19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Ahoj vem... chtěla jsem se zeptat, zda máte někdo zkuenost s tímto preparátem. Mám ho 5. den a je mi neskutečně děsně. Lékařka mě varovala, e zezačátku se ty stavy spíe prohloubí, ale e poté se vechno obrátí....
Není tady
Ano, měla jsem to samé, nechutenství, motání hlavy, vysadila jsem a přela na Cipralex
Není tady
To prejde a bude dobre (a mozno aj nie) ... mne to prestalo po 2 tyzdnoch.
Upravil(a) Oxi (11. 1. 2009 12:58)
Není tady
Já jsem začla brát Zoloft právě kvůli tomu, e jsem se léčila na neurologii pro motání hlavy. Po vekerých vyetřeních se ale zjistilo, e mi neurologicky vpodstatě nic není, take mne posalali na psychiatrii a zkouíme to antidepresivy. Do toho mne potkala panická ataka zcela nečekaně. Ze Zoloftu mi bylo zpočátku neskutečně zle. Nebyla jsem schopna ani skoro vstát a starat se o malého. Motala se mi hlava víc, builo mi srdce o 106 a úzkosti jsem měla jetě větí. Taky mi řekli, "Vydr, prka, vydr", tak jsem drela. Ale měla jsem z něho svědění celého těla, tak jsem přela na Citalon. Ten je celkem dobrý,ale změnila jsem psychiatričku ,protoe jsem se přestěhovala a ta mi řekla, e Citalon je zastaralý lék a e mi ho popř.změní na Citalex, e to je to samé,akorát vymazlenějí a elegantnějí(Takto ona o těch lécích hovoří, nejsem blázen, jen cituji. ) Take to, e ti je zle je normální,ale prý by to nemělo být delí dobu ne je měsíc. Mě bylo zle skoro 6 týdnů na ZOloftu, ne se to upravilo. Taky mi jednou bylo tak zle, e jsem volala lékařce a řekla mi, at si ho zvýím o půlku denně. To jsem byla jak na centrifuze,take jsem to zase sníila. Myslím, e Citalon mi pomáhá lépe a lépe ho snáím.
Není tady
Brala jsem Zoloft a ji nikdy více, neseděl mi (měla jsem pocit, e jsem jen tělo, necítila jsem skoro vůbec dui), necítila jsem skoro ádné pocity, dotyky.....můj lékař říkal, e si ten název mám pamatovat a nemá mi ho u nikdo nikdy předepisovat. Přela jsem pak na Coaxil- téměř ádné vedlejí účinky, jen zpočátku únava. Pak jsem vysadila úplně, ale znovu jsem se musela vrátit k antidepresivům. Tak mi zkusily Mollome (výborný na úzkostné poruchy a panické ataky) a nemohla jsem si ho vynachválit - po x letech jsem byla úplně bez úzkostí i panických atak a to jsem brala jen poloviční dávku, kterou mi chtěla lékařka nasadit...
Upravil(a) Račice dračice (12. 1. 2009 10:16)
Není tady
Já jsem po zoloftu necítila skoro nic. stavy se moná trochu zlepily, ale nic výrazného. jako bych kadý den zobala paralen. jak to tu čtu tak sem asi divná.
Není tady
mirka.. napsal(a):
Já jsem po zoloftu necítila skoro nic. stavy se moná trochu zlepily, ale nic výrazného. jako bych kadý den zobala paralen. jak to tu čtu tak sem asi divná.
mirko... proč bys byla divná.... Kadý jsme unikát - tedy kadému, ikdy stejná chemie, prostě bude působit v těle odlině.....
Není tady
Já poírám serlift, co je zoloft a bylo to po 5ti letech první antidepresivum, které mi opravdu pomohlo. U 4 roky nemám ádné deprese. Neměla jsem při braní nikdy ádný problém, ádné vedlejí účinky, kromě neexistence libida. Dřív jsem měla nálady jak na houpačce, byla jsem cholerik, to se úplně zklidnilo. Já si serlift (zoloft) nemůu vynachválit.
Není tady
Ivana napsal(a):
Já poírám serlift, co je zoloft a bylo to po 5ti letech první antidepresivum, které mi opravdu pomohlo. U 4 roky nemám ádné deprese. Neměla jsem při braní nikdy ádný problém, ádné vedlejí účinky, kromě neexistence libida. Dřív jsem měla nálady jak na houpačce, byla jsem cholerik, to se úplně zklidnilo. Já si serlift (zoloft) nemůu vynachválit.
na mě úplně stejně - tedy stabilizace výbuchů - působí Cipralex
serlift na mě neúčinkoval nijak, kromě neustálých motolic.
kadý si musí holt vyzkouet sám, co mu vyhovuje a blbý je, e musí počkat dva, tři týdny, alespoň pokud já vím, e je doba začátku působení AD.
Není tady
Díky za odpovědi... dnes jsem na Zoloftu 6. den a pomalu se to zlepuje, ale víkend byl pekelný. Motání hlavy, duchem mimo - jako bych předtím pařila dvě noci. Ale jednu věc pozoruji úplně jasně - tak ze 70% jsem ztratila chu k jídlu... t.j. ne e bych přímo měla nechutenství, ale přestala jsem uzobávat a pojídat malé kousky veho moného mezi hlavními jídly.... z této stránky se cítím o moc líp.... jeliko s váhou bojuju průběně.
Ono asi záleí na kadém, co mu vyhovuje.... snad mám to nejhorí za sebou... a taky jsem se konečně vyspala...... hezký den
Není tady
rainbow napsal(a):
Díky za odpovědi... dnes jsem na Zoloftu 6. den a pomalu se to zlepuje, ale víkend byl pekelný. Motání hlavy, duchem mimo - jako bych předtím pařila dvě noci. Ale jednu věc pozoruji úplně jasně - tak ze 70% jsem ztratila chu k jídlu... t.j. ne e bych přímo měla nechutenství, ale přestala jsem uzobávat a pojídat malé kousky veho moného mezi hlavními jídly.... z této stránky se cítím o moc líp.... jeliko s váhou bojuju průběně.
Ono asi záleí na kadém, co mu vyhovuje.... snad mám to nejhorí za sebou... a taky jsem se konečně vyspala...... hezký den
Já jsem tenkrát shodila est kg
Tak a je líp
Není tady
holky já budu trochu OFF ... ale zírám kolik lidí bere takový práky....to berete celoivotně nebo se dá "po tom" vysadit?
musí být i velice obtíné najít ty správné léky pro toho kterého člověka....občas mi taky pěkně hrabe a mám pocit e vyletím z kůe...BI...
co to je ta panikcá ataka...?
Není tady
Adro, někdo to má celoivotně (ale to se podle mě nedá říct nikdy dopředu jasně...protoe nikdy neví...), někdo to bere dočasně....jako třeba já....(ikdy mám předpoklady, e se k nim budu při větích zátěových situacích vracet....trpím úzkostnou poruchou a psychosomatickou dysfunkcí - "sedlo" mi to na zaívání.... )
panická ataka - je stav, kdy tě popadne panika, ikdy k tomu není důvod....někomu začne buit srdce, má stavy podobné infarktu, klidně tě můe odvést sanitka.....to tělo opravdu takhle reaguje....vyetření vak neprokáou nic - je to psychické...
Já měla mírnějí formy, větinou v prostorech, ze kterých jsem nemohla ihned odejít - návaly horka, pocení, má chu utéct s pocitem, jak kdyby to byla tvoje poslední minuta..ale protoe před nikým, ničím neutíká, reálné riziko ti nehrozí, tak není důvod utíkat - řeklo by se důvodem není ani panika - ale ta bohuel přicházela - ikdy jsem třeba jen seděla v autobuse a jela odněkud někam.....
- někdo se zas nemůe odlepit od zdi - má pocit, e v prostoru omdlí atakpod...
Upravil(a) Račice dračice (12. 1. 2009 13:19)
Není tady
Adro, tady to má odborněji :
http://www.zbynekmlcoch.cz/info/ostatni … lecba.html
Není tady
dekuju koukala jsem na to...to já nemívám...spí pocit e bych se měla roztřítit na tísíce kousků...a bolí mě srdce jako by mě ho někdo svíral v dlaních...zatím stačí občas lexaurin...
Není tady
Adři, lexaurin je svinstvo....já ho taky brala, ale fakt jen v nejnutnějích případech, kdy u jsem fakt padala na hubu.... a pak mi doktorka ubírala...a mi jednou řekla, zvládla jste to delí dobu bez lexaurinu, mau vám ho z medikace...a u se mnou nediskutovala protoe na tom vzniká psychická závislost (vezmu si ho, ono to přejde...nevezmu si ho, nepřejde to..), ale bohuel i na tomto druhu, fyzická závislost....
Dneska by mi je u nepředepsala, a jako psychiatrička úplně ílí, jak obvoďácí předepisují lexaurin a léky jim podobné jak na běícím pásu....
Podle mě to můe pomoc, kdy není zbytí....ale nic to neřeí, jen na chvíli utlumí.....
Je to berlička, která ale dlouhodobě podle mého spí kodí, ne pomáhá (je to ale jen můj názor), na druhou stranu, díky e tyto léky existují, kdy je fakt obrovská krize....
Upravil(a) Račice dračice (12. 1. 2009 13:59)
Není tady
Brala jsem Zoloft - prvních 14 dnů ílených, únava, úzkosti atd. Pak se to nějak srovnalo. Kdy jsem je brala, byla jsem víc v klidu, tzn. ani né velké depky, ale ani bohuel velké radosti.. skoro nemonost orgasmu. U ho neberu. Musela jsem jej pomalu vysazovat, protoe jinak se mi motala hlava. Brala jsem jej asi rok - pomohl mi na to kvůli čemu jsem jej začala brát - občasné odkrvování a necitlivost prstů, co mi dělalo od nervů :-P
Není tady
Račice, ale antidepresiva jsou také berlička. Ty léky ti neléčí příčinu tvé nemoci, tvých stavů, jen ti pomáhají to lépe zvládnout a řeit právě to, co ti tu nemoc přivodilo. Je třeba ale nezůstat jen na medikaci,ale zkusit vyhledat i psychoterapii a pracovat sama na sobě touto cestou.
Ale pravdou je, e lexaurin, neurol a jiné uklidňující léky s okamitým účinkem jsou vysoce návykové, kdeto AD ne. Moje známá brala dlouho neurol a lékařka jí vynadala a nasadila jí AD. Bohuel ona nevydrela ten začátek, kdy je nám po AD jetě hůře a vysadila to a o to víc do sebe ládovala neuroly. Musela na detox. ádná psina.
Není tady
Krevetko, no svým způsobem jsou antidepresiva taky berličkou.....to souhlas, a taky souhlas, e bez intenzivní psychoterapie, nácviků relaxace, autogenního tréninku a jiných metod to nejde.....
Jene je rozdíl mezi "berličkou", která dodává mozku to, co při takových stavech depresí a úzkostí mozku chybí, nebo podle mě opravdovou berličkou, jako je lexaurin - kdy ty léky otupí smysly do té míry, e "neléčí", ale oblbnou, aby "znecitlivěly" a potřely okamitě nechtěné reakce na nějaké podněty.....
Aspoň tak to vidím já....
Upravil(a) Račice dračice (12. 1. 2009 15:47)
Není tady
no, myslim, e pokud se někdo narodí s tim, e má poruchu výroby serotoninu apod. nejsou AD berlička, ale lék řeící problém. stejně jako kdy někomu nefunguje výroba inzulinu, musí si ho píchat,ne?
Není tady
račice,souhlasím...
na mě prásky asi nefungují, ani lexaurin, ani neurol...je mi po nich jako bez nich...stejně jako se zoloftem
Není tady
Ano - antidepresiva jsou na nedostatek serotoninu v mozku... není to něco, co by byl schopen člověk zvládnout sám svou vůlí. Vím to dobře, jeliko AD beru (s meními - delími pauzami) od doby, co se mi narodily děti. Psychoterapii jsem absolvovala několikrát, té pohovory s psychologem - troufám si říci, e nic přelomového se během nich nestalo, i kdy v něčem mi určitě pomohly.
Co se týká léků na uklidnění jako Lexaurin, Neurol, Xanax apod., tak k těm sahám opravdu v nouzi nejvyí. Ale nyní jsem dostala od lékařky předpis na preparát "Frisium" - a po něm nejsem tolik zblblá. Vlastně se cítím úplně fajn. Ale prý není skoro na trhu. V Praze ho mají pouze v jedné lékárně.
Není tady
Račice, s tím souhlasím. Není berlička jako berlička, stejně jako není psych.nemoc jako psych.nemoc. Já jsem jen myslela, e si myslí, e AD tě vyléčí. Proto jsem to napsala. Jinak to nezpochybňuji. Má zcela pravdu.
Rainbow, já taky beru AD. Je fakt, e je mi 31 let a beru je ted druhý měsíc prvně v ivotě. Ale měla jsem 2 roky neskutečného stresu a taky jsem od nervů a ze alu zhubla 6kg za 2 měsíce. A to jsem i před tím byla hubená.
Kadopádně taky se divím, kolik lidí bere AD. Já jsem se tomu hrozně bránila, protoe jsem zásadně proti lékům. Já neberu ani antikoncepci. Na bolesti sáhnu pro lék kdy u je mi fakt hodně mizerně. Jinak jsem spí bylinkářka a raději ve řeím alternativní medicínou. Tentokrát mi lo ale doslova o to, zda budu fungovat pro své dítě nebo budu leet, take jsem AD musela začít. Ale neberu to tragicky. Věřím,e to dříve či později bez problémů vysadím. Nejdřív si ale vyřeím svůj ivot a vyřeím to, co mě na braní těch léků přivedlo. Snad to půdje.
Není tady
Mirko, to není moné, aby ti ádný lék nepomohl, ne? Proboha, přeci se nemůe trápit celý ivot? Musíte s lékařkou zkouet a zkouet. Určitě se najde nějaký, který ti sedne. Já u beru druhá AD a chystáme se na třetí. Sice mi u lépe je, ale pořád to není vončo. Říkala jsi to lékařce?
Není tady
krevetko, já jsem sama na sobě po čase poznala, e moje deprese nejsou zrovna charakteru, který by nějak řeily AD. je fakt, e práky na sobě nijak necítím, ale taky vím, e moje potíe bych měla řeit spí nějak alternativněji. snaím se na sobě pracovat:-)
Není tady