6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kirana napsal(a):
Nevím, možná že se špatně vyjadřuju. Ale věřím, že ta situace nastala, protože o té ženě se ví, že nemá chlapa a snaží se sbalit kohokoli. Ale manipulace, to si nemyslím.
A když to není manipulace, tak proč Tě o tom informuje??? Proč říkal, že teď bude pro něj těžší odolat pokušením?
Není tady
solkla napsal(a):
Kirano, Kirano,
tak nějak nevím kde začít, ale můj pocit je, že takhle je to špatně... Tak nějak všechno špatně. Ze začátku klasika, dlouho jste spolu, cítíš, že už to není tak jako na začátku, prostě stane se a Ty ujedeš. Do teď vcelku nic zvláštního. Teď mám otázky: jak se manžel o tom dozvěděl? Jak dlouho už se musíš kát? Tam s tím druhým jsi to utnula až na popud manžela že se o tom dozvěděl nebo sama? Co znamená, že Tě manžel chce zlomit? Jestli to co si pod tím představuju, tak bych si vybrala radši milence... Chtěla jsi manžela hodně potrestat když jsi mu řekla, že ho má menšího než milenec? Dohodli jste se s manželem kdy bude klid zbraní? Můžeš někam i po "svém selhání" jít sama, třeba do fitka nebo kamkoli aby jsi nebyla hlídána? Pokud budeš mít chuť napiš.
Dozvěděl se to tak, že zjistil, že mám druhý meil, prostě jsem si jednou nedala pozor a on na to přišel. A dozvěděl se to asi tak 5 měsíců po tom. Takže to trvá od října 2008.
Utnula jsem to sama.
Zlomit - už jsem to tu vysvětlovala, prostě když vidí, že to jeho pruzení zvládám, tak ví, že ho opravdu miluju a že o něho stojím.
To s tím přirozením byla chyba, ale prostě jsem si to fakt neuvědomila, prostě mě tak vyprovokoval ať mu to řeknu, že jsem to udělala. Měla jsem raději držet pusu, to vím.
Už jsme jednou za tím udělali tlustou čáru, ale bohužel se to zase vrátilo, teď už jsou ty rozhovory o tom problému mírnější.
Před tím na mě nikdy nežárlil a teď je pravda, že do společnosti mě nechce pouštět, hlavně ne do společnosti mužů, ale 2x týdně chodím na kurz, a to mu nevadí. Příští pátek jdu na jednu akci, tam ale budou jen ženské, tak to mu nevadí. Teď si prostě asi uvědomil, co má doma, ikdyž jsem nechtěla, aby to bylo takovým způsobem.
Není tady
Kirana napsal(a):
Ještě něco mám na srdci.
Manžel mi říkal, že teď pro něho bude těžší odolávat pokušením. Chápu to, může si klidně říct, ona mi to udělala, tak proč ne já. I když osobně mi to nechce oplatit, jenže člověk nikdy neví, co se může stát. A dokonce už to i přišlo a to zrovna na silvestra. Když měl před koncem práce a chystal se domů za mnou na oslavy, jedna žena mu nabídla, jestli by nechtěl jít k ní domů. Samozřejmě byla sama doma. On ji naštěstí v tu chvíli podal ruku, popřál ji do nového roku a řekl jí, že pospíchá domu. Říkal mi, že měl z toho nijaké pocity, možná toho i trochu litoval (to nevím), ale když mě pak uviděl, byl hrozně rád, že to neudělal a Silvestr dopadl na jedničku. Vím, že takových situací určitě bude ještě hodně, ale pokud to půjde tak jako poprvé, budu šťastná.
Musím říct, že ho za tohle opravdu obdivuju.
znovu opakuji a naposledy, že nechat se zatahovat do takových debat je cesta do pekel.. a je úplně jedno, jestli se o tom žertuje nebo se vedou vážné hovory.
jestli si tvůj muž má potřebu hrát na "oplátky" tak se chová jako malé dítě, ale ty tu dětskou hru s ním hrát přeci nemusíš.
Milá Kirano, moje manželství celkem bez větších komplikací funguje víc než 25 let a to mimo jiné i z těchto ne nepodstatných důvodů:
- já nepotřebuji vědět , co má manžel za e- mailové adresy , co si čte v PC... a naopak.... je nám to srdečně jedno
- jeho mobilní telefon , je jeho soukromí, které respektuji a naopak
- nekladu nesmyslné otázky typu: kde jsi byl a co jsi tam dělal a s kým se tam bavil ? vždy počkám, co mi (např. o svých služebních cestách nebo práci ) povypráví sám, uzná-li za vhodné a naopak.
- nevolám na mobil, když vím, že je někde ve společnosti nebo na jednání a respektuji, že mi ho nemusí HNED vzít..... a naopak
- jeho pracovna je jen jeho soukroumou místností, do které nechodím za účelem jiným než vyluxovat podlahu (občas.. ) stejně tak jeho tašky a kapsy jsou JEHo soukromé teritoria... a naopak!!
------------------------------------------------------------------------
možná bych vymyslela X dalších věcí, ale bylo by to nudné, tohle je asi nejpodstatnější a nejsnadnější návod jak žít a nechat druhého taky žít, svobodně dýchat... oboustraně.
Upravil(a) Somaia (11. 1. 2009 14:51)
Kirano,
budu tě s dovolením citovat:
"Zlomit - už jsem to tu vysvětlovala, prostě když vidí, že to jeho pruzení zvládám, tak ví, že ho opravdu miluju a že o něho stojím." - manipulace... tohle je důkaz lásky???
"To s tím přirozením byla chyba, ale prostě jsem si to fakt neuvědomila, prostě mě tak vyprovokoval ať mu to řeknu, že jsem to udělala. Měla jsem raději držet pusu, to vím." - manipulace... pro mě nepředstavitelné.
"Před tím na mě nikdy nežárlil a teď je pravda, že do společnosti mě nechce pouštět, hlavně ne do společnosti mužů, ale 2x týdně chodím na kurz, a to mu nevadí. Příští pátek jdu na jednu akci, tam ale budou jen ženské, tak to mu nevadí." - tohle z jeho strany dokážu pochopit, ale pokud chcete nějak pokračovat, měl by ti zkusit věřit, jinak to nemá cenu. Na mě by to bylo jako červený hadr.
"Teď si prostě asi uvědomil, co má doma, i když jsem nechtěla, aby to bylo takovým způsobem." - to je otázka... možná mu došlo, že tě nemá tak jistou, jak si myslel, možná je to jenom jeho ublížené ego.
Manžel mi říkal, že teď pro něho bude těžší odolávat pokušením. - manipulace... i to, že ti o tom řekl, a čekal tedy nějakou tvoji reakci.
Mezi námi, na dítě bych teď rozhodně nespěchala. On ho může brát jako "pojistku" tebe, dítě vztah nezachrání, neobrátí ho k lepšímu. Na čas by to snad bylo lepší, ale pokud máte mezi sebou problém s důvěrou (a to máte), vzájemnou vinou a pocity sebeobviňování, výčitek svědomí a podobně, není to rovnoprávný partnerský vztah, do kterého bych já chtěla přivést dítě. Tyhle problémy mohou být odsunuty, ale vrátí se klidně i po pár letech.
Mám pocit, že se v tobě záměrně snaží vyvolat a udržovat pocit viny. To není láska, ale snaha o potvrzení závislosti na něm.
To jsou jen moje názory dle mých zkušeností, klidně můžu být úplně mimo.
Upravil(a) Alosek (11. 1. 2009 14:38)
jinak souhlasím se Solklou a ostatními, které mají pocit , že z toho, co jsi napsala je zřejmé , že se jedná z jeho strany o manipulaci.
Jsi svobodný člověk, každý se v průběhu života můžeme dopouštět chyb a je to lidské , ale druzí nemají právo nás za to trestat...omezovat... vymezovat co máme dělat a s kým se stýkat a nestýkat, když jsme dospělí a svéprávní jedinci..... to je sprostá manipulace, zvláště projevuje-li se delší dobu jako u vás.
Tvůj muž může řešit jen to ,co přísluší jemu, to jest... jak se k tomu postaví, zda bude tvým partnerem i nadále, zda je jeho vztah k tobě pevný a je schopen to nějak v sobě uzavřít nebo se rozejít... víc mu nenáleží... není tvůj otec, který by tě měl vychovávat ... partnerství je rovnocený vztah.
Upravil(a) Somaia (11. 1. 2009 14:47)
Kirano, na Babinetu je nejlepší, že se dozvíš spoustu věcí, spoustu názorů a zkušeností, vezmeš co ty chceš. Dobře čti, Somaia Ti napsala jak jí funguje manželství už 25 let a já se pod to můžu jenom podepsat, moje funguje stejně 18 let a stalo se mi to co Tobě a je to fajn.
Jakmile tyhle manipulace /a jsou to manipulace/, omezování a vyvolávání pocitů viny neutneš, tak to stejně nebude k ničemu dobrýmu. Mrzí Tě to, třeba by jsi to ráda vrátila, ale to už jsi snad manželovi řekla, a Tvůj termín, že Tě zlomí, teda vlastně, že když to jeho pruzení zvládáš tak ho miluješ - ten nechápu. Kdyby jsi ho nezvládala tak ho jako nemiluješ?
P.S. Čte naše odpovědi Tvůj manžel?
Není tady
S tím, že si uvědomil že mě nemá jistou, to je pravda. Sám to přiznal.
Co se týče mobilů a mailů, to jsme si řekli, že se teď můžeme navzájem kdykoli podívat, oba máme hesla, která ten druhý zná. To jen pro začátek, abychom si tu důvěru znovu vybudovali.
Ano, pocit viny mám, a jen tak se ho nezbavím, ale on si je taky vědom svých chyb. A to že se vše může vrátit třeba i za 5 nebo 10 let, to taky oba víme. A chceme tomu společně čelit.
Já taky chci udělat tlustou čáru a už to dále neřešit, ale u něho se to prostě občas vrátí a vybuchne, a já se taky někdy prostě jen tak rozbrečím.
viz Pandorra: ODPUSTIT SI - MU
Není tady
Kirana napsal(a):
A když se na to teď zpětně podívám, tak si pořád říkám, proč jsem to vlastně nechala zajít až tak daleko. Místo abych šla se svými problémy za svým nejbližším člověkem, tak jsem šla za úplně cizím chlapem. A to mě teď štve ze všeho nejvíc.
Ten cizí člověk pro tebe měl asi víc času, pochopení a empatie, než ten tvůj nejbližší...
To by mělo štvát tedy i jeho
Není tady
takové jako u Somaiy to bylo i u nás, před tím, jenže náhoda je blbec a žádná nevěra se nedá ututlat. Vždycky se na to přijde.
to PANDORRAA: jenže já sama jsem nedokázala jít za manželem a říct mu, že si myslím že máme problém, prostě jsem to v sobě dusila a místo toho to dopadlo takhle. teĎ to vím, teď až si budu myslet, že je něco špatně, tak půjdu nejdřív za ním.
PS: manžel to nečte
Není tady
hrosanek napsal(a):
Jé, jak mi to něco připomíná. Cítíš se pořád ještě vinna? Všechno úplně všechno pominu, ale s tímhle syndromem- stigmatem na sobě, to nikdy nepřekonáš.
Nesnáším větu, že za to "můžou" oba. To je hloupost, někdy je v tom ten podváděný úplně nevinně.
A stejně taj často je v tom zcela nevinně i ten podváděný, dost často v tom mohou být nevinně oba... Jinými slovy: ta "vina", ten důvod, může být uložen tak hluboko, že na něj nikdo z nich nevidí.
hrosanek napsal(a):
Jenže to, co chce po tobě tvůj muž nesmíš dovolit. Tedy, jestli chceš tohle manželství žít. Ve chvíli, kdy Tě to zlomí, tak ho přestaneš bavit. Zvítězí v něm to, co vlastně vůbec sám nechce.
Jj... tohle je přesně to, o čem mluvím
Oba se potřebují podívat na to, co dělají v životě "blbě"
Není tady
Kirana napsal(a):
...Co se týče mobilů a mailů, to jsme si řekli, že se teď můžeme navzájem kdykoli podívat, oba máme hesla, která ten druhý zná. To jen pro začátek, abychom si tu důvěru znovu vybudovali...
To není cesta k vybudování důvěry, ale ke vzájemné kontrole.
Kirana napsal(a):
S tím, že si uvědomil že mě nemá jistou, to je pravda. Sám to přiznal.
Co se týče mobilů a mailů, to jsme si řekli, že se teď můžeme navzájem kdykoli podívat, oba máme hesla, která ten druhý zná. To jen pro začátek, abychom si tu důvěru znovu vybudovali.
Ano, pocit viny mám, a jen tak se ho nezbavím, ale on si je taky vědom svých chyb. A to že se vše může vrátit třeba i za 5 nebo 10 let, to taky oba víme. A chceme tomu společně čelit.
Já taky chci udělat tlustou čáru a už to dále neřešit, ale u něho se to prostě občas vrátí a vybuchne, a já se taky někdy prostě jen tak rozbrečím.
viz Pandorra: ODPUSTIT SI - MU
Kirano kromě toho, co tu už holky napsaly a s čím bez výhrad souhlasím tak prostě musím doda : ...hele Ty - vy si opravdu myslíte, že důvěra se dokazuje vzájemným lezením do majlů a mobilu ? To je přece něco úplně jinýho.Nehledě na to, že si můžu založit tolik majlových adres, kolik mi libo, kromě té oficiální.
Jinak ti musím ještě napsat, že přílišným rozmazáváním h..a (pardon) toto ještě víc smrdí - chce to utřít, a neukazovat prstem - tam bylo ..tam tam tam ... a jaký ..teda pardon za možná drsnou metaforu, ale mě přijde, že Tvůj muž se s tím nesrovnal..říká to tak , ale nechová se ... můj názor.
Upravil(a) Amriana (11. 1. 2009 15:07)
Není tady
Co se týče mobilů a mailů, to jsme si řekli, že se teď můžeme navzájem kdykoli podívat, oba máme hesla, která ten druhý zná.
Myslím, holka, že každá mluvíme jinou řečí... tohle bych já neudělala, ani kdybych se dopustila nevěry se čtyřmi muži najednou
Partnertví není o tom, že nutně musím vědět o každem prdu a hnutí milovaného člověka , ale o důvěře a respektu a největší umění je právě v tom, ponechat druhému plnou svobodu i s jeho 13-tou komnatou.
P.S. Kultivovaná nevěra s dodržením jistých pravidel se dá utajit... ( pominu-li úrovně čistě energetické, ale to je o něčem jiném) .
Upravil(a) Somaia (11. 1. 2009 15:18)
Kirana napsal(a):
Ještě něco mám na srdci.
Manžel mi říkal, že teď pro něho bude těžší odolávat pokušením. Chápu to, může si klidně říct, ona mi to udělala, tak proč ne já. I když osobně mi to nechce oplatit, jenže člověk nikdy neví, co se může stát. A dokonce už to i přišlo a to zrovna na silvestra. Když měl před koncem práce a chystal se domů za mnou na oslavy, jedna žena mu nabídla, jestli by nechtěl jít k ní domů. Samozřejmě byla sama doma. On ji naštěstí v tu chvíli podal ruku, popřál ji do nového roku a řekl jí, že pospíchá domu. Říkal mi, že měl z toho nijaké pocity, možná toho i trochu litoval (to nevím), ale když mě pak uviděl, byl hrozně rád, že to neudělal a Silvestr dopadl na jedničku. Vím, že takových situací určitě bude ještě hodně, ale pokud to půjde tak jako poprvé, budu šťastná.
Musím říct, že ho za tohle opravdu obdivuju.
Tak tohle se už fakt nedá - jedovatost jsem právě vymazala a musím říci, že nerada.
Chová se jak malej kluk, co musí nejdřív pohrozit a pak se pochlubit, jak je lepší než ty.
Za co ho prosím tebe obdivuješ? Za to, jak tebou manipuluje a není se schopem srovnat s něčím, co už BYLO?
Proč nedrží ústa?
Chlap jedná, kluk kecá.
Chlap chrání svou ženu, svou rodinu, kluk neumí ochránit ani sám sebe...
Smůla.
Není tady
Kirana napsal(a):
Nevím, možná že se špatně vyjadřuju. Ale věřím, že ta situace nastala, protože o té ženě se ví, že nemá chlapa a snaží se sbalit kohokoli. Ale manipulace, to si nemyslím.
Dej definici MANIPULACE. Jsem opravdu zvědavá, BI.
Není tady
Kirana napsal(a):
Před tím na mě nikdy nežárlil a teď je pravda, že do společnosti mě nechce pouštět, hlavně ne do společnosti mužů, ale 2x týdně chodím na kurz, a to mu nevadí. Příští pátek jdu na jednu akci, tam ale budou jen ženské, tak to mu nevadí. Teď si prostě asi uvědomil, co má doma, ikdyž jsem nechtěla, aby to bylo takovým způsobem.
No...spíš si uvědomil, že co je doma, to se počítá a musí si to víc HLÍDAT.
Takže ti vlezl do mailu a prudí pro něco, co už dávno skončilo...
A když to jeho PRUZENÍ vydržíš, tak ho miluješ....no tě pic! To je nastavení na Chocholoučka.
Štvanec jeden nešťastná....
Není tady
Neřekla jsem, že mi odpustil, ještě ne a tvrdí, že to bude trvat dlouho než mi odpustí. Bohužel.
Vím že jsou tady různé názory, a já si z toho můžu vzít jen něco.
Ale přesto děkuji za všechny reakce. Začínám se na to dívat i z jiné stránky.
Není tady
Kirana napsal(a):
No tak to přeji úspěšné budování.
Proboha kolik vám oběma je let? Nejspíš mi to uniklo....12?
Není tady
Kirana napsal(a):
takové jako u Somaiy to bylo i u nás, před tím, jenže náhoda je blbec a žádná nevěra se nedá ututlat. Vždycky se na to přijde.
to PANDORRAA: jenže já sama jsem nedokázala jít za manželem a říct mu, že si myslím že máme problém, prostě jsem to v sobě dusila a místo toho to dopadlo takhle. teĎ to vím, teď až si budu myslet, že je něco špatně, tak půjdu nejdřív za ním.
PS: manžel to nečte
Jo to je přesně to, o čem píšu - viz příspěvek 36.
Není tady
Kirana napsal(a):
takové jako u Somaiy to bylo i u nás,
tak to mi nějak nejde dohromady s tím , co jsi napsala předtím...
při repektování soukromí partnera a jeho soukromé pošty, přeci "JEN TAK" nelze vlézt do jeho e-mailu a číst si tam starou poštu...
Kirana napsal(a):
Neřekla jsem, že mi odpustil, ještě ne a tvrdí, že to bude trvat dlouho než mi odpustí. Bohužel.
Tak on Ti ještě neodpustil, ten "taťka" je ale přísnej, to se budeš muset hodně snažit. Promiň nedalo mi to. Ale nejlepší pr..el je, že důvěru bedete budovat tím, že už nebudete mít žádné soukromí /mobil, mejl/. Ale uvidíš Kirano, že až Tě bude mít tam kde bude chtít - zlomenou, vinnou, hlásící každý prd, tak už nebude mít zájem. Je to nevyzrálý kluk.
Není tady
Kirana napsal(a):
On ti nemá co odpouštět.
A ta jeho manipulace viz: a bude to trvat ještě dlouho, než mi odpustí...no to je lahůdka!
Podívej holka, je přirozené, že za provinění následuje trest.
Jenže aby byl účinný, musí být bezprostřední a jen JEDEN!
A vy jste se provinili oba - on nejspíš lhostejností vůči tvým potřebám, ty neschopností si říci, co vlastně chceš. Nevěra byla jen důsledkem toho, jak vám vztah NEfunguje.
Pokud to ten tvůj neví, tak je to teda moula, který by si měl ještě hrát s autíčky, místo toho, aby se ženil. Navíc jeho ego je nejspíš větší než schopnost milovat. To, co předvádí, rozhodně není láska,ale uražené majetnictví.
Víš, takovej ho může mít klidně i dva metry šedesát a každá moudrá ženská ho obejde obloukem.
(No tak dobře, tak 20cenťáků )
Není tady
Somaia napsal(a):
Kirana napsal(a):
při repektování soukromí partnera a jeho soukromé pošty, přeci "JEN TAK" nelze vlézt do jeho e-mailu a číst si tam starou poštu...
pokud znáš přihlašovací jméno (to jsem bohužel neschovala, protže na netu ex. tzv našeptávání, a to mi došlo pozdě, takže to uviděl), tak pak už stačí jen odpovědět na otázku, kterou si zadáváš při registraci (tu bohužel taky uhádnul) a múžeš požádat o změnu hesla, aniž by si znal to nynější. Přišel na to on. Je to fakt jednoduché. Prostě místo aby se mě na to zeptal, tak mu to nedalo a podíval se. A věřte mi, že toho doteď lituje, protože by teď dal cokoli zato, aby se nic nedozvěděl.
Asi si s ním budu muset promluvit o tom "volném" přístupu do mailů a mobilů. Uvidíme, jaká bude jeho reakce. Dám vám pak vědět.
Není tady
Kirana napsal(a):
Somaia napsal(a):
Kirana napsal(a):
při repektování soukromí partnera a jeho soukromé pošty, přeci "JEN TAK" nelze vlézt do jeho e-mailu a číst si tam starou poštu...pokud znáš přihlašovací jméno (to jsem bohužel neschovala, protže na netu ex. tzv našeptávání, a to mi došlo pozdě, takže to uviděl), tak pak už stačí jen odpovědět na otázku, kterou si zadáváš při registraci (tu bohužel taky uhádnul) a múžeš požádat o změnu hesla, aniž by si znal to nynější. Přišel na to on. Je to fakt jednoduché. Prostě místo aby se mě na to zeptal, tak mu to nedalo a podíval se. A věřte mi, že toho doteď lituje, protože by teď dal cokoli zato, aby se nic nedozvěděl.
Asi si s ním budu muset promluvit o tom "volném" přístupu do mailů a mobilů. Uvidíme, jaká bude jeho reakce. Dám vám pak vědět.
no takže to u vás vlastně nebylo jako u nás... protože já bych tedy rozhodně něšpekulovala, jak se dostat manželovi do soukromé pošty a ani se o to nepokoušela, i když by to bylo sebesnadnější a o něm si myslím totéž...
A protože mám i kamarády opačného pohlaví , se kterými si občas něco napíšu, ( a nemusím hned mazat!!! ) tak si troufám tvrdit že to u nás funguje spolehlivě.