|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Zklamaná, možná kdyby si za všema slovama co čteš nečekala pořád rejpání, tak by si měla mnohem snazší život.
nebýt nevěry, nebylo by ani té manipulace
Netvrdila bych to tak kategoricky. Je docela možné, že by si časem našel jiný důvod = kdo chce psa bít... On možná už ten nedostatek nejen komunikace, ale i objetí, pus na dobrou noc, kdy se na otázku "nevadí ti to?" odpovídá "tovíšženemiláčku" i když to sakra vadí, mi tou manipulací malinko zavání.
Není tady
ffly napsal(a):
Zklamaná, možná kdyby si za všema slovama co čteš nečekala pořád rejpání, tak by si měla mnohem snazší život.
Motejle přesně
Víš mě se líbí, když nechápala zdejší mluvu, a vy její ano a aby bylo lépe chápáno tak jste se jí přizpůsobily a Zklamča zas nekapícíruje to je fakt úžasné. Oportunisticky hledá třídního nepřítele v sobě samé.

Není tady
markola1 napsal(a):
Taky si, Kirano, myslím, že tebou tvůj m manipuluje. Ale vidím i něco jiného. Tvůj m je i nešťastný, zaskočený a ponížený. Vše se provalilo teprve nedávno a tak ho to ještě hodně bolí. Podle mne má nárok chovat se nějaký krátký čas tak, jak se chová. Vždyť zatím hledá, jak naložit s novým poznáním. Vřou v něm emoce a věřím, že ani o všech nemáš tušení. Cítí, že jsi to ty, kdo ublížil a zradil a... a nejspíš tě chce tlačit, abys tedy ty se víc snažila dát vše do normy. Chce po tobě spácet "dluh". Chce mít jistotu, že už se s tím druhým nestýkáš a tak kontroluje a zakazuje, zkouší, co vydržíš. Hledá po svém ztracenou důvěru. Možná ti neumí prostě říct, jak moc ho to bolí a jak moc potřebuje tvoji něhu a ujištění, tvůj obdiv. Má ještě nárok na omyly, je to příliš čerstvé. Pokud to nebude trvat moc dlouho, nebo pokud se to nebude stupňovat, dá se tomu porozumět. Co se týká odpuštění, řekl ti to jedinéí, co se dalo. Odpuštění je totiž proces.
Cituji z psychology uznávané knihy Ženy, které běhaly s vlky:
Je mnoho cest a cestiček k odpuštění člověku, společnosti nebo národu za nějaký přestupek. Je třeba si pamatovat, že konečné odpuštění není kapitulace. Je to vědomé rozhodnutí ustat v přčechovávání odporu v sobě, což zahrnuje jak odpuštění dluhu, ta upuštění od pomsty, kterou jsme si předsevzali. Ty jsi tím, kdo rozhodne, kdy odpustit a jaký rituál k označení události pouřít. Ty rozhodneš, o jakém dluhu prohlásíš, že již nadále nemusí být splácen.
Někdo zvolí celkové prominutí: osvobodí osobu navždy od jakýchkoliv odškodnění. Jiní si zvolí proces zastavení: odpouští dluh a řeknou, že co se stalo, stalo se a splatilo se již dost.Další druh prominutí je osvobodit osobu aniž by provedla jakýchkoliv emocionální či jiný druh odškodnění. .....
Odpuštění je tvůrčí čin. Můžeš si vybrat z mnoha časově omezených způsobů.Můžeš odpustit pro nynější dobu, do určité doby, odpustit do příště, odpustit, ale neadt už více šancí - je to úplně nová hra, pokud dojde k dalšímu případu. Můžeš dát ještě jednu šanci, několik šancí, mnoho šancí, můžeš dát šanci jenom, když.. Můžeš odpustit část, celý nebo jenom polovinu přestupku. Můžeš zahladit všechno, ty se rozhodni.
Jak člověk pozná, že odpustil? Máš tendenci cítit nad okolnostmi lítost a ne vztek, máš tendenci osobu litovat a ne se na ni zlobit. Zdá se, že již k tomu nemáš co říci. Cápeš utrpení, které přestupek zpočátku provázelo. Dáváš přednost zůstat už mimo to. Na nic nečekáš, nic nechceš....
Postoj konala jsem špatně, chci vše napravit, protože mi na tobě záleží, ale chci kráčet s tebou, ne se za tebou plazit, je myslím na místě. Držím palce a přeji hodně vzájemného pochopení, lásky a tolerance.
Markolo, děkuji za úryvek z knihy a ráda bych tu pro všechny ty ostatní, co se dost často do mě navážejí - zvýraznila pár slov:
Odpuštění je tvůrčí čin. Můžeš si vybrat z mnoha časově omezených způsobů.Můžeš odpustit pro nynější dobu, do určité doby, odpustit do příště, odpustit, ale neadt už více šancí - je to úplně nová hra, pokud dojde k dalšímu případu. Můžeš dát ještě jednu šanci, několik šancí, mnoho šancí, můžeš dát šanci jenom, když.. Můžeš odpustit část, celý nebo jenom polovinu přestupku. Můžeš zahladit všechno, ty se rozhodni.
Ráda bych tedy znala na to váš názor - co tomu říkáte teď? To je moje podmínka - to přeci víte - a jsem za ni od Vás tady dost často pranýřována - podotýkám, že knihu jsme nečetla.... takže knioha je uznávaná psychology, takže muj názor na to není špatný - ael někdo se mi stáel snaží ukazovat, že je. Ten někdo (ví kdo) by se mohl vyjádřit k tomuto úryvku - zajímá mě jeho názor - a proč je to někdy tedy dobré a někdy (když to napíše Zkalmaná) je to špatné...? Má odvahu? 
A jinak - naprostý souhas s posledním odstavcem 
Není tady
Zklamaná to jsi si tak strašně nejistá svým řešením, že ho musíš neustále proklamovat a dožadovat se uznání od nás? Že si to jako udělala dobře?
Obávám se, že se ho nedočkáš.

Zklamaná napsal(a):
BTW. ty ses učila marxismus -leninismus?
kde?
Já taky, mám z něj dokonce dvě státnice

Není tady

Fanny5 napsal(a):
Komunikace, komunikace, komunikace ....... pořád to slovo skloňujeme ve všech pádech. Jak je důležitá atd. i já si to myslím, ale zrovna teď čtu knihu a ne první, ve které se velmi obšírným způsobem vysvětluje, jaké příkoří je pro muže komunikace .... z jejich pohledu ženské tlachání.
Takže jak si tohle mám porovnat v hlavě? Máme komunikovat a tím vlastně nutit muže k něčemu, co jim není vlastní, spíše nepříjemné, ne-li od.orné ..... ? Nebo jen záleží na správné volbě způsobu komunikace?
Komunikovať určite treba o zásadných veciach a potom - do istej, povedzme rozumnej miery - a SVOJICH POCITOCH. Ak si schovávam svoje pocity na dno duše a mám pocit, že doma nenachádzam porozumenie(prípadne vo mne narastá nespokojnosť, o ktorej ten druhý ani netuší), mám našliapnuté zblázniť sa do prvého ochotného komunikátora. Pre mňa toto ani nie je nejako ľudsky nepochopiteľné. Zdieľanie je asi dosť významná ľudská potreba. 
Není tady
Zklamaná to není o tom že to napsala Zklamaná nebo někdo jinej - aspoň u mě ne ... ale třeba za mou osobu .. já tě jen začnu číst a první čím skoro pokaždý začínáš je mravokárný kázání .. a vyvyšování toho já to vyřešila já to zvládla, vy jste takoví a makoví ..vy mě pranýřujete .. všimal jsem si že když píšeš někomu novýmu názor tak začínáš - i když jak za chvíli zjistíš je tu partička lidí kteří mě odsuzují za názor bla bla bla tak já ti musím napsat ... ale připrav se že ti tu budou říkat tohle a tohle ...ale nechce se mi to hledat kde konkrétně to bylo ... proto třeba já konkrétně moc ty tvý názory nedočítám ... stačí mi tenhle úvod ..
MMch s tím zvýrazněným z té knihy já osobně nesouhlasím a je mi ouplně jedno jestli to nějakej psycholog takhle uznává ... bud jsem odpustila a jede se dál .. s čistým stolem ..nebo jsem nejistá a musím už dopředu, aniž se něco stalo klást podmínky - nůž na krk ... dvě nesouvisející věci podle mě ... odpuštění s podmínkou ??? Neslučitelný- pro mě teda ...
Není tady
Mikeš napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
kde?
![]()
![]()
Aha tím se vysvětlují dva ocásci

Není tady

Zklamaná napsal(a):
Selima napsal(a):
Nebyť manipulácie a byť lepšej komunikácie, nemusela byť nevera...
Všetko so všetkým súvisí, učili nás na marxizme-leninizme.
Tak teď jsem na rozpacích Selimo, jak tohle přesně myslíš? je to souhlas (v tom případě nechápu ten marxismus -leninismus), nebo je to rejpanec a očekáváš útok?
BTW. ty ses učila marxismus -leninismus?kde?
Nie je to ani súhlas, ani neúshlas(s kým? s čím?), je to konštatovanie. Marxizmus-leninizmus som sa učila na škole, mám z neho dokonca štátnicu(za 1), keďže som promovala presne v revolučnom čase. Také to boli vtedy časy...
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Není omluvenkou? A co tyto slova?
nevěra může být důsledkem špatné komunikace...
Ty vidíš omluvenku, já pouhé konstatování faktu
. Já nemám potřebu nevěru omlouvat, já s ní umím žít, resp. vyrovnat se. Určitě ne bez bolesti, ale neberu ji jako tragédii. Každý vidíme to, co nás aktuálně pálí.
Upravil(a) Alosek (12. 1. 2009 14:41)
helena napsal(a):
je třeba mluvit, mluvit a stále mluvit - a když to nejde, stejně já osobně bych tento fakt něvěrou neřešila - tady bych v tomto případě asi na nezájem muže, nebo nekomunikaci kompenzovlaa svými koníčky, apd.
No - cizího chlapa můžu taky mít jako koníčka http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png.
Ale vážně - nezájem a nekomunikaci nenahradíš sebezajímavějšími koníčky - probatum est. Takže (a neber si to osobně) když někde potkáš osobu, která ten zájem projevuje, pravděpodobně se vykašleš na štrikování nebo chov exotických rybek a fofrem začneš komunikovat, pokud jsi teda nerezignovala a hobby není celoživotní náhradní program.
pokud by mi byl volný, řeším to rozchodem - ukončením jednoho vztahu (nevyhovujícího) a navázáním toho vyhovujícího. jednoduché - nikomu neubližující
Jednoduchá řešení nemusí ještě být ta vyhovující všem zúčastněným.
nechtěj, abych se tu o podivných koníčcích víc rozepsala 
a fakt je, že štrikování a chov exotických rybek není můj koníček - mám takový koníček, co mi přinese prospěch. A opravdu, i kdybych potkala někoho zajímavého, vím o sobě, že by to zůstalo jen na bázi poklábosení - ale proti gustu žádný dišputát - já si o tom myslím své. někdo dokáže dělit lásku mezi dva partnery (i když stále si myslím, že tam v tom druhém případě o lásku nejde - je to čistý prospěch)někdo to prostě neumí - a nepovažuje to za handicap 
Už i psychologové se shodují v tom, že zůstavat v nevyhovujícím vztahu - protože (a nacházet si tisíc výmluv, proč by to nešlo) je diskutabilní...
protože se bojím být sama, protože jsem už stará, to už překlepu, protože mám malé děti, protože mám pubertální děti, protože děti studují, co by tomu řekli sousedi, protože máme společný majetek, protrože on je někdy docela milý, protže, protže, protože...tisíc výmluv. A nejhorší výmluva je - protože jsem si řekli, že v dobré i zlém....ale pak si nacházím "koníček" - cizího chlapa (ženskou)
Ale tyhle výmluvy se především vztahují na výmluvy žen...
Není tady

Amriana napsal(a):
Zklamaná to není o tom že to napsala Zklamaná nebo někdo jinej - aspoň u mě ne ... ale třeba za mou osobu .. já tě jen začnu číst a první čím skoro pokaždý začínáš je mravokárný kázání .. a vyvyšování toho já to vyřešila já to zvládla, vy jste takoví a makoví ..vy mě pranýřujete .. všimal jsem si že když píšeš někomu novýmu názor tak začínáš - i když jak za chvíli zjistíš je tu partička lidí kteří mě odsuzují za názor bla bla bla tak já ti musím napsat ... ale připrav se že ti tu budou říkat tohle a tohle ...ale nechce se mi to hledat kde konkrétně to bylo ... proto třeba já konkrétně moc ty tvý názory nedočítám ... stačí mi tenhle úvod ..
MMch s tím zvýrazněným z té knihy já osobně nesouhlasím a je mi ouplně jedno jestli to nějakej psycholog takhle uznává ... bud jsem odpustila a jede se dál .. s čistým stolem ..nebo jsem nejistá a musím už dopředu, aniž se něco stalo klást podmínky - nůž na krk ... dvě nesouvisející věci podle mě ... odpuštění s podmínkou ??? Neslučitelný- pro mě teda ...
U mňa je odpustenie tiež proces, obávam sa, že dlhodobejší. Ego mám svalnaté a vyvinuté
, boj s ním nie je ľahký... ale skôr než za nejaké podmienky alebo nože na krk som za "dohody a kompromisy". V čom som nekompromisná, to je dôvera a repšektovanie súkromia. Ak niekomu nedôverujem a nie som ochotná rešpektovať jeho súkromie, nebudem ho mať ani len za kamaráta, nieto za partnera. To naozaj budem radšej sama... O iných veciach sa vždy dá dohodnúť a postupne, s plynutím času a meniacou sa rovnováhou vo vzťahu, ich tiež meniť.
Není tady

Pisatel napsal(a):
Mikeš napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
kde?
![]()
![]()
![]()
![]()
AJ JA MÁM Z NEHO ŠTÁTNICU....
Váž slová.... 
Není tady
ffly napsal(a):
Máš pocit, že mám život těžký? 
Pokud někdo nechce zarývat, volí taková slova, aby ten druhý v tom to rytí neviděl - můžeš si říct - že to jsou domněnky - možná jsou - ale v tom případě by přeci stačilo, kdyby Selima napsala jen první část věty...proč dodala ten dovětek? mělo to něaký účel? Smysl? Vyvolání popudu a reakce?
Je hezké, že si přesvědčená o tom, že kdybch já tohle, mohla bych támhleto
Zdrž se prosím těchto komentářů a eventuelně diskutuj k věci - nikoli¨v k životu Zklamané - děkuji 
Není tady

Pre Zklamanú: Druhá časť mojej vety bol POKUS O VTIP - neadresný. Odteraz budem dávať ku každému pokusu o vtip návod na použitie a zároveň varovanie. OK? 
Upravil(a) Selima (12. 1. 2009 14:48)
Není tady
Zklamaná napsal(a):
helena napsal(a):
je třeba mluvit, mluvit a stále mluvit - a když to nejde, stejně já osobně bych tento fakt něvěrou neřešila - tady bych v tomto případě asi na nezájem muže, nebo nekomunikaci kompenzovlaa svými koníčky, apd.
No - cizího chlapa můžu taky mít jako koníčka http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png.
Ale vážně - nezájem a nekomunikaci nenahradíš sebezajímavějšími koníčky - probatum est. Takže (a neber si to osobně) když někde potkáš osobu, která ten zájem projevuje, pravděpodobně se vykašleš na štrikování nebo chov exotických rybek a fofrem začneš komunikovat, pokud jsi teda nerezignovala a hobby není celoživotní náhradní program.
pokud by mi byl volný, řeším to rozchodem - ukončením jednoho vztahu (nevyhovujícího) a navázáním toho vyhovujícího. jednoduché - nikomu neubližující
Jednoduchá řešení nemusí ještě být ta vyhovující všem zúčastněným.nechtěj, abych se tu o podivných koníčcích víc rozepsala
![]()
.......
Zkus to, zajímalo by mě to? Poděl se o podivné koníčky.
No jinak jsi neobjevila Ameriku, to vše tu už 1000x zaznělo v různých podobách..... jen opakuješ . ....
Není tady
Selima napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Mikeš napsal(a):
Já taky, mám z něj dokonce dvě státnice![]()
![]()
![]()
![]()
AJ JA MÁM Z NEHO ŠTÁTNICU....
![]()
Váž slová....
No já taky mám z něho 7 zápočtů a jednu státnici
Ale Mikešek dvě státnice 
Není tady
Selima napsal(a):
Amriana napsal(a):
MMch s tím zvýrazněným z té knihy já osobně nesouhlasím a je mi ouplně jedno jestli to nějakej psycholog takhle uznává ... bud jsem odpustila a jede se dál .. s čistým stolem ..nebo jsem nejistá a musím už dopředu, aniž se něco stalo klást podmínky - nůž na krk ... dvě nesouvisející věci podle mě ... odpuštění s podmínkou ??? Neslučitelný- pro mě teda ...U mňa je odpustenie tiež proces, obávam sa, že dlhodobejší. Ego mám svalnaté a vyvinuté
, boj s ním nie je ľahký... ale skôr než za nejaké podmienky alebo nože na krk som za "dohody a kompromisy". V čom som nekompromisná, to je dôvera a repšektovanie súkromia. Ak niekomu nedôverujem a nie som ochotná rešpektovať jeho súkromie, nebudem ho mať ani len za kamaráta, nieto za partnera. To naozaj budem radšej sama... O iných veciach sa vždy dá dohodnúť a postupne, s plynutím času a meniacou sa rovnováhou vo vzťahu, ich tiež meniť.
Jo Seli máš pravdu s tím egem atd ...já taky netvrdím, že to jde během hodiny a mám vyřešeno ... to tak asi nejde ... ego je mrcha ... ale odpustit jenom když .... ty ty ty to bych tak asi nechtěla.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
ffly napsal(a):
Máš pocit, že mám život těžký?
Pokud někdo nechce zarývat, volí taková slova, aby ten druhý v tom to rytí neviděl - můžeš si říct - že to jsou domněnky - možná jsou - ale v tom případě by přeci stačilo, kdyby Selima napsala jen první část věty...proč dodala ten dovětek? mělo to něaký účel? Smysl? Vyvolání popudu a reakce?
Je hezké, že si přesvědčená o tom, že kdybch já tohle, mohla bych támhletoZdrž se prosím těchto komentářů a eventuelně diskutuj k věci - nikoli¨v k životu Zklamané - děkuji
A jak má ten někdo vědět, co tobě přijde jako zarývání a co ne, bohužel či bohudík ti nikdo do hlavy nevidí a to co ty komentuješ jako zarývání, to jsou záležitosti na úrovni mateřské školky.
A prosím tě velmi, nepřikazuj mi co mám dělat, zvláště když to sama nemáš ráda. Děkuji 
helena napsal(a):
nebýt nevěry, nebylo by ani té manipulace
Netvrdila bych to tak kategoricky. Je docela možné, že by si časem našel jiný důvod = kdo chce psa bít... On možná už ten nedostatek nejen komunikace, ale i objetí, pus na dobrou noc, kdy se na otázku "nevadí ti to?" odpovídá "tovíšženemiláčku" i když to sakra vadí, mi tou manipulací malinko zavání.
...jistě, kdo chce, najde si jakýkoliv důvod. Ae nepředbíhej událostem - kdëkdo má v sobě manipulativní sklony, někdo je umí udržet na uzdě, někdo k tomu potřebuje impuls - v případě Kirany to byla nevěra....
A já bych neviděla manipulaci (byt malou) v tom, když se muž zeptá - nevadí ti to? a ona odpoví - nevadí mi to miláčku - dal jasnou otázku a dostal jasnou odpověd - v tom případě se ptám, tak proč ji to vadí? není to možná tím, že je víc submisivní a bojí se říct svůj názor? Kdyby mu jasně řekla - vadí mi, když u toho sedíš celé večery. Jistě, že ti nezakazuju, aby sis pohrál na PC hry (pánové jsou hračičky), ale kdyžtak si hrej, když nebudu doma, nebo třeba jen 2 hodiny...Btw: víte, jak je těžké ukončit hru, kdžy máte rozehráno? nebudem mluvit o hrách - co tady na Babinetě? jak tu dlouho jste denně? Přečtete jedno vlákno - nebo deset, nebo prolezete to tady celé a všude chcete něco napsat - a umíte se odtrhnout hned? Nebo panikaříte, když máte oteřené okno v práci a najednou jde kolem šéf? A určitě si říkáte...ještě počkám, co tahle, nebo tenhle odpoví...a zase na to máte potřebu něco napsat...
Není tady
ffly napsal(a):
Zklamaná to jsi si tak strašně nejistá svým řešením, že ho musíš neustále proklamovat a dožadovat se uznání od nás? Že si to jako udělala dobře?
Obávám se, že se ho nedočkáš.
Kde vidíš, že žádám o radu a uznání? Já jen ukazuju, že to moje kategorické řešení dávání podmínky není zas tak košer, jak se mi tu snažíte nabulíkovat, milý motejle
Já si naopak svým řešením a jednáním jsem naprosto jistá - to jsi ještě nepochopila?
Není tady
Alosek napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
...Nepleť věci týkající se výhradně vztahu a neurčuj priority v tom, co je zcela něco jiného...
Jednak mi vyloudil úsměv tvůj rozkazovací způsob...
Zklamaná, trochu gramatiky - rozkazovací věta nemusí mít na konci vykřičník. To, co je podtrženo, je rozkazovací způsob slovesný (či jak si to pamatuju ze školy...).
Snad si to neuvědomuješ, ale ono opravdu není od věci zamyslet se nad tím, jak jsou tvá slova vnímána.
Nebylo to pro mě, ale přece se vyjádřím - já tady nepíšu nic, co by mělo do kohokoli zarývat. Čtu vlákna a příspěvky, které mě zajímají, nereaguju na jejich autora, ani na formu, ale na obsah.
Zklamaná - košer = v pořádku
...
Zklamaná napsal(a):
ffly napsal(a):
Obávám se, že se ho nedočkáš.Kde vidíš, že žádám o radu a uznání? Já jen ukazuju, že to moje kategorické řešení dávání podmínky není zas tak košer, jak se mi tu snažíte nabulíkovat, milý motejle
Já si naopak svým řešením a jednáním jsem naprosto jistá - to jsi ještě nepochopila?
A snažíš se ho nabízet za každých okolností bez ohledu na situaci ... Hele to, že to zafungovalo u vás ještě neznamená, že to je samospásný a všude aplikovatelný.
Není tady