Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 12. 1. 2009 16:36

Fiona123
♥------

Vyjádření k žalobě o rozvod manželství

Dobrý den,
dnes jsem obdržela  společně se žalobou o rozvod manželství podanou manželem i výzvu soudu se k této žalobě do 30 dnů vyjádřit.
Prosím o radu, jak takové vyjádření učinit , jakou formu by mělo mít, je nezbytně nutné  si vzít právníka? Děkuji i  za další užitečné rady. hjarta

Není tady

#2 12. 1. 2009 20:22

ita
♥♥♥♥♥♥-

Re: Vyjádření k žalobě o rozvod manželství

Podívej se na tuto adresu:
http://www.rozvod-manzelstvi.cz/

Není tady

#3 12. 1. 2009 21:57

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Vyjádření k návrhu na rozvod manželství se podává písemně k dotyčnému soudu k příslušnému číslu jednacímu. Vyjádření může obsahovat jen "S návrhem souhlasím", nebo vyjádřit se ke všemu co tam manžel uvedl, Asi nezpochybníš datum sňatku, místo, ale důvody proč se chce rozvádět tedy někde druhá část uvedeného návrhu. Je zde otázka zda máte děti a to děti nezletilé tj. mladší 18 let. Dále zda podal nějaký návrh na majetkové vypořádání. V případě že nic takového nepodal jedná se o rozvod po*ný a majetek a další se budou řešit poté co proběhne rozvod. Majetek jako takový se u rozvodu neřeší a máš možnost podat do tří let  návrh na soudní vypořádání majetku, práva bydlení a vyživovací povinnosti na sebe. K rozvodu jako takovému právníka nepotřebuješ, ale na majetek a s tím související okolnosti bych doporučil.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#4 29. 7. 2012 22:48

nika25
♥------

Dobrý den,
žádost o rozvod jsem podala v květnu a hned v červnu přišel manželovi dopis od soudu, aby se k žalobě yjádřil. On si ho ani nevyzvedl a samozřejmě se ani nevyjádřil a chce tak rozvod sabotovat.
Tento týden přišly papíry nám oběma s informací o prvním stání. Manžel z bytu, kde má trvalé bydliště zmizel a dopis si opět nevyzvedl. A s určitostí vím, že se ani k soudu nedostaví, i když jsem mu to vzkázala po všech známých. Mám nějakou možnost napsat na soud, jaká je situace a že tam nepřijde, aby o tom věděly a zbytečně se to neprodlužovalo? Děkuji za jakoukoliv odpověď.

Není tady

#5 30. 7. 2012 15:11

Mgr. Filip Netopil
Partner Babinet.cz
Místo: Praha
Web

Manželova účast u soudu není nezbytně nutná - manželství lze rozvést i bez jeho osobní účasti.

Informaci o tom, že se manžel zapírá, soudu můžete napsat, či ji sdělit osobně na jednání.

A D V O K Á T N Í   K A N C E L Á Ř   S V O B O D A | telefon 257 222 200

www.aksvoboda.cz

ADVOKÁTNÍ KANCELÁŘ SVOBODA  |  CZ, Praha 5, Smíchov, U Demartinky 1, 150 00

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí