|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
antaliss: na mě máti zkoušela něco podobnýho, ale to jsem jí dávala dost rázným způsobem najevo, že si to stejně udělám, jak budu chtít já - párkrát se trochu urazila ale potom byl klid, teď už to ani moc nezkouší, spíš formou návrhu a já buď říkám jo nebo ne. Spousta věcí se změnila, před 25 lety to dělali tak a tak, ale dneska je jiná doba a i to je občas kámen úrazu. My máme myčku na nádobí, protože manža pracoval na druhém konci republiky, já v práci byla asi tak 14h denně, nakoupit, udělat si jídlo, umýt se, případně vyprat a pověsit to, a umývat nádobí? u nás neexistovalo, abych to stíhala. Navíc šetří vodu, ale jim to nevysvětlíš, oni melou svoji, že jsme rozmazlení a že nic neumíme, na všechno máme stroje - tak máme, ale radši stroj, než denně hodina a půl u nádobí a popraskaný ruce. Oni nechápou, jaktože nemám čas, protože oni ho mají spoustu. Prostě jiná doba.
Není tady
To je ten prů.er, že rodiče chtějí "jenom tvoje dobro" = úžasná zástěrka pro ovládání. Ono se špatně odporuje někomu, kdo se snaží, dává, přispívá... Jistě, pokud na to mám a chci to udělat, můžu mladým pomáhat až do aleluja - ale když nechtějí nebo mají jinou představu, nemůžu jim to nutit, navíc s výčitkou "já se tak starám a vy nejste dostatečně vděční". Implantovat jim pocit viny z toho, že odmítají moje "přetrhnutí se pro ně", je lumpárna první třídy, která většinou končívá rodinným malérem.
Není tady

asi si matka myslí, že když je byt její, tak to tam (když už to musíte dělat), musíte dělat po jejím 
Není tady
A to ještě nepadla okřídlená věta "Až umřu, tak si tu dělejte, co chcete..."?
Není tady
Helen, padla věta : " jednou to zdědíš a pak si dělej co chceš"
Není tady
a padla věta "už aby to bylo?"
Je to těžký, já teda žiju s máti (měl už jsem bydlet jinak ale to nevyšlo a další je v přípravě) a protože je v důchodu a nemá defacto jinýho koníčka než mě, tak to někdy není jednoduchý...
Není tady
antaliss - já zase znám větu "a kolik to bude stát, až umřeš?", na kterou odpovídám "čím později, tím víc". 
Nedoma - kup jí psa, kočku, nebo aspoň andulku, ať se má o co starat. Ještě lepší je vnouče... 
Není tady

Tulipánka napsal(a):
A co ti brání odstěhovat se z jejího bytu nejlépe též na druhý konec republiky a říci jí, že pokud hodlá opakovat historii (jako se dříve odstěhovala ona), tak to dělá velmi dobře
?
Proč už se konečně nestaneš dospělou a nedáš jí úplně jasně najevo, že svůj život si máš právo kazit jedině ty?
Promiň, ale jet se za ní usmiřovat, když ona jasně vyvolala hádku je totální blbost. Je to z její strany manipulace a ona přesně ví, jak na tebe. Ví, jak udělat, aby ona byla ta chudinka a přesně ví, jak tě držet ve svých "poutech". A ty se necháš.....
Začni na sobě pracovat nebo ztratíš to důležité - a to je manžel.
pod tento názor se podepíšu
Antaliss, nemáš to jednoduché, ale matku se nesnaž změnit, nezmění se, jen ty tím zlikviduješ svou rodinu.
Tvoje maminka si myslí jak pro tebe dělá to nejlepší, ale přitom je to to nejhorší. Nenechej se manipulovat, tvuj nejbližší člověk je teď manžel, ne ona. Nechat se řídit matkou je cesta do pekel. Pokud má matka jiný názor, vyslechnout můžeš, ale řídit se tím nemusíš, JSI DOSPĚLÁ. Pokud ti matka chce pomáhat, tak pochopí, že máš jiný názor, pokud ne, bude si prosazovat svou i ve tvém životě.
Na tvém místě bych si nejdřív snažil zajistit bydlení nezávislé na rodičích.
Upravil(a) PetrHl (13. 1. 2009 11:08)
Není tady
Zkus zapátrat na tom, co ti na tom vyhovuje, že takovéto vměšování a manipulaci se sebou připouštíš....
Není tady

helena napsal(a):
antaliss - já zase znám větu "a kolik to bude stát, až umřeš?", na kterou odpovídám "čím později, tím víc". http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Nedoma - kup jí psa, kočku, nebo aspoň andulku, ať se má o co starat. Ještě lepší je vnouče... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
vnouče aby zase mohla do něčeho kecat a kritizovat ? 
Upravil(a) Želvička17 (13. 1. 2009 13:41)

Není tady

Taky myslím, že vnouče nic nevyřeší.
Řešili jsme podobný problém s manželovými rodiči a v hodině dvanácté jsme společné bydlení odmítli.
Teď se vídáme málo - je to tak nějak nutné - oni si zvykají, že žijí sami, hledají si zájmy, které jim vyplní čas, sem tam podniknou sami výlet a nám sice mají tendence do života kecat, jen už nemají tolik prostoru.
Takže jak bylo napsáno níže - samostatné bydlení a matce nedávat od něj klíče.
Není tady
To je na prdlajs, antaliss. Cítím s tebou.
S mojí mamkou se nestýkám mimo rodinné oslavy skoro vůbec, je vychovatelka a věčnej kritik, mého manžela nesnáší, a to jen proto, že je pro mě můj muž větší autorita než ona. Myslím, že to není normální a docela mě to na sebe mrzí - někdy bych řekla, že je mi z mojí nevděčnosti až na blití
, ale nemůžu si pomoci. Posledně udělala u nás ostentativně mlčící tyátr jen proto, že manžel usměrnil synovo chování při oslavě jeho narozenin - kdo říká, že by ten den mohl být nesnesitelně protivný? Byla jiného názoru a snažila se manželovi kecat do výchovy - usměrnil si ji taky, je to moje
. Ale pořád mám výčitky, že jí nevolám a nechci za ní chodit, přece jen je to moje máma... Ach jo.
Proč člověk, kterej by mě teoreticky měl rád nejvíc na světě, se ke mně chová hnusně? Já doufám, že se k dětem chovám hezky a volnost jim dopřávám, protože bych je chtěla mít vstřícné a nablízku až do své smrti... A to doufám bude až zadlouho 
Není tady

Sofffie napsal(a):
Proč člověk, kterej by mě teoreticky měl rád nejvíc na světě, se ke mně chová hnusně?
Toto já si vysvětluji tak, alespoň v mém případě, že tento člověk nemá rád ani sám sebe, a tedy nemá opravdu rád ani mne.

Není tady
vnouče aby zase mohla do něčeho kecat a kritizovat ?
Ále prd a vořech... to byl fór - aby Nedomova maminka, která "protože je v důchodu a nemá defacto jinýho koníčka než mě" se mohla realizovat jinde 
Není tady
Želvička17 napsal(a):
Sofffie napsal(a):
Proč člověk, kterej by mě teoreticky měl rád nejvíc na světě, se ke mně chová hnusně?
Toto já si vysvětluji tak, alespoň v mém případě, že tento člověk nemá rád ani sám sebe, a tedy nemá opravdu rád ani mne.
Já se taky zrovna dvakrát nemiluju, ale za syna bych dejchala a dvě nevlastní dcery nosila na rukou... Právě tím si to vynahrazuju. To je spíš otázkou povahy, někdo je prostě (s odpuštěním) mrcha všeobecně a chová se hnusně ke všem, děti nevyjímaje. Ten, kto tě zná nejlíp, ví přesně, kam zatnout dráp, aby to zabolelo co nejvíc... Co je tvoje mamka za znamení? Moje je štír. Typický.
Není tady
máte pravdu..všichni..já vím, že to musím změnit a možná je nakonec dobře, že minulý týden se stalo to co se stalo, protože vlastně jsem si uvědomila tolik podstatných věcí..vždyť ona se teď se mnou absolutně nebaví, protože ví, že tím mě "trestá" nejvíc.Dneska jsem doma zase brečela a říkala manžovi, jak to je na mě moc.Protože když ona se k němu bude chovat jako k idiotovi, tak on si to taky líbit nenechá.A když mu minulej týden řekla, že jeho otec je vlatně k ničemu(což není), tak ho to nasralo a nenechal si to líbit..a ona si pořád jede tu svojí, že ten můj je fracek, že je k ní drzej apod..A pak se mě ptá jestli se nechci rozvést..úplně mě zmanipulovala, že vlastně jsem v jednu chvíli zapomněla kdo opravdu jsem..Tohle přeci není mateřská láska.Vše je schované za slovy, že chtěj to nejlepší, že jsem nedostatečně vděčná..ALE každým dnem ví a víc si uvědomuji, jak daleko jsem to nechala dojít..vím, že mámu nezměním, ale ona mě potopí pár slovy a já začnu brečet..když se vzepřu, tak jsem drzá..Když dělám vše "tak jak mám" tak..tak..je miliónová:-( Já se s ní neumím hádat..nemám na to síly..začne se mi dělat špatně, klepu se..A přitom k jiným lidem jsem sebevědomá..ale k mé mámě jak tak koukám, když to píšu..tak k ní ne.
Není tady
moje je ryba..ale plave proti proudu..Prý jí podnikání naučilo být zlou..
Není tady
No Antalis připomínáš mi kamarádku, která na tom byla s malýma obměnama podobně jako ty - mamince nevoněl její partner protože protože protože ... nemá vzdělání nevydělá prachy, nezdraví dost nahlas atd ... dosaď si tam co jen chceš ... důvod se najde vždy .Této mamince se podařilo nátlakem vydíráním citovýma manipulacema "dceru rozvést" a ted když ma dalšího partnera ..co myslíš, jak to je dál ??? Úplně stejně, jen ještě ty manipulace jsou okořeněný větičkou : mělas zůstat u Mirka ...ten byl aspoň ... atd ... Hele se rozhodni ... jsi ještě dítě ? nebo dospělá ženská ? Chceš takhle žít celej život ? protože nevěř , že se maminka změní ..naopak věkem se negativní vlastnosti člověka ještě víc zdůrazňují ..když si nevytýčíš hranice ted, nepovede se Ti to nikdy. Přijdeš o manžela o rodinu.Víš stát na vlastních nohách neznamená, že nemáš mamku ráda jak Ti ona už úspěšně namluvila ...no bude to bolet, ale asi je čas s tím něco dělat.
Není tady
Mám známou, kterou její máma od malička zpracovávala tak, že holka dneska nemá ani špetku sebevědomí, ve společnosti více než 2 lidí téměř nepromluví, žádný chlap pro ni nikdy nebyl dost dobrý - takže je jí dneska přes 50, maminka s ní cvičí dosud a obávám se, že až máma jednou umře, bude bez ní úplně v pr..., protože bez jejího schválení si nekoupí ani večeři, natož kabát na zimu. Ale "maminka to dělá, protože mně má ráda"... to by člověk brečel.
Není tady

Sofffie napsal(a):
Želvička17 napsal(a):
Sofffie napsal(a):
Já se taky zrovna dvakrát nemiluju, ale za syna bych dejchala a dvě nevlastní dcery nosila na rukou... Právě tím si to vynahrazuju. To je spíš otázkou povahy, někdo je prostě (s odpuštěním) mrcha všeobecně a chová se hnusně ke všem, děti nevyjímaje. Ten, kto tě zná nejlíp, ví přesně, kam zatnout dráp, aby to zabolelo co nejvíc... Co je tvoje mamka za znamení? Moje je štír. Typický.
Blíženec.
Ale znamení mi podstatné nepřijde. Snad jen když si vzpomenu na svojí babičku, která mou matku počala tak nějak bokem, nechtěně a jakým způsobem s ní jednala, tak já se vlastně ani nedivím...

Není tady

Želvička17 napsal(a):
Já si myslím, že rodiče by neměli být nikdy kamarádi.
Coooo?????? Co je tohle za nesmysl? Moje mamka je moje nejlepší přítelkyně ..... můžu jí říct cokoli na světě, nikdy mé počiny nekritizuje a nikdy mi neříká, co mám dělat, pokud jí vysloveně nepožádám o radu. Můj taťka je taky naprosto v pohodě. Nemají potřebu mi něco poroučet a respektují moje rozhodnutí, ať už se jim možná jakkoli nelíbí.
Proč bychom neměli být kamarády?
Není tady
Já už mám jen tátu, máma před lety zemřela, a naše stahy jsou na bodu mrazu. A do života mi kecal jen chvilku pak přestal, když si našel ženskou. Pak jsme pro něj já i brácha přestali skoro existovat. Naše vztahy nejsou moc dobré.
Není tady

Petruša napsal(a):
mashanka napsal(a):
Petruša napsal(a):
Já myslím že jo. Ale musí tam být vzájemná úcta a slušný chováníVždyť o tom přece každé kamarádství je
to jo. Ale přece jen asi člověk řekne kamarádce/kamarádovi víc věcí než rodičům. nemyslim svěřování se, ale je ke kamarádům drzejší nebo jak bych to vyjádřila....
Jak kdo. Já třeba řeknu každému, co si myslím a může to být třeba prezident.
Není tady

Ale na druhou stranu uznej, že bydlíte v jejich bytě, tak chtějí mít přehled, co se tam děje. Podle svého si můžeš dělat ve svém - tam ti do ničeho mluvit nemohou.
Vím, že je to nepříjemné, ale nemůžeš chtít nezávislost, dokud jsi závislá. Tak snad začni u toho
Není tady