29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
http://archiv.nova.cz/multimedia/strepi … -2009.html - je to poslední příspěvek, opravdu zajímavý
Není tady
Ty šílený ženský co kojejí 13-ti letý děti to je fakt nářez....Když si představím site teď už 15-ti letého synovce, ale před 2lety, že by ještě sál mlíko od švagrové....
Jinak já bych chtěla tak do roka - max do roka a půl.
Není tady
Tak jsem to také zhlédla.... jen mě zaráží to, že kojené dítě se po roztržce běží schovat k mámě, už nekojené nikoli. Já jsem byla kojená jen 6 týdnů a byla jsem totální mamánek, takže to asi nebude zase tak pravda.
Mathiáska jsem chtěla kojit do roka, ale kvůli dalšímu mimískovi jsem to musela přehodnotit a mléko se mi i samo přestalo dělat. Takže jsem kojila do 6.měsíců plně a celkem do 8.měsíců.
Myslím, že dětem rostou zuby, proto, aby byli schopné jíst tuhou stravu a proto mi kojení v pozdějším věku nepřijde potřebné.
Není tady
Bylo to šílené....chci kojit do doby než David začne chodit tedy max. 1,5 roku
a to se přiznám že jen s pohodlnosti...nechce se mi ráno nebo večer vstávat a dělat mlíkoa taky to tulenííí to mi bude chybět
Není tady
tak mě se líbí dlouho kojit, bohužel se mi to nikdy tak dlouho nepodařilo, i tak jsem šťastná, že jsem to zvládla jak jsem to zvládla
ale taky nesouhlasím s tím, že je kojené dítě jiné než nekojené
Alusko jsi taky nějak chvátala na druhýho potomka!!!!!!
Není tady
Clare, já nechvátala, nejsem šílenec, Mathiásek mi dává zabrat dost, ale to nějak samo
Není tady
Viděla jsem to už včera.Přijde mi to nechutný,kojit takový velký klacky .Mám 14ti letou dceru.........
Já kojím a hodlám kojit do roka a půl,maximálně do dvou let.Baví mě to,miluju Filípkovu radost,když vidí prso,to jak z pod toho prsa šibalsky kouká a culí se i to jak se u kojení tulí.
A stejně jako Andulka - nedovedu si představit ve 4 ráno chystat mlíko.To by se Filda asi zbláznil.Takhle si cucne a do minuty zase spí
Není tady
No to fakt byl masakr! My jsme třeba nekojili vůbec.Byli jsme měsíc v inkubátoru a pak už nechytily ani jeden,takže o tuhle kratochvíli jsme přišli,takže ani nevím jaké to je mít sající dítě u prsu. Ale je to fakt,že se to všude strašně hrotí-kojit,kojit,kojit...... já jsem pak z toho měla docela trauma,že jsem nekojila a byli na nutrilonu.
Není tady
Já se svým tříměsíčním kojením se raději nebudu vyjadřovat....zkrátka trošku ujetý, no...
Není tady
V zivote bych nekojila dite dele jak do 2 let. Moc jsem chtela,ale Matysek se mi uplne sam odstavil ve 13tem mesici. Jinak k tem zubum, vetsina deti zacina kousat jidlo az hodne pozdeji,takze jen proto odstavovat mi prijde zbytecne. Jinak tuleni bylo uzasne, uzivala jsem si kazde kojeni a ze to bylo nekdy opravdu narocne, nedokazala jsem si predstavit dne,kdy skoncime. Ale pak to proste prislo a zvladli jsme to. Misto kojeni jsem nasla jinou moznost tuleni s Matou, vzdy po spinkani si ho dam na bricho a on tam jeste chvili odpociva a podrimuje a to mi plne nahradilo mazlenicko u papani.
Upravil(a) Slniečko (12. 1. 2009 21:11)
Není tady
já se tedy vyjádřím jako ne-matka no, mě to přijde jako ekl
13let je věk objevování těla, které my samy/i nevlastníme, takže (kdybych byla chlap) osahávat prsa spolužačky a pak se jít napít z jinejch?!
ani nad tím nechci myslet. Snad si dokážu představit jakou kojení poskytuje blízskost (alespoň přibližně
) ale kojit dítě, které už umí pronést souvislou větu mi přijde prostě trochu moc
neříkám odstavit hned po zubech, ale když vidím synovce, který v roce a půl pilně hlodal řízek a vyjadřoval se vcelku sroumitelně, tak představa, že těma hlodákama okousává bradavku a do toho pronáší svoje moudra
no, zkrátka odsud-podsud
Není tady
je to dost zvláštní, kojit pubertálního klacka..... před 20-30lety to ještě chápu, ale pochybuji, že by dnešní 13leté dítko přiběhlo k prsu...
a to, že kojené dítě je mamánkovatější mi přijde jako blbost, kamarádka má kluka kojeného 3měsíce a ve dvou letech je to mamánek jak vyšitej
chtěla bych kojit do roka max roka a půl, pak už mi stav, kdy dítko přiběhne k mámě a tahá jí za triko a řve dudu nepřipadá úchvatný...
ale to mazlení a koukání jak jsou spokojení a ten jejich výraz naprosté blaženosti je nezaměnitelný, to ano
zrovna nedávno jsem viděla u doktorky asi tak 4leté dítě, které po očkování přiběhlo k máme a cumlalo z prsu jenom pro uklidnění, protože v zápětí dostalo pití z kelímku to asi není úplně ideální, místo konejšení povídáním apod. strkat prso, není to pak už spíš "schválnost" maminky, která chce na sebe dítě uvázat???
Není tady
Tak já mám stejný názor jako vy. Normální mi přijde do dvou let. A i to mi po zkušenostech s Máťou přijde dlouho. Jeho jsem kojila do 1,5 roku a pak se postupně sám odstavil. Ve 2 letech běhá, mluví ve větách a nedovedu si představit, že by chodil pro mlíko ke mně. Teď kojím Amálku a ani mu nepřijde divný, že on už ne. Prostě řekne, "já šem velkej" "já mlíčko hrnečku" a je to.
No a do 13 - 15ti - tak to už je úchylka.
Není tady
Já Zuzanku taky ještě kojím ( 3x za 24 hod ). Okolí na mě taky kouká jako na blázna ( kojím jen doma, na veřejnosti od roka ne ). Říkám si,že do 2.let by to mohlo stačit. Ale uvidím, co na to Zuzanka
Není tady
Tak já kojím 2-3x v noci a to taky z pohodlnosti a přes zimu super malá při jakékoliv viroze odmítá jíst a hlavně pít jedině z prsu a chci max.do dvou let...
Mezo holkama jsem za exota taky si připadám že jsme nějací uchylní takže už se raději nějak nevyjadřuju,přes den nekojím od roka a v noci prostě protože jsem líná.....
Upravil(a) keny (13. 1. 2009 15:29)
Není tady
Taky jsem to viděla, a chci kojit tak do 1,5 roku .
Není tady
keny, proč liná? Vždyť nabídnout MM je zdravější, levnější i rychlejší, než se dělat s UV.
Není tady
tak teda nevím, jak se na mne zatváříte, ale říkala jsem si že kojit budu tak do roka a půl, max. do 2, když mu vysvětlím, že už prostě není, ale...
kojíme ještě dneska, je teda fakt že jen před usnutím a v noci a taky ráno, ale můžu se válet třeba ještě hodinu po probuzení a nemusím jít dělat mlíko - takže pohodlnost. Ale tak nějak tajně doufám, že letos už to snad zrušíme...
Není tady
s tou pohodlností vás naprosto chápu a myslím, že u mě to bude stejné
Není tady
Já kojila taky dlouho, víc jak 1,5 roku a přestat jsem dá se říct musela kvůli nemoci a atb a taky proto, že mě to dost vyčerpávalo, protože malý byl dost pijan. Jinak bychom ale možná kojili doted, bylo to krásné období, na které ráda vzpomínám. UM pít nezačal, nechce to. A s tím že to bylo pohodlné plně souhlasím, taky jsem si nedovedla představit v noci jít něco připravovat, bylo to hned a pořád k dispozici a v době nemoci taky k nezaplacení.
Ale samo, že puberťák u prsu je hrůzná představa... o tom snad ani nemusíme diskutovat...
Není tady
Asi je rozhodnutí na každé matce, jak dlouho jí a dítěti kojení vyhovuje.. Měla jsem představu u Nely kojit plně půl roku a max. do roka s příkrmy.. Mě by určitě nevyhovovalo starší dítě kojit.
Názory odborníků se různí a každá z nás se přikloní k tomu, který je pro ni přijatelný. Já jsem se našla v názoru, že MM je nejdůležitější v prvním půl roce života a nadále to není nezbytně nutný.
Není tady
PetoZ, to mi také řeklo nezávisle na sobě nekolik lékařek. Pak už začíná být mimčo "osídleno" bakteriemi a imunitní systém "jede" na vlastní triko.
Já bych asi kdyby to šlo kojila i déle, ale Mathias to ani nijak nevyžaduje. Každopádně je to opravdu pohodlné, připravovat mléko v noci , naštěstí v noci už pít nechce a UM na pití nechce vůbec.
Není tady
Stránky: 1