Oznámení

1. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednoduše upéct to nejlahodnější cukroví!

1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je všechny a také tradice s nimi spojené.

#51 8. 5. 2009 19:46

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Lze dobře vypadat v době krize?

eremuruss napsal(a):

luminka napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Nechapu jste oba zamestnany a chodis jako hadrnice?A co sekace prosla si si?Tam nakoupis levne u nas treba tricko za 39 kc.Ja moc penez taky nemam,ale jako vandrak nechodim.Ted jsem si tam koupila krasne pantoflicky za 70 kc.Nakupuju v sekaci a oblecena jsem jako kazdy jiny.I vlasy si muzes upravit levne.Ja k holici nechodim vubec.Mam koupenou barvu na vlasy za 80 kc kterou mam na 2x,kdy me dobarvuje dcera.Sampon,balzam na vlasy a lak na vlasy mam ten nejlevnejsi z obchodu vse za 39.Vlasy si denne myju a natacim na varne natacky takze vlasy mam pokazde upravene i,kdyz nikam nejdu.Takze je to mozna o tve pohodlnosti se nekam podivat po obchodech.

já si kupuju přeliv na vlasy za 67,90 a u kadeřnice jsem od podzima nebyla. Jsem na tom podobně jako Ty.

Jenomze ja bych ke kadernici nesla ani kdybych na to mela,protoze se me jeste nikdy nestalo,aby se me od ni nejaky uces libil.

erem a co změnit kadeřnici big_smile nevyhovuje mi jedna, jdu k jiný, no ni ?

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#52 8. 5. 2009 19:49

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

luminka : "Dneska .... viděla jsem paní, štíhlou, v černých obtažených šatech, dlouhé lesklé vlasy, botky zajímavého tvaru, krásné nohy, povídám si, bože, proč takhle nemůžu vypadat, to by ten život byl lehčí."

Nebyla jsem to já?? wink wink big_smile big_smile
Lumi, Ty opravdu věříš, že když mám dlouhé vlasy, štíhlou figuru a dokážu zkombinovat solidní oblečení, že se mám líp? va  Že tomu sama nevěříš? wink
Jo, mimochodem, to jsem dosud nevěděla, že dlouhé vlasy jsou "účesem chudých" big_smile Jsem u kadeřnice docela často... Střih, barva, pramínky.... je to přece jen lepší od odborníka, tvrdím já. smile

Lumi, jak Tě tak občas čtu (zdaleka ne všecko), myslím, že mᚠdobrý postřeh. A když už mᚠdobrý postřeh, proč ho nevyužuješ? (myslím k nápravě věcí, které Tě štvou).

Eremuruss, ale po přečtení tohoto Tvého souvětí musím přiznat, že mnou na chvíli zalomcovala zvědavost big_smile jak asi vypadá Tvůj účes, fakt smile:
Erem: "Jenomze ja bych ke kadernici nesla ani kdybych na to mela,protoze se me jeste nikdy nestalo,aby se me od ni nejaky uces libil."

Není tady

#53 8. 5. 2009 19:51

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

REŇAS napsal(a):

Bety napsal(a):

Luminko, k té ložnici a obýváku mᚠjistě i kuchyň, záchod a koupelnu, tak si říkej, pořád jsem na tom lépe, než byla Bety. Bydlíš v rodinném domě, neplatíš tudíž nájem, jen inkaso. Proč nemᚠna nic peníze? Nějakou příčinu to musí mít, když pracujete... slušný oděv se dá opravdu koupit za pár korun, taky občas koupím u wietnamců a jsou to normálně nositelné kousky.
Proč spíte s dospělými dětmi v ložnici? Předěl jim tu ložnici aspoň skříněmi na dva samostatné kouty a spěte s manželem v obýváku, taky spíme v obýváku, máme jen 2 místnosti + kuchyni a příslušenství! Ty pořád jen hledᚠdůvody, jak to nejde, než abys hledala cestu, jak situaci zlepšit.

Nebo si Luminka může říkat mám práci,jsem zdravá,dobře vidím,tak jsem natom líp než Reňas.. big_smile

Normálně mi to nedalo se nezapojit,Bety,jak jsi psala o tom oblečení  za pár korun,tak mě zarazilo,že Lumča napsala,že si něco chtěla dopřát,nevím co je osmáčky-degu a manžel ji zakázal?? va A že ho musí respektovat.. tak jestli  její problém nebude i v tomhle..

Lumin, no a jestli Tvůj postoj je takový i v práci,co se těch kolegyň týče,tak se nediv,že si dovolí jen to co ty jim sama dovolíš.. Co takhle jim říct,vám se možná mé vlasy nelíbí,ale jsou to mé vlasy a budu je nosit takové,jaké uznám za vhodné a líbí se mně. A mimochodem vᚠnázor mě vůbec nezajímá,tak se příště vyjadřujte k těm svým pačesům...nebo tak nějak.. smile

Lumin,každý může být jednou dole a jednou nahoře,ale utápět se v sebelítostí tě fakt nikam neposune..ledaže by tě bavilo se v tomhle postoji utápět.. wink ,ale život a je,už jakýkoliv ti proklouzne mezi prsty,ty ho nežiješ,ty jej přežíváš. Nezlob se. kapitulation

No Reni, víš, já ti do toho nechci kecat, ale něják předpokládám, že pokud s někým sdílím jednu domácnost, tak než si splní svůj sen a domů si dotáhne psa, kočku, hada, pavouka, papouška, osmáčka či cokoliv jiného, něják beru jako samozřejmost, že to neudělá bez mého vědomí a bude brát ohledy i na ostatní v rodině. Zvl᚝, pokud by jsme na tom nebyli jak píše lumča finančně nejlíp, nebo měli malý byt atd ...

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#54 8. 5. 2009 22:02

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Pavli big_smile, ona velikost bytu a možná ani ty prachy by nebyly tak diskutabilní, jako (např. v mém případě) třeba to, že si partner či dítě bez mého svolení dotáhne domů hada nebo pavouka. big_smile Bych normálně zešedivěla big_smile big_smile
Prostě chce to "soudružský" pokec u kafe (teda pokud to jde), říkám to furt smile.

Není tady

#55 9. 5. 2009 12:08

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

luminka : "Dneska .... viděla jsem paní, štíhlou, v černých obtažených šatech, dlouhé lesklé vlasy, botky zajímavého tvaru, krásné nohy, povídám si, bože, proč takhle nemůžu vypadat, to by ten život byl lehčí."

Nebyla jsem to já?? wink wink big_smile big_smile
Lumi, Ty opravdu věříš, že když mám dlouhé vlasy, štíhlou figuru a dokážu zkombinovat solidní oblečení, že se mám líp? va  Že tomu sama nevěříš? wink
Jo, mimochodem, to jsem dosud nevěděla, že dlouhé vlasy jsou "účesem chudých" big_smile Jsem u kadeřnice docela často... Střih, barva, pramínky.... je to přece jen lepší od odborníka, tvrdím já. smile

Lumi, jak Tě tak občas čtu (zdaleka ne všecko), myslím, že mᚠdobrý postřeh. A když už mᚠdobrý postřeh, proč ho nevyužuješ? (myslím k nápravě věcí, které Tě štvou).

Eremuruss, ale po přečtení tohoto Tvého souvětí musím přiznat, že mnou na chvíli zalomcovala zvědavost big_smile jak asi vypadá Tvůj účes, fakt smile:
Erem: "Jenomze ja bych ke kadernici nesla ani kdybych na to mela,protoze se me jeste nikdy nestalo,aby se me od ni nejaky uces libil."

Tercio mam blond vlasy polodlouhe,lehce zvlnene,ktere obcas nosim do culiku.Proste zlehce zvlnene mikado.Vlasy me moc nerosou,protoze je mam jemne a obcas se lamou.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#56 9. 5. 2009 14:10

REŇAS
Host

PPavlaa napsal(a):

REŇAS napsal(a):

Bety napsal(a):

Luminko, k té ložnici a obýváku mᚠjistě i kuchyň, záchod a koupelnu, tak si říkej, pořád jsem na tom lépe, než byla Bety. Bydlíš v rodinném domě, neplatíš tudíž nájem, jen inkaso. Proč nemᚠna nic peníze? Nějakou příčinu to musí mít, když pracujete... slušný oděv se dá opravdu koupit za pár korun, taky občas koupím u wietnamců a jsou to normálně nositelné kousky.
Proč spíte s dospělými dětmi v ložnici? Předěl jim tu ložnici aspoň skříněmi na dva samostatné kouty a spěte s manželem v obýváku, taky spíme v obýváku, máme jen 2 místnosti + kuchyni a příslušenství! Ty pořád jen hledᚠdůvody, jak to nejde, než abys hledala cestu, jak situaci zlepšit.

Nebo si Luminka může říkat mám práci,jsem zdravá,dobře vidím,tak jsem natom líp než Reňas.. big_smile

Normálně mi to nedalo se nezapojit,Bety,jak jsi psala o tom oblečení  za pár korun,tak mě zarazilo,že Lumča napsala,že si něco chtěla dopřát,nevím co je osmáčky-degu a manžel ji zakázal?? va A že ho musí respektovat.. tak jestli  její problém nebude i v tomhle..

Lumin, no a jestli Tvůj postoj je takový i v práci,co se těch kolegyň týče,tak se nediv,že si dovolí jen to co ty jim sama dovolíš.. Co takhle jim říct,vám se možná mé vlasy nelíbí,ale jsou to mé vlasy a budu je nosit takové,jaké uznám za vhodné a líbí se mně. A mimochodem vᚠnázor mě vůbec nezajímá,tak se příště vyjadřujte k těm svým pačesům...nebo tak nějak.. smile

Lumin,každý může být jednou dole a jednou nahoře,ale utápět se v sebelítostí tě fakt nikam neposune..ledaže by tě bavilo se v tomhle postoji utápět.. wink ,ale život a je,už jakýkoliv ti proklouzne mezi prsty,ty ho nežiješ,ty jej
přežíváš. Nezlob se. kapitulation

No Reni, víš, já ti do toho nechci kecat, ale něják předpokládám, že pokud s někým sdílím jednu domácnost, tak než si splní svůj sen a domů si dotáhne psa, kočku, hada, pavouka, papouška, osmáčka či cokoliv jiného, něják beru jako samozřejmost, že to neudělá bez mého vědomí a bude brát ohledy i na ostatní v rodině. Zvl᚝, pokud
by jsme na tom nebyli jak píše lumča finančně nejlíp, nebo měli malý byt atd ...

Ppavli,v tomhle případě mᚠpravdu. Játotiž prvně nevěděla o co se jedná,až myslím,že Bety mi vysvětlila,že se jedná o zvíře...big_smile lol Taky bych umřela,kdyby mi manžel dotáhl domů hady nebo pavouky a nekonzultoval to semnou a to nejen z finančního důvodů,asi bych se pak musela odstěhovat... big_smile wink

#57 9. 5. 2009 16:46

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

Pavli big_smile, ona velikost bytu a možná ani ty prachy by nebyly tak diskutabilní, jako (např. v mém případě) třeba to, že si partner či dítě bez mého svolení dotáhne domů hada nebo pavouka. big_smile Bych normálně zešedivěla big_smile big_smile
Prostě chce to "soudružský" pokec u kafe (teda pokud to jde), říkám to furt smile.

stolt

Není tady

#58 9. 5. 2009 16:47

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

REŇAS napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

REŇAS napsal(a):

Lumin,každý může být jednou dole a jednou nahoře,ale utápět se v sebelítostí tě fakt nikam neposune..ledaže by tě bavilo se v tomhle postoji utápět.. wink ,ale život a je,už jakýkoliv ti proklouzne mezi prsty,ty ho nežiješ,ty jej
přežíváš. Nezlob se. kapitulation

No Reni, víš, já ti do toho nechci kecat, ale něják předpokládám, že pokud s někým sdílím jednu domácnost, tak než si splní svůj sen a domů si dotáhne psa, kočku, hada, pavouka, papouška, osmáčka či cokoliv jiného, něják beru jako samozřejmost, že to neudělá bez mého vědomí a bude brát ohledy i na ostatní v rodině. Zvl᚝, pokud
by jsme na tom nebyli jak píše lumča finančně nejlíp, nebo měli malý byt atd ...

Ppavli,v tomhle případě mᚠpravdu. Játotiž prvně nevěděla o co se jedná,až myslím,že Bety mi vysvětlila,že se jedná o zvíře...big_smile lol Taky bych umřela,kdyby mi manžel dotáhl domů hady nebo pavouky a nekonzultoval to semnou a to nejen z finančního důvodů,asi bych se pak musela odstěhovat... big_smile wink

a to já bych se nestěhovala, vystěhovala bych manžu i s tou havětí big_smile

Není tady

#59 9. 5. 2009 16:59

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Tuším, že Luminka psala, že bydlí v RD, mohla by mít ta "zvířátka" někde jinde než v obytné místnosti. Osmáci jsou takové malé veverky (zvláštní přirovnání), žijou v kleci a jsou to noční zvířata, takže se s nima nemá spát v jedné místnosti. Mě smrdí, takže bych je taky nechtěla a manželovi se nedivím.
Stejně si myslím, že i kdyby Luminka měla těch zvířat třeba sto, stejně by skuhrala dál dumbom .

Není tady

#60 9. 5. 2009 17:06

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

bohužel ...

Není tady

#61 9. 5. 2009 17:16

REŇAS
Host

PPavlaa napsal(a):

REŇAS napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

a to já bych se nestěhovala, vystěhovala bych manžu i s tou havětí big_smile

No to jo,ale já bych to pojala tak,že bych se někam uklidila,relaxovala a užívala si "svobody" a až by tu havě někam uklidil,vrátila bych se. big_smile Kam by se s tou havětí stěhoval on kromě zoo nevím,nemá kam jít... wink

#62 9. 5. 2009 17:23

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

tak záleží, co by přitáhl, že jo ... ono by z toho šla případně udělat i večeře big_smile

Není tady

#63 9. 5. 2009 19:06

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

ale tak je jasne ze lumincin problem nejsou osmaci, financni krize, dlouhe vlasy ani spatne kolegyne. Jen jsem fakt zvedava, za jak dlouho to dojde lumince a jestli s tim neco udela. To by me potesilo.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#64 9. 5. 2009 19:56

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Ronjo, já myslím, že luminka to ví .... někdy mám pocit, že sem píše někdo pod jejím nickem a dělá si ze všech jen bžundu ...

Není tady

#65 9. 5. 2009 20:35

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

PPavlaa napsal(a):

Ronjo, já myslím, že luminka to ví .... někdy mám pocit, že sem píše někdo pod jejím nickem a dělá si ze všech jen bžundu ...

Myslím, že nedělá butter, máme v práci taky jednu takovou . Není radno se s ní pouštět do řeči. Na otázky odpovídám pouze ano/ne. Nedej bože když přijde k nám do kanclu řešit s metodikem nějaký problém. Odcházím a vracím až když je pryč.

Není tady

#66 9. 5. 2009 20:42

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

teda ty seš ale chápavá kolegyně, tebe bych chtěla mít u sebe loldumbom

Není tady

#67 9. 5. 2009 22:01

REŇAS
Host

PPavlaa napsal(a):

tak záleží, co by přitáhl, že jo ... ono by z toho šla případně udělat i večeře big_smile

No to by bylo super,takové pavoučí stehýnka big_smile nebo hadí polívčička... tongue

#68 9. 5. 2009 22:18

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

to jo lol

já tady jen tak blbě machruju, pozvracela bych se big_smile

Není tady

#69 9. 5. 2009 22:58

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa: "]tak záleží, co by přitáhl, že jo ... ono by z toho šla případně udělat i večeře big_smile "

To mi připomnělo Válku Roseových.... big_smile

Není tady

#70 9. 5. 2009 23:00

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

REŇAS: "No to by bylo super,takové pavoučí stehýnka big_smile..."

Tak a to už by byla teda super dieta big_smile big_smile

Není tady

#71 9. 5. 2009 23:03

luminka
♥♥♥♥♥--

aprill napsal(a):

Tuším, že Luminka psala, že bydlí v RD, mohla by mít ta "zvířátka" někde jinde než v obytné místnosti. Osmáci jsou takové malé veverky (zvláštní přirovnání), žijou v kleci a jsou to noční zvířata, takže se s nima nemá spát v jedné místnosti. Mě smrdí, takže bych je taky nechtěla a manželovi se nedivím.
Stejně si myslím, že i kdyby Luminka měla těch zvířat třeba sto, stejně by skuhrala dál dumbom .

Osmáci jsou prý jediná zvířata, která nesmrdí. Ale mně se líbí pro tu roztomilost.

Není tady

#72 9. 5. 2009 23:15

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Luminka: "Osmáci jsou prý jediná zvířata, která nesmrdí. Ale mně se líbí pro tu roztomilost."

Luminko, s osmáky osobní zkušenost nemám, ale tipla bych si, že tuhle informaci o nesmrdění zvířete Ti řekl někdo, kdo je buď chce prodat nebo se jich potřebuje nějak zbavit.
Připomnělo mi to výrok ženy, která nám kdysi prodávala psa: "Toto plemeno vůůůůůůbec nelíná" big_smile. A já pak následujících 10 let v duchu děkovala nebesům za určitou značku vysavačů, která vydržela téměř každodenní luxování big_smile.

Není tady

#73 10. 5. 2009 10:40

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

PPavlaa: "]tak záleží, co by přitáhl, že jo ... ono by z toho šla případně udělat i večeře big_smile "

To mi připomnělo Válku Roseových.... big_smile

mně taky - ten film miluju godliketummenupp

Není tady

#74 15. 5. 2010 7:38

luminka
♥♥♥♥♥--

Tak jak všichni víte, jsem nezaměstnaná již delší dobu, podnik se znovu rozjel, ale nedělám v něm já, měla jsem obrovskou smůlu. Toto téma jsem psala v době, kdy ještě zdaleka nebylo nejhůř. Příští měsíc končí podpora a pokud mě nezaměstnají, tak se budu bát mezi lidi. Sice na rodičáky nemusím, na podzim jsem absolvovala poslední v životě, ale já už se bojím jen jít na návštěvu ke švagrové, která je na tom dobře. Teď nebudu peníze vůbec na nic, doteď jsme to nějak plácali z podpory a brigády, ale s tím už bude konec. Pořád si myslím, že na mě bude ta nouze hrozně vidět. To mi řekněte, jak tohle dělají lidi, co jsou dokonce v mínusu, jak se oblékají, co nosí na hlavě?

Upravil(a) luminka (15. 5. 2010 7:41)

Není tady

#75 15. 5. 2010 8:13

anais.de
♥♥♥♥♥--
Místo: Deutschland

Luminko, souhlasim s tim, co pisou holky vyse. Neni vubec treba vydat majlant na to, aby clovek vypadal dobre. Ja mam treba tedka velmi slusny plat, ale jeste pred par lety, kdyz jsem studovala a pritom pracovala na pul uvazku a platila trzni najem v Praze, jsem byla na tom s penezi podobne jako Ty. Naucila jsem se nakupovat v sekaci, nektere klasicke a kvalitni kousky z te doby dodnes nosim a lide mi je chvali. Kdyz si das trochu praci, v sekaci se daji objevit prave poklady - ja tam nakupuji dodnes. Co se tyce kosmetiky - kdyz jsem zacala vydelavat, par mesicu jsem si ulitavala na drahe znackove kosmetice, nez jsem zjistila, ze (snad krome dekorativky) jsou to zbytecne vyhozene penize. Vlastne se da rict, ze moje vydaje na vzhled se s vyssim prijmem az tak moc nezmenily, a to si troufam rict, ze mam jakesi povedomi o mode a nedam na sebe cokoliv. Snazim se vypadat nejen ciste a upravene, ale i stylove a myslim, ze se mi to celkem dari (i dle mineni jinych) a muzu potvrdit, ze zas tolik me to nestoji ...

Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it. (Richard P. Feynman)

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí