|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
lvice,fajn,fajn,fajn...v tvém příspěvku 37 poslední odstavec.Držím ti pěstě. Sama se uklidni a pořádně se vyspi.Měj se sladce.
Není tady
lvice napsal(a):
Ronja napsal(a):
Myslím že obecně je dobrý vyklidit pole a dát si oddech, podívat se na věci z jiného úhlu. Jenže partner od Lvice se zdá být dost samorost a specifický chlap a i podle toho co řekl nevím, jestli by to z její strany nevzal jako podraz a trvalé sbohem, čili jestli by Lvičin dočasný útulek u rodičů nebo jinde nebyl tím pádem trvalým...
Zásah do černého Ronjo. Cítím, že můj odjezd k rodičům by takhle bral. Ale možná že by vzal jinak, kdybych mu řekla - odjíždím si urovnat myšlenky a oběma nám prospěje, když budeme nějakou chvíli sami. Za 14 dní se vrátím a uvidíme, co dál.
Takhle jsem to lvice přesně myslela ... odjet v klidu a říct mu - že to není rozchod - ale, že si to musíte oba srovnat. Potřebuješ si odpočinout a on asi také - ale nevím - zda vám to půjde - takhle pohromadě. 

Není tady
DĚKUJU VÁM VŠEM
. Asi si půjdu zabalit tašky
.

lvice napsal(a):
... Už jsem sama nad sebou přemýšlela a vím, že na tom mám kus své viny i já, protože vztah je o dvou lidech a ne jen o jednom.
...
Mámo Lvice - počkej trošku 
Jasně, že máš kus viny (jako každý člověk, který dýchá), ale než začneš přebírat tu vinu na sebe,
přečti si další větu, co jsi napsala : ... Asi se vážně chovám jako matka - vychovatelka....
On by měl být taky zodpovědný a přemýšlet o sobě. To momentálně asi není schopný.
Já bych to prostě brala jako krizi, kterou nemusíš hned řešit.
Hned teď musíš řešit , aby měl malej co jíst , kde spát a aby mu bylo teplo a s mámou dobře.
Hned teď nemusíš řešit fotky na netu (i když to zpětně bolí), hned teď musíš řešit, abyste před miminem na sebe nekřičeli.
Začni po kouskách a pomaličku, od těch základních priorit, vždyť nevíš, co ti dnešek přinese , tak se zakukli a užívej si toho hezkého, ať ti to neuteče.
pa, Jess.
Není tady
lvice napsal(a):
Když má své světlé chvíle, dokáže být skvělý táta, ale mě už nebaví stále mu říkat - hrej si s malým, všímej si ho a neustále mu ho strkat do náruče. ¨Když má dobrou náladu, tak je opravdu úžasný, když má špatnou, ani si ho nevšimne.
Tohle mě zaujalo. Proč to holky děláme? Ať je táta, kdy chce a ne kdy mu to řekneme. K tomuhle se nedá člověk nastimulovat, k tomu musí mít chuť.
Já vím, že je to vytržené z kontextu, ale je to jen jeden střípek, kdy z radosti z malého se může stát nepříjemná povinnost. Pokud jeho nevšímání si malého není každodenní, tak je v otcovství fakt normální.
Kukačka napsal(a):
jaké peklíčko ti připravil, když nevěřil, že jsi v jiném stavu??? tomu nerozumím...
Neries, nieje dolezite co bolo, ale co bude 
Ked bude mat lvice cas poriadne si to v sebe prebrat urcite najde najlepsiu cestu.
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
Hrošánku, tak to by byl otcem jen na papíře......
. Otec nemůže být otec, jen když on chce. Role otce je trvaláa začíná okamžikem početí. Ondra už není malý, hledá ho, chce s ním komunikovat a táta si ho nevšímá. Asi jsem já nenormální, protože náš táta byl pro nás k dispozici každý den. Nebyl tátou jen když měl chuť a náladu. Byl tu pro mě vždycky.
Výsledek: V pátek odjíždím na 14 dní k našim. Oba budeme mít čas a prostor nad sebou přemýšlet. Uf, a díky vám se mi ulevilo a pomohli jste mi roztřídit myšlenky.

lvice napsal(a):
DĚKUJU VÁM VŠEM
![]()
. Asi si půjdu zabalit tašky
.
Hodně štěstí, ať jdeš udělat cokoliv, i kdyby jen uvařit kafe. Spoustu problémů se začne hýbat, když si je sesumírujeme, napíšeme, řekneme. Dopadne to, jak má a ty jsi velká holka, tak se toho neboj. 
hrosanek napsal(a):
lvice napsal(a):
Když má své světlé chvíle, dokáže být skvělý táta, ale mě už nebaví stále mu říkat - hrej si s malým, všímej si ho a neustále mu ho strkat do náruče. ¨Když má dobrou náladu, tak je opravdu úžasný, když má špatnou, ani si ho nevšimne.
Tohle mě zaujalo. Proč to holky děláme? Ať je táta, kdy chce a ne kdy mu to řekneme. K tomuhle se nedá člověk nastimulovat, k tomu musí mít chuť.
Já vím, že je to vytržené z kontextu, ale je to jen jeden střípek, kdy z radosti z malého se může stát nepříjemná povinnost. Pokud jeho nevšímání si malého není každodenní, tak je v otcovství fakt normální.
Protože máme pocit, že tak jako matka není matkou jen když má náladu, nemůže být ani otec otcem jen když má náladu a chce se mu. To dítě je tu pořád a není to záležitost nálady ani pro jedno pohlaví, sakryš, ne???
Není tady
Kuki, Oxi má pravdu, už je to vyřešená minulost.
Tak brouček se probudil, mizím
.
lvice...napiš co ti na to přítel řekl..jestli budeš chtít... a MOC TI DRZIM PALECKY!!!!

Není tady
Otec nemůže být otec, jen když on chce... Asi jsem já nenormální, protože náš táta byl pro nás k dispozici každý den... Byl tu pro mě vždycky
Lvice, možná jsem nenormální já - ano, když něco "hořelo", byla jsem tu pro děti bez ohledu na všechno ostatní. Ale taky jsem je učila, že máma nevisí na hřebíčku a tu a tam potřebuje aspoň na chvíli "nebýt k dispozici". Samozřejmě úměrně jejich věku a rozoumku.
Není tady
Ronja napsal(a):
hrosanek napsal(a):
lvice napsal(a):
Já vím, že je to vytržené z kontextu, ale je to jen jeden střípek, kdy z radosti z malého se může stát nepříjemná povinnost. Pokud jeho nevšímání si malého není každodenní, tak je v otcovství fakt normální.Protože máme pocit, že tak jako matka není matkou jen když má náladu, nemůže být ani otec otcem jen když má náladu a chce se mu. To dítě je tu pořád a není to záležitost nálady ani pro jedno pohlaví, sakryš, ne???
Proč už chápu líp a taky vím, že tím jeho postoj k dítěti nezměním.
Určitě dám
.
Je otcem, jen když má náladu .... no, malé dítko si taky hraje s hračkou jen, když má náladu - když nemá - nechá ji bez povšimnutí ležet.... Ale on není dítě a prcek není hračka ! Tak by se měl začít chovat jako dospělej chlap - táta
... a k tomu potřebuje dospět 
Takže mámo - lvice - nech ho bez dozoru ! ať má k tomu prostor 

Není tady
Lvice, nemám moc času, jen jsem to tak přelítla, ale vzpoměla jsem si na slova mé maminky, které jsem jednou říkala, že je fajn, že měli s tátou tak krásné manželství. Tenkrát řekla - no kdybych ty bouřlivé začátky neustála, tak jsme spolu dávno nebyli. Takže Ti lvice přeju hodně sil a ženské diplomacie! A jelikož Tě znám osobně, tak si troufám říct, že to ustojíš!!!
Upravil(a) lueta (14. 1. 2009 11:11)
Není tady

Ja v iem, že je toho viac, ale... sorry, Lvice, ale ja ľuďom, ktorí prídu bývať do Blavy a potom ju ohovárajú predo mnou, rodenou Blaváčkou, hovorím to isté: "Várť sa kľudne tam, odkiaľ si prišiel..." Úprimne, čo sa aj na to dá inteligentné povedať? Veď to nie je jeho vina a zrejme ti pri sťahovaní nedržal pištoľ pri hlave. Chápem, že sa ti cnie, ale to ON ťažko môže riešiť a zrejme sa cítil osobne urazený a napádaný, keď reagoval tak, ako reagoval. 
Skús sa najprv dať do väčšej pohody ty, skús si povedať DOČASNE som tu a dočasne to tu vydržím, a čo bude potom - to sa uvidí. Je to o.i. pravda...
Čím viac ťa čítam, tým viac mám chuť poslať vás do poradne(oboch, ale minimálne ty by si podľa mňa mala...).
Není tady
Ahoj lefíčku ... taky mi je to moc líto, po tom, jak jsi rozchodila ty jeho "zvláštnůstky" by sis zasloužila taky trochu víc snahy z jeho strany. Ale je fakt, že se celej život učíme .... pokud by to bylo od začátku jednoduchý, tak bychom si toho ani nevážili.
Jenom si dej pozor s tím nucením pozornosti k malému ... já si živě pamatuju, jak mi mamka pořád nutila brášku : dej mu pusinku, musíš ho mít ráda, běž si s ním hrát, dohlídni na něj , je to přece tvůj bratříček ...... jednu dobu jsem ho kvůli tomu velice silně nesnášela a prchala jsem, jak to jen šlo ... i když ti to přijde možná nespravedlivý, tak bych se přimlouvala to, aby si našli k sobě cestu sami ...
Má tvůj přítel sourozence ? Někteří jedináčkové jsou takoví trošku sebestřednější .....
Ať už se ale rozhodneš jakkoli, držím to palce, ať je to pro vás tři ta nejlepší cesta ... 
Není tady
Asha napsal(a):
Podle mého - se už začal projevovat při chození se Lvicí - viz.sestra atd. - jen v zamilovanosti se člověk jakž tákž snaží .... beru v potaz úmrtí otce - ale to - co prováděl, když ona bojovala s malým ve špitále - a sám .... to bych nezkousla ani omylem. Já bych odešla. Může si to i on v hlavě v klidu probrat. Nedělala bych zcény - možná bych napsala dopis - o tom - jak to cítím atd. (dopis - snad přečte, když nechce poslouchat) - vyjádřila bych v něm i pochopení a oporu (v tom, že i on to má těžké - což má), ale jde snad o vůli obou. A tohle chování malého fracka..... se nedá tolerovat. Je to dospělý chlap a táta (především). Nemůže všechno vyset jen na té ženské - je to partnerka - né jeho kárající matka (no, vlastně může - záleží na ní co snese). Píšu za sebe - že kdybych měla kam - tak už i pro klid toho prcka - bych šla.
Tohle mě bohužel po přečtení tohoto příspěvku Lvice taky napadlo... a jako první:-(((
Prostě myslím, že by nad tímhle - než dojde na tak vážnou věc jako je dítě - prostě žena neměla zavírat oči :-(
Upravil(a) Klarka.S (14. 1. 2009 12:41)
Není tady

