Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#326 13. 1. 2009 22:51

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Opačná situace ...

PetrHl napsal(a):

Selima napsal(a):

PetrHl napsal(a):

ano ta hláška o "zlomení" je psycho, ale kdo nedělá chyby? Kdyby nebyly chyby nebylo by se z čeho poučit smile
Snad to už pán pochopil že tudy cesta nevede.

Ahá, čiže páníšek môže robiť chyby "Kdyby nebyly chyby nebylo by se z čeho poučit smile ", ale jej chyba bude nadosmrti(alebo do rozvodu) vďačnou témou pri každej hádke? hmm To by sa mne osobne nepáčilo... Keď brať chyby ako možnosť poučiť sa, tak CHYBY OBOCH, nie?

Selimo promin, ale co tím chtěl básník říci? va
Nikde ve svém příspěvku nevidím, že on dělat chyby může a ona nesmí. Nechtěla jsi doufám naznačit, že za nevěru a krizi může on, one je v tom uplně nevině? dumbom

Nemám rada výraz vina a může - ale keď na tom trváš, tak si naozaj myslím, že za krízu můžou oba a nevera... ide viac na vrub jej, ale je následkom niečoho vo vzťahu, za čo sú zrejme zodpovední obaja. Kto akým dielom, to mi neprislúcha hodnotiť. A môžeš namietať, že máme len jednu stranu príbehu - a ja teda vychádzam práve len z tej jednej strany príbehu, ktorú poznáme.
Chyby robia totiž podľa mňa obidvaja(hoci každý iné) a kým si to nepriznajú (obaja, každý to SVOJE), bude sa im ťažko spamätávať z toho, čo sa stalo, a naprávať a vylepšovať vzťah. To je môj názor.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#327 13. 1. 2009 22:52

hrosanek
Host

Mikeš napsal(a):

Kirana napsal(a):

dobře, vyjádřím se správně:
1. o té možnosti nevěry mi řekl proto, abych mu věřila a neměl přede mnou tajemství a nelhal mi (původně mi to nechtěl říct)

Ačkoli tady hrozně nerad píšu něco "za chlapy obecně", tak tohle je podle mě blbost...
Podle mě Ti chtěl ukázat, že "na to taky má, Ti zahnout", a věř mi, že si tím i trochu zvýšil sebevědomí...
...a zase jsme u toho: Tys mi zahla, tož já Ti zahnu taky... sad

A co takhle:"Když můžeš ty, můžu i já." Dlouhá pomlka:"Heč:. (významně v duchu. big_smile)

#328 14. 1. 2009 0:37

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Mikeš napsal(a):

Kirana napsal(a):

dobře, vyjádřím se správně:
1. o té možnosti nevěry mi řekl proto, abych mu věřila a neměl přede mnou tajemství a nelhal mi (původně mi to nechtěl říct)

Ačkoli tady hrozně nerad píšu něco "za chlapy obecně", tak tohle je podle mě blbost...
Podle mě Ti chtěl ukázat, že "na to taky má, Ti zahnout", a věř mi, že si tím i trochu zvýšil sebevědomí...
...a zase jsme u toho: Tys mi zahla, tož já Ti zahnu taky... sad

už jsem Kiraně psal že by bylo nejlepší kdyby to on udělal smile

Upravil(a) PetrHl (14. 1. 2009 0:39)

Není tady

#329 14. 1. 2009 7:53

Alosek
Host

PetrHl napsal(a):

Nejlepší by bylo, kdyby si to nechal pro sebe (tím myslím informaci o tom, že on taky mohl a neudělal to), a neměl potřebu si něco dokazovat... tongue
A jsme zase u toho, že chyby dělali a dělají oba... vissla

#330 14. 1. 2009 8:10

Somaia
Host

PetřeHL, to myslíš opravdu vážně, že hra na "oplátky" je hodná dospělých lidí? A jak by se to mělo podle tebe zrealizovat, jak si to představuješ ? Já jako například příjdu jeden večer ke svému "nevěrnému " partnerovi, předložím mu výpis ze svých  "zamilovaných" e-mailů s dodatkem, že dnes jsem to dotáhla do vítězného konce a proto navrhuji udělat TLUSTOU čáru a začít znova od začátku....
Promiň, ale některé nápady považuji za přímo dětinské a ten tvůj je jeden z nich.
V souvislosti s tím mi dětinský připadá i tento výrok Kirany:

Myslím si, že dospělí lidé mezi sebou o flirtech a jiných "radostech" při svých setkáních s jinými osobami (k tomu dochází běžně, to beru jako  přirozené),nemluví. Nemluví proto, protože se to jejich partnera a partnerství netýká, je to osobní život, osobní zážitek, který může citlivého a nevyrovnaného partnera většinou zranit a znejistit. Je jen mizivé procento vztahů, kde by oba takovou "otevřenost" ustáli s grácií.
Váš vztah Kirano nevnímám jako oboustraně přirozeně otevřený v tomto ohledu, proto považuji výše zmíněný výrok tvého muže  jako velmi nešťastný se záměrem naprosto "jiným"( manipulativním)  než navodit otevřený vztah, na  ten nejste ani jeden z vás dostatečně dospělý a připravený.

#331 14. 1. 2009 9:53

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Somaia, ale no tak. To byla samozřejmě nadsázka, protože se řeší to jak jí nevěru bude on pořád vyčítat nebo, že se chlubí jaký on je kalibr když to zvládl ji nepodvést i když měl příležitost. Psal jsem že v tu chvíli kdy on se chlubil ho měla za ní poslat.

Upravil(a) PetrHl (14. 1. 2009 9:53)

Není tady

#332 14. 1. 2009 10:06

Somaia
Host

PetrHl napsal(a):

Somaia, ale no tak. To byla samozřejmě nadsázka, protože se řeší to jak jí nevěru bude on pořád vyčítat nebo, že se chlubí jaký on je kalibr když to zvládl ji nepodvést i když měl příležitost. Psal jsem že v tu chvíli kdy on se chlubil ho měla za ní poslat.

Pokud to byla nadsázka... tak OK, protože jsi to zmiňoval podruhé, tak mi jen připadlo, že o "oplátkách" přemýšlíš příliš  reálně... wink

Upravil(a) Somaia (14. 1. 2009 10:08)

#333 14. 1. 2009 11:31

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja som bola bývalému neverná raz, "na oplátku", a nestálo to za nič. Podľa mňa máločo robené ako "pomsta", "oplátka" alebo "natruc" môže byť naozaj prínosné... A nakoniec som mu to - oproti pôvodnému plánu - ani nepovedala. Cítila som, že  to bola vlastne chyba, a netúžila som ju ďalej zverejnňovať.

Upravil(a) Selima (14. 1. 2009 11:32)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#334 14. 1. 2009 11:36

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Vanda napsal(a):

PetrHl napsal(a):

a řeklas mu ty sama od sebe že to byl kamarád?

...a jestli ano, myslíš si, PetřeHl, že je to dobře?

beru zpět, špatně jsem četl původní příspěvek a ta situace z toho úhlu vypadala jinak.
Bylo by to jen zbytečné dohadování.
Jinak v partnerském vztahu považuju za normální že se ví o kamarádech toho druhého.

Není tady

#335 14. 1. 2009 11:42

Somaia
Host

Jinak v partnerském vztahu považuju za normální že se ví o kamarádech toho druhého.

Myslíš všech kamarádech...?? a že je to opravdu  "normální"??
Já zase pro SEBE! a svůj vztah považuji za normální, že nemusím znát a  neznám všechny kamarády i kamarádky  mého muže.
Vyjma blízkých přátel, tam bývá větší pravděpodobnost, že se střetáváme.

Upravil(a) Somaia (14. 1. 2009 11:43)

#336 14. 1. 2009 11:43

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Alosek napsal(a):

PetrHl napsal(a):

Nejlepší by bylo, kdyby si to nechal pro sebe (tím myslím informaci o tom, že on taky mohl a neudělal to), a neměl potřebu si něco dokazovat... tongue
A jsme zase u toho, že chyby dělali a dělají oba... vissla

no, jenže on tu potřebu prostě měl, cítil se velmi ponížen. nebyl to nejšťastnější způsob zvedání si sebevědomí ale stalo se již.
Jinak v tom !kdyby! můžeme jít až téměř na začátek - špatná komunikace (původ drtivé většiny takových partnerských problémů) - kdyby autorka příteli dala najevo, že jí něco ve vztahu chybí, pak by sem na 99,9 % vůbec nepsala.
Ale je to jen kdyby...
Dnes už to oba dva vědí, takže to snad zvládnou, protože to naštěstí nenechali zajít příliš daleko

Není tady

#337 14. 1. 2009 11:45

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Ja som bola bývalému neverná raz, "na oplátku", a nestálo to za nič. Podľa mňa máločo robené ako "pomsta", "oplátka" alebo "natruc" môže byť naozaj prínosné... A nakoniec som mu to - oproti pôvodnému plánu - ani nepovedala. Cítila som, že  to bola vlastne chyba, a netúžila som ju ďalej zverejnňovať.

jasně, z takové oplátky nikdo nic pozitivního nemá

Není tady

#338 14. 1. 2009 11:47

Somaia
Host

PetřeHl, pan Kirana sem zřejmě (možná wink ) nepsal, tak jak můžeš s jistotou vědět jak se cítil..... wink ?

#339 14. 1. 2009 11:49

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Somaia napsal(a):

Myslíš všech kamarádech...?? a že je to opravdu  "normální"??
Já zase pro SEBE! a svůj vztah považuji za normální, že nemusím znát a  neznám všechny kamarády i kamarádky  mého muže.
Vyjma blízkých přátel, tam bývá větší pravděpodobnost, že se střetáváme.

záleží na definici slova kamarád - pro někoho to může být i ten s kým prohodí 5 vět jednou za půl roku přes ICQ a pro jiné zase pouze ten s kým se pravidelně třeba 2x za měsíc stýkám

pardon, to už je trochu offtopic

Upravil(a) PetrHl (14. 1. 2009 11:49)

Není tady

#340 14. 1. 2009 11:54

Somaia
Host

no právě.... já třeba říkám kamarád nebo kamarádka každému s kým jsem v nějakém blížším kontaktu komunikačním nebo  osobně-komunikačním  a je úplně jedno  jak často a intenzivně, jde spíš o sdílení formy intimity a jsem si jistá, že je hodně těch, o kterých manžel ani v životě neslyšel.... neviděl.
Stejné svobodné právo bych neupírala ani jemu, takže s tvou formulací, kterou jsem zvýraznila v příspěvku 335 nesouhlasím.

#341 14. 1. 2009 11:55

Poly
♥♥♥♥---

Kirana napsal(a):

Myslíš si, že je manipulace to, že mi řekl, jak moc mě miluje, že se bál že mě ztratí, že to nevzal za dobrý konec, ale teď za tím chceme udělat tloustou čáru a začít znova?
No já si to teda nemyslím

Jestli je to opravdu tak (tj. že chcete oba udělat tlustou čáru a začít znova), tak je to fajn.

Co fajn není:
- že ty sama si odpustíš, až on ti odpustí - A jak tedy chcete udělat tu tlustou čáru, když on ti ještě neodpustil, a potažmo ani ty sis neodpustila?
- že se tvému muži podařilo zmanipulovat tě tak, že ty sama souhlasíš s tím, že on má právo mít "řeči" a ty to musíš vydržet, protože jsi vinna.

A jak to bude Kirano vypadat, až uděláte tu "tlustou čáru" - nebude ti pak už připomínat, že ty jsi "viník"? A to ani nepřímo, jako že ti třeba nebude povídat o tom, jak odolal pokušení učinit stejnou věc jako ty? Ani nijak jinak?

Tím, že tě tvůj muž drží v roli kající se hříšnice, podle mě dělá věc, která je pro vztah mnohem škodlivější než krátkodobá, citově neangažovaná nevěra.

