29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Lesano přečti si moji druhou odpověď. Napsal jsem, že je to nesmysl. Já bych spíš byl nervozní, jestli nemá zaměstnavatel finanční potíže. Je to krajně podezřelé.
Není tady
Rozvojová - nerozvojová. Co je sakra komu do toho, jak nakládám se svými penězi. Tady bych se zřejmě šprajcovala taky, kdyby mi zaměstnavatel či někdo jiný NAŘIZOVAL, kde a zda vůbec mám mít účet.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Lesano přečti si moji druhou odpověď. Napsal jsem, že je to nesmysl. Já bych spíš byl nervozní, jestli nemá zaměstnavatel finanční potíže. Je to krajně podezřelé.
No, krajně podezřelé - u rodičů v práci to takhle funguje už roky. Prostě firma má nějakou svoji podnikovou "banku" (jasně, nebude to banka jako banka, ale prostě nějaký peněžní ústav), kde si zaměstnanci "povinně" museli zřídit konto. Samozřejmě, zaměstnavatel z toho má profit, už proto, že ne každý si všechny peníze hned vybere a převede jinam, někteří si je v té "bance" nechávají.
Není tady
Děkuji za názory. manžel jezdí kamionem u velké a známé firmy 4 roky.To znamená asi jako všude,že základní čistý plat má 10 000Kč a 25000Kč + - dělají diety a odměny. Prý když si tedy chtějí nechat vlastní účet,tak na ten že jim budou posílat ten základ,ale odměny a diety na ten co určili Tak teď nechápu tu jejich logiku : Je to snad kvůli finančáku nebo v tom jsou zase nějaké podvody velkých firem s účetnictvím? Fakt jsem narvrdlá,že toto nemohu pochopit
Není tady
eskyna napsal(a):
Děkuji za názory. manžel jezdí kamionem u velké a známé firmy 4 roky.To znamená asi jako všude,že základní čistý plat má 10 000Kč a 25000Kč + - dělají diety a odměny. Prý když si tedy chtějí nechat vlastní účet,tak na ten že jim budou posílat ten základ,ale odměny a diety na ten co určili
Tak teď nechápu tu jejich logiku : Je to snad kvůli finančáku nebo v tom jsou zase nějaké podvody velkých firem s účetnictvím? Fakt jsem narvrdlá,že toto nemohu pochopit
A jakpak to má manžel rozepsané na výplatní pásce? Pokud na ní má pouze těch 10 tis a zbytek dostává načerno nezdaněné, tak by to dávalo logiku ]:-> Pokud má na pásce celou výplatu, tedy celkem 35 tis, tak to logiku nedává a při kontrole z inspektorátu práce by měli sakra co dělat, aby vysvětlili, jak je možné, že část mzdy zaměstnanci někam posílají na cizí účet (ptž manžel si žádný účet zřídit nemusí). Diety předpokládám dostávají proplácené oproti cestovnímu příkazu, manžel se může dožadovat toho, že mu nebyli proplacené (to, že je posílají na nějaký účet, který NENÍ JEHO, on si ho nezařídil) by neobstálo. Odměny jako takové jsou součástí mzdy, tedy by měly být započítané ve mzdě. Čili teď jak na to koukám, mluvíš o čisté mzdě plus odměnách, takže je jasné, že ty odměny neprošly zdaněním. Takže PRAVDĚPODOBNĚ tvůj manžel bere načerno peníze - pokud je to opravdu tak, tak v tom případě bych držela hubu a krok, ptž provalit se to, je to průser jak zaměstnavatele, tak zaměstnance.
Není tady
Petr100 napsal(a):
helena napsal(a):
Heleno nemůže nařídit, může doporučit. Já když před 19 léty otvíral živnost, tak jsem také doporučil některým, co neměli konta, aby si je otevřeli. Jedna se strašně šprajcovala, až došpracovala. Takové miluji.
Petře, možná bys měl navštívit psychologa, ta tvá nenávist ke všem zaměstnancům už není normální
Není tady
Petr100 napsal(a):
Kotěvbotě napsal(a):
eskyna napsal(a):
Kotě, jsme jedna z posledních exotických zemí, kde se výjimečně někde vyplácí mzda v hotovosti.
Kdy mi naposled vyplatil zaměstnavatel mzdu v hotovosti si už ani nepamatuju. Pracuju už u třetího zaměstnavatele a kdybych měla u každýho měnit účet, tak teda nevim, nevim......
Není tady
Na výplatní pásce má pochopitelně vše napsané do korunky. Rozepsané diety,odměny,základ.Dosud nám to chodilo na ten náš účet,až teď si firma vymyslela toto. Myslím,že to je móóc velká firma a že snad něco na černo by si nedovolila,ale...... Nepochopím ten účet. jde třeba o to,že chcene žádat u naší banky o hypotéku,ta pochopitelně nyní vidí naše měsíční příjmy a nemusíme nic dokládat. Ale pokud já budu každý měsíc převádět s účtu X na účet Y ,tak už tam pochopitelně nebude uveden jako odesílatel zaměstnavatel.