sandra napsal(a):
Mně přijde, že tady většina mluví jen o tom, co má udělat Lvice pro něj a záchranu vztahu..Ale co sakra on? On se jako veze?On udělá co? Když je Lvice v nemocnici s malým, tak on běží domů, dát si na net svoje erotické fotky. Když se Lvice odstěhuje i s malým, tak jemu je to v podstatně jedno....Z celého vyprávění od Lvice nemám pocit, že by on udělal jediný vstřícný krok pro záchranu jejich vztahu....jediné,na co se zmůže, je "tak si najdi někoho jiného"...
Možná by bylo dobré se na chvíli od sebe odstěhovat a utřídit si v klidu myšlenky, jak již bylo napsáno....Nemusí to nutně znamenat rozchod.
Hm.. radíme Lvici, lebo ona sem napísala. Máš nejaký spôsob, ako poradiť aj tomu, kto sa na radu nepýta, sem nechodí....?
Keby sa pýtal on, neboj sa, že by tiež nedostal hafo rád...
Není tady
nemělo by se - ale je to poměrně častý jev - v zamilovanosti - (růžové brejle) nasadí každý - a pak se nestačíme divit...TÉĎ se musí řešit co TEĎ - zpět už to nejde - jenom dopředu

Není tady
Lvíčku, mrzí mě, že mám teď na babi tak málo času, tak jen krátce... Soucítím s tebou a tvou situací, asi nenapíšu nic co už zde řečeno nebylo, ale:
1. Odejít ze vztahu bych viděla až jako poslední možnost.
2. On očividně hodně věcí v sobě teď řeší, nové situace, smrt otce, jeho nová otcovská role - pro něj je toho hodně nového a vnímám jej, že prostě neví kudy kam, tak jen kope z kouta kolem sebe, protože sám neví jak z toho ven. Každá iniciativa směrem od tebe vše jen umocňuje...
3. Podle mne ty celkem hodně tlačíš na pilu, což situaci nepřidává. Chápu to, máš nějakou vizi jak by měly věci fungovat, ale věci se nechtějí ubírat směrem, který se hodí tobě.
Výsledkem je utahaná mamina a partner "v koutě" ne-li rovnou "v jeskyni" a spousta emocí na všech frontách. Osobně se kloním k 1-2 týdenní "dovolené" u tvých rodičů s jasným vzkazem "za 2 týdny mě tu miláčku máš nazpět"
. Odpočineš si, urovnáš myšlenky, necháš prostor jemu na totéž. Sama uvidíš jak to budeš cítit, co bude dělat on atd.
Držím palce 

Není tady
Selima napsal(a):
sandra napsal(a):
Mně přijde, že tady většina mluví jen o tom, co má udělat Lvice pro něj a záchranu vztahu..Ale co sakra on? On se jako veze?On udělá co? Když je Lvice v nemocnici s malým, tak on běží domů, dát si na net svoje erotické fotky. Když se Lvice odstěhuje i s malým, tak jemu je to v podstatně jedno....Z celého vyprávění od Lvice nemám pocit, že by on udělal jediný vstřícný krok pro záchranu jejich vztahu....jediné,na co se zmůže, je "tak si najdi někoho jiného"...
Možná by bylo dobré se na chvíli od sebe odstěhovat a utřídit si v klidu myšlenky, jak již bylo napsáno....Nemusí to nutně znamenat rozchod.Hm.. radíme Lvici, lebo ona sem napísala. Máš nejaký spôsob, ako poradiť aj tomu, kto sa na radu nepýta, sem nechodí....?
Keby sa pýtal on, neboj sa, že by tiež nedostal hafo rád...
Sel, myslela jsem to trochu jinak. Ale to neva. 
Není tady