Není tady

#342 14. 1. 2009 12:02

helena
♥♥♥♥♥♥♥

považuji za normální, že nemusím znát a  neznám všechny kamarády i kamarádky  mého muže
Taky si myslím, že kamarádi a přátelé by se měli rozlišovat na společné a ty druhé (a na frekvenci setkávání se nezáleží). Ty druhé máme třeba proto, že s nimi sdílíme nějaký společný zájem, který neláká ani naši rodinu, ani společné přátele. Nakonec se dost často stává, že se řekne "jen si jdi za těmi svými... filatelisty/pletařkami atd.", aniž by bylo nutno znát jmenný seznam zúčastněných, natož je osobně.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#343 14. 1. 2009 12:44

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

U mě to bylo tak, že jakmile si BM našel svoje kamarády, které já jsem neznala a ani neměla šanci znát, tak to byl u nás začátek konce. Takže já si myslím, že pokud nejde o zcela povrchní známé typu kolega v práci, tak manželé nebo partneři mají navzájem své přátele znát.

Není tady

#344 14. 1. 2009 12:48

Somaia
Host

Ivana napsal(a):

U mě to bylo tak, že jakmile si BM našel svoje kamarády, které já jsem neznala a ani neměla šanci znát, tak to byl u nás začátek konce. Takže já si myslím, že pokud nejde o zcela povrchní známé typu kolega v práci, tak manželé nebo partneři mají navzájem své přátele znát.

Ivanko, nechci se  tom moc šťourat, není to na tomto vlákně podstatné,  ale v tvém konkrétním případě je těžké říct, co bylo dřív, jestli vejce nebo slepice. Čili určit ,  co bylo příčinou a co důsledkem... já si myslím, že tak jednoduché, jak prezentuješ, to u vás nebylo.

#345 14. 1. 2009 13:02

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

helena napsal(a):

považuji za normální, že nemusím znát a  neznám všechny kamarády i kamarádky  mého muže
Taky si myslím, že kamarádi a přátelé by se měli rozlišovat na společné a ty druhé (a na frekvenci setkávání se nezáleží). Ty druhé máme třeba proto, že s nimi sdílíme nějaký společný zájem, který neláká ani naši rodinu, ani společné přátele. Nakonec se dost často stává, že se řekne "jen si jdi za těmi svými... filatelisty/pletařkami atd.", aniž by bylo nutno znát jmenný seznam zúčastněných, natož je osobně.

tummenupptummenupp to je i můj náhled na věc

Není tady

#346 14. 1. 2009 13:34

helena
♥♥♥♥♥♥♥

tak manželé nebo partneři mají navzájem své přátele znát
Ivano, upřímně - k čemu jim to bude? Možná tak k tomu, aby věděli, kdo je pozdravil na ulici - a taky ne vždycky, když je neznají vůbec.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#347 14. 1. 2009 13:56

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Kukačka napsal(a):

helena napsal(a):

tummenupptummenupp to je i můj náhled na věc

Nechci na tomto vlákně psát o sobě, ale jen pro vysvětlení - nemyslela  jsem to tak, že by důvodem našeho rozvodu bylo to, že si BM našel svoje přátele. Jen jsem tím chtěla říct, že to byl jeden z jeho projevů odcizení v našem vztahu. A že považuji za normální a zdravé, když partneři znají svoje kamarády. To je vše.

Není tady

#348 14. 1. 2009 14:35

Vanda
Host

Já jsem dokonce i proti tlustým čarám, jakože zapomenem a jede se dál ve starých kolejích. Už nikdy to nebude jako dřív, přeciž, a záleží jen na zúčastněných, jestli lepší. Něco jako Poučení z krizového vývoje....v čem a kam je ten karambol posune.

#349 14. 1. 2009 15:09

Alosek
Host

Vanda napsal(a):

Já jsem dokonce i proti tlustým čarám, jakože zapomenem a jede se dál ve starých kolejích. Už nikdy to nebude jako dřív, přeciž, a záleží jen na zúčastněných, jestli lepší. Něco jako Poučení z krizového vývoje....v čem a kam je ten karambol posune.

Myslím, že tohle neměl nikdo na mysli...
Spíš zapomeneme a uděláme, co bude v našich silách, abychom si postavili lepší koleje pro nás oba.

#350 14. 1. 2009 15:24

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Vanda napsal(a):

Podle mě udělat tlustou čáru není totéž jako nepoučit se ... o tom to není - tlustou čáru vnímám jako nevyčítat, neomlacovat o hlavu, být srovnaná s tím, že je to minulost, která nejde změnit, ale pomohlo mi to do budoucna v něčem ...

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí