|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Ja mám takú známu, priateľkou by osm ju rozhodne nenazvala, hoci sme spolu strávili dokonca aj jednu dovolenku. Všetci ma nepokryte obdivovvali, ale mne to neprišlo zasa také hrozné. Po mne jej reči už stekajú ako po husi voda.
Ide to jedným uchom tam a druhým von. Občas jej pritakám, sem-tam poľutujem, raz za hodinu položím kontrolnú otázku. Obom nám to tak vyhovuje. Pravda je, že to nie je blízka priateľka a že sa vídame relatívne zriedka, tak to nie je problém. Keby vysávala často, tak by som asi bola nútená riešiť to.
Není tady
Klarka.S napsal(a):
Já bych ji prostě vzala někam na nějakou společnou aktivitu, ženskou - třeba k Pan nebo na konstelace. Můžete si spolu udělat kamarádský víkend, to by ji mohlo prospět, a ty bys to takto mohla zaonačit - ne, to Ti pomůže, ale pojeď se mnou, chtěla bych si to s Teboou užít.
Toho už jsme měli v plánu
jenže ona prostě nechce. Když si něco naplánujem tak se buď na poslední chvíli vymluví, a když už nějaká akce proběhne, tak ona ze sebe vysype to svoje trápení, mě vyčte že se mám dobře a odchází domů. Nemám už síly na to, abych někomu plánovala akce, víkendy, semináře, cvičení....atd. a ve finále se ještě cítila provinile, že jsem si dovolila mít se dobře, když ona je největší chudák na světě. Až přijde že něco potřebuje tak jí kdykoliv ráda pomůžu, ale její depky nevyřeším. Trvalo mi docela dlouho než jsem na to přišla.
Není tady
macík* napsal(a):
Klarka.S napsal(a):
Já bych ji prostě vzala někam na nějakou společnou aktivitu, ženskou - třeba k Pan nebo na konstelace. Můžete si spolu udělat kamarádský víkend, to by ji mohlo prospět, a ty bys to takto mohla zaonačit - ne, to Ti pomůže, ale pojeď se mnou, chtěla bych si to s Teboou užít.
jenže ona prostě nechce. Když si něco naplánujem tak se buď na poslední chvíli vymluví, a když už nějaká akce proběhne, tak ona ze sebe vysype to svoje trápení, mě vyčte že se mám dobře a odchází domů. Nemám už síly na to, abych někomu plánovala akce, víkendy, semináře, cvičení....atd. a ve finále se ještě cítila provinile, že jsem si dovolila mít se dobře, když ona je největší chudák na světě. Až přijde že něco potřebuje tak jí kdykoliv ráda pomůžu, ale její depky nevyřeším. Trvalo mi docela dlouho než jsem na to přišla.
No to je děsivé. Na druhou stranu, napadlo Tě, co by dělala, kdyby Tě neměla? Komu by říkala, že je největší chudák na světě, koho by srážela, kazila mu náladu a možná i život? Každý jsme zodpovědní sami za sebe. I Ty jsi za sebe zodpovědná, ne za ni. Tak se o sebe hezky starej. Když nestojí o pomoc, nenuť ji ji.
Není tady
Klarka.S napsal(a):
macík* napsal(a):
Klarka.S napsal(a):
No to je děsivé. Na druhou stranu, napadlo Tě, co by dělala, kdyby Tě neměla? Komu by říkala, že je největší chudák na světě, koho by srážela, kazila mu náladu a možná i život? Každý jsme zodpovědní sami za sebe. I Ty jsi za sebe zodpovědná, ne za ni. Tak se o sebe hezky starej. Když nestojí o pomoc, nenuť ji ji.
To mě nenapadlo co bude dělat, když už nebude mít mě jako svojí vrbu. Buď se tím hnusem co má v sobě zalkne a nebo se naopak sebere, hne konečně zadkem a začne ze sebou něco dělat. Ale to záleží jen a jen na ní, už je dost velká 
Není tady
Selima napsal(a):
Ja mám takú známu, priateľkou by osm ju rozhodne nenazvala, hoci sme spolu strávili dokonca aj jednu dovolenku. Všetci ma nepokryte obdivovvali, ale mne to neprišlo zasa také hrozné. Po mne jej reči už stekajú ako po husi voda.
Ide to jedným uchom tam a druhým von. Občas jej pritakám, sem-tam poľutujem, raz za hodinu položím kontrolnú otázku. Obom nám to tak vyhovuje. Pravda je, že to nie je blízka priateľka a že sa vídame relatívne zriedka, tak to nie je problém. Keby vysávala často, tak by som asi bola nútená riešiť to.
Taky to tak delam. 
Ja bych rekla, ze me to ani nejak zvlast nevysava, protoze, jak ja nemuzu nikoho udelat stastnym, kdyz nechce, nemuze on udelat nestastnou mne, kdyz nechci ja. Jenom me obcas napadne, jestli ja toho cloveka v negativizmu vlastne nepodporuji. 
Není tady

Aj ja som uvažovala, ale nemyslím si to. Nekŕmim negatívnu energiu(nekŕmim žiadnu, aspoň pri nej) a nepritakávam jej príliš horlivo - občas aj nesúhlasím
- takže si myslím, že proste chránim seba a neškodím jej. Viac urobiť neviem.
Není tady

Nedělej nic - to on tě potřebuje, aby měl koho vysávat. Tobě je přece dobře i tak - nebo ti to chybí, když ho nemůžeš uklidňovat a pomáhat mu ? Pokud ano, je to určitý druh symbiózy - ty potřebuješ druhému pomáhat tím, že ho alespoň vyslechneš, on se zase potřebuje vykecat - děláte si vzájemnou službu
Není tady
Nico, já jsem jednou jednoho takovýho "překvílela"
Já vím, že to pro tebe není, ale fáákt to byl zážitek 

Není tady
Lupi, tak to bych teda chtěla vidět
. Tak tohle řešení mě ještě nenapadlo
.

lupina montana napsal(a):
Nico, já jsem jednou jednoho takovýho "překvílela"
Já vím, že to pro tebe není, ale fáákt to byl zážitek
Musel se cítit hrozně ublížený. Tihle lidé mají život postavený na tom, že oni jsou na tom nejhůř na celém světě
Není tady
...........
....................
Ale měla jsem pokoj......
Není tady
Už ti opravdu nechtěla nikdy vylévat své srdce
? Tak to si budu pamatovat
.
....taky mám pocit,že chroničtí stěžovatelé si v tom lebedí a nechtějí nést zodpovědnost za svůj život.Jim to tak velmi vyhovuje a pokud jim někdo nabídne změnu - jakoukoliv - tak mají argumenty,proč je to horší než stávající stav ... jsou to citoví upíři a asi se nezmění ...
... a tím,že se člověk nechá od nich vysávat,jim nepomáhá, ale škodí sám sobě ...
každý má přece volbu,jakýma očima se bude na svět dívat :-) ... a oni si vybrali
Není tady
Takový lidi jsou vysávači energie. Otázka je, jestli Ti přátelství s ním něco dává. Mám kamarádku, která má občas období, kdy je taky taková. Vyzkoušela jsem všechny způsoby, ale nic nefungovalo. Když jsem se jí snažila povzbudit a nabídnout řešení, bylo to špatně, když jsem se naštvala a řekla jí, ať si nestěžuje, když s tím stejně nic nedělá, tak se naštvala ona na mě.. Tak jsem si vytvořila trochu odstup a bylo poznat, že jí to mrzí a začala se chovat zase normálně.. Jinak řečeno, když mu dáš najevo, že Tě to štve a nemíníš poslouchat nářky, třeba o tom začne přemýšlet a svoje chování přehodnotí, zvlášť, když říkáš, že mu moc přátel nezůstalo..
Není tady
já jsme taky svým způsobem stěžovatelka, ale makám (snad) na tom, aby se to změnilo 
co jsem zjistila, že ze mě dokonce dělá skoro optimistku, je jedna známá, která je ještě větší stěžovatelka než já a já ji to začnu intuitivně vyvracet, a tím pádem mluvit hrozně o všem nadšeně a pozitivně..
jinak přehnaný pozitivismus mě spíš štve..
Není tady
Nico, tak mu trochu rozhod sandál. On čeká, že mu tohle všechno bude někdo vyvracet. Zkus s ním souhlasit. Že má pravdu, že je to tak dlouho a pokud on nic nechce nnudělat, ty to za něj udělat nechceš. Takže řešení svých problémů nejlépe najde on sám. Jsi na samé hranici, bud začneš žít jeho život a nebo řekneš dost.
Není tady
lvice napsal(a):
Už ti opravdu nechtěla nikdy vylévat své srdce
? Tak to si budu pamatovat
.
jj, Lvíče - ale musíš bejt věrohodná. Ve stylu: "ách jo, máš pravdu, je to hroozný, já bych mohla povídat....." no a začneš barvitě líčit všechny hrůzy a děsy, co tě napadnou - a hlavně, musejí být ještě horší a pesmističtější a chmurnější, než toho dotyčného.Neboť - jak správně pravila Mashanka - cílem této báječné soutěže je, být největším chudákem na světě 

Není tady
Nicolasi mě napadlo .. nejmenuje se lavský ???
Néé jen trapnej vtip ..myslím, že nemáš šanci ho probrat z ulity pokud sám nebude chtít ..někomu pomůže nakopnout, někomu pohladit a někdo ..prostě to kvílení k životu potřebuje ..i já znám takovou holku ... otázka zní jinak ...Nač tyhle citový vysavače energie potřebujeme my ? Proč se bojíme, že o ně přijdeme? Čím nás k sobě táhnou??? No ... těžký ...
Není tady

Mne to napadlo prvej...
ale nebdue to náhoda... 
Není tady

Nico, asi zachraňovatelký sklony
Ne, jestli tě deprimuje, asi je nejlepší buď ho okřiknout, že si nepřeješ slyšet takovéto pesimistické kecy, nebo s ním omezit kontakt. Další dobrej způsob je podle lupiny, to by mohla být i sranda 
V první řadě je potřeba myslet na sebe. Tihle lidé potřebují někoho na vypovídání, někoho optimistického, páč potřebují trochu té pozitivní energie (z tebe). Bohužel ti předává tu negativní. Dá se to občasně, ale ne moc často a jen u těch, co za to stojí. Jde o to, aby tě to moc nevysávalo.
Není tady
No, tak já mám takovouhle tchýni ...bydlí s námi a já jí v duchu říkám Černá kronika ... směle by mohla soutěžit se zprávami na Nově ... Ona je největší chudák v celé galaxii .... Taky jsem zkoušela různě reagovat, ale je pravda, že ať jsem reagovala jakkoli, vždycky to bylo špatně, pokud jsem ji politovala a snažila se poradit ... špatně ... pokud jsem ji optimisticky tvrdila, že to není tak hrozný a bude líp ... taky špatně .... tak dělám mrtvého brouka. A protože reakce se nedočká, tak už na mě ani ty svoje pesimistické řeči a katastrofické scénáře nevrhá.
Nejsem potvora necitlivá, ale je pravda, že to z člověka vysává energii ...... nedá se to poslouchat denně x krát dokola rok za rokem .......
Lupíšku ... překvílet ... na to nejsem dost velká héérečka ... nicméně, musela to být veliká legrace .... 
Není tady
Klarko, Rimmer především dělal něco, co ho nebavilo, k čemu neměl vztah a dělal to proto, aby se zavděčil rodičům. Nicméně...já měla na mysli to jeho neustálé vymlouvání se, že neměl ty správné rodiče, neměl tohle, neměl tohle, takže on nic, on muzikant a tak.
Není tady
Já mám spíš přemlouvačský sklony. Něco ve smyslu "kur.va pojdme něco udělat..." nebo "když nevíš, jestli ti dají hypotéku, tak tam sakra do té banky zajdi!"
Jinak mi sedí co se týče intelektuálských keců, rozhledem, humorem, kulturním vhledem, který já pomalu ztrácím.
Akorát to, co nás spojuje, je čím dál těžší vydolovat. Kdykoli se zeptám, jak se má, tak to je voda na mlýn :-) Opravdu mě to zajímá. Ale už nemám kapacitu pro přijímání lamentací...pak každý mluvíme to svoje. Chápu ho, ale nemám sám sílu to vstřebávat. To se musím naučit, nestranně se neangažovat.
Není tady
Nicu, a co se ho neptat jak se má, ale rovnou se vrhnout na humor, kulturu a intelektuální kecy? A když začne, tak ho utnout, nojo no a hele jak se ti líbilo to a to.....
Vstřebávat by to by byla chyba, za chvíli by tě vycucal
.
Vstřebávat něco takového je, jako když přijdeš do kotelny a najednou je ti tak nějak...divně...a najednou je ti..ještě divnějc, pak si všimneš, že vlastně dýcháš a ono nic... a když se honem nevzpamatuješ, jsi v limbu. Je to prostě jako kysličník uhelnatý 
A Lvice, pomni prosímtě, že se hraje o Mistra světa amoleta ve kvílení! A ty na něj s humourem.... 

Není tady