|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Nicolas napsal(a):
nenechat si vzít svůj vlastní prostor a převálcovat se.
Přesně. A druhá půlka je: snažit se partnera neválcovat, aby neutekl :-) (Rada pro partnera toho "válcovaného") 
Není tady
hrosanek napsal(a):
KALIK napsal(a):
Želvička17 napsal(a):
d) umře hlady a ve špíně
To je velký omyl spousty žen
špína nevadí a hlady nebude?
Každý zdravý jedinec má sebezáchovný pud a obživný pud
. Takže 14 dní i déle v pohodě přežije
.
Není tady
aprill napsal(a):
hrosanek napsal(a):
KALIK napsal(a):
To je velký omyl spousty ženšpína nevadí a hlady nebude?
Každý zdravý jedinec má sebezáchovný pud a obživný pud
. Takže 14 dní i déle v pohodě přežije
.
Hlady nebude, přinejhorším se bude stravovat v hospodě.
A špína - chlapi mají jiné hledisko na špínu, takže co pro někoho (třeba ženské) vypadá jako špína a dávno by uklidily... tak pro chlapy je to ještě ucházející.
Prostě bude žít tak, jak mu to bude vyhovovat :-) (Tj. míň uklízení a víc jídel z hospody, příp. párků atd.) :-)
Viděli jste někdy klučičí pokoj na koleji? Já představu mám
(Muselo se tam chodit v botech, aby se člověk neumazal, a dát si pozor, kam si člověk sedá - teda pokud bylo KAM si sednout - ale vařit kluci docela uměli :-)
Není tady

Martinka1 napsal(a):
Jo, a taky bydlím přes 100 km od rodičů... s tím rozdílem, že jsem od nich neodcházela k chlapovi, ale na školu a už jsem tu zůstala.
Ono asi není na škodu, nejdřív se odstěhovat od rodičů, zažít si bydlení sama... a pak teprve se stěhovat k chlapovi... Samozjřemě ne každému se to povede, ale pokud ano, je to plus.
Já jsem to takhle měla.
Můj přítel se zase naopak stěhoval rovnou od maminky ke mně.
Frekvence návštěv u rodičů mám teď tak několikrát do roka (určitě ne každý měsíc). (Samozřejmě to byl vývoj).
Zdá sa mi, že Lvice už bývala sama, než sa presťahovala k priateľovi - akurát nie v JEHO meste. Ale nepochybujem, že promptne prídeš s nejakou inou odpoveďou, teóriou, atď.
Není tady
Dobře víš, že jde o to, odpoutat se od rodičů, a ne zas až tak o tom, kde kdo bydlí (i když to "odpoutání" se dělá líp, když s rodičema nebydlíš).
Z praxe :-)
Není tady
Lvice, moc ti přeju, aby sis odpočala a našla svůj vlastní klid. Pochopila jsi, že změnit můžeš jen sebe a svůj přístup k tomu všemu. Píšeš, že manžel by chtěl změnu a neví jak na to. Mluvit o tom může hodně, shora i zdola, ale ke změně je potřeba dozrát. Určitě promysli poradnu. Společnou návštěvu, třeba to bude něco co manžela chytne. Zkus si taky promyslet, co ty od vztahu dál očekáváš. Neustále píšeš, že na tvoje přání nedojde, tak třeba jednou začni od sebe. Když budeš znát svoje představy a očekávání, zkus jim dát i konkrétní podobu. Tedy nějaký tvar, který můžeš navrhnout partnerovi. Třeba představuju si, že budeš s malýmjednou v týdnu dvě hodiny sám. A pak se ale neptej co dělali - nekontroluj. Hodně přemýšlej, méně jednej. Zvaž vliv své rodiny na své postoje a názory. Ač se to někdy nezdá i sebemenší "očkování! může nadělat paseku. Zkus si uvědomit svůj postoj vůči novému místu. Nemusí se ti líbit. Já jsem se přestěhovala 400 km do města které je hnusné, ale jsou tu lidi, které mám ráda a všude se dá žít. I tady jsem si našla místa, iterá jsou mi příjemná i lidi, se kterými se lze bavit. Uvědom si, že jste tři. Přestan bojovat a začni některé věci přijímat takové, jaké jsou.
Není tady
lvice, ja ti nevim, ale citi se tvuj partner jeste vubec jako tvuj partner? Tu diagnozu o ctyrech bodech na vedlejsim vlakne mu urcil kdo? Asi jsem chcipacek, ale ja bych se svym muzem analyzovat, diagnostikovat, rozebirat a odesilat k nim vybranym odbornikum nenechala, ani kdyby na to mel diplom. Vadilo by mi to. Mozna ne hned, ale casem bych se vzeprela.
Není tady
Eleno, to se nedivím. Když ti člověk vidí do karet, tak to je fakt blbý. Notabene když tobě se v tom hnoji líbí.
Promluvil egoušek. 
lvice napsal(a):
Eleno, to se nedivím. Když ti člověk vidí do karet, tak to je fakt blbý. Notabene když tobě se v tom hnoji líbí.
Ty s přítelem nejednáš jako s partnerem... děláš mu terapeuta... To se mu nelíbí určitě.
Není tady
No a pomohlo vam to, ze mu vidis do karet?
A i to je otazka, protoze jako zainteresovany clovek a to partner je, nemas podle mne potrebny nadhled. Krom toho se mimovolne stavis do pozice autority, kterou by ani jeden z partneru nemel byt. V tvem konkretnim pripade, kdyz sama citis, ze se sypes, ani nemuzes byt.
Nevim, jestli se mu v tom hnoji libi, pro mne jenom na sobe nepracuje tvym zpusobem. A je mozne, ze tou cestou ani nikdy nepujde.
Upravil(a) elena007 (15. 1. 2009 23:01)
Není tady
Notabene když tobě se v tom hnoji líbí.
Lvice, někdo obchází hromadu hnoje širokým obloukem a s navoněným kapesníčkem u nosu, jiný je schopen nabírat ho do kyblíku holýma rukama s představou, jak mu po něm krásně pokvetou kytičky...
Není tady
Z mého pohledu a zkušeností: pokud ho miluji a stojím o záchranu, tak pod "ODPOČNOUT SI" mám změnu stereotypu, vypadnout někam spolu na pár dní, nepitvat, nevyčítat. Ale pokud "ODPOČNOUT SI" cítím vnitřně "už jsem ráda, až odjede", nebo "už abych odjela a kašlu na to a ať se třeba zblázní", tak je to v háji.
Třeba se partner Lvice cítí odstrčený, třeba si nepředstavoval, že až se miminko narodí, přijde tím o Lvici-kamarádku a Lvici-milenku a bude mít JEN Lvici-matku.
Není tady

Jak to tak sumíruju, tak problém vidím v tom, že lvice "převzala" opratě vztahu a chce ho násilně někam směřovat a to i proti vůli partnera. Partnera se na názor nikdo neptá, nenechává se mu prostor pro realizaci se ve vztahu. Možná se cítí nedoceněný, přehlížený. Z toho potom pramení ta letargie a neochota cokoliv udělat. Dle mého by to chtělo na té "urputnosti" ubrat. "Dává-li žena ve vztahu víc, musí sama regulovat to dávání. V té chvíli musí dávat míň. Chlap tohleto vycítí a začne dávat víc sám od sebe."
Není tady
Kali - tohle přesně jsem už také psala - a ještě bych dodala - že chlap by se měl cítit jako hlava - a ani si moc nepovšimnout - že ženská je krkem, co tou hlavou otáčí ... Ono je potřeba hýčkat páníčkovi ego - pak udělá cokoli - aby se zavděčil - ale Lvice má sama velké lví ego - a tak válcuje to jeho ... no a on se tomu brání. Tím svým způsobem ... chce to novou strategii. Tu si bude moci lvice promyslet na 14 denní dovči ... no a k jeho reakci ... Myslela jsem si to - že bude takhle reagovat - a překousla bych to. Chlapi prý reagují na nekomunikaci - na změnu. Takže - když zjistí, že najednou lvice není - nepeskuje, neanalyzuje, nerýpe atd. Tak zase zapne příjem - protože - teď už podle mého vnímá jen pohyb úst - nikoli zvuk a obsah slov... odkejve cokoli - jen aby měl klid !

Není tady
Lvice - to je fuk - zda se mu líbí v hnoji nebo v jeskyni ... prostě ho tam nechej ... on musí chtít vylést sám. A vyleze - až si nebude jistej - jestli tam na něj číháš ... Každej chlap má v sobě (3 leté dítě), zajdi za roh - a počkej ! Uvidíš - že se bude možná chvilku hrát ... nebo se třeba vztekat ... ale pak mu zvědavost nedá a vydá se kouknout poza ten roh - zda tam jsi ! Pak záleží na tobě - jestli mu dáš na pr... (což by bral asi líp než dvou hodinové kárání) ... nebo mu necháš prostor k tomu, aby tě objal a byl rád, že tě našel 

Není tady
mno já osobně si myslím že Tvuj přítel lvíčku neví vo co go....odjedeš...a zase přijedeš....možnác vubec nechápe PROC jedeš pryč....aby si ON něco uvedomil??? kdepak....možná si i myslí že jen trucuješ a musím se schovat k mámě....
uvedla jsi mu duvod proč jedeš pryč? já vím že nemusís nic zduvodnovat...ale mám takové tušení a představu že Ty odjížíš protože Tě on se*re a OCEKAVAS že až přijdete s Ondráškem zpátky že ti klekne k nohám a bude tě snad odprošovat....ale on bohužel neví za co... vsadila bych se že je i spokojenej...a bude ještě víc až bude doma tech 14dní sám...maluju to v tech nejčernějších barvách ale až bude s klukama někde pařit a dojde na Vás řeč...tak může říct i něco ve smyslu "že jsi jen u rodičů na návštěvě...a že má aspon ted klid...." žádný řešení NECEHO....já nevím zda mi rozumíš...uričtě je to pro mnohé zde přízemní ale já to tak vidím....že by asi stálo za to mu NEJAK (nevím JAK) před Tvým odjezdem sdělit jak to cítíš a vnímáš Ty...a co by sis přála TY.....
pořádm mi to toitž přijde že je to souboj... kdo z koho...
posílám

Není tady
No, Adři není to přízemní ... já si totiž také myslím - že přítel lvice je jen na jiné "duchovní" úrovni než ona ... On prostě nechápe - na čem to má makat ... on třeba uzná, že to není v pořádku (protože asi není, když se stále něco musí řešit) ... ale tím, že Lvice odjede - si spíš udělá prázdniny a v podstatě si uleví ... také si myslím - že není potřeba - jak si psala o tom - aby mu řekla jak to vnímá ona, co chce ona - ona mu to opakuje a tluče do hlavy stále (podle toho co tu psala) - v tomhle případě - už bych to neopakovala - možná bych mu to napsala. Aby si to v klídku přečetl - když tam ona nebude .... On to totiž stejně už ani neposlouchá (třeba ano - jen píšu - jak to vnímám já). Nastavil se do fáze sebeobrany ! Soupeře ... nikoli partnera. A to je špatně. Možná bych překousla hrdost a své ego - a opravdu ho nějak zkusila povzbudit ... klidně bych mu řekla, že se mi stýská nebo já nevím - on to možná jen potřebuje - aby mohl začít být mužem ochranitelem. Prostě cítit, že ho ta partnerka potřebuje. Nemyslím si - jak tu psala Dita - to o lvici. Naopak - mám za to, že lvice je velká bojovnice ... a ví dobře co chce a co nechce - a jak to chce. Jen to prostě moc chce ! (což také chápu) - jen nevím - zda se jí to povede s tímto partnerem. Podle mě to chce opravdu změnu - a říká se, že moudřejší ustoupí ... mám za to, že lvice to má pevně v rukou ... a já bych teď na jejím místě trochu povolila. A počkala, co se tedy bude dít ... když udělám něco "jinak" i za cenu svého sebezapření a pocitu - že by to měl udělat ON.
Upravil(a) Asha (16. 1. 2009 10:23)

Není tady
Na závěr jen řeknu:
Asho, nepovažuji chlapa za tříleté dítě, takže jsem ho ve vztahu nepeskovala a to, co mi tady už druhý den podsouváš, se nezakládá na pravdě. Přiznám se, že jak jsem si tě vážila, tak tentokrát jsi docela vedle. Ale mysli si co chceš, vysnila sis nějakou představu, jak to u nás funguje a jak já funguji, tak si to mysli, mně je to jedno.
Adři, já už s ním nic řešit nebudu. Pročetla jsem si pár názorů, které mne tady zaujaly. Řešila jsem to s ním dva roky, takže končím. Je mi fuk, co si myslí a ať si to užije podle svého. Já udělám totéž. Budu si žít po svém, a on ať si tak žije taky. Stejně cítím, že jediné, co nás spojuje je Ondra. Nebýt jeho, tak už jsem dávno v trapu. Nebudu nic lepit, nic řešit, nic vysvětlovat. Možná, že naše společná cesta skončila. Pokud jsem tak "hrozná" jak tady popisujete, tak ať si najde nějakou lepší, se kterou mu bude lépe. Mně je to jedno. Byt mám, peníze také a nemám strach, že bych se neuživila. Díky vám se mi zhnusil ještě víc, takže pro mě tím lépe. Tak se mějte fajn.
lvice napsal(a):
Na závěr jen řeknu:
Asho, nepovažuji chlapa za tříleté dítě, takže jsem ho ve vztahu nepeskovala a to, co mi tady už druhý den podsouváš, se nezakládá na pravdě. Přiznám se, že jak jsem si tě vážila, tak tentokrát jsi docela vedle. Ale mysli si co chceš, vysnila sis nějakou představu, jak to u nás funguje a jak já funguji, tak si to mysli, mně je to jedno.
Adři, já už s ním nic řešit nebudu. Pročetla jsem si pár názorů, které mne tady zaujaly. Řešila jsem to s ním dva roky, takže končím. Je mi fuk, co si myslí a ať si to užije podle svého. Já udělám totéž. Budu si žít po svém, a on ať si tak žije taky. Stejně cítím, že jediné, co nás spojuje je Ondra. Nebýt jeho, tak už jsem dávno v trapu. Nebudu nic lepit, nic řešit, nic vysvětlovat. Možná, že naše společná cesta skončila. Pokud jsem tak "hrozná" jak tady popisujete, tak ať si najde nějakou lepší, se kterou mu bude lépe. Mně je to jedno. Byt mám, peníze také a nemám strach, že bych se neuživila. Díky vám se mi zhnusil ještě víc, takže pro mě tím lépe. Tak se mějte fajn.
Lvice - vůbec si mě nepochopila - a to co jsi mi napsala - mě moc bolí.
Už se ke Tvému problému tedy nebudu vyjadřovat - klidně můžu být mimo, ale proto se na mě nemusíš zlobit (ale můžeš) - já s vámi nežiju ...
a vážím si tě stále ... na tom by nezměnilo nic ani to - kdyby jsi mi napsala své názory - dle toho - jak a co bych tu napsala - každý tu promítáme sebe sama - i já ... jen jsem se snažila pomoci.

Není tady
na žádost autorky vlákno zamykám a diskuzi uzavírám
LenkaB
Není tady