Není tady
Kotěvbotě napsal(a):
Petr100 napsal(a):
helena napsal(a):
Heleno nemůže nařídit, může doporučit. Já když před 19 léty otvíral živnost, tak jsem také doporučil některým, co neměli konta, aby si je otevřeli. Jedna se strašně šprajcovala, až došpracovala. Takové miluji.
Petře, možná bys měl navštívit psychologa, ta tvá nenávist ke všem zaměstnancům už není normální
Díky za pochvalu. Je vidět, že se vyznáš.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Iveta X napsal(a):
Petře, proč ta arogance? Přeci když mám zavedený účet který mi vyhovuje a na kterým mám všechny platby v trvalých příkazech, tak přeci mě nemůže zaměstnavatel nutit k založení jiného účtu? Co když ta banka nemá v mém městě bankomat nebo pobočku? Co potom? Každý si netroufne na internetové bankovnictví.
Iveto, byla to odpověď na aroganci Jancas. Jasně je to blbost. Nevím co je to za podnik, kolik má zaměstnanců. Problém je asi, že nemají netbankovnictví a příkazy k úhradě nosí osobně. Potom se nedivím, kdyby měla účetní roznášet příkazy do několika bank, tak je to trochu problém.
Nevím, jak dalece jste v příkazech zběhlí, ale dávám příkaz do své banky na výplatu peněz na účet v jiné bance. Nepobíhám mezi bankama s jednotlivými příkazy. Ale v tomhle případě se asi domluvil podnik s bankou, že všichni budou mít účet u banky majitele podniku -nevím jestli za bakšiš, to nemůžu posoudit. Není to správné, je to dohoda podnikatele s bankou, měla by na to být nějaká páka, ale nevím jaká.
Není tady
eskyna napsal(a):
Na výplatní pásce má pochopitelně vše napsané do korunky. Rozepsané diety,odměny,základ.Dosud nám to chodilo na ten náš účet,až teď si firma vymyslela toto. Myslím,že to je móóc velká firma a že snad něco na černo by si nedovolila,ale...... Nepochopím ten účet. jde třeba o to,že chcene žádat u naší banky o hypotéku,ta pochopitelně nyní vidí naše měsíční příjmy a nemusíme nic dokládat. Ale pokud já budu každý měsíc převádět s účtu X na účet Y ,tak už tam pochopitelně nebude uveden jako odesílatel zaměstnavatel.
Když platím v rámci své banky, nejsou mi účtovány poplatky za odchozí platby. Např.: Jsem podnikatelka, mám účet u spořitelny. Když budu vyplácet lidi převodem z mého účtu na jejich účet, který mají také ve spořitelně, tak mi nejsou účtovány žádné poplatky za odchozí platby. Jestliže budu posílat peníze do jiných bankovních ústavů, tak mi spořitelna napočítá poplatek za odchozí platbu do jiné banky. Takže problém vidím v tom, že podnik nutí své zaměstnance, mít účet u té banky, u které jej má sám. Pokud máte účet u jiné banky a budete si posílat na něj peníze z té banky, kterou vám doporučil zaměstnavatel, tak ty poplatky zaplatíte vy sami.
Doufám, že jsem to napsala srozumitalně.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Co je spatneho na vyplate v hotovosti ?
Není tady
Ivana*M napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Co je spatneho na vyplate v hotovosti ?
Řekl bych, že doba už pokročila, plat v naturáliích už taky přece nedostáváme. Alespoň jeden účet v libovolné bance má snad každý civilizovaný člověk.
Donucení k účtu u určité banky ovšem je trochu svinstvo. Já bych zaměstnavateli určitě nevyhověl. A pak už je to jen o tom, jestli jste pro zaměstnavatele důležitá pracovní síla nebo ne. Jestli ustoupí nebo ne.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Kotěvbotě napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Heleno nemůže nařídit, může doporučit. Já když před 19 léty otvíral živnost, tak jsem také doporučil některým, co neměli konta, aby si je otevřeli. Jedna se strašně šprajcovala, až došpracovala. Takové miluji.Petře, možná bys měl navštívit psychologa, ta tvá nenávist ke všem zaměstnancům už není normální
Petre, jak te tak ctu, tak tebe mit jako sveho sefa,tak u tebe nejsem ani hodinu... takove zamestnavatele fakt miluji, ono ma nejaka prava jak zamestnavatel, tak i ten zamestnanec a ne ze bud rad, ze pracujes a drz pusu. takovy nejaky dojem na me delas...
Není tady
Alespoň jeden účet v libovolné bance má snad každý civilizovaný člověk.
Převážně ano - ale jsou okamžiky v životě lidském, kdy je VELMI vhodné momentálně účet nemít, nebo jen s minimálním zůstatkem.
Není tady
jancas napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Kotěvbotě napsal(a):
Petře, možná bys měl navštívit psychologa, ta tvá nenávist ke všem zaměstnancům už není normálníDíky za pochvalu. Je vidět, že se vyznáš.
Petre, jak te tak ctu, tak tebe mit jako sveho sefa,tak u tebe nejsem ani hodinu... takove zamestnavatele fakt miluji, ono ma nejaka prava jak zamestnavatel, tak i ten zamestnanec a ne ze bud rad, ze pracujes a drz pusu. takovy nejaky dojem na me delas...
Až budeš mít devatenáctileté zkušenosti se zaměstnanci, tak by jsi mluvila jinak. Některé jsou u mě od začítku, 19 roků. A určitě by neměnily. Já si cením dobrou práci a LOAJALITU. Za to dostávají výborný peníz a další úlitby.
Není tady
Moje kamarádka měla se zaměstnavatel podobný problém, a když se ozvala, tak jí řekl ať jde. Že za dveřma jsou další lidi, kteří stojí o práci. A tak mlčela. Nemohla si dovolit přijít o práci. Bydlí v kraji s velkou nezaměstnaností.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Kotěvbotě napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Heleno nemůže nařídit, může doporučit. Já když před 19 léty otvíral živnost, tak jsem také doporučil některým, co neměli konta, aby si je otevřeli. Jedna se strašně šprajcovala, až došpracovala. Takové miluji.Petře, možná bys měl navštívit psychologa, ta tvá nenávist ke všem zaměstnancům už není normální
V šéfech se docela vyznám máš recht. Ostatně, tvé příspěvky a vyjadřování mluví za vše. Kvůli čemu jsi dostal nedavno ban? Řeknu ti, že u tebe bych zaměstnaná být opravdu nechtěla.
Není tady
topazio napsal(a):
Moje kamarádka měla se zaměstnavatel podobný problém, a když se ozvala, tak jí řekl ať jde. Že za dveřma jsou další lidi, kteří stojí o práci. A tak mlčela. Nemohla si dovolit přijít o práci. Bydlí v kraji s velkou nezaměstnaností.
Já pracovala kdysi u jednoho aroganta, který nám dokázal nadávat do krav, kryplů a určitých částí lidského těla Dneska už se tomu jen směju.
Není tady
Kotěvbotě napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Kotěvbotě napsal(a):
Petře, možná bys měl navštívit psychologa, ta tvá nenávist ke všem zaměstnancům už není normálníDíky za pochvalu. Je vidět, že se vyznáš.
V šéfech se docela vyznám
máš recht. Ostatně, tvé příspěvky a vyjadřování mluví za vše. Kvůli čemu jsi dostal nedavno ban? Řeknu ti, že u tebe bych zaměstnaná být opravdu nechtěla.
Vidíš a já bych tě ta rád zaměstnal. Ani za 30 čistého, 6 týdnů dovolené, 7 hod. prac. doba a ještě platím dopravu do práce? Ale musela by jsi poslouchat. Ban jsem dostal proto, že jsem jednu místní otituloval- rudá kráva. ale tam šlo o politiku.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Kotěvbotě napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Ani za 30 čistého, 6 týdnů dovolené, 7 hod. prac. doba a ještě platím dopravu do práce? Ale musela by jsi poslouchat.
Zní to moc hezky ale na pohádky už jsem, myslím, trochu velká
Není tady
jancas napsal(a):
Petr100 napsal(a):
jancas napsal(a):
ja jsem se s tm teda nikdy nesetkala aby mi zamestnavatel naridil na jaky ucet mi bude posilat vyplatu. podle me je to tvoje soukroma vec a zamestnavatel ti nema do toho co kecat
A zaměstnanec do toho může KECAT? On ten zaměstnavatel nemusí posílat žádné peníze.
promin, ale kdyby mi chtel zamestnavatel diktovat ze mi vyplatu bude posilat na ucet nez jaky mam ja soukromy,tak se proti tomu postavim. podle me na to pravo nema a NIKDE jsem se s tim nesetkala a ani nevim o zadnem takovem pripadu v mem okoli.
U mňa to nebol priamy zamestnávateľ, ale zadávateľ, pre kt. som robila na živnosťák. Donútil ma založiť si extra podniakteľský účet - ale keďže mi platili v eurách, nevzpierala som sa, hoci teraz bduem mať výdaje s jeho zrušením. Dva euro-účty sú pre mňa luxus, a čo som zisťovala, môžem si nechať penaize posielať aj na osobný účet...
Není tady