Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 13. 1. 2009 11:51

Klarka.S
♥♥♥♥---

Lze odbourat zlozvyky?

Zase s tím bojuju a vztekám se. Má rodina mě totiž v mém dětství naučila, že nemusím nic dělat, že za mě všechno vyřeší, udělají. Například, když mi něco odpadne od ruky, zvednou to a uklidí. A já to prostě automaticky dělám. Například teď, hodím papír do koše, netrefím se a nechám to být (on to totiž v mé mysli stejně někdo po mě uklidí)... no a já se musím zastavit, uvědomit si to, vrátit se a uklidit to. Protože nesnáším nepořádek. Jenže si to prostě musím UVĚDOMIT, podvědomí mi na to kašle. Už mě to štve, že to, co mají ostatní automaticky, já u toho musím přemýšlet (například spoustu základních společenských návyků jsem se fakt musela dlouho učit).
Jak to máte vy se zlozvyky. A dá se s tím něco dělat?

Není tady

#2 13. 1. 2009 13:22

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Re: Lze odbourat zlozvyky?

http://www.rozhlas.cz/radionaprani/arch … p;p_sort=A tohle si určitě poslechni, ledasco ti to vysvětlí

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#3 13. 1. 2009 14:08

Sofffie
♥♥-----

Pořiď si spolubydlící(ho), ten ti podvědomí vycvičí jako mně můj manžel. wink Každý si nese nějaké blbé návyky z původní rodiny a v té současné si je dřív nebo později upraví podle toho druhého - nelámej to přes koleno, časem to přijde samo. Nebuď na sebe tak přísná, až půjdeš kolem toho koše za chvilku a uvidíš chlív, uklidíš ho smile
Jinak moje zlozvyky přetrvávají i přes hoooooooodně letitou snahu - nehtovou kůžičku mám orýpanou na kost a rty rozhlodané do krve, takže vypadám jako havajský domorodec postižený leprou dumbom. Nepomáhá nic.

Není tady

#4 13. 1. 2009 15:54

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Web

když jsem byla ještě dítě, tak u mě to bylo naopak, musela jsem si po sobě uklízet, a to nejlépe hned, a jak to nebylo, tak bylo zle

Není tady

#5 13. 1. 2009 15:57

Klarka.S
♥♥♥♥---

topazio napsal(a):

když jsem byla ještě dítě, tak u mě to bylo naopak, musela jsem si po sobě uklízet, a to nejlépe hned, a jak to nebylo, tak bylo zle

Jo, to bylo vlastne predevcirem v Pratelich, jak Monika nemohla spát, protože neuklidila boty:-))

Není tady

#6 13. 1. 2009 16:00

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Web

teď, když jsem dospělá, tak už nejsem na uklízení puntíčkář, protože bych asi zblbla

naši mě jen učili pořádku, a tak to má být, alespoň nejsem lempl, a nepořádek nemám ráda

i když  mě to peskování občas mrzelo hmm

Upravil(a) topazio (13. 1. 2009 16:01)

Není tady

#7 13. 1. 2009 16:06

Klarka.S
♥♥♥♥---

topazio napsal(a):

teď, když jsem dospělá, tak už nejsem na uklízení puntíčkář, protože bych asi zblbla

naši mě jen učili pořádku, a tak to má být, alespoň nejsem lempl, a nepořádek nemám ráda

a vic, co bych ja za to dala, za trosku vnitrni discipliny? No jo, kazdej chce to, co nema:-))

Není tady

#8 13. 1. 2009 16:10

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Klarka.S napsal(a):

topazio napsal(a):

a vic, co bych ja za to dala, za trosku vnitrni discipliny? No jo, kazdej chce to, co nema:-))

víš mě ve 14 letech umřela mamka, a tak v 17 letech mi táta řekl, že mě měl více cepovat, že jsem nedělala všechno hned automaticky, a vlastně mi tím ubližoval, doma bylo vždycky uklizeno, a když jsem přišla domu ze školy, tak si někdy něco našel co není ok, a začal mi nadávat, někdy mi přišlo že si na mě a bráchovi vybíjel vztek grater a hledá záminku, aby nám mohl za něco vynadat

Upravil(a) topazio (13. 1. 2009 16:11)

Není tady

#9 13. 1. 2009 16:18

Klarka.S
♥♥♥♥---

Topazio, to je mi skutečně líto. Muselo to být vážně těžké.

Není tady

#10 13. 1. 2009 17:05

macík*
♥♥♥♥---

Mám občas problém s pořádkem a s disciplínou. Jsem normálně pořádná a svědomitá, ale jsou období, kdy mi to nejde. Ale u mě to asi není zlozvyk, spíš to je psychický. Řekla bych, že to mám asi tak, že jak se zrovna cítí moje duše, tak to vypadá i u mě doma. Většinou uklizeno, nakoupeno, vypráno - no a občas totální výbuch a doma takovej binec, že by i zloději zdrhali yikes Nevím co s tím, beru to, že to tak prostě je.

Není tady

#11 13. 1. 2009 17:10

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

stolt Nápodobne.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#12 13. 1. 2009 17:24

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Klárko už je to dávno za mnou, tak už ani na to moc nevzpomínám. Mám svoji rodinu a uklízím si podle svého big_smile .

Není tady

#13 13. 1. 2009 17:56

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

topazio napsal(a):

U mě je to přesně naopak - rodiče mě také cepovali, matka byla na pořádek až úchylná a proto jsem já teď bordelář, když mám svoji domácnost - asi něco jako "konečně nemusím" - ale vůbec mi to nevadí

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#14 13. 1. 2009 18:07

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mashanka napsal(a):

topazio napsal(a):

U mě je to přesně naopak - rodiče mě také cepovali, matka byla na pořádek až úchylná a proto jsem já teď bordelář, když mám svoji domácnost - asi něco jako "konečně nemusím" - ale vůbec mi to nevadí

já už jsem sama sebou, doma jsme měli dobře naklizeno, ale otec si spíše hledal zámiňky, že není něco v pořádku, aby nám mohl vynadat, ještě že je to už pryč

Není tady

#15 13. 1. 2009 20:43

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Hele babušo, abys nemyslela, že jsi v tom sama, tady holky bojují s nepořádkem společně fly lady

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí