1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Tak na mě dolehla finanční krize, či spí teprve dolehne. Pocítím to u v přítí výplatě. A pak třeba můu o práci přijít. Jetě těstí, e u manela v práci je to zatím v pohodě. Chtěla bych se zeptat, máte nějaké triky na to, jak dobře vypadat, kdy je peněz zkrátka méně? Tento problém jsem řeila i před krizí. Prostě jsem se někdy styděla jít třeba na rodičovskou schůzku nebo na jinou akci, kdy jsem věděla, e tam budou dobře situovaní lidé. Poradíte, jak vypadat líp nebo se aspoň nestydět?
Upravil(a) luminka (10. 1. 2009 10:53)
Není tady
luminka napsal(a):
Tak na mě dolehla finanční krize, či spí teprve dolehne. Pocítím to u v přítí výplatě. A pak třeba můu o práci přijít. Jetě těstí, e u manela v práci je to zatím v pohodě. Chtěla bych se zeptat, máte nějaké triky na to, jak dobře vypadat, kdy je peněz zkrátka méně? Tento problém jsem řeila i před krizí. Prostě jsem se někdy styděla jít třeba na rodičovskou schůzku nebo na jinou akci, kdy jsem věděla, e tam budou dobře situovaní lidé. Poradíte, jak vypadat líp nebo se aspoň nestydět?
Jako jak vypadat líp? Já mám spousta hezkýho oblečení i ze sekáče, mají tam vechno. Učesat se a nějak decentně nalíčit se snad zvládne, nebo ne? Nebo si myslí, e bude vypadat líp, kdy se okopne do posledních modelů světových značek? No, nevím, hezky se oblíct a upravit nemusí stát a tolik peněz. Jde o to, jeslti ti jde o to být oblečená hezjky nebo draze. v tom je rozdíl. I v drahých hadrech můe vypadat blbě a neupraveně.
Není tady
Souhlasím s modroočkou.
Není tady
luminko, je to hlavně o vkusu. Spousta lidí nosí aty za desítky tisíc, ale stejně v tom vypadají jak hastroi, protoe to neumějí nakombinovat.
Dnes jsem na netu četla článek, e není třeba si neustále kupovat nové a nové oblečení, ale spíe je ozvlátnit nějakými doplňky. V sekáči se dá koupit spousta hezkýho oblečení. Já si tam naposledy koupila aty za 200Kč, které se hodí jak do kanclu tak i třeba na večeři nebo tak. A vichni z nich byli paf. Dokoupila jsem k tomu u jen červené korálky za stovku a bylo! Zkus si třeba o víkendu udělat takovou malou sukromou módní přehlídku a kombinovat různé čási oblečení, doplňky atd atd.
Není tady
Vypadat dobře lze i bez velkých investic:
vlasy - zde je potřeba investice do kadeřníka, pokud jsou investice omezené, zvolit sestřih, který nepotřebuje úpravu kadý měsíc. Kadopádně čisté, vyfoukané vlasy nestojí skoro nic. Naopak hnus je odrůstající melír nebo barva, mastné vlasy, roztřepené kořínky.
oblečení - vhodně vybrané a čisté, pěkné kousky se dají sehnat ve výprodejích a po sekáčích, ale chce to čas a vkus.
makeup - i s několika základními minkami střední třídy se dá udělat zázrak.
Zdá se mi e má spí problém se sebevědomím - stydět se jít na rodičovskou schůzku, protoe nemá na to obléct se jako jiní? Na schůzku bych se styděla jít, kdyby moje dítě bylo hajzlík, který někomu něco proved. Ale za sebe se nestyď, na rčení chudoba cti netratí je hodně pravdy. Kdyby tě někdo odsoudil za to, e nemá peníze, musí to být takový blbec, e se na něj můe
Není tady
Luminko, já myslím e problém je úplně někde jinde, stačí si zadat dohledáčku tvůj nick a podívat se co pořád řeí za problémy, třeba tady
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=33054
to mluví na vechno - a to vechno co píe, např. tady
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=33653
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=32936
a spousta dalích, tohle o penězích luminko opravdu není....
