Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#76 15. 5. 2010 13:46

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Re: Lze dobře vypadat v době krize?

Luminko, mᚠčas, obejdi secondhandy a jistě najdeš něco hezkého za pár korun.
Napsala bych to podobně jako anais.de.
Když jsem neměla peníze, koupila jsem si jedny jeansy za 20 Kč a jsou to moje nejoblíbenější, od té doby jsem rozdrbala dvoje (nově koupené v Tako), ale ty za 20 Kč jsou nějaké kvalitní a drží pořád.
Ty mᚠproblém se sebevědomím, ne s oblečením, nějaké oblečení na návštěvu k švagrové mᚠjistě.

Není tady

#77 15. 5. 2010 15:06

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

luminka napsal(a):

Pořád si myslím, že na mě bude ta nouze hrozně vidět.

ale to nebude tou nouzí Luminko, na tobě to bylo vidět a byla jsi terčem kritiky pro svůj zanedbaný vzhled i když jsi práci měla, takže nechápu proč omílᚠx let pořád to samé dokola. Že ti to už není blbé. Navíc z našich rad sis nevzala vůbec nic. Chceš jen fňukat a dělat ublíženou, abys vzbudila o sebe zájem a aby ti všichni psali, že to zvládneš. Pwd a vořech s odpuštěním...

Strach je malá smrt...

Není tady

#78 15. 5. 2010 16:18

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Já osobně mám ze sekáče pár fakt dobrých kousků, které mi lidi pořád chválí tummenupp Jak už se psalo,mᚠčas, tak jich zkus pár obejít.
Jinak s tou prací, nevím, ve kterém  kraji žiješ, ale co třeba doučování cizích jazyků, hlídání dětí nebo práce na doma, přepisování textů, atd?

Není tady

#79 15. 5. 2010 20:39

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

luminko, já byla skoro rok bez práce, než jsem si našla novou a veškeré peníze, které jsem měla jsem musela použít na placení nákladů spojených s bydlením. Můžu tě ubezpečit, že jsem skutečně neměla na rozhazování a řešila jsem to tak, že nezbytně nutné oblečení jsem si pořizovala v obchodech se sezónními slevami a když jsem si koupila v zimě troje teplé ponožky u asiatských prodejců, považovala jsem to za vrchol luxusu. Vlasy nosím polodlouhé, sepnuté do culíku nebo do spony, barvím si je doma, kosmetiku používám střídmě, nehty nosím zastřižené a zapilované nakrátko a oblečení neřeším, stačí když je vyprané, vyžehlené a čisté big_smile a taky žiju.
Ty nepřemejšlej nad oblečením jako takovým, protože dneska se lze dobře a kvalitně obléct prostřednictvím sekáčů a sezónních slev ve velkých obchodních centrech, upraveně může ženská vypadat taky, když umí vzít hřeben do ruky, gelové nehty nejsou nezbytností, stačí pravidelná manikůra, pilník a nůžtičky a boty nemusíš mít od Manolo Blahnika, abys na někoho udělala dojem, stačí je mít umyté nebo vyčištěné a podle materiálu i přeleštěné.
luminko, jak ses tady popsala, tobě by nebyly nic platné ani značkové hadry, protože základem všeho je pravidelná osobní hygiena a jak jsi tady psala, že kolikrát padneš neumytá a nesvlečená do postele, luxusní oblečení by tvoji image opravdu nezachránilo big_smile
Začni třeba tím, že si zvykneš před spaním navštívit koupelnu, vyčistíš si zuby, vykoupeš se a převlečeš se do noční košile, ráno vstaneš, osprchuješ se, vyčistíš si zuby a vezmeš si čisté oblečení. Neuškodilo by koupit si kuličkový roll-on za pár kaček a naučit se ho každé ráno používat - všichni se potíme a nečistota, která není vidět, je samozřejmě i cítit. Dále musíš věnovat pozornost rukám - chápu, že každý nemá na to nechat si udělat gelové nehty, ale stačí se naučit používat nůžtičky a pilník na nehty, potažmo pokud člověk dělá rukama na zahrádce, tak i kartáček a mýdlo na dlaně a nehty. Samozřejmostí je depilace v podpaží a depilace nohou, nač stačí obyčejné vlastní dámské holítko a mýdlová pěna. Vlasy si můžeš barvit doma, hlavně je důležité pravidelně si je mýt nejméně 2x týdně (pamatuješ si, jak si tady stěžovala, že se ti kolegyně smějí, že mᚠmastné vlasy, ze kterých je cítit kuchyňský pach wink ?)
Shrnuto a podtrženo - nemusíš vypadat luxusně, stačí, když budeš působit čistě a upraveně a to vidím jako tvůj zásadní problém. Ty mᚠtotiž - jak tady vyplynulo ze tvých příspěvků - dost velké potíže s dodržováním té nejzákladnější osobní hygieny, což je u ženy velmi trapné a pokud se TOHLE nenaučíš, nepomůžou ti ani hadry od Dolce a Gabanny, pořád budeš za šmudlu hmm

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#80 16. 5. 2010 13:18

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Kiaro tummenupp

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#81 17. 5. 2010 12:22

luminka
♥♥♥♥♥--

Kiara napsal(a):

luminko, já byla skoro rok bez práce, než jsem si našla novou a veškeré peníze, které jsem měla jsem musela použít na placení nákladů spojených s bydlením. Můžu tě ubezpečit, že jsem skutečně neměla na rozhazování a řešila jsem to tak, že nezbytně nutné oblečení jsem si pořizovala v obchodech se sezónními slevami a když jsem si koupila v zimě troje teplé ponožky u asiatských prodejců, považovala jsem to za vrchol luxusu. Vlasy nosím polodlouhé, sepnuté do culíku nebo do spony, barvím si je doma, kosmetiku používám střídmě, nehty nosím zastřižené a zapilované nakrátko a oblečení neřeším, stačí když je vyprané, vyžehlené a čisté big_smile a taky žiju.
Ty nepřemejšlej nad oblečením jako takovým, protože dneska se lze dobře a kvalitně obléct prostřednictvím sekáčů a sezónních slev ve velkých obchodních centrech, upraveně může ženská vypadat taky, když umí vzít hřeben do ruky, gelové nehty nejsou nezbytností, stačí pravidelná manikůra, pilník a nůžtičky a boty nemusíš mít od Manolo Blahnika, abys na někoho udělala dojem, stačí je mít umyté nebo vyčištěné a podle materiálu i přeleštěné.
luminko, jak ses tady popsala, tobě by nebyly nic platné ani značkové hadry, protože základem všeho je pravidelná osobní hygiena a jak jsi tady psala, že kolikrát padneš neumytá a nesvlečená do postele, luxusní oblečení by tvoji image opravdu nezachránilo big_smile
Začni třeba tím, že si zvykneš před spaním navštívit koupelnu, vyčistíš si zuby, vykoupeš se a převlečeš se do noční košile, ráno vstaneš, osprchuješ se, vyčistíš si zuby a vezmeš si čisté oblečení. Neuškodilo by koupit si kuličkový roll-on za pár kaček a naučit se ho každé ráno používat - všichni se potíme a nečistota, která není vidět, je samozřejmě i cítit. Dále musíš věnovat pozornost rukám - chápu, že každý nemá na to nechat si udělat gelové nehty, ale stačí se naučit používat nůžtičky a pilník na nehty, potažmo pokud člověk dělá rukama na zahrádce, tak i kartáček a mýdlo na dlaně a nehty. Samozřejmostí je depilace v podpaží a depilace nohou, nač stačí obyčejné vlastní dámské holítko a mýdlová pěna. Vlasy si můžeš barvit doma, hlavně je důležité pravidelně si je mýt nejméně 2x týdně (pamatuješ si, jak si tady stěžovala, že se ti kolegyně smějí, že mᚠmastné vlasy, ze kterých je cítit kuchyňský pach wink ?)
Shrnuto a podtrženo - nemusíš vypadat luxusně, stačí, když budeš působit čistě a upraveně a to vidím jako tvůj zásadní problém. Ty mᚠtotiž - jak tady vyplynulo ze tvých příspěvků - dost velké potíže s dodržováním té nejzákladnější osobní hygieny, což je u ženy velmi trapné a pokud se TOHLE nenaučíš, nepomůžou ti ani hadry od Dolce a Gabanny, pořád budeš za šmudlu hmm

Tak v této oblasti jsem se zlepšila, asi za to může buď dostatek času v nezaměstnanosti, nebo to, že už mám tak obrovskou depku, že v péči o sebe hledám únik. Akorát nemám obarvenou hlavu, probleskují mi šediny, ani barvu jsem si nekoupila, te´d mi bude končit podpora a peníze asi opravdu dojdou. Ale pořád doufám, že se dostanu do bývalé práce. Zase se to tam rozjelo a poprvé mi to nevyšlo, což velmi bolestně nesu. Ale vypadám teď líp, už mi to i někdo řekl, ne už tak ztrápeně, jako v končícím podniku. Lepší je být nezaměstnaná a doufat v obrat situace, než být zaměstnaná a očekávat konec.
A te´d jsem si náhodou přečetla článek, kde Ti dávají zapravdu. Tam psali něco v tom smyslu, jako že než budete shánět luxusní kousky do šatníku, tak si umyjte hlavu a dojděte k zubaři, protože nejhezčí je čistota a zdraví. To mně, méně majetné, zvedlo trochu sebevědomí, protože na šampon ještě mám. S těmi zubařskými zákroky je to horší, naštěstí právě teď žádný nepotřebuju.

Upravil(a) luminka (18. 5. 2010 7:20)

Není tady

#82 20. 5. 2010 21:12

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

luminko, šediny by ti v žádném případě neměly být vidět!!! Stačí barevný přeliv (krabička za 80-90,- Kč) dvě hodiny času a mᚠto vychytaný! Na rozdíl ode mě - a je nás tady víc - mᚠmanžela, takže si nemusíš tak jó kór moc utrhovat od pusy, když si chceš dát cenově přijatelnou barvu na vlasy.Já vím, že chlapi občas frflají nad manželčinými náklady na kosmetiku wink ovšem tohleto není nadstandard, ale nezbytně nutná péče o zevnějšek. Protože když se někam půjdeš ucházet o slušné místo a v pěšince ti budou prosvítat 5ti centimetrové odrosty šedivých vlasů, jakpak to asi vypadá?!? Všude si řeknou, že když je ti zatěžko pečovat o vlastní osobu, jakou jim tam asi odvedeš práci ...

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí