6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Alosku, jasněže souhlas, jen si nejsem jistá, jestli to taky takhle bere Kirana.
Ivana napsal(a):
Nechci na tomto vlákně psát o sobě, ale jen pro vysvětlení - nemyslela jsem to tak, že by důvodem našeho rozvodu bylo to, že si BM našel svoje přátele. Jen jsem tím chtěla říct, že to byl jeden z jeho projevů odcizení v našem vztahu. A že považuji za normální a zdravé, když partneři znají svoje kamarády. To je vše.
Ivo, já taky považuju za naprosto přirozené, že partneři znají své přátele. Neříkám, že se všemi přáteli svého partnera musím nutně stýkat, ale vím, jak se jmenují, co dělají atd. Takové ty přátele z práce neznáme, ale ty se kterými se stýkáme ve volném čase, známe vzájemně. Mluvíme o nich.
Není tady
Kirano, já si myslím, že nejpřínosnější pro tebe budou právě ty příspěvky, které se ti nelíbí a nesouhlasíš s nimi. Jedině ty, tě mohou někam posunout. Samozřejmě filtrovány zdravým rozumem...
Není tady
Tak po pár dnech zase tady, jak jsme na tom? Zatím perfektně, samé krásné chvíle, konečně si naše manželství užíváme tak jak se patří. Snad to nezakřiknu. Zdravím všechny a ještě jednou děkuji za trpělivost.
Není tady
takže dobré zprávy , držim palce
Není tady
Mila Kirano. Nevim, jestli budes jeste tohle cist. Ja jsem v situaci tveho manzela s tim rozdilem, ze ma Z mela mimomanzelsky pomer skoro rok. Myslim, ze tvuj M chce najit uprimnost a otevreni se. Vis, kdyz si bude znovu jist tebou, vsechno prekousne. Kazdej clovek je jinej, kazdej ma jiny hodnoty a ne vsichni vyznavaji stejne hodnoty v manzelstvi (coz je prave na tomto foru videt).
Drzim Ti pesti. A dej mu precist tenhle blog... Treba se chytne za nos...
Není tady
Je hluboký omyl, pokud si myslíme, že si můžeme být v životě kýmkoliv jisti.
Mimo sebe sama. A i my sami sebe někdy překvapíme.
Na tom partnerský vztah nestojí, že jsem si jista partnerem.
Taky jsem v tomhle omylu žila dlouhá léta. Už vím, že to takhle nefunguje.
Tvá věta "když si bude jist tebou, všechno překousne" je hluboký omyl. Včetně překousávání.
Upravil(a) majkafa (8. 3. 2009 16:06)
majkafa napsal(a):
Tvá věta "když si bude jist tebou, všechno překousne" je hluboký omyl. Včetně překousávání.
Nemam nic proti diskuzi, ale hluboky omyl muze byt i Tve oznaceni hlubokeho omylu... Samozrejme sami sebou si jisti nemuzeme byt take vzdycky. Ale ty sama sebou jses si jista? BW, respektuji Tvuj nazor.
Není tady
majkafa napsal(a):
Majkafo, jasně že jisti si nikým být nemůžeme, ani sami sebou. Ale jsou to JEN POCITY, nic víc.
A ten pocit "jistoty" může hodně ovlivnit. V tomto případě to může být pro přežití vztahu pocit zásadní.
Není tady
sidth napsal(a):
Nemam nic proti diskuzi, ale hluboky omyl muze byt i Tve oznaceni hlubokeho omylu... Samozrejme sami sebou si jisti nemuzeme byt take vzdycky. Ale ty sama sebou jses si jista? BW, respektuji Tvuj nazor.
Ne, sama sebou si nejsem jista, jak se zachovám v (krizových) situacích. To jsem tam psala - že i my sami sebe někdy překvapíme.
V životě máme jedinou jistotu, že žádná jistota není.
Petře, přežití vztahu? To mě mrazí. Nechci ve vztazích přežívat. Ráda bych je prožívala.
Ale chápu, jak jsi to myslel. To mi stačilo kdysi. Teď už ne. A tak nic nečekám a nemám žádná přání. Jen si tak hezky žiju každou vteřinu svého života. Jediné, co mám, je přítomný okamžik.
Upravil(a) majkafa (8. 3. 2009 17:59)
Majko, ty se tak chytáš slovíček - přežití. Já psal o přežití vztahu, myšleno jestli vztah krizi ustojí, ani slovo o přežívání ve vztahu.
Nechápu jaks to myslela s tím, že nic nečekáš a nemáš žádná přání - promiň, ale tohle mi přijde jen jako pouhé přežívání.
Nedovedu si ani představit, že bych neměl žádné přání, nebo nic neočekával, od sebe, od budoucnosti... dosaď si co chceš.
Není tady
No, ja mám tiež skúsenosť, že všetky iastoty sú iluz=orne a mne sa vzťah začal rozpadať - po asi šiestich, siedmich rokoch - presne vo chvíli, keď som uverila, že je (spolu s bývalým) mojou "životnou istotou". Jediná životná istota je smrť, všetko ostatné sú ilúzie. Niekomu ilúzie pomáhajú prežiť, ale v konečnom dôsledku môžu zabíjať. Hlavne ak si neuvedomíme, že sú to ilúzie, a staviame na nich svoju hodnotu, svoje existenciu.
Sidth - ak potrebuješ vo vzťahu istotu, pokojne si ju vymáhaj, ale to nič nezmení na tom, že to bude len ilúzia....
Není tady
Sidthe... jestli pro to, aby dál tvé manželství fungovalo potřebuješ mít jistou svou ženu, tak stavíš zámek na písku. A potom se nesmíš divit, když se ti jednoho dne zase sesype
Btw: Jak si tu jistotu představuješ?
Není tady
Je to tady zajimavy cteni. Kazdej je tu jedinecnej, ale pripady jsou opravdu nejedinecny. Resenim byva rozchod nebo koexistence. Rozchod je vetsinou vysledkem toho, ze si dotycny par prestane verit (ve smyslu spolecne cesty zivotem). Jak je to jednoduchy, ale ne kazdej to zvlada tak jednoduse. Jsem rad, ze jsem tuhle stranku nasel. Pred mesicem bych o tahle temata ani nezavadil.
Není tady
kdyz si bude znovu jist tebou, vsechno prekousne...
Jednak si nikdy nikým stoprocentně jisti být nemůžeme (dokonce ani sami sebou ne), jednak ani sebevětší "jistota" (nebo spíš její namlouvání si) v toho druhého přece nemůže být důvod k "překousnutí všeho".
Vyplývá z toho snad, že když si budu partnerem "jistá" ve smyslu toho, že není nevěrný, je to dostatečný důvod k tomu, abych "překousla" ostatní jeho negativní vlastnosti?
Není tady
Kuřátko napsal(a):
Sidthe... jestli pro to, aby dál tvé manželství fungovalo potřebuješ mít jistou svou ženu, tak stavíš zámek na písku. A potom se nesmíš divit, když se ti jednoho dne zase sesype
Btw: Jak si tu jistotu představuješ?
Uf uf, Kure, kde je mala pochybnost, neni jistota. Jistou svou zenu nemam a ani jsem nikdy nemel. Stejne jako ona nema jistyho me. Duveru jsem mel a mam odhodlani znovu zacit stavet na duvere, ne na jistote. To je fakt blbost, jak vidim. Ale jinak to co resi Karin, to je podobne tomu, co resim ja. Takze doufam, ze me nikdo nespojuje s protejskem Karin.... Pokud neni Karin nekdo jinej, treba ta moje zenska.
Není tady
sidth napsal(a):
Uf uf, Kure, kde je mala pochybnost, neni jistota. Jistou svou zenu nemam a ani jsem nikdy nemel. Stejne jako ona nema jistyho me. Duveru jsem mel a mam odhodlani znovu zacit stavet na duvere, ne na jistote. To je fakt blbost, jak vidim. Ale jinak to co resi Karin, to je podobne tomu, co resim ja. Takze doufam, ze me nikdo nespojuje s protejskem Karin.... Pokud neni Karin nekdo jinej, treba ta moje zenska.
Sidthe, držím palce, ono budovat důvěru ve vztahu trvá velmi dlouho ale zbořit se může strašně rychle
Není tady
2 Petr Ja vim.... Dik
Není tady
Neviem, ja som apsoň sama za seba nejako dôveru nebudovala, proste som verila... a keď som bola sklamaná, poopravila som si nastavenie, očakávania a šliapala ďalej. Priveľké sklamanie už ale spôsobilo, že som prehodnotila vzťah, seba, to čo čakám od života a od vzťahu - a podľa toho sa zariadila. Bez dôvery je všekto naprd, to je fakt, ale zasa treba si premyslieť, do koho alebo čoho dôveru vložím. A za úplne najväčšie svinstvo považujem očakávať od druhých viac než sám od seba a viac, než sú mi ochotní ponúknuť...
Není tady
Držím palce! Zažila jsem něco podobného a zároveň trochu jiného. Ale vím jak ti je. Já asi o přítele díky tomu přišla. ˇBuď ráda,že spolu jste a čas vše urovná. Teda aspoň myslím. Ženě,které se nedostává v potřebnou dobu potřebná dávka lásky pak dělá věci,které by normálně neudělala. Tak se drž!!!
Není tady