Není tady
Betynko, souhlasím s tebou, myslím, e Luminka má jiný problém. Nejsem nijak bohatá, ale nemám problém jít kamkoliv, i kdy nemám super postavu a neoblíkám poslední modely. Chodím ale upravená, oblečená chodím, myslím, taky dobře, doma mám ráda hezko a pořádek a klidně si domů pozvu někoho, kdo má doma luxusní vybavení. Je to asi o sebevědomí, taky o tom, jak dbám o sebe a domácnost.
Není tady
Řekla bych Lumínko,e si ztratila sebevědomí..Nikdo není 100%
ale jak to tady někdo napsala,,To e si vezmu drahou věc,neznamená,e musím dobře vypadat ..Opravdu stačí klidně věci ze sekáče,upravené vlasy,..a hlavně se podívat do zrcadla a říct si ,,Sluí mě to" !!!!!..a pak je naprosto jedno ,jestli je finanční krize ,nebo né... ..
Není tady
Luminko, naprosto souhlasim se Sisi21 - napsala to moc hezky a hlavne pravdive. Drahe obleceni, boty, kabelka....co ja vim....z Tebe dobreho cloveka neudelaji.......ver, ze o tom to neni......ver si! - neni osklivych zen! - kazda mame svoji vnitrni krasu - a i na ty vystylovane a znackove panicky muze jednou dojit....
Není tady
Tak trochu slov na povzbuzení z velice profanovaného slova -Krize. Kadý den je nám připomínáno, co se stalo.Vdycky nějak bylo a nějak bude. To je teprve začátek. Nesvádějmě vechno na krizi.Myslím si, e móda je hlavně o sebevědomí kadého z nás. Nemusíme vichni chodit ve značkových věcech za x tisíc, ale umět si najít ten svůj styl, ve kterém se budeme cítít přirozeně.Mít se ráda taková jaká jsem. Móda se dá koupit, ale styl musí člověk mít. Hodně těstí při hledání. Kdytak mi písněte- ráda vám poradím. :-)
Není tady
Člověk si nemusí kupovat oblečení a kabelky za desetitisíce. Ráda si koupím něco luxusnějího (třeba hezké aty, které krásně vypadají dýl ne jednu sezónu) a doplním takovou věc třeba balerínkama za 200,- nebo zajímavou broí nebo bekovkou. A vypadat dobře není otázkou peněz, ale vkusu. www.i-radost.cz
Upravil(a) Iveta Janků (2. 4. 2009 20:40)
Není tady
luminka napsal(a):
Najit si bohateho milence a manzelovi nic nerikat...
Není tady
Morphe, nebylo by lepí tomu předejít a najít si rovnou bohatého manela? No a ty co si vzaly chudího(já) si musíme radit jak to jde.
Není tady
dinosaurus napsal(a):
Morphe, nebylo by lepí tomu předejít a najít si rovnou bohatého manela? No a ty co si vzaly chudího(já) si musíme radit jak to jde.
Dinosaurus, musis pochopit, ze odpovidam na LUMINKY prispevek. Pokud si prectes jeji veci, zjistis, ze je to bez hlavy a paty, uplne mimo misu, popr. to mysli uplne vazne, coz me desi, protoze si myslim, ze takova holka snad ani na svete neni. Ja na rozdil od ni si tu delam alespon prcu a Babi beru jako velkou legraci.
Není tady
Morphe, ale já se taky zasmála. Jinak ne vemu se zase zasměju e, třeba na snakách, mamkách snakách... vdycky legrace není.
Není tady
Já jsem vyrůstala docela v dost chudé rodině(můj otec byl hodně nemocný, měl těl. postiení, a byly u nás doma troku jiné priority), teď přece iju troku jinak, ale oblékání jsem neřeila tenkrát, a neřeím ho ani teď. Prostě mám svůj styl, a toho se drím, i v líčení(kdy to musí být). No a stydět se na rodičovskou schůzku, hm tak je to troku směné. Prostě velmi nízké sebevědomí.
Není tady
dinosaurus napsal(a):
Morphe, ale já se taky zasmála. Jinak ne vemu se zase zasměju e, třeba na snakách, mamkách snakách... vdycky legrace není.
Nevim, co jsou mamky snazky, ale predpokladam, ze holky, ktere chcou miminko a nejak to nejde. No, tam asi moc legrace nebude, ale je fakt, ze ja si takove diskuse nevybiram, ani tam nechodim, pac pro chlapa je to k nicemu, vlakny typu tehulky, nebo problemy s detickama od 3 do 5 let. To my stari fotri uz mame neco za sebou, tak pro nas je uz jen ta nevera a obcas nejaky ten flirtik. Jo jeste bych mozna sel do vlakna o kockach, pac chovam kocoura a sem tam bych mozna vymenil nejake zkusenosti. Mmch ucim ho mluvit, ale blb me ignoruje ...
Není tady
luminka napsal(a):
Já pracuji jako kosmetická poradkyně a musím vypadat dobře,aby zákaznice neutekly. A peněz taky není nazbyt. Jak toto řeím. Zajdu si do sekáče a vybírám a vybírám. Mnoho en se mne pak ptá ve kterém butiku jsou nakoupila. Důleité není to jak je oblečení staré či kolik stojí,ale jak jsou sladěné barvy,vzory a materiály. I ena co nakupuje v sekáči vypadá líp ne ena co nakupuje v nejdraím butiku.
Není tady
Lidka3 napsal(a):
Já pracuji jako kosmetická poradkyně a musím vypadat dobře,aby zákaznice neutekly.
A peněz taky není nazbyt. Jak toto řeím. Zajdu si do sekáče a vybírám a vybírám. Mnoho en se mne pak ptá ve kterém butiku jsou nakoupila. Důleité není to jak je oblečení staré či kolik stojí,ale jak jsou sladěné barvy,vzory a materiály. I ena co nakupuje v sekáči vypadá líp ne ena co nakupuje v nejdraím butiku.
Lydka : Co je to kosmeticka poradkyne ????
Není tady
morpheus napsal(a):
Lidka3 napsal(a):
Já pracuji jako kosmetická poradkyně a musím vypadat dobře,aby zákaznice neutekly.
A peněz taky není nazbyt. Jak toto řeím. Zajdu si do sekáče a vybírám a vybírám. Mnoho en se mne pak ptá ve kterém butiku jsou nakoupila. Důleité není to jak je oblečení staré či kolik stojí,ale jak jsou sladěné barvy,vzory a materiály. I ena co nakupuje v sekáči vypadá líp ne ena co nakupuje v nejdraím butiku.
Lidka : Co je to kosmeticka poradkyne ????
Kosmetická poradkyně radí (učí) eny jak mají správně pečovat o ple,jak se líčit. Zkrátka pomáhají řeit jejich kosmetické problémy a učí je techniku líčení a ty co mají vizáistický kurz pomáhají i s výběrem barev.
Není tady
Luminko, prolétla jsem lehce pár diskuzí které jsi zakládala a Bety sem hodila odkazy.
Ví, docela Tě chápu.
Chápu o co Ti jde. Ono se to patně slovně píe, vyjadřuje.....
Ale u to tu zaznělo, pokud Ti někdo něco kriticky řekne, nedávej najevo, e Tě to ranilo, nebo překvapilo. Poděkuj za upozornění, nebo jen tak letmo řekni, jasně, já vím, dík.....
Neházej za hlavu co Ti řekli, popřemýlej o tom , ale sama, nebo s kamarádkou.
Dokud ostatní budou vědět e Tě raní, budou si své komplexy a bolesti léčit na Tobě.
Co se týče oblečení, chce si vyměnit atník
Ví , nekoukej kolem, e na rodičovské schůzce jsou některé maminky za nádherné dámy.
Koukni, jestli jsou tam "normální" eny jako jsi Ty.
Vím, také bych si zala k holiči ( a musím si přebarvit edivé vlasy, sama, doma ), také bych chodila na kosmetiku, manikůru atd atd.... ale prostě to nejde.
A jestli jsem tím pro někoho "horí" , tak je to jeho problém (samozřejmě mě to také mrzí, kdy mi to dají najevo....).
Mě tady přes net na babi , třeba holky naučily udělat si francouzskou manikůru sama doma a bylo to super a za pár korun. Díky tomu jsem si také dávala více pozor na své ruce a vypadaly úplně jinak A bylo to opravdu za pár korun.
Určitě má nějakou přednost a tu dej do popředí.
Není tady
Lidka3 napsal(a):
Kosmetická poradkyně radí (učí) eny jak mají správně pečovat o ple,jak se líčit. Zkrátka pomáhají řeit jejich kosmetické problémy a učí je techniku líčení a ty co mají vizáistický kurz pomáhají i s výběrem barev.
Lydka : Prosim neopravovat moje CHYBY !!! To nebyla hrubka : Lidka se nepise s mekym "i" ale s tvrdym jako Lýdie. Tak jsem to pochopil, nejsem negramotny hlupak
Není tady
Lydka : Jinak diky za odpoved. To znamena, ze mi poradis s moji problematickou pleti i kdyz nejsem zena ?
Není tady
spunt napsal(a):
Luminko, prolétla jsem lehce pár diskuzí které jsi zakládala a Bety sem hodila odkazy.
Ví, docela Tě chápu.
Chápu o co Ti jde. Ono se to patně slovně píe, vyjadřuje.....
Ale u to tu zaznělo, pokud Ti někdo něco kriticky řekne, nedávej najevo, e Tě to ranilo, nebo překvapilo. Poděkuj za upozornění, nebo jen tak letmo řekni, jasně, já vím, dík.....
Neházej za hlavu co Ti řekli, popřemýlej o tom , ale sama, nebo s kamarádkou.
Dokud ostatní budou vědět e Tě raní, budou si své komplexy a bolesti léčit na Tobě.
Co se týče oblečení, chce si vyměnit atník
Ví , nekoukej kolem, e na rodičovské schůzce jsou některé maminky za nádherné dámy.
Koukni, jestli jsou tam "normální" eny jako jsi Ty.
Vím, také bych si zala k holiči ( a musím si přebarvit edivé vlasy, sama, doma), také bych chodila na kosmetiku, manikůru atd atd.... ale prostě to nejde.
A jestli jsem tím pro někoho "horí" , tak je to jeho problém (samozřejmě mě to také mrzí, kdy mi to dají najevo....).
Mě tady přes net na babi , třeba holky naučily udělat si francouzskou manikůru sama doma a bylo to super a za pár korun. Díky tomu jsem si také dávala více pozor na své ruce a vypadaly úplně jinakA bylo to opravdu za pár korun.
Určitě má nějakou přednost a tu dej do popředí.
Těko se u mě hledá přednost. Řekla jsem si, e snad jedině pěkný tvar nehtů. A teď si chce vagrová dát gelové, na co já jsem nikdy neměla a to je jako rána palicí do hlavy. A přijde, budu jí na ty ruce zírat a to bude velmi trapné, dcera mi u někdy nadává kvůli tomu zírání na lidi. Jinak mám i krizový účes, dlouhé vlasy, co nepotřebují tak často údrbu a chválí mi to jen moje máma. Kolegyně to kritizují a jedna docela nahlas a u ani ne za mými zády. Jsem asi tragédka jak ta paní v té pěvecké soutěi, ale ona aspoň uměla zpívat.
Není tady
luminka napsal(a):
Těko se u mě hledá přednost. Luminko takhle je to s tebou pořád dokola... tohle mluví za vechno. Potřebuje od nás přesvědčovat, e nějakou přednost má, jenom abys mohla oponovat a čekat dalí ujiování... A teď si chce vagrová dát gelové, na co já jsem nikdy neměla a to je jako rána palicí do hlavy. Proč - rána palicí do hlavy? A si dá na nehty co chce! A přijde, budu jí na ty ruce zírat Tohle nechápu u vůbec - to neumí říct "jé ty má u ty nové nehty - uka, ty jsou teda pěkné!"
Není tady