|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Zase s tím bojuju a vztekám se. Má rodina mě totiž v mém dětství naučila, že nemusím nic dělat, že za mě všechno vyřeší, udělají. Například, když mi něco odpadne od ruky, zvednou to a uklidí. A já to prostě automaticky dělám. Například teď, hodím papír do koše, netrefím se a nechám to být (on to totiž v mé mysli stejně někdo po mě uklidí)... no a já se musím zastavit, uvědomit si to, vrátit se a uklidit to. Protože nesnáším nepořádek. Jenže si to prostě musím UVĚDOMIT, podvědomí mi na to kašle. Už mě to štve, že to, co mají ostatní automaticky, já u toho musím přemýšlet (například spoustu základních společenských návyků jsem se fakt musela dlouho učit).
Jak to máte vy se zlozvyky. A dá se s tím něco dělat?
Není tady
http://www.rozhlas.cz/radionaprani/arch … p;p_sort=A tohle si určitě poslechni, ledasco ti to vysvětlí
Není tady
Pořiď si spolubydlící(ho), ten ti podvědomí vycvičí jako mně můj manžel.
Každý si nese nějaké blbé návyky z původní rodiny a v té současné si je dřív nebo později upraví podle toho druhého - nelámej to přes koleno, časem to přijde samo. Nebuď na sebe tak přísná, až půjdeš kolem toho koše za chvilku a uvidíš chlív, uklidíš ho 
Jinak moje zlozvyky přetrvávají i přes hoooooooodně letitou snahu - nehtovou kůžičku mám orýpanou na kost a rty rozhlodané do krve, takže vypadám jako havajský domorodec postižený leprou
. Nepomáhá nic.
Není tady
když jsem byla ještě dítě, tak u mě to bylo naopak, musela jsem si po sobě uklízet, a to nejlépe hned, a jak to nebylo, tak bylo zle
Není tady
topazio napsal(a):
když jsem byla ještě dítě, tak u mě to bylo naopak, musela jsem si po sobě uklízet, a to nejlépe hned, a jak to nebylo, tak bylo zle
Jo, to bylo vlastne predevcirem v Pratelich, jak Monika nemohla spát, protože neuklidila boty:-))
Není tady
teď, když jsem dospělá, tak už nejsem na uklízení puntíčkář, protože bych asi zblbla
naši mě jen učili pořádku, a tak to má být, alespoň nejsem lempl, a nepořádek nemám ráda
i když mě to peskování občas mrzelo 
Upravil(a) topazio (13. 1. 2009 16:01)
Není tady
topazio napsal(a):
teď, když jsem dospělá, tak už nejsem na uklízení puntíčkář, protože bych asi zblbla
naši mě jen učili pořádku, a tak to má být, alespoň nejsem lempl, a nepořádek nemám ráda
a vic, co bych ja za to dala, za trosku vnitrni discipliny? No jo, kazdej chce to, co nema:-))
Není tady
Klarka.S napsal(a):
topazio napsal(a):
i když mě to peskování občas mrzeloa vic, co bych ja za to dala, za trosku vnitrni discipliny? No jo, kazdej chce to, co nema:-))
víš mě ve 14 letech umřela mamka, a tak v 17 letech mi táta řekl, že mě měl více cepovat, že jsem nedělala všechno hned automaticky, a vlastně mi tím ubližoval, doma bylo vždycky uklizeno, a když jsem přišla domu ze školy, tak si někdy něco našel co není ok, a začal mi nadávat, někdy mi přišlo že si na mě a bráchovi vybíjel vztek
a hledá záminku, aby nám mohl za něco vynadat
Upravil(a) topazio (13. 1. 2009 16:11)
Není tady
Topazio, to je mi skutečně líto. Muselo to být vážně těžké.
Není tady
Mám občas problém s pořádkem a s disciplínou. Jsem normálně pořádná a svědomitá, ale jsou období, kdy mi to nejde. Ale u mě to asi není zlozvyk, spíš to je psychický. Řekla bych, že to mám asi tak, že jak se zrovna cítí moje duše, tak to vypadá i u mě doma. Většinou uklizeno, nakoupeno, vypráno - no a občas totální výbuch a doma takovej binec, že by i zloději zdrhali
Nevím co s tím, beru to, že to tak prostě je.
Není tady

Nápodobne.
Není tady
Klárko už je to dávno za mnou, tak už ani na to moc nevzpomínám. Mám svoji rodinu a uklízím si podle svého
.
Není tady

topazio napsal(a):
U mě je to přesně naopak - rodiče mě také cepovali, matka byla na pořádek až úchylná a proto jsem já teď bordelář, když mám svoji domácnost - asi něco jako "konečně nemusím" - ale vůbec mi to nevadí
Není tady
mashanka napsal(a):
topazio napsal(a):
i když mě to peskování občas mrzeloU mě je to přesně naopak - rodiče mě také cepovali, matka byla na pořádek až úchylná a proto jsem já teď bordelář, když mám svoji domácnost - asi něco jako "konečně nemusím" - ale vůbec mi to nevadí
já už jsem sama sebou, doma jsme měli dobře naklizeno, ale otec si spíše hledal zámiňky, že není něco v pořádku, aby nám mohl vynadat, ještě že je to už pryč
Není tady