Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 11. 1. 2009 9:08

slims
♥♥-----
Registrovaný: 11. 1. 2009
Příspěvky: 51

Pejsek pro dite

Prosim poradite mi? Chci poridit synovi (6let) psiho kamarada a nemuzu se rozhodnout jakeho. Je asi dulezite rict ze to nebude bytovy pes ale spise venkovni,kotec nebo proste sve misto na prespavani by mel mit nejspise v garazi (vytapene),do domu ho chci poustet jen na chvili (na pomazleni smile )  Prvne jsem myslela ze by to mohl byt Retrivr ktery je vhodny k detem ale protoze je dost velky  (auto  a podobne) premyslime na Jack Rasslem..ale ten se pry da tezko vycvicit( myslim tim alespon K noze big_smile ) Poradite nekdo nejake plemeno aby to nebyl vylozene pes do domu a taky tak nejak poslouchal male dite (ma to byt jeho pes)..dekuji vsem..snad jsem to napsala srozumitelne ..uf fgodlike

Upravil(a) slims (11. 1. 2009 9:09)

Není tady

 

#2 11. 1. 2009 9:42

mirka..
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 1132

Re: Pejsek pro dite

ahoj. myslim, že psovi neporučíš, koho má považovat nejvíc za pána. a taky se nedá vybrat rasa, která poslouchá malé dítě. koho pes bude nejvíc uznávat a poslouchat závisí na tom, jak se k němu dotyčný bude chovat. bude mu tvůj syn dávat krmení,venčit ho, cvičit ho? nebo ho bude jen muchlat? myslim, že pořizovat psa jen pro malé dítě neni moc dobrý. zvlášt když bude jen venku nebo v garáži. těžko a lehko vycvičit je dost zavádějící, záleží i na technice výcviku. myslim, že pro pobyt venku se hodí nějaký velký chlupatý plemeno. nedokážu si představit psa velikosti jacka jak pobývá jen venku nebo v garáži. navíc teriér k děcku? jsou to impulzivní psi a zrovna včera jsem si pročítala nějaký prezentace o agresi psů a bylo tak zdůrazněný, že děti neumí a ani nemají šanci vidět varovné příznaky od psa, že se něco děje, všelijak ho muchlají a neumí rozeznat kdy má pes dost. v tomhle mi teriér nepřijde vhodný. myslim, že nejlepší by byl labrador, retrívr, větší plemena se i často vyznačují větší trpělivostí, ale všechno je to hrozně individuální.

Není tady

 

#3 11. 1. 2009 12:01

anulka
♥------
Registrovaný: 3. 1. 2009
Příspěvky: 11

Re: Pejsek pro dite

Ahojky,
volila bych spise retrivra - k detem se chova uzasne smile

Není tady

 

#4 11. 1. 2009 12:06

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Registrovaný: 9. 5. 2007
Příspěvky: 15644
Web

Re: Pejsek pro dite

Každý pes potřebuje výcvik, a u každé rasy se najdou psi, kteří se svou povahou charakteristice plemene vymykají. Obecně ale retrievři (tj. včetně labradorů) jsou trpěliví a neagresivní, proto vhodní k dětem.
Doporučila bych fenku,  jsou jednak menší, jednak snazší na výcvik a k dětem mají vztah skoro mateřský. Nepořizujte ale prosím psa jako hračku - psi jsou společenští, potřebují hrát, venčit a cvičit a je to hodně práce. Jděte do toho jen pokud jste na to připravení smile


M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

 

#5 11. 1. 2009 13:35

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Pejsek pro dite

slims, co teď napíšu, myslím naprosto v dobrém, bez urážky a bez jakékoliv ironie: z tvojeho dotazu je naprosto zřejmé, že o psech nevíš vůbec nic. Také si odpověz sama na otázku, jak často se tvůj syn bude tomu psovi venku věnovat. Třeba v zimě, až přijde ze školy a bude si dělat úkoly a venku bude tma a zima. Jak často s oním psem bude pobývat někdo z vaší rodiny. Zda kontaktu tvojeho syna a psa bude přítomen dospělý. Nezapoměň, že pes je šelma a šelmou zůstane. Šestileté dítě může nechtíc způsobit bolest nebo šáhnout psovi do oka, může mu nechtíc stisknout slabinu -  pak stačí že pes prudce otočí otevřenou tlamu, ani kousnout nemusí.
Pes je velký závazek a na mnoho let, je potřeba dát mu výcvik, zaměstnat ho nejen fyzicky, ale i psychicky a nejprve ze všeho řádně ho socializovat. Je potřeba nejen krmit a uklízet po něm, ale dopřát mu hodně kontaktů s rodinou. Zvaž jestli celá rodina se psem souhlasí a míní se na tom podílet. Myslím že šestileté dítě si představuje psa jen na hraní, a to ještě jenom ve chvíli, kdy se mu chce, o nějaké pravidelné péči moc nepřemýšlí....

Přespávat bude v garáží, pak ho pustíš "do domu jen na chvíli, jen na pomazlení" a kde bude mezitím??? Špinavého z venku, z deště a bláta si ho pustíš na chvilku do domu? Koupíš-li si fenku, musíš také počítat s háráním... cca 2x ročně (nebo kastrace). Kdo ho bude hlídat, když pojedete kamkoliv - je ten člověk také s tím srozuměn? (My máme psy dva a na dovolenou jezdíme postupně...)

Chce to pořádně si všechno představit a promyslet. Na cca 15 ??? let dopředu.

Počítej také s tím, že každý majitel jednotlivého  plemene ti vychválí to plemeno, většinou nadšeně a nekriticky, nauč s trochu číst mezi řádky a snaž se nepropadnout euforii, při obhlídce štěněte - strašně roztomilého - si taky dobře prohlídni rodiče nebo tedy aspoň matku a představ si to štěně, až vyroste.... zkus si vybrat psa tak, abyste nebyli nešastní ani vy, ani on (Parsons Jack Russel teriér je lovecký pes, kerý by měl mít hodně pohybu a zaměstnání...) ahlavně si pořád představuj, že ho budete mít dlouho, budete se muset postarat a je zima nebo horko, a jste nemocní nebo zdraví, veselí nebo smutní.... přijdete-li z práce unavení, potřebujete doma poklidit a uvařit, pes bude celé dny venku sám a když se synkovi náhodou zachce, tak ho na chvíli půjde pohladit a šlus...   tím chci říct, že důvod "synkovi na pomazlení" mi přijde dost ....

Upravil(a) Bety (11. 1. 2009 13:55)


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#6 11. 1. 2009 13:51

mag
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 2. 12. 2006
Příspěvky: 7438

Re: Pejsek pro dite

Navíc retrívři jsou velice společenští psi a pokud bude celý den venku bez možnosti trávit čas se svojí lidskou smečkou, bude trpět.

Není tady

 

#7 11. 1. 2009 14:06

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Registrovaný: 9. 5. 2007
Příspěvky: 15644
Web

Re: Pejsek pro dite

Tak to se omlouvám - přehlédla jsem v původním příspěvku důležitou informaci. Pokud pejsek nebude doma, ale venku nebo v garáži, rozhodně retrívra nedoporučuju, ten by tímhle trpěl. mag má pravdu.


M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

 

#8 11. 1. 2009 14:43

mirka..
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 1132

Re: Pejsek pro dite

přijde mi, že by bylo lepší pořídit synovi spíš křečka, než psa. protože chtít psa jen aby byl pro děcko na mazlení. cítím z toho příspěvku něco, co mě nutí se bát toho, že přibyde další pes v útulku případně u veta na konečný injekci, protože kouše, neposlouchá a vlastně se k tomu dítěti nehodí. ty a manžel psa chcete?proč by pes nemohl bydlet s vama? neumim si nějak představit, že pes bude sám venku nebo v garáži a vy ho občas pustíte za váma jen uspokojit svoje mazlící potřeby. když mi bylo 6, taky jsme si pořídili psa. já ho horzně chtěla, ale důležitý bylo, že ho hlavně chtěla moje máma, protože ona krmila a venčila. dítě se třeba snaží, ale nemůže se plně starat o psa. navíc štěně musíš od začítku důsledně vést k určitým návykům, povelům. a dítě není důslednosti moc schopné samo od sebe. největší kámen úrazu mi přijde, že toho psa chceš jen pro syna(jako hračku?) a že jinak by byl vyšoupnutý někde venku. a to, že si myslíš, že je nějaký univerzální plemeno, který má daný nějaký super vlastnosti. i toho retrívra musíš učit, dodržovat sama to co po něm chceš a naplnovat taky jeho potřeby.

Není tady

 

#9 11. 1. 2009 19:22

slims
♥♥-----
Registrovaný: 11. 1. 2009
Příspěvky: 51

Re: Pejsek pro dite

Dekuji za vsechny ohlasy na mou otazku.No..urcite psa neminim nechat utratit jak jsem si i tady precetla a ucite syn nebude na vychovu psa sam,spis se o to podeli semnou (muz je vetsinu dne v praci)  ,i ja jsem chtela psa mit v dome ,a byla rozhodnuta pro retrivra ale jeden znamy mi rekl ze je to velice narocne plemeno na starani,hlavne o srst a ze by si ho do domu nepoustel (nepochopte to prosim ted nejak spatne ale mame vcelku drahy dum a urcite se chci vyvarovat nejakemu poniceni,rozkousani sedacky a podobne). Mate nekdo jinou, nebo lepsi zkusenost s timto plemenem nez muj znamy? Ze je retrivr vhodny k detem to vim,ze ma klidnou povahu take ale jak ho teba naucim aby mi necural a nekadil uvnitr,netrhal nabytek a je starost o jeho srst opravdu tak strasne narocna?

Není tady

 

#10 11. 1. 2009 19:51

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí
Registrovaný: 14. 2. 2007
Příspěvky: 17877

Re: Pejsek pro dite

Není vůbec náročná, ale pořád mu padají chlupy - nemá jarní a zimní línání, líná takříkajíc furund furt a chlupy jsou naprosto všude smile
Jenže potřebuje mnoho pohybu - počítej s tím, že nejméně hodina denně a ještě menší procházka.
Za další - lidi mají velmi mylnou představu, že retrívři a labroši se nemusí cvičit a vychovávat - TO JE ZÁSADNÍ OMYL! Desenský zrovna nedávno říkal, že poslední rok měl na převýchovu většinu psů tohoto plemene.
Vůbec - než si pořídíš jakéhokoliv psa, napřed si o nich něco přečti (Doporučuju Lorenze, nebo Co má pes na jazyku-autora teď nevím)

Ale:
Mysli prosím především na to, že pes je vysoce inteligentní a hluboce emotivní tvor, který je citově naprosto závislý na své smečce!! A to jsou samosebou lidi. Mít psa je báječný, skvělý - ale absolutně ho nemůžeš pořídit šestiletému dítěti! Ty budeš jeho Alfa......
Je to vlastně trochu, jako mít další dítě - jen o malinko snažší smile


Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

 

#11 11. 1. 2009 19:58

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí
Registrovaný: 14. 2. 2007
Příspěvky: 17877

Re: Pejsek pro dite

Jo a ještě něco - štěňátko stejně nemůžeš mít v garáži, protože by mělo úplně špatné návyky - a rozkousání se prostě nevyhneš....
Čůrat a kadit venku se naučí některý pes úplně snadno (měla jsem fenku, které stačilo říct to 3x) a některému to holt trvá déle.
A ještě k tomu chození ven: existujou samozřejmě i plemena, která jsou pohybově daleko míň náročná - zjistíš to tak, že si půjčíš, nebo koupíš pořádný atlas a tam si zjistíš, k čemu to plemeno bylo původně určeno: jestli k pasení ovcí, nebo honění zvěře, je logický, že bude potřebovat pohybu strašně moc - jestli je to společenské plemeno, méně....tak nějak. smile Některé knihy to dokonce i uvádějí.
A existujou i psíci, kteří skoro nelínají, nemají zvláštní nároky na pohyb (třeba pudli, nebo bišonci) ale zase potřebují být pořád mezi lidmi...


Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

 

#12 11. 1. 2009 21:14

mag
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 2. 12. 2006
Příspěvky: 7438

Re: Pejsek pro dite

Halvně retrívrů je šest druhů (zlatý, labradorský, flat coated, curly coated, chesapeake bay, toller) a každý je jiný. Nejdříve by bylo vhodné si o každém plemeni něco zjistit. Retrívři jsou nesmírně chytří a je třeba je důkladně vychovávat, aby vám nepřerostli přes hlavu.

Přijď se podívat třeba sem  www.muj-labrador.cz

Není tady

 

#13 11. 1. 2009 22:08

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Registrovaný: 9. 5. 2007
Příspěvky: 15644
Web

Re: Pejsek pro dite

mag když říkᚠretriever, myslíš asi zlatého retrievra, že? Já mám labradora (labradorský retriever), ti mají srst krátkou, vyžadující minimum údržby. Zato ale líná celý rok, takže je doma co zametat.
Měli jsme ho do štěněte v bytě. Jako každé štěně kousal, takže když byl doma sám, nechávali jsme mu něco na rozkousání (staré pantofle) a ostatní věci uklízeli z dosahu. K žádným větším škodám nedošlo, zato si na nás vypěstoval velké poutu a máme se moc rádi. Já ale z trochy špíny neomdlívám, kdo má doma např. bílé koberce, ten by se asi z těch černých chlupů zbláznil.

Nechat štěně samotné v garáži by mi bylo líto sad


M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

 

#14 12. 1. 2009 7:34

mag
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 2. 12. 2006
Příspěvky: 7438

Re: Pejsek pro dite

Když říkám retrívr, myslím přinašeč, to veřejnost si pod tím přezdstavuje goldena.

Není tady

 

#15 12. 1. 2009 7:36

mag
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 2. 12. 2006
Příspěvky: 7438

Re: Pejsek pro dite

Jinak já mám labradora. Myslím si, že se lidé mylně domnívají, že je to samovychovatelné plemeno, proto jsou s nima teď větší problémy, předně je to lovecký pes a tak je třeba k němu přistupovat, dopřát mu dostatečné zaměstnání, aby neměl čas se nudit.
My jsme jí jako štěněti vyčlenili předsíň a uklidili vše z dosahu, přesto to odneslo lino a zeď.

Není tady

 

#16 12. 1. 2009 7:39

slims
♥♥-----
Registrovaný: 11. 1. 2009
Příspěvky: 51

Re: Pejsek pro dite

Holky jako stene bych ho taky nenechala samotne..to by v dome byl ,jen mam proste tak enjak strach o sedacku,neberte me jako precitlivelou panickou to nee,ale proste fakt je ten ze dum a vse v nem je dost drahe a nechci aby to pes znicil takze proste patram jak se toho vyvarovat..Jinak ja byla opravdu presvedcena ze pes bude s nama v dome dokud me nenahlodal muj znamy,takze asi tak.Je fakt ze o vychove psa nic nevim,ovsem muj mu byl za :-)) kynolog takze snad by se o to zakladni postaral,problem je v tom ze neni vetsinu dne doma.

A jeste neco ,kdyz to bude stene ,muzu od nej na chvili odejit? Nebo jak bude dlouho trvat nez si zvykne byt samo a neznicit mi celej dum?

A jeste asi uplne pitoma otazka ale musim se zeptat  :-))   Kdyz ho vypustim na dvur a pujdu si po sve praci,vylita se aspon jednou za den sam? ?

Není tady

 

#17 12. 1. 2009 7:41

slims
♥♥-----
Registrovaný: 11. 1. 2009
Příspěvky: 51

Re: Pejsek pro dite

mag napsal(a):

Jinak já mám labradora. Myslím si, že se lidé mylně domnívají, že je to samovychovatelné plemeno, proto jsou s nima teď větší problémy, předně je to lovecký pes a tak je třeba k němu přistupovat, dopřát mu dostatečné zaměstnání, aby neměl čas se nudit.
My jsme jí jako štěněti vyčlenili předsíň a uklidili vše z dosahu, přesto to odneslo lino a zeď.

¨

mame dlazbu ale ta zed mi nahani hruzu lol

A vyclenili chodbu jako kdyz jste nebyli doma ,ale pak uz mohla za vama vsude ?

Není tady

 

#18 12. 1. 2009 7:42

mag
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 2. 12. 2006
Příspěvky: 7438

Re: Pejsek pro dite

Ano, pak s námá byla a je všude, v naší přítomnosti nikdy nic nezničila.

Není tady

 

#19 12. 1. 2009 7:42

slims
♥♥-----
Registrovaný: 11. 1. 2009
Příspěvky: 51

Re: Pejsek pro dite

mag napsal(a):

Halvně retrívrů je šest druhů (zlatý, labradorský, flat coated, curly coated, chesapeake bay, toller) a každý je jiný. Nejdříve by bylo vhodné si o každém plemeni něco zjistit. Retrívři jsou nesmírně chytří a je třeba je důkladně vychovávat, aby vám nepřerostli přes hlavu.

Přijď se podívat třeba sem  www.muj-labrador.cz

JInak ja myslim zlateho retrivra smile

Není tady

 

#20 12. 1. 2009 7:46

mag
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 2. 12. 2006
Příspěvky: 7438

Re: Pejsek pro dite

Sám se pes nevyběhá, bude sedět za dveřni a čekat, až ho pustíš domů.

Štěně musíš naopak zvykat na samotu od prvního dne, třeba po čtvrt hodinách.

Ve vaší nepřítomnosti mu vyčlenit např. místnost n(nebo máte-li světlou garáž, tak ho mít tam), můžeš do ní vyrobit např. ohrádku.

Není tady

 

#21 12. 1. 2009 7:46

mag
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 2. 12. 2006
Příspěvky: 7438

Re: Pejsek pro dite

Chodí tam i zlaáci :-)) (na můj labradora)

Není tady

 

#22 12. 1. 2009 8:23

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 17. 4. 2006
Příspěvky: 1935
Web

Re: Pejsek pro dite

slims napsal(a):

Prosim poradite mi? Chci poridit synovi (6let) psiho kamarada a nemuzu se rozhodnout jakeho. Je asi dulezite rict ze to nebude bytovy pes ale spise venkovni,kotec nebo proste sve misto na prespavani by mel mit nejspise v garazi (vytapene),do domu ho chci poustet jen na chvili (na pomazleni smile )  Prvne jsem myslela ze by to mohl byt Retrivr ktery je vhodny k detem ale protoze je dost velky  (auto  a podobne) premyslime na Jack Rasslem..ale ten se pry da tezko vycvicit( myslim tim alespon K noze big_smile ) Poradite nekdo nejake plemeno aby to nebyl vylozene pes do domu a taky tak nejak poslouchal male dite (ma to byt jeho pes)..dekuji vsem..snad jsem to napsala srozumitelne ..uf fgodlike

myslím, že 6leté dítě má ještě na psa dost času, není schopno se postarat. Takže to bude především pes pro tebe. Jelikož ho ještě nemᚠa už ho odděluješ a cpeš do garáže, nevím jak moc ho chceš. to tam chceš strčit už psí mimino ?

Není tady

 

#23 12. 1. 2009 8:31

slims
♥♥-----
Registrovaný: 11. 1. 2009
Příspěvky: 51

Re: Pejsek pro dite

Ivana*M napsal(a):

slims napsal(a):

Prosim poradite mi? Chci poridit synovi (6let) psiho kamarada a nemuzu se rozhodnout jakeho. Je asi dulezite rict ze to nebude bytovy pes ale spise venkovni,kotec nebo proste sve misto na prespavani by mel mit nejspise v garazi (vytapene),do domu ho chci poustet jen na chvili (na pomazleni smile )  Prvne jsem myslela ze by to mohl byt Retrivr ktery je vhodny k detem ale protoze je dost velky  (auto  a podobne) premyslime na Jack Rasslem..ale ten se pry da tezko vycvicit( myslim tim alespon K noze big_smile ) Poradite nekdo nejake plemeno aby to nebyl vylozene pes do domu a taky tak nejak poslouchal male dite (ma to byt jeho pes)..dekuji vsem..snad jsem to napsala srozumitelne ..uf fgodlike

myslím, že 6leté dítě má ještě na psa dost času, není schopno se postarat. Takže to bude především pes pro tebe. Jelikož ho ještě nemᚠa už ho odděluješ a cpeš do garáže, nevím jak moc ho chceš. to tam chceš strčit už psí mimino ?

Ja psala ze stene necham urcite doma.

Není tady

 

#24 12. 1. 2009 8:35

slims
♥♥-----
Registrovaný: 11. 1. 2009
Příspěvky: 51

Re: Pejsek pro dite

mag napsal(a):

Sám se pes nevyběhá, bude sedět za dveřni a čekat, až ho pustíš domů.

Štěně musíš naopak zvykat na samotu od prvního dne, třeba po čtvrt hodinách.

Ve vaší nepřítomnosti mu vyčlenit např. místnost n(nebo máte-li světlou garáž, tak ho mít tam), můžeš do ní vyrobit např. ohrádku.

Aha,dekuji za radu..takze s nim proste pudju na prochazku,behani po dvore necham na synovi;)

Misto mu vyhradim v predsini a jinak kdyz budeme doma bude s nama.

Jen ted resim spis tu srst,jak casto cesat aby nebyla vsude? Pak me znamej strasil ze treba kdyz dostane prujem nebo bude zvracet ze tim ze je to velkej pes je to komplilace protoze ho neunesuk veterinari a hlavne taky mel na mysli ze proste malej pes,malej bobek..velkej pes..velkej ...lol

Me proste zlatej retrivr
labrador) vychazi jako nejlepsi volba do domactnosti s ditetem.

Není tady

 

#25 12. 1. 2009 8:55

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Pejsek pro dite

slims napsal(a):

Je asi dulezite rict ze to nebude bytovy pes ale spise venkovni,kotec nebo proste sve misto na prespavani by mel mit nejspise v garazi (vytapene),do domu ho chci poustet jen na chvili (na pomazleni smile )

ne nepsala jsi že ho chceš mít určitě doma


Strach je malá smrt...

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů