Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 13. 1. 2009 14:51

alenak
♥♥♥♥♥♥♥

osmileté gymnázium

Mám holku ve čtvrté třídě  apříští rok nás čeká rozhodování, zda zůstat na ZŠ nebo jít na osmileté gymnázuimu. Nyní to řeší její nejlepší kámoška, co je o rok výš... U dcery ve třídě o odchodu na "gymlp" uvažuje cca 5-6 nejlepších dětí, mám obavu, aby třída pak nešla moc dolů, pokud ji necháme do základní škole.... Dcera je chytrá, patří k "TOP 5", ale má na škole bráchu, docela mi to vyhovuje, že jezdí spolu, škola je výběrová, jazyková.... Dcera sama o sobě na gymnázuim chce, má pocit, že na zůstanou jen "ti blbší... " sad  Já sama má obavu z přijímaček, ne kvůli inteligenci, ale kvůli její zbrklosti a nervům... Tak se v tom plácám a vlastně nevím, co jí mám poradit....
Řešíte někdo podobný problém? A jak to pak vypadá v šesté a sedmé třídě? Je vidět pokles úrovně?
Díky za tipy, zkušenosti...

Není tady

#2 13. 1. 2009 15:09

anaj
♥♥-----

Re: osmileté gymnázium

co jsem slyšela,tak se od 8letých gymplů upouští..prý to nebyl dobrý nápad...mám kluka v 5.třídě a kdyby se p.uč nezmínila na tř.schůzce o této možnosti,tak bych o tom skoro ani nevěděla...a hlavně o tom ani neuvažuji,proč jim brát pevné zázemí školy kterou znají od1.třídy,kamarády..abydlíme na malém městě,tak ani si neumim představit to,že by dojížděl nebo byl na intru??neexistuje..mě dala základka dobré vzdělání...tehdy to nešlo přestoupit v5.třídě a nestěžuji si

Není tady

#3 14. 1. 2009 7:23

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

Tak ji nech přijímačky aspoň zkusit. Nemusí tam potom jít. Od syna odešlo z 24 dětí 13 na gympl. A byli nejlepší třída jakou učitelky kdy viděly - nepřeháním, slyšeli jsme to od nich pořád. Myslím inteligencí, zbytek neřeším.Syn na gympl nechtěl, ale potom litoval, že to nešel aspoň zkusit. Na letošek jim třídu doplnili vesnickou malotřídkou a v pohodě. Zase mají průměr dobrý a nová třídní na druhém stupni je z nich "na větvi"
Děsně si je chválí a i jiné učitelky nechápou výsledky třídy. Např. z matiky je 21 v pololetí na jedničku.
Ale já osobně bych dítě na gympl nedala. Kdyby moc, moc chtěl, tak možná. Ale abych ho tam cpala, protože zůstanou jen ti hloupí, tak to teda ne.

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#4 14. 1. 2009 8:32

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

to alenak: Mám dceru v sekundě na 8miletém gymnáziu, rovněž byla "top", druhá nejlepší. Na gympl jí vzali bez přijímaček z důvodu prospěchu, ale když se na to podívám zpětně, nedávala bych jí tam. Dnes toho upřímně litujeme obě, ač dcera na gympl původně chtěla..
Zaměření mají živé jazyky, což je fajn a byl to i hlavní důvod, proč tam šla, ale ty píšeš, že dcera už teď je na jazykové škole, tak proč zbytečně šílet po dalším biflování.
To, co se učí na gymplu, se učí i na základce, jen toho chtějí poměrně víc, co je v učebnicích nestačí. Dnes se navíc mluví o tom, že opět se oprašuje myšlenka víceletá gymnázia zrušit. Nedivím se. Je to spíš než cokoliv jiného jakýsi módní výstřelek, zvyšující ego rodičům, když zahlásí, že dítko je na víceletém gymplu.
Mám ještě syna, letos v 5. třídě i i přes určité problémy s dys- má průměr zcela dostačující na víceleté gymnázium. A nepůjde tam. Po dosavadní zkušenosti s dcerou jsme se rozhodli, že syn zůstane na základce. Půjde si dál svým směrem a tempem, bez zbytečného učení navíc čehosi, co v životě bohdá nevyužije a jednou si zvolí sám střední takovou, která ho už nasměruje na konkrétní povolání. U dcery to také tak vidíme. Ten gympl dotáhne jen do čtvrťáku (tedy dle základky do devítky) a pak přejde na střední, kterou si sama zvolí.

Není tady

#5 14. 1. 2009 12:45

alenak
♥♥♥♥♥♥♥

Elo, prosím, napiš mi co je největší problém? Množství učiva? Zbytečné zatěžování dětí a "zkažení si " dětsví ? Mě tyto argumenty napadají, naopak mám kolem sebe i ty, co jsou s gymnáziem spokojeni, jako výhodu udávají fakt, že dítě neřeší pak přijímačky v pubertě, kkdy je "na zabití " big_smile ....

Není tady

#6 14. 1. 2009 12:48

tina
Moderátor(ka)
Místo: Brno
Web

já i manžel jsme absolventy víceletých gymnázií, tehdy sedmiletých, neměnila bych a kdyby byla možnost a podmínky, svoje syny bych tam dala taky (zatím jsou ještě moc maličcí, abych o tom přemýšlela smile )
učiva bylo víc, ale učilo se dle mě tak nějak kvalifikovaněji, kvalitněji, takže nám to ani nepřišlo, navíc to byl skvělý vklad do budoucna

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/gndx.jpghttp://lb4m.lilypie.com/gndxp2.png
http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/JTqs.jpghttp://lbym.lilypie.com/JTqsp2.png

Není tady

#7 14. 1. 2009 12:58

alenak
♥♥♥♥♥♥♥

Tino, tak to ráda slyším smile . Já se v tom stále "plácám", nebýt hoka na tak dobré základce, tak bych ji tam dala asi skoro automaticky, takhle je mi skoro škoda ji z té základky brát... sad

Není tady

#8 14. 1. 2009 13:15

Enji
♥♥♥♥♥--

Ja jsem prosla zakladni skolou s rozsirenou vyukou matematiky / fyziky / chemie (5. - 8. tř.). A už bych tam teda jit nechtela.
Jedna vec je ta, ze jsem byla z vesnice, tudiz jsem byla uplne odtrzena od mistniho kolektivu. Ale co mi prislo horsi bylo, ze nase trida se sesla z fakt nadprumernych deti, ja mela v pate tride dve dvojky na vysvedceni a byla jsem jedna z tech nejhorsich. Tak se to se mnou tahlo az do osme tridy, myslim, ze jsem mela celou dobu vyznamenani, ale mela jsem strasne nizke sebevedomi, protoze jsem byla porad jedna z tech nejhorsich.
Mam taky svoji dceru ve 4. tr. a vubec nad tim neuvazujeme.

Upravil(a) Enji (14. 1. 2009 13:16)

Není tady

#9 14. 1. 2009 13:19

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Aleno já vidím problém v tom, jakou povahu má tvoje dítě. Jak je na tom se socializací, se zvykáním si na změny. Jsou děti, kterým taková škola prospěje a jsou tací , kterým uškodí. Neposuzuj proto prosím jen inteligenci, ale také celkové směřování a chování dítěte.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#10 14. 1. 2009 13:27

alenak
♥♥♥♥♥♥♥

Pavlo H, to já samozřejmě beru také v potaz.A právě díky tomu to řeším, protože dceřiny kámošky (ona je hodně fixovaná asi na 3-4 holčičky..je vyloženě typ, co dělá všechno "podle kamarádek"...) na ten gympl všecky chtějí jít...Jsme z brna, je zde výběr velký, ale ony všecky chtějí na jeden gympl... No a dcera chce to, co ony  sad
S učením problémy nemá, je hodně chytrá (až moc sad ), kvůli tomu to neřeším... ale právě to, že je hodně zakřiklá, závoslá na kámoškách sad K tomu mi dělá vrásky i fakt, že by na přijímačky šla, neudělala je a ty kámošky ano...Ona už nyní má na sebe přísnější metr, než je zdrávo, podceňuje se... pak by byla asi úplně zdeptaná. Je nervák, zbrklá...tak právě nevím, zda by těmi testy prošla. Ten gympl je hodně prestižní, má velký převis nabídky....

Není tady

#11 14. 1. 2009 14:51

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥

Aleno ať přijímačky zkusí, možná bude po řešení, u nás totiž ze školy nebyl na základě přijámaček přijat nikdo butter a to se jednalo o jedničkáře fakt šikovný, samá olympiáda, kamarádky holka moc chtěla - byla ve třídě jednoznačná jednička, nakonec jí přijali na druhé odvolání. Ale je to ukradený dětství, to tvdím já, sama to mám za sebou........

jinak si nemyslím, že by odchodem na gympl několika dětí šla třída dolů, jen prostě pro dítě bude ještě snazší vyniknout a hlavně se nebude muset drnčet náročné učivo už takhle malá, což na gymplu muset bude určitě hmm

a co se týče té povahy co píšeš, ono se to může změnit, dneska je zakřiknutá a zítra jí nebudeš stíhat, to, že jede podle kamarádek je v tomhle věku normální, každopádně jako matka se musíš rozhodnout hlavně ty, zvážit jaký má další záliby a jestli by nakonec 4 letý gympl nestačil...... třeba jiné kamaráky holka dělá závodně tanec a po dlouhém rozhodování jí nechali na základce, protože škola pro ní byla hračka a mohla se plně věnovat závodění, podobně to samé rozhodla bývalá kolegyně u syna, který hraje fotbal za spartu...... takže i tohle hraje roli, jestli jí baví učení, jazyky, nemá náročné záliby, na gympl bych jí dala.....

Není tady

#12 14. 1. 2009 15:17

Evice
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Západ

Kluk chodí do sekundy.  K přijímačkám šel s tím, že na to buď má, nebo nemá. Bez přípravy, bez nátlaku. Udělal je.
A jsem ráda. Na gymplu jsou vyšší nároky na samostatnou práci, rozvoj osobnosti, a pro mě důležitá věc - naučil se tam - učit se. Přechod byl trochu kostrbatý, ale s podporou to zvládnul.
On se doma nikdy neučil, pokud chodil na základku, byl jedničkář. Teď už musí, a já jsem ráda, protože s ním ve dvanácti pohnu víc, než když už to bude patnáctiletý šílený puboš s občankou.

Upravil(a) Evice (14. 1. 2009 15:18)

Není tady

#13 14. 1. 2009 15:33

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

alenak napsal(a):

Elo, prosím, napiš mi co je největší problém? Množství učiva? Zbytečné zatěžování dětí a "zkažení si " dětsví ? Mě tyto argumenty napadají, naopak mám kolem sebe i ty, co jsou s gymnáziem spokojeni, jako výhodu udávají fakt, že dítě neřeší pak přijímačky v pubertě, kkdy je "na zabití " big_smile ....

Pokud tvé dítě nemá časově náročnější koníčky a potřebuješ jej nějak vytížit, pak víceleté gymnázium opravdu vřele doporučuji - vytíženi tam budou víc než dostatečně.
Pokud chceš, aby ti dítě předčasně dospělo a nebylo tím běžným rozdováděným a usměvavým dítětem, hurá na gympl.
Pokud jsi přesvědčená, že tvé dítě zaručeně jednoho dne půjde na VŠ, super, pak gympl je tou pravou volbou .. ale co když se na VŠ nedostane ? Jakákoliv jiná střední škola již dítě na cosi připraví, gympl nikoliv. Z gymplu umí všechno a nic, není technik, účetní, zdravotník, zedník .. Každý potenciální zaměstnavatel upřednostní absolventa již konkrétní školy spíš než všeobecné.
Je pravdou, že hlavní výhoda gymnázia = nedělání přijímaček v pubertě. Není to však až taková pravda. V dnešní době se na víceletých gymnáziích dělají ve 4. třídě (=dle ZŠ 9. třída) tzv. postupovky, pokud je dítě neudělá, neprojde do "klasického" = 4letého gymnázia. Takže i tato "výhoda" není až tak pravdivá.
Kdybych měla shrnout nevýhody, vlastně jsi je již sama vyjmenovala.
- Zkažené dětství - dala jsi to do uvozovek, ale s klidným svědomím ty uvozovky odstraň, protože dítě tím odsoudíš na hodiny a hodiny strávenými nad knihami s učením, internetem a sešity. Přímoúměrně s tím se dostaví stresy z důvodu přetěžování a extrémních nároků ze strany učitelů, předčasná dospělost - z usměvavého dítěte se ti stane malý dospělák.
- Zbytečné zatěžování - ano, s tím naprosto souhlasím. V životě tolik nesmyslů, které se učí nejen na víceletých gymnáziích, opravdu nikdy nevyužije.

to Tina: dříve ty školy opravdu nekladly takové šílené nároky na děti. Současná doba je doba zběsilá ve všech směrech, děti z toho nevyjímaje. Není divu, že tolik dětí v dnešní době potřebuje psychiatra a antidepresiva .. butter !

Není tady

#14 14. 1. 2009 16:21

twinha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Čau Alčo, taky jsme to řešili, holky jsou chytrý, studijní typy, taky se bály přijímaček, chodily si je dělat asi třikrát (možná 4x ) nanečisto, nakoupili jsme i dost literatury k tomu, udělaly, ale bylo to echtvýběrovej gympl, takže pro množství uchazečů.... Trošku to blbě nesly, ale vynahradili si to v devítce, jedna byla druhá v pořadí, druhá čtvrtá... Jsou na čtyřletým gymplu a zatím spokojenost.... tummenupp  Zkusila bych to. Nakup nějakou přípravu, najdi příjímačky nanečisto a ať si to holka zkusí, když to nevyjde, bude aspoň vědět, co ji čeká v devítce. Měj se.

http://lilypie.com/pic/090420/KfsP.jpghttp://b3.lilypie.com/2ix0p2/.png

Není tady

#15 14. 1. 2009 20:07

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥

Evice nesouhlasím, já první roky na gymplu byla v pohodě, pak na mě puberta vlezla a bobek házela na školu úplně stejně po letech jako kdybych do ní měla zrovna nastoupit, z jedniček byly rázem čtýry a o neomluvenejch hodinách ani nemluvím, zájmy jiný (kluci) a škola šla stranou, je to o věku a partě který se dítě chytne, ne o druhu školy........srovnala jsem se až před maturitou, takže dodnes lituju svoje rodiče a obdivuju, že tohle období přežili ve zdraví tongue (a to jsme tři sourozenci s obdobným průběhem puberty) styrka

jo a víc nás na škole bylo takových, co díky pubertě měli problémy nebo školů vůbec nekokončili.....

Upravil(a) Čekanka (14. 1. 2009 20:08)

Není tady

#16 14. 1. 2009 20:12

twinha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Jojo Čekan, taky v duchu děkuju rodičům, že mě nechali přežít.... lol taky se snažím být poměrně tolerantnější a více naslouchat svým dětem teď, v tom hrozným věku. Taky když se mě někdo ptá, jak se maj holky, tak odpovídám: jo, žijou.... lollollol

http://lilypie.com/pic/090420/KfsP.jpghttp://b3.lilypie.com/2ix0p2/.png

Není tady

#17 14. 1. 2009 21:19

Evice
♥♥♥♥♥♥-

Čekanko, já ale netvrdím, že je to typem školy, jestli puboš začne blbnout, nebo ne.  Vím, že se klidně může chytnout blbé party a půjde to všechno do háje.

Vlastně mluvím jenom o tom, že se neuměl učit, prostě nedokázal z učebnic, textu poznámek vytáhnout to podstatné, stejně jako já v prvním ročníku na střední. A já ho teď ještě můžu nutit, aby se tomu věnoval. Aby dokázal zpracovat ty vyšší nároky, s kterými by se jinak potkal o čtyři roky později. Prostě teď mám větší páky, než když mu bude 15. Tohle vidím jako výhodu z vlastní zkušenosti. Jiný to jako výhodu vidět nemusí.

Není tady

#18 14. 1. 2009 21:26

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥

no jo, to "umět se učit" je taky kapitola. Já se to nenaučila nikdy ale třeba se to některý děti díky gymplu naučí, já si z knížky vždycky pamatovala že byl pokoj modře vymalovaný a profa se zeptala zrovna s kým se v tom pokoji hlavní hrdina potkal roll ne, nechci tady zbrojit pro nebo proti gymplu, jen to vidím z pozice toho, o kom se tady rozhoduje a dávám do placu věci na zvážení.....

podle syna který je šikovný a když mu něco nejde tak to sakra potrénuje vidím, že je to hodně o povaze (mně když něco nešlo,radši jsem to vypustila), o době, rodinném zázemí a o dalších vlivech (kroužky), je to opravdu citlivá věc a rozhodování nijak lehké, dneska za sebe říkám gympl zkusit a když to nevyjde, prostě dojít v pohodě do čtyřtelýho, žádná křeč......

gympl je záhul a opravdu ztracené dětství, jednou ti za to dítě poděkuje a nebo ti to sakra vyčte, ale to je úděl rodičů, většinou děláš všechno špatně..... snad až bude mít svoje děti pochopí.....

Upravil(a) Čekanka (14. 1. 2009 21:28)

Není tady

#19 14. 1. 2009 21:34

Evice
♥♥♥♥♥♥-

prostě dojít v pohodě do čtyřtelýho, žádná křeč......

No, přesně takhle je to třeba brát.

Není tady

#20 15. 1. 2009 12:10

alenak
♥♥♥♥♥♥♥

Holky,  díky za názory....máme ještě rok na rozhodování, ale jelikož jsme nyní měli třídní schůzky a učitelka se ptala, kdo o gymplu uvažuje, tak mi to šrotuje v hlavě. Sama jsem dětství i pubertu proflákala, od 14 jsem jezdila každý víkend na vandry, nikdy jsem se neučila. Mám fotografickou paměť, na gymplu mi stačilo na to mrknou o přestávce... Pubertu jsem měla dost děsnou, ale i tak jsem gympl prošla s občas nějakou trojkou... Na výšce jsem se pak nestačila divit, co se je potřeba na zkoušky včechno nabiflovat.... Já teda opravdu nemám srovnání. Holka dělá závodně aerobik, má 3x týdně trénink, plus před závody víkendová sooustředění apod. Učitelku má přísnou, chce toho po nich hodně, učí se večer po tréninku, vcelku ji obdivuju, já se v jejím věku flákala...Podotýkám, že sport si vydupala sama, je to drahá záležitost, dost jsme to řešili, dělá to na úkor bratrů, jim bychom už tak finančně náročný sport nemohli dovolit.... Tak to jen pro doplnění situace. Takže záliby má, (a to náročné),  učit se (snad big_smile ) umí... Ale já mám pocit, že já jsme si v jejím věku jen flákala a děsně mě to bavilo...takže nevím, zda jí vyhovět a dát ji na gympl (hlavou mi běhají ty obavy, co jsem výše už vylíčila...) a nebo si prosadit svou a nechat ji na ZŠ, ať si taky trochu "užívá" ....

Upravil(a) alenak (15. 1. 2009 12:12)

Není tady

#21 15. 1. 2009 17:25

REŇAS
Host

Já osobně,jsem  nebyla pro,aby šel syn na gympl i když jeho třídní říkala,že právě on by měl jít spolu s ostatními spolužáky. Byli výborná třída,synovi "nejlepší"kamarádi šli právě na gympl.  Mně osobně toto vzdělání připadá také příliš všeobecné,pokud dítě nehodlá jít na VŠ a pak stím uplatňováním,myslím,že to není jednoduché,ale asi jak kde. A zdá se mi to předčasné,v případě,že dítě není vyloženě studující typ a sám by moc chtěl jít. Ale  rozhodnutí jsem nechala na synovi,ale syn o to nestál,má,už trochu svou představu do budoucna..o něčem jiném..prozatím.
Můj názor,je,že v tom věku,je to vážně předčasné,hlavně co se týká zátěže,ale je to jen můj názor i přesto,že syn měl samé 1 od 1. až do 5.třídy a vždy se učil sám..a nikdo ho nemusel do toho nijak nutit.  Jinak,co slýchávám a proto to nemůžu posoudit objektivně,dojde ve většině případů s přechodem na gymnázium k prospěchovému zhoršení(ale to se stává i na ZŠ..na 2.stupni). Myslím si,že v deváté třídě,pokud by chtěl,tak pak by nato gymnázium mohl jít tak jako tak..a nebo,už bude mít jakousi představu,že by chtěl něco jiného..má možnost výběru..a nezdá semi,že by měl o něco přijít. Jinak co se týká těch tříd,posuzovala bych to individuálně. Syn měl výbornou třídu i co se týká prospěchu a chování,kamarádství. V 6.třídě zbytek dětí se různě rozdělilo,někteří šli do sportovky,někteří do basketbalovo-hokejové a syn zůstal v normální,měl štěstí,že tam měl nej kamaráda od dětství,pár dětí tam znal  a pár šlo z jeho třídy sním,zvykl si a je v pohodě. Co se týká prospěchu,tak je fakt,že s výborným prospěchem je jich míň,než bylo v synove bývalé třídě,ale je spíš důležitější,jak si třída "sedne",kdo jak se učí je individuální,každý má buňky na něco jiného. Tak to je jen můj názor na osmileté gymnázium..,já pro nejsem. wink

#22 26. 1. 2009 11:38

Janička552
♥------

mÁME DOPORUČENÍ JÍT NA OSMILETÝ GYMPL Z PORADNY - PPP , AJ OD NĚJAKÝCH UČITELEK,MÁ JEDINÁ VE TŘÍDĚ DCERKA FURT SAMÉ JEDNIČKY V ŽÁKAJDĚ,A TO SE NIKDY NEUČÍ,KNIHY DOMA NEOTVÍRÁ UČEBNICE,AKORÁT TEN JEJÍ PŘÍSTUP VŠECKO JE NUDA,NEBAVÍ JI ČEKAT NA SPOLUŽÁKY TAK VĚČNĚ RUŠÍ,KECÁ, MÁ FURT ZAPOMÍNÁNÍ ...... TO NEVÍM JESTLI SE NA GYMPLU ZPRAVÍ -KÉŽ BY , TAK NA ZKOUŠKY PŮJDEME S JEJÍM PŘIPRAVOVÁNÍM NA TO SE UŽ TED LOUČÍM,ALE POKUD SE NA COKOLIV ZEPTÁM TAK VÍ, UMÍ ZNÁ, MÁ TO JAK SE ŘÍKÁ ZHŮRY DÁNO,ALE ŽE BY BYLA STUDIJNÍ TYP ???? ........ UVIDÍME,TŘEBA POTŘEBUJE MEZI DĚTI CO JSOU INTELEKTOVĚ NA TOM PODOBNĚ A NEBÝT FURT NEJLEPŠÍ A HŘEŠIT NA TO............. TAKY JSME FURT VÁHALI,DOTED SI NEJSEM JISTÁ, ALE VĚŘÍM ŽE ONA JE TEN PRO KOHO JE TENTO TYP ŠKOLY SNAD DOBROU VOLBOU - PRO DÍTĚ CO SE NA BĚŽNÉ ZŠ JEN NUDÍ A NEMUSÍ SE NIJAK NAMÁHAT...............wink
PS .  PRO rENAS --- KRÁSNÉ MOTO ! IHNED SI HO ZAPISUJU A ZAČÍNÁM POUŽÍVAT!!lol

MÁM SYNKA VE TŘÍDĚ PRO MIMOŘÁDNĚ NADANÉ DĚTI,TAK POKUD BYCH SOUDILA PODLE JEHO VÝUKY NEVÁHÁM ANI NA VTEŘINU,AKCELERUJÍ MNOHEM RYCHLEJI,BEROU VŠE OBSÁHLEJI,DĚLAJÍ PROJEKTY A ON JE NADŠENÝ-TED JE VE DRUHÉ TŘÍDĚ A NA GYMPL MÁ JÍT UŽ O ROK DŘÍV -PO ČTVRTÉ TŘÍDĚ....... TAK DOUFÁM ŽE I GYMPL PRACUJE TAK KREATIVNĚ,AKORÁT ŽE MALÝ MÁ VE TŘÍDĚ DĚTÍ 8 A NA GYMPLU JE JICH 30 A TO SI NEUMÍM PŘEDSTAVIT TU PRÁCI UPLNĚ DOBŘE....... ALE MIMOŘÁDNÉ NADÁNÍ JE JISTĚ POTŘEBA NĚJAK  PODPOROVAT VE VZDĚLÁNÍ,JAKO TŘEBA NAOPAK DĚTI CO MAJÍ HANDICAP SE PODPORUJÍ............ AKORÁT SI MYSLÍM JÁ ŽE NA GYMPLU NEJSOU JEN DĚTI VELMI NADANÉ,ALE I TY SNAŽIVÉ,JINAK SPÍŠE PRŮMĚRNÉ A TY PAK MAJÍ DĚTSTVÍ ZABITÉ UČENÍM,ŠPRTÁNÍM,ALE POKUD VÁM TO JDE ,,SAMO" JE TO UPLNĚ JINÉ A TY JSOU SPOKOJENÉ........... SI MYSLÍM JÁ . PÁPÁ!!godlike

Upravil(a) Janička552 (26. 1. 2009 11:47)

Není tady

#23 1. 2. 2009 20:55

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥

Janičko ono to právě kolikrát jde samo na základce a pak je problém na gymplu roll jinak gratuluji k tak šikovným dětem tummenupp

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí