, on ji nemohl vyhodit, trvalý pobyt atd.Chtěl jít bydlet ke mě, ale já to nechtěla kvuli dětem.Nechci jim dělat ze života hokej.Řekli mi oba, že spolu budou jen bydlet do doby, než vyřeší majetek.Den před štědrým dnem mi volala jeho žena, ptala se, jestli bude její manžel na štědrý den u mě.Pak na mě vychrlila,že spolu spali.Skončila jsem ještě ten den náš vztah.On ale neustále mě vyhledává, prosí omlouvá se, nosí mi kytky, chce mě zpět.Rozvedl se před týdnem, bydlí u tety než vyřeší byt.Vím, že se trápí, ale říkám si, když se k němu vrátím, bude to mezi námi pořád, dá se s tím vůbec žít.Miluji ho, ale bojím se, že už to nepůjde, důvěra je pryč.Prosím poradte, děkuji za každý názor.Hanka

Neřešila bych to, znám dva případy, kdy takto spolu dva lidé spali... Moje mamka s mým tátou kdysi (táta už měl přítelkyni)...a mojí kamarádky nynější přítel se svou bývalou ženou, ačkoliv chodil už s kamrádkou...

Není tady

#4 14. 1. 2009 20:13

z-hanka
♥♥-----

On mi to tak vysvětloval, že to byl jen sex, přesto si říkám, kde byly v tu chvíli jeho city.Říká mi, že kdyby mě nemiloval, přestal by se předemnou ponižovat, prosit, dolízat a šel by za jinou.Já sama mám v hlavě jen zmatek, nevím nic, nic už nedává smysl.Ségra mi řekla, že už bych mohla ve svých 30 letech normální a znát trochu chlapi.Vím, že se budu trápit s ním, i bez něj.Nabídla jsem mu přátelství, ale když je u mě blízko, stejně to nakonec skončí od polibků a ještě dál a já se nenávidím za to, že ho nevyhodím ve chvíli, kdy se mě dotkne.

Není tady

#5 14. 1. 2009 20:22

kristian
Host

Možná budu trošku mimo mísu,ale pokud se lidé mají opravdu rádi - navíc v úplném počátku vztahu - tak vyspat se s někým je pro nového partnera tak obrovský psychický šok,že může klidně vztah jít do kytek.Ať spolu bydleli nebo ne,je to lákavé,ale v té době už měl vztah.A vztah je také o důvěře.Přesně tohle jsem zažil,v samém začátku mě partnerka v opilosti na podnikovém večírku podvedla.Byli jsme spolu potom ještě přes dva roky,ale tenhle stín nikdy nezmizel.Bylo to mezi námi a oba jsme to cítili.

#6 14. 1. 2009 20:25

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

odpustit lze, ale zapomenout už hůř

Strach je malá smrt...

Není tady

#7 14. 1. 2009 20:30

z-hanka
♥♥-----

Také si to tak myslím.Přece když to udělá v době, kdy ve vztahu mezi nami není žádný stereotyp, nuda atd,co mu bude bránit to udělat, kdyby jsme spolu byli delší čas.Myslím, že už to dobré nebude, z mé strany.Důvěra je pro mě 80 procent vztahu.Myslím, že uvnitř už jsem k tomu dospěla, že s ním nemůžu být, jen ještě přesvědčit sama sebe.

Není tady

#8 14. 1. 2009 20:59

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

jedno by sis uvedomit mela - jeho byvala zena , deti... to ze sveta rozvodem nezmizi
budou tady porad a ty musis vedet, jestli zvladnes vztah s clovekem, ktery ma minulost
jestli ne, tak se budes hodne trapit a nejen s nim...30ti lety clovek {predpokladam, ze budes hledat partnera odpovidajicimu svemu veku} ma za sebou vetsinou nejaky ten vztah...

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#9 14. 1. 2009 21:30

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Každý, kdo o to stojí si zaslouží druhou šanci. Člověk může uklouznout, ale taky by měl dostat šanci si svou chybu uvědomit a napravit. A myslím, že on o tu druhou šanci opravu stojí a mohl by ji využít (ne zneužít) wink

To co bude, až se dostanete do stereotypu, neřeš. To bys totiž potom nemohla začít žádný vztah. Řeš to, co chceš ty wink

Není tady

#10 14. 1. 2009 21:30

Krevetka
♥♥♥----
Místo: sev.čechy,ač rodilá Pražanda

HANI,ODPUSŤ. Udělej to kvůli sobě, jestli cítíš, že bez něj nemůžeš být. To, že s ním být nemůžeš, to ted neřeš, protože můžeš. Víš, vše je to o čase. Chybí ti, máš ho ráda, "JEN " ti ublížil nevěrou se svou vlastní ženou. Pokud tě takto moc chce, znamená to, že tě vážně miluje. Nebo mu to aspon tím rozchodem došlo.
Víš, zažila jsem asi horší případ. Nebyla to nevěra, ale bylo v tom psych.vydírání, málem jsem díky přítelova zkratu přišla o dítě (to ještě není u konce) a navíc jsem díky tomu všemu skončila na antidepresivech. Přesto všechno jsem po tom, jak se k tomu pak přítel zachoval a co vše teď pro mne dělá a jak mu je to líto všechno a velmi často nad tím pláče, jaký byl idiot a jak mne zničil, jsem mu šanci dala. Trvalo to měsíce a déle, než jsem odpustila, ale NIKDY Nezapomenu. To prostě nejde. Ale řekla jsem si jednu věc. Byl to jediný muž, kterého jsem kdy milovala. Sice mi neskutečně ublížil,ale také to byl jediný muž, který se ke mne choval rok nádherně a byla jsem jeho princezna. Kdo to ted čte si možná ťuká na čelo, ale nesuďte to, co jste sami nezažily. A musím říci, že ten vztah dostal úplně jiný rozměr . Ano  , jsem opatrná a nejsem naivní. Snažím se už uvažovat reálně a jen co by byl jediný sebemenší náznak toho, co se už jednou dělo, tak jdu od toho. To vím zcela jistě, nikým se deptat nenechám. Ale vím také to, že nedostat šanci hrozně bolí (vím o čem hovořím) a tak jsem ji dala. POkud to nevyjde, budu mít čisté svědomí. Snad mi Hani rozumíš.
Zkus to také odpustit a dát šanci. To se cení. wink

"Nedělej druhým to, co sám nechceš, aby dělali oni tobě".

Není tady

#11 14. 1. 2009 21:34

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

.Pak na mě vychrlila,že spolu spali
Hlavně nechápu ,,z jakýho důvodu,ti to jeho mnaželka musela vyklopit...co udělá příště..??
je jasný ,že ho chce získat zpět a bude asi dělat vše proto ,aby se k ní vrátil.Když né teď tak za čas..
nevím jestli bych mu už mohla věřit..

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#12 14. 1. 2009 21:51

kopretinkadanka
♥------

asi by jsi mu měla dát šanci.Vezmi ho zpátky a uvidíš, jak se to bude dál odvíjet,třeba to bude v pohodě,třeba ne,ale to právě musíš vyzkoušet;)
Skončit to můžeš vždycky,ale dej si bacha na to,že když ho odkopneš hned,aby jsi toho později nelitovala.
Ta jeho žena je asi pěkná mrcha a jen ti chtěla ublížit.

Není tady

#13 14. 1. 2009 22:00

maricka
♥♥♥♥♥--

z-hanka napsal(a):

Také si to tak myslím.Přece když to udělá v době, kdy ve vztahu mezi nami není žádný stereotyp, nuda atd,co mu bude bránit to udělat, kdyby jsme spolu byli delší čas.Myslím, že už to dobré nebude, z mé strany.Důvěra je pro mě 80 procent vztahu.Myslím, že uvnitř už jsem k tomu dospěla, že s ním nemůžu být, jen ještě přesvědčit sama sebe.

Já bych to pochopila, přece jen Ti dva asi spolu žili nějaký čas a měli se rádi, navíc opustila ona jeho, ne? Neříkám, že je skvělé, co udělal, ale odpustitelné to je. Navíc můj táta to také udělal, kamarádčin přítel také a nemyslím si, že by to byli playboyové, jsem si skoro jistá, že svoje protějšky nikdy nepodvedli... Ale pokud nedokážeš odpustit, tak prostě nedokážeš...někdo to hold nedokáže.

Není tady

#14 14. 1. 2009 22:02

kristian
Host

Jak víš,že ta jeho žena je mrcha?Já myslím,že hajzl je především on,vesele spí s oběma a spoléhá na to,že to jedna druhé nebude troubit.A ono jo.

#15 14. 1. 2009 22:25

Nabuko0
♥♥♥♥♥--

Taky jsme s BM spali v době, když už se z jeho milenky stala oficiální přítelkyně. Prostě to mezi námi fungovalo i v té době. Já měla pocit, že mě má pořád ještě rád, když se mnou spí. A jemu se líbil sex se mnou (doteď myslím, že kdybychom se spolu někde opili, skončíme tutově v posteli smile). Vždy, když k tomu došlo, měl výčitky, že je nevěrný své přítelky - se svojí manželkou. big_smile Přišlo mi to tenkrát fakt na hlavu.

Není tady

#16 14. 1. 2009 22:51

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Proč si pořád lidi pletou sex s  láskou?  roll

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#17 14. 1. 2009 23:24

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

lueta napsal(a):

Proč si pořád lidi pletou sex s  láskou?  roll

Protože klouzat se po zamrzlém rybnice je přece zábavnější než kleknout na led a taky se podívat, co se vlastně děje pod ním - jak se žije pod povrchem...
Proto taky tolik lidí padá na prd.l, či přímo na hubu, aby se pod ten jiskřivý a klouzavý povrch konečně mrkli wink

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#18 14. 1. 2009 23:35

majkafa
Host

stolt
Já už nemusím, já už ho vidím. big_smile Doufám.

#19 15. 1. 2009 8:21

rainbow
♥♥♥----

Já bych to viděla tak, že jeho bývalá žena ho chce stůj co stůj dostat zpět.
To, že se spolu vyspali, bych tak příliš neřešila, i když v počátku vztahu to musí být velmi bolestné. Ale já sama žiju s bývalým přítelem, nemáme spolu společného nic, jen bydlení, žádná perspektiva, žádné společné akce, žádné plány - je to ekonomické řešení pro nás oba a navíc spolu dobře vycházíme. On má svou stálou přítelkyni, se kterou žít nechce. Jednou za čas ten sex máme taky - a s láskou to nemá společného nic.

Hani, na tvém místě bych se to pokusila hodit za hlavu. Ale bylo by na místě vyřešit to jejich společné bydlení.

Okamžik, kdy je člověk pánem svého osudu, se nevyskytuje nikdy dvakrát. /Zeyer/

Není tady

#20 15. 1. 2009 8:40

Nedoma
♥♥♥♥♥--

No promiň hani, ale tys ho nechtěla nechat bydlet u sebe a nutilas ho bydlet s manželkou, ne? Máš skutečně dojem, že jsi ta autorita, co má/nemá odpouštět?

Není tady

#21 15. 1. 2009 8:42

Nedoma
♥♥♥♥♥--

Nabuko0 napsal(a):

Taky jsme s BM spali v době, když už se z jeho milenky stala oficiální přítelkyně. Prostě to mezi námi fungovalo i v té době. Já měla pocit, že mě má pořád ještě rád, když se mnou spí. A jemu se líbil sex se mnou (doteď myslím, že kdybychom se spolu někde opili, skončíme tutově v posteli smile). Vždy, když k tomu došlo, měl výčitky, že je nevěrný své přítelky - se svojí manželkou. big_smile Přišlo mi to tenkrát fakt na hlavu.

Hm tak to já měl sex s ex, když už byla (nejen myšlenkama) se svým novým. Tak teda ani pořádně nevím, jestli podváděla mě s ním, nebo jeho se mnou big_smile

Není tady

#22 15. 1. 2009 8:46

helena
♥♥♥♥♥♥♥

jeho bývalá žena ho chce stůj co stůj dostat zpět
Možná, že ne JEHO konkrétně - ale asi jí rozvodem klesne životní úroveň, tak co by to nezkusila? Třeba ten sex i ten telefonát bylo něco jako poslední pokus, zvlášť když jí ten druhý chlap vyhodil.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#23 15. 1. 2009 10:05

Petuna
♥♥♥♥♥--

Nedoma napsal(a):

No promiň hani, ale tys ho nechtěla nechat bydlet u sebe a nutilas ho bydlet s manželkou, ne? Máš skutečně dojem, že jsi ta autorita, co má/nemá odpouštět?

Souhlas!!
Promiň ale byla jsi stále jen milenka..manželka byla jiná tak proč by s ní nespal?Na co si tady budeme hrát?

Teď je rozvedený..tak můžeš být ta první ne? Teď je jiná situace ale řeči typu já jen s manželkou bydlím, nic spolu nemáme mě opravdu dokáži vytočit...naprostá lež většinou!!

Není tady

#24 15. 1. 2009 10:15

mashanka
Zablokovaný

z-hanka napsal(a):

On mi to tak vysvětloval, že to byl jen sex, přesto si říkám, kde byly v tu chvíli jeho city.Říká mi, že kdyby mě nemiloval, přestal by se předemnou ponižovat, prosit, dolízat a šel by za jinou.Já sama mám v hlavě jen zmatek, nevím nic, nic už nedává smysl.Ségra mi řekla, že už bych mohla ve svých 30 letech normální a znát trochu chlapi.Vím, že se budu trápit s ním, i bez něj.Nabídla jsem mu přátelství, ale když je u mě blízko, stejně to nakonec skončí od polibků a ještě dál a já se nenávidím za to, že ho nevyhodím ve chvíli, kdy se mě dotkne.

Třeba se on zase nenávidí proto, že nevyhodil svoji bývalou, když se ho dotkla - alespoň víš, jak je to těžké.

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#25 15. 1. 2009 10:45

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

vím, že to bolí a je to nepochopitelné.
Stalo se mi něco podobného. Přítel mi odpustil a zároveň přiznal i svůj podíl viny. Nechal mě samotnou a v nejistotě a já to považovala za konec. Silvestra jsem strávila s někým jiným a pak jsem se s přítelem chtěla rozejít. Nedovolil mi to, sice s tím bojuje, ale natolik o mně stojí, že to prostě smázneme a jdeme dál.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí