Oznámení

1. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednoduše upéct to nejlahodnější cukroví!

1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je všechny a také tradice s nimi spojené.

#1 10. 1. 2009 10:50

luminka
♥♥♥♥♥--

Lze dobře vypadat v době krize?

Tak na mě dolehla finanční krize, či spíš teprve dolehne. Pocítím to už v příští výplatě. A pak třeba můžu o práci přijít. Ještě štěstí, že u manžela v práci je to zatím v pohodě. Chtěla bych se zeptat, máte nějaké triky na to, jak dobře vypadat, když je peněz zkrátka méně? Tento problém jsem řešila i před krizí. Prostě jsem se někdy styděla jít třeba na rodičovskou schůzku nebo na jinou akci, když jsem věděla, že tam budou dobře situovaní lidé. Poradíte, jak vypadat líp nebo se aspoň nestydět?

Upravil(a) luminka (10. 1. 2009 10:53)

Není tady

#2 10. 1. 2009 13:18

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Lze dobře vypadat v době krize?

luminka napsal(a):

Tak na mě dolehla finanční krize, či spíš teprve dolehne. Pocítím to už v příští výplatě. A pak třeba můžu o práci přijít. Ještě štěstí, že u manžela v práci je to zatím v pohodě. Chtěla bych se zeptat, máte nějaké triky na to, jak dobře vypadat, když je peněz zkrátka méně? Tento problém jsem řešila i před krizí. Prostě jsem se někdy styděla jít třeba na rodičovskou schůzku nebo na jinou akci, když jsem věděla, že tam budou dobře situovaní lidé. Poradíte, jak vypadat líp nebo se aspoň nestydět?

Jako jak vypadat líp? Já mám spousta hezkýho oblečení i ze sekáče, mají tam všechno. Učesat se a nějak decentně nalíčit se snad zvládneš, nebo ne? Nebo si myslíš, že budeš vypadat líp, když se okopneš do posledních modelů světových značek? No, nevím, hezky se oblíct a upravit nemusí stát až tolik peněz. Jde o to, jeslti ti jde o to být oblečená hezjky nebo draze. v tom je rozdíl. I v drahých hadrech můžeš vypadat blbě a neupraveně.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#3 10. 1. 2009 14:18

dinosaurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jižní Morava
Web

Souhlasím s modroočkou.

Vítězí jen ten, kdo ve vítězství věří.

Není tady

#4 10. 1. 2009 14:50

sandra
♥♥♥♥♥♥-

luminko, je to hlavně o vkusu. Spousta lidí nosí šaty za desítky tisíc, ale stejně v tom vypadají jak hastroši, protože to neumějí nakombinovat.
Dnes jsem na netu četla článek, že není třeba si neustále kupovat nové a nové oblečení, ale spíše je ozvláštnit nějakými doplňky. V sekáči se dá koupit spousta hezkýho oblečení. Já si tam naposledy koupila šaty za 200Kč, které se hodí jak do kanclu tak i třeba na večeři nebo tak. A všichni z nich byli paf. Dokoupila jsem k tomu už jen červené korálky za stovku a bylo! Zkus si třeba o víkendu udělat takovou malou sukromou módní přehlídku a kombinovat různé čási oblečení, doplňky atd atd.

Není tady

#5 10. 1. 2009 16:37

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Vypadat dobře lze i bez velkých investic:

vlasy - zde je potřeba investice do kadeřníka, pokud jsou investice omezené, zvolit sestřih, který nepotřebuje úpravu každý měsíc. Každopádně čisté, vyfoukané vlasy nestojí skoro nic. Naopak hnus je odrůstající melír nebo barva, mastné vlasy, roztřepené kořínky.
oblečení - vhodně vybrané a čisté, pěkné kousky se dají sehnat ve výprodejích a po sekáčích, ale chce to čas a vkus.
makeup - i s několika základními šminkami střední třídy se dá udělat zázrak.

Zdá se mi že mᚠspíš problém se sebevědomím - stydět se jít na rodičovskou schůzku, protože nemᚠna to obléct se jako jiní? Na schůzku bych se styděla jít, kdyby moje dítě bylo hajzlík, který někomu něco proved. Ale za sebe se nestyď, na rčení chudoba cti netratí je hodně pravdy. Kdyby tě někdo odsoudil za to, že nemᚠpeníze, musí to být takový blbec, že se na něj můžeš fuckyou

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#6 10. 1. 2009 18:00

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Luminko, já myslím že problém je úplně někde jinde, stačí si zadat dohledáčku tvůj nick a podívat se co pořád řešíš za problémy, třeba tady
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=33054
to mluví na všechno - a to všechno co píšeš, např. tady
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=33653

http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=32936

a spousta dalších, tohle o penězích luminko opravdu není....

Strach je malá smrt...

Není tady

#7 10. 1. 2009 18:12

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Betynko, souhlasím s tebou, myslím, že Luminka má jiný problém. Nejsem nijak bohatá, ale nemám problém jít kamkoliv, i když nemám super postavu a neoblíkám poslední modely. Chodím ale upravená, oblečená chodím, myslím, taky dobře, doma mám ráda hezko a pořádek a klidně si domů pozvu někoho, kdo má doma luxusní vybavení. Je to asi o sebevědomí, taky o tom, jak dbám o sebe a domácnost.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#8 10. 1. 2009 21:10

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Řekla bych Lumínko,že si ztratila sebevědomí..Nikdo není 100%
ale jak to tady někdo napsala,,To že si vezmu drahou věc,neznamená,že musím dobře vypadat ..Opravdu stačí klidně věci ze sekáče,upravené vlasy,..a hlavně se podívat do zrcadla a říct si ,,Sluší mě to" !!!!!..a pak je naprosto jedno ,jestli je finanční krize ,nebo né... ..

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#9 30. 1. 2009 11:03

Moya
♥------

Luminko, naprosto souhlasim se Sisi21 - napsala to moc hezky a hlavne pravdive. Drahe obleceni, boty, kabelka....co ja vim....z Tebe dobreho cloveka neudelaji.......ver, ze o tom to neni......ver si! - neni osklivych zen! - kazda mame svoji vnitrni krasu - a i na ty vystylovane a znackove panicky muze jednou dojit....

Není tady

#10 25. 3. 2009 19:48

arella
♥------

Tak trochu slov na povzbuzení z velice profanovaného slova -Krize. Každý den je nám připomínáno, co se stalo.Vždycky nějak bylo a nějak bude. To je teprve začátek. Nesvádějmě všechno na krizi.Myslím si, že móda je hlavně o sebevědomí každého z nás. Nemusíme všichni chodit ve značkových věcech za x tisíc, ale umět si najít ten svůj styl, ve kterém se budeme cítít přirozeně.Mít se ráda taková jaká jsem. Móda se dá koupit, ale styl musí člověk mít. Hodně štěstí při hledání. Kdyžtak mi písněte- ráda vám poradím. :-)

Není tady

#11 2. 4. 2009 20:37

Iveta Janků
♥------

Člověk si nemusí kupovat oblečení a kabelky za desetitisíce. Ráda si koupím něco luxusnějšího (třeba hezké šaty, které krásně vypadají dýl než jednu sezónu) a doplním takovou věc třeba balerínkama za 200,- nebo zajímavou broží nebo bekovkou. A vypadat dobře není otázkou peněz, ale vkusu.

hjarta  www.i-radost.cz

Upravil(a) Iveta Janků (2. 4. 2009 20:40)

Není tady

#12 3. 4. 2009 20:50

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

luminka napsal(a):

Najit si bohateho milence a manzelovi nic nerikat...

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#13 3. 4. 2009 21:08

dinosaurus
♥♥♥♥♥♥-
Web

Morphe, nebylo by lepší tomu předejít a najít si rovnou bohatého manžela? No a ty co si vzaly chudšího(já) si musíme radit jak to jde.

Není tady

#14 3. 4. 2009 21:16

morpheus
Babinet Klub
Web

dinosaurus napsal(a):

Morphe, nebylo by lepší tomu předejít a najít si rovnou bohatého manžela? No a ty co si vzaly chudšího(já) si musíme radit jak to jde.

Dinosaurus, musis pochopit, ze odpovidam na LUMINKY prispevek. Pokud si prectes jeji veci, zjistis, ze je to bez hlavy a paty, uplne mimo misu, popr. to mysli uplne vazne, coz me desi, protoze si myslim, ze takova holka snad ani na svete neni. Ja na rozdil od ni si tu delam alespon prcu a Babi beru jako velkou legraci.

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#15 3. 4. 2009 22:03

dinosaurus
♥♥♥♥♥♥-
Web

Morphe, ale já se taky zasmála. Jinak ne všemu se zase zasměju že, třeba na snažkách, mamkách snažkách... vždycky legrace není.

Není tady

#16 3. 4. 2009 22:11

dinosaurus
♥♥♥♥♥♥-
Web

Já jsem vyrůstala docela v dost chudé rodině(můj otec byl hodně nemocný, měl těl. postižení, a byly u nás doma trošku jiné priority), teď přece žiju trošku jinak, ale oblékání jsem neřešila tenkrát, a neřeším ho ani teď. Prostě mám svůj styl, a toho se držím, i v líčení(když to musí být). No a stydět se na rodičovskou schůzku, hm tak je to trošku směšné. Prostě velmi nízké sebevědomí.

Není tady

#17 3. 4. 2009 22:12

morpheus
Babinet Klub
Web

dinosaurus napsal(a):

Morphe, ale já se taky zasmála. Jinak ne všemu se zase zasměju že, třeba na snažkách, mamkách snažkách... vždycky legrace není.

Nevim, co jsou mamky snazky, ale predpokladam, ze holky, ktere chcou miminko a nejak to nejde. No, tam asi moc legrace nebude, ale je fakt, ze ja si takove diskuse nevybiram, ani tam nechodim, pac pro chlapa je to k nicemu, vlakny typu tehulky, nebo problemy s detickama od 3 do 5 let. To my stari fotri uz mame neco za sebou, tak pro nas je uz jen ta nevera a obcas nejaky ten flirtik. Jo jeste bych mozna sel do vlakna o kockach, pac chovam kocoura a sem tam bych mozna vymenil nejake zkusenosti. Mmch ucim ho mluvit, ale blb me ignoruje ...

Není tady

#18 16. 4. 2009 10:37

Lidka3
♥------

luminka napsal(a):

Já pracuji jako kosmetická poradkyně a musím vypadat dobře,aby zákaznice neutekly.wink A peněz taky není nazbyt. Jak toto řeším. Zajdu si do sekáče a vybírám a vybírám. Mnoho žen se mne pak ptá ve kterém butiku jsou nakoupila.  Důležité není to jak je oblečení staré či kolik stojí,ale jak jsou sladěné barvy,vzory a materiály. I žena co nakupuje v sekáči vypadá líp než žena co nakupuje v nejdražším butiku.

Není tady

#19 16. 4. 2009 19:15

morpheus
Babinet Klub
Web

Lidka3 napsal(a):

Já pracuji jako kosmetická poradkyně a musím vypadat dobře,aby zákaznice neutekly.wink A peněz taky není nazbyt. Jak toto řeším. Zajdu si do sekáče a vybírám a vybírám. Mnoho žen se mne pak ptá ve kterém butiku jsou nakoupila.  Důležité není to jak je oblečení staré či kolik stojí,ale jak jsou sladěné barvy,vzory a materiály. I žena co nakupuje v sekáči vypadá líp než žena co nakupuje v nejdražším butiku.

Lydka : Co je to kosmeticka poradkyne ???? rollrollroll

Není tady

#20 16. 4. 2009 19:37

Lidka3
♥------

morpheus napsal(a):

Lidka3 napsal(a):

Lidka : Co je to kosmeticka poradkyne ???? rollrollroll

Kosmetická poradkyně radí (učí) ženy jak mají správně pečovat o ple,jak se líčit. Zkrátka pomáhají řešit jejich kosmetické problémy a učí je techniku líčení a ty co mají vizážistický kurz pomáhají i s výběrem barev.

Není tady

#21 16. 4. 2009 21:56

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Luminko, prolétla jsem lehce pár diskuzí které jsi zakládala a Bety sem hodila odkazy.

Víš, docela Tě chápu.

Chápu o co Ti jde. Ono se to špatně slovně píše, vyjadřuje.....

Ale už to tu zaznělo, pokud Ti někdo něco kriticky řekne, nedávej najevo, že Tě to ranilo, nebo překvapilo.  Poděkuj za upozornění, nebo jen tak letmo řekni, jasně, já vím, dík.....
Neházej za hlavu co Ti řekli, popřemýšlej o tom , ale sama, nebo s kamarádkou.

Dokud ostatní budou vědět že Tě raní, budou si své komplexy a bolesti léčit na Tobě.

Co se týče oblečení, chceš si vyměnit šatník lol
Víš , nekoukej kolem, že na rodičovské schůzce jsou některé maminky za nádherné dámy.
Koukni, jestli jsou tam "normální" ženy jako jsi Ty.
Vím, také bych si zašla k holiči ( a musím si přebarvit šedivé vlasy, sama, doma tongue ), také bych chodila na kosmetiku, manikůru atd atd.... ale prostě to nejde.
A jestli jsem tím pro někoho "horší" , tak je to jeho problém (samozřejmě mě to také mrzí, když mi to dají najevo....).

Mě tady přes net na babi , třeba holky naučily udělat si francouzskou manikůru sama doma a bylo to super a za pár korun. Díky tomu jsem si také dávala více pozor na své ruce a vypadaly úplně jinak smile A bylo to opravdu za pár korun.

Určitě mᚠnějakou přednost a tu dej do popředí.

http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

#22 16. 4. 2009 22:08

morpheus
Babinet Klub
Web

Lidka3 napsal(a):

Kosmetická poradkyně radí (učí) ženy jak mají správně pečovat o ple,jak se líčit. Zkrátka pomáhají řešit jejich kosmetické problémy a učí je techniku líčení a ty co mají vizážistický kurz pomáhají i s výběrem barev.

Lydka : Prosim neopravovat moje CHYBY !!! To nebyla hrubka : Lidka se nepise s mekym "i" ale s tvrdym jako Lýdie. Tak jsem to pochopil, nejsem negramotny hlupak wink

Není tady

#23 16. 4. 2009 22:11

morpheus
Babinet Klub
Web

Lydka : Jinak diky za odpoved. To znamena, ze mi poradis s moji problematickou pleti i kdyz nejsem zena ? wink

Není tady

#24 4. 5. 2009 1:17

luminka
♥♥♥♥♥--

spunt napsal(a):

Luminko, prolétla jsem lehce pár diskuzí které jsi zakládala a Bety sem hodila odkazy.

Víš, docela Tě chápu.

Chápu o co Ti jde. Ono se to špatně slovně píše, vyjadřuje.....

Ale už to tu zaznělo, pokud Ti někdo něco kriticky řekne, nedávej najevo, že Tě to ranilo, nebo překvapilo.  Poděkuj za upozornění, nebo jen tak letmo řekni, jasně, já vím, dík.....
Neházej za hlavu co Ti řekli, popřemýšlej o tom , ale sama, nebo s kamarádkou.

Dokud ostatní budou vědět že Tě raní, budou si své komplexy a bolesti léčit na Tobě.

Co se týče oblečení, chceš si vyměnit šatník lol
Víš , nekoukej kolem, že na rodičovské schůzce jsou některé maminky za nádherné dámy.
Koukni, jestli jsou tam "normální" ženy jako jsi Ty.
Vím, také bych si zašla k holiči ( a musím si přebarvit šedivé vlasy, sama, doma tongue ), také bych chodila na kosmetiku, manikůru atd atd.... ale prostě to nejde.
A jestli jsem tím pro někoho "horší" , tak je to jeho problém (samozřejmě mě to také mrzí, když mi to dají najevo....).

Mě tady přes net na babi , třeba holky naučily udělat si francouzskou manikůru sama doma a bylo to super a za pár korun. Díky tomu jsem si také dávala více pozor na své ruce a vypadaly úplně jinak smile A bylo to opravdu za pár korun.

Určitě mᚠnějakou přednost a tu dej do popředí.

Těžko se u mě hledá přednost. Řekla jsem si, že snad jedině pěkný tvar nehtů. A teď si chce švagrová dát gelové, na což já jsem nikdy neměla a to je jako rána palicí do hlavy. Až přijde, budu jí na ty ruce zírat a to bude velmi trapné, dcera mi už někdy nadává kvůli tomu zírání na lidi. Jinak mám i krizový účes, dlouhé vlasy, co nepotřebují tak často údržbu a chválí mi to jen moje máma. Kolegyně to kritizují a jedna docela nahlas a už ani ne za mými zády. Jsem asi tragédka jak ta paní v té pěvecké soutěži, ale ona aspoň uměla zpívat.

Není tady

#25 4. 5. 2009 7:17

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

luminka napsal(a):

Těžko se u mě hledá přednost.  Luminko takhle je to s tebou pořád dokola... tohle mluví za všechno. Potřebuješ od nás přesvědčovat, že nějakou přednost máš, jenom abys mohla oponovat a čekat další ujišování... A teď si chce švagrová dát gelové, na což já jsem nikdy neměla a to je jako rána palicí do hlavy. Proč - rána palicí do hlavy? A si dá na nehty co chce! Až přijde, budu jí na ty ruce zírat  Tohle nechápu už vůbec - to neumíš říct "jé ty mᚠuž ty nové nehty - ukaž, ty jsou teda pěkné!"

