|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Ja tuším... lebo aj ja si myslím, že na vzťahu majú pracovať obaja, snažiť sa obaja, ale: sem sa zrejme veľa chlapov radiť nechodí(česť výnimkám), tak to vyznieva, že viac majú makať ženy... ale nie je to tak. Je to len vec ženského serveru a toho, že po rady sem chodia väčšinou ženy.
Není tady
Hezky to napsala a vymyslela Andromeda. Ono je asi skutečně teď na nic řešit, co bylo nebo, co by kdyby.... Myslím, Lvice, že pár týdnů, kdy budet bez sebe, by Vám mohlo skutečně pomoci.
Není tady
Selima napsal(a):
Ja tuším... lebo aj ja si myslím, že na vzťahu majú pracovať obaja, snažiť sa obaja, ale: sem sa zrejme veľa chlapov radiť nechodí(česť výnimkám), tak to vyznieva, že viac majú makať ženy... ale nie je to tak. Je to len vec ženského serveru a toho, že po rady sem chodia väčšinou ženy.
Sel, ono by to bylo krásné, kdyby to šlo vždycky tak zrealizovat. Obávám se, ale že to v případě Lvice nejde. Bude to muset být zřejmě ona, která musí něco podniknout pro záchranu vztahu. Nemám pocit, že jejímu partnerovi by se do nějakých aktivit tohoto druhu vůbec teď chtělo.
Není tady
Lvice, došla jsi k prvnímu dobrému záívěru. Hodně u rodičů odpočívej a pak teprve přemýšlej. Pořádně se zkus vyspat. V9m o čem mluvím. Když jsi unavená, může stačit málo a je to tragedie o třech dějstvích.
Pak bych popřemýšlela o poradne. Nejde tak ani o tebe, tvoje postoje a názory jsou celkem dobře rozvrstvené, ale o manžela. Těch stresových faktorů na něj bylo taky hodně. Smrt otce, smrt jeho vzoru, no to s ním mohlo po zkušenosti s otcovstvím taky pěkně zamávat.
Role otce nejde nutit. Neměla by ses tvářit tak ani onak co s miminkem on dělá. Prostě ted potřebuješ malého pohlídat a at si s ním dělá co chce, třeba... a pak nekontrolovat.
V9š, všechny ty věci nejsou příjemné, to je fakt, ale dají se zvládnout. Jenže musejí chtít oba, obávám se, že sama svou snahou věci spíš nezachráníš.
Není tady
BB, když to máš těžký s tím nucením k malému. Jednou jsem si řekla, tak dost, prostě jsem mu ho necpala, věnovala se mu sama a říkala si, vždyť to dítě si může vzít kdy chce. Nevzal si ho vůbec a pak mi vyčetl, že jsem si ho okupovala jen pro sebe
. Člověk už fakt neví, jak s pánem jednat, aby to bylo dobře. Chová se někdy fakt jako malý rozmazlený spratek. Jedináček není, má tři o hodně starší bratry, takže jako jedináček vychovávaný byl. Byl rozmazlovaný a nemusel doma nic dělat, jak mi řekla švagrová. Dokonce mi i řekla, že je sobec, já jí tenkrát nevěřila
.
Lvice moc mě mrzi co prožíváš...
Diskusi jsem prolítla a nepadla tady otázka jestli tvůj přítel třeba nemá milenku?
Můj přítel měl obdobné výkyvy nálady, byl protivný, nezdržoval se doma, sex byl míň a míň a když jsem to chtěla řešit tak, že se nic neděje...ptala jsme se i na milenku-jenomže zapíral, pak se to vyhrotilo a řekl mi taky ať si najdu někoho jiného a odešel na týden, pak se vrátil, ale stejně nebylo ještě vyhráno...
Ale třeba u vás v tom nebude baba
Přeji hodně štěstí
Upravil(a) Lena01 (14. 1. 2009 13:51)
Není tady
Ahoj Lvice
,
mám pocit, že se oba přetahujete o to, kdo je v tomhle vztahu oběť.. Pamatuji na Tvá slova na duchovním(snad tam, už je to dlouho), že ´sis vybrala partnera, kterému máš být průvodkyní v duchovním životě nebo tak něco.. Jak píšu, už je to dlouho, takže to určitě nebude přesná formulace. Kdo ví, co by na to řekl on 
Před dvěma lety bych Ti řekla, ať utečeš, dnes se snažím sama neutíkat a dělat něco sama se sebou, měj se co nejlépe
Není tady
Myslím, že to napsala hezky Andromeda, souhlas se vším......
a Tobě Lvice, hodně štěstí.....utíkat při první pořádné rodinné krizi, to bych neutíkala, ale odejít někam do povzdálí, urovnat myšlenky a odpočinout si, by mohlo být prozatímní řešení....., a co bude dál, bych řešila až dál.
Držím pěsti. 

Není tady
myslím, že to tady psalo více lidí - i já - aby si lvice utřídila myšlenky někde v pozadí a to samé, aby mohl udělat i partner ... nikdo jí tu neradil - aby to řešila radikálním rozchodem

Není tady

Klarka.S napsal(a):
Selima napsal(a):
Sel, ono by to bylo krásné, kdyby to šlo vždycky tak zrealizovat. Obávám se, ale že to v případě Lvice nejde. Bude to muset být zřejmě ona, která musí něco podniknout pro záchranu vztahu. Nemám pocit, že jejímu partnerovi by se do nějakých aktivit tohoto druhu vůbec teď chtělo.
Bola som vpiatok na pohrebe a hoci to ani nebol môj otec, dosť ma to vzalo... Ćo my vieme, ako je jemu? Čo ak sa momentálne viac rýpe vo svojom smútku ako vo vzťahu s Levicou? Nikto doňho nevidíme... Nebudem sa ho určite zastávať, ale nemienim ho ani odsudzovať(práve preto, že nemáme dosť informácií). Chce ti asi fakt ČAS. 
Není tady
ono se to chování ale nezměnilo bezprostředně po smrti otce ... jen se to více vyhrotilo - na čež se tu také kladl důraz, že má pochopitelnou depku i on - ale i tak ... měl by si uvědomit - že je rodič - a hlavně se nechovat jako hulvát (což se podle psaní) stalo ještě před tím.... než mu zemřel otec

Není tady
adra napsal(a):
lvíčku upřímně mě to mrzí....jéje
velice mě oslovilo a zasáhlo to jak píšeš o té porodnici...jako by se vrátil čas....muj BM vždy spěchal z nemocnice ... do hospody zapíjet malého... žádné pusinky, pomazlení a nebo nedej Bože "pohrání" si s malým...jéžiši...já v porodnici trpěla jak zvíře...porod a těhu v pohodě ale to potom
podlé mého...není moc nadějí...nevím...někdo ti napíše že to chce mluvit a mluvit - což jak vidno tvuj přítel moc neakceptuje...nevím nepíšeš ... vlastně jo píšeš. že ti začíná být fyzicky po*ný...což je taky samo blbé.... víš myslela jsem jestli ho ještě miluješ....ale píšeš spíš tohle....
ala hlavně jsem ti chtěla napsat...že věta - vzít synovi tátu...?? je nesmysl...podívej...on tedy přítel se chová tak jak se chová....pokud byste měli jít od sebe nic mu nebrání se se synem stýkat...když solu zustanete ... jak moc se ted synovi věnuje...??? asi nic moc co...nevyrací ti to že mu na vás nezáleží - třeba je jen unavený z toho všeho...ael co ty??Kdo se ptá tebe? kde máš ty nějakou oporu?? takže pokud bys s ním měla zustavat jen kvuli Ondrovi a sama trpět...říkám NE...
o fotkách a tom co delal když jsi ležele s Ondráškem v porodnici...nu co dodat,
zbývá mi jen souhlasit......jsem už v trochu jiné životní etapě, a tak mohu rekapitulovat........a za sebe radím, neztrácej čas, tvůj přítel to "po dobrém" nepochopí........po mnoha šancích jsem od muže odešla a nelituji, pokud jsem ve svém okolí sledovala podobné situace, nikdy se zázrak, bohužel, nekonal.............
Není tady

Já myslím, že odejít by měla kvůli tomu malému, třeba do té doby, než se to urovná.
Já když vidím, jak reaguje moje holčička, když jenom zvýším na manžela hlas, tak si radši ani nepředstavuju, co asi je pro toho chlapečka, když má doma tyhle scény - jako bouchání do stolu, to musí bejt to dítě v šoku ne?
Vynervovaná máma - taky paráda.
Jakoby na prvním místě se pořád řešil ten manžel a jeho problémy.... nechápu

Není tady
Asha napsal(a):
myslím, že to tady psalo více lidí - i já - aby si lvice utřídila myšlenky někde v pozadí a to samé, aby mohl udělat i partner ... nikdo jí tu neradil - aby to řešila radikálním rozchodem
Asho, já nevím, já popravdě četla jen pár posledních příspěvků, tak jsem si jen v hlavě říkala - odešla bych hned?, odešla bych prozatím?, zůstala bych ? (tohle byly mé myšlnekové pochody....) já se neodrážela od nikoho konkrétního, jen jsem reagovala na vlastní myšlenky.... a jak jsem přečetla Andromedu, tak jsem s ní souhlasila zcela....
(je fakt, že jsem ale v hlavě měla i to, že by jí mohl někdo poradit, ať odejde ihned, už kvůli tomu, že se svým přítelem už řešila problémy i dříve...) tož tak 

Není tady
Tož tož ... já jen, že jsme se tu na tom shodli skoro všichni ....

Není tady
A já se tedy přidala
..ke skoro všem
- ikdyž nepopírám, že nakonec Lvice může dojít k tomu, co radí menšina....
Upravil(a) Račice dračice (14. 1. 2009 14:40)

Není tady
Jistě, že ... já za sebe bych napsala, že pokud by se to jeho chování nijak nezměnilo - po určité době - tak bych to pak řešila odstěhováním se natrvalo ... co s takovým chlapem ? Ale každopádně to má teď lvík složité a rozhodnout co s tím stejně musí ona sama.

Není tady
a lvíčku máš u rodičů net??? 

pa a ještě 
Není tady
Napsala jsem tento příspěvek pro Lvici jinam, tak ho přeposílám na správné téma...
Lvice, přestože se neznáme, vzpomínám si na příspěvky před rokem a víc, o tvém příteli, o tobě..atd. Bylas mi sympatická, tak jsem myslela , že jsi spokojená ...Je mi líto, že je to tak, jak to je.
Trošku jsem byla překvapena tvým výběrem partnera (dle popisu tenkrát), ale hned jsem se okřikla, že jsem konzervativní, atd. Podle aktuálních popisů, bych tipla, že chování pána je sobecké a nezralé pro rodinu....
Ty sama situaci znáš nejlíp, proto ji nejlépe vyřešíš sama. Poznáš, jestli tě (vás) má skutečně rád, jestli je o co bojovat. Myslím, že jsi duševně vyspělá, poučená partnerka a myslím, že cestu a možnosti jsi zkoušela a také jsi ochotna a otevřená pomoci vztahu. Což je maximum , cos mohla udělat.
Určitě je nejrozumější odjet pryč, kamkoliv, do klidu, abys mohla na chvilku manžela strčit "do šuplíku" a za týden(za měsíc) ho "vytáhnout" a s odstupem času popřemýšlet o "nás". Máš zázemí u rodičů, to j sem např.já už neměla - to je úplný luxus...
Nechala bych tomu také teď volný prostor, nic bych neřešila, jen nechala vše plynout a radovala se z malého. Myslím, že nejdůležitějším tvým úkolem je být vyrovnaná zdravá spokojená máma, ať jsi tam nebo tam. Nic přece není definitivního, není to otázka života a smrti, jen neshoda v názorech ..i když vím, že je ti teď hrozně. Proto se snažím i ukázat na pozitiva : zázemí, rodiče, zdraví ....nádhera , ne?
A v podstatě pořád se něco děje, změny jsou na denním pořádku, takže vlastně nikdy nevíme, co je vlastně dobře a co je špatně. Takže vlastně, všechno, co se děje, se děje správně....
Omlouvám se za myslela jsem , že jsem ve Lvici..
Upřímně ti přeju, aby ses dala do pořádku, zklidnila byla spokojená, ať s ním nebo bez něj...
Není tady
Aneb jak píše Asha: I pád na d*žku je pohyb kupředu
.
Adři, naši PC nemají
.
Lvice - tak to je v řiti .... s tím PC - tak když tak piš na mobila :-)

Není tady

Alebo vezmi malého a zájdi do internetovej kaviarne... Som zvedavá.
A držím ti päste.
Není tady
Lvice, tvůj příběh čtu, co jsem na babinetu. Tvůj přítel byl od začátku jiný, zvláštní. Brala jsem to tak, že už víš, co chceš, takže to máš v sobě srovnáno, jestli mít s tímto mužem dítě.
Ale mě od začátku, co jsi napsala zaráží jedna věc - ty ses přeciž sama rozhodla, že se přestěhuješ a přitom od začátku nehezky mluvíš o svém novém bydlišti. Nemyslíš, že ho to třeba taky trošku bolí, jestli má svůj domov rád? Předpokládám, že tě nenutil, že by ses nenechala. Pokud ses rozhodla bydlet tam, kde teď bydlíš, proč pořád tak neuctivě mluvíš o svém domově? Jestli ti tam není dobře, tak se přestěhuj zpět a nehaň ho pořád, tvůj muž to může cítit jako tvé výčitky. A taky mám pocit, že ses ani ve svém věku nedokázala skutečně osamostatnit a přestřihnout pupeční šnůru, která tě příliš pojí s tvými rodiči.
To je můj pohled, který nemusí být pravdivý, neboť nemám dost informací.
Za sebe - přestěhovala jsem se za svým mužem daleko, od roku 1993 je to dokonce jiný stát. Bylo těžké si zvyknout, jiný kraj, jiný mrav. Ale- to já sama se tak rozhodla, můj muž mě nenutil. NIKDY jsem se před nikým neuctivě nevyjádřila o svém novém domově. Je to můj domov. Kdyby se mi tu nelíbilo, vrátila bych se zpět, ale mé bydliště by jistě nemohlo za to, že jsem si tu nezvykla.
Btw tvé nové bydliště je krásné město. Mám ho moc ráda.
I tvé původní bydliště.
Možná svého muže otravuješ neustálým fňukáním. A možná ne jen za svým bývalým domovem. Jsi už přeciž veliká holka, lvice, tak si srovnej, co vlasstně chceš a udělej to. Držím ti palečky, aby se ti to podařilo. Aby měl tvůj syn spokojenou maminku. Nejlépe i spokojoného tatínka. 
lvice napsal(a):
Hrošánku, tak to by byl otcem jen na papíře......
. Otec nemůže být otec, jen když on chce. Role otce je trvaláa začíná okamžikem početí. Ondra už není malý, hledá ho, chce s ním komunikovat a táta si ho nevšímá. Asi jsem já nenormální, protože náš táta byl pro nás k dispozici každý den. Nebyl tátou jen když měl chuť a náladu. Byl tu pro mě vždycky.
Výsledek: V pátek odjíždím na 14 dní k našim. Oba budeme mít čas a prostor nad sebou přemýšlet. Uf, a díky vám se mi ulevilo a pomohli jste mi roztřídit myšlenky.![]()
Nikoho NEDONUTÍŠ být otcem. Si piš, že otec může být otcem, když on chce. Jak chceš zařídit, aby jím byl? Aby jím byl tak, jak si to TY představuješ?
Představ si sebe na jeho místě. Kdyby ti někdo dirigoval, jakým způsobem máš být matkou. 
Nechovej se ke svému muži jako jeho matka. A zase ti rodiče. Vždyť už jsi vážně veliká.
Upravil(a) majkafa (14. 1. 2009 20:18)
Ahoj Lvíčku
, taky si pamatuju Tvůj příběh od začátku, a jak moc jsi chtěla dnes už malého Ondráška. Je mi líto , že to nejde podle tvých představ , ale ...... ráno je moudřejší večera a ty sama víš nejlíp, že to vyřešíš stejně tak, jak to budeš vnímat a cítit především ty sama. Za sebe snad jen to , že já bych odešla také, a moc dobře vím, co ta věta obnáší a že není jednoduchá, obzvlášt , když jsou ve vztahu děti. Nebudu se vracet k minulosti, kdy už nějaké náznaky ....... spíš mysli na budoucnost. A ty sebou manipulovat nenecháš , tomu věřím. Dej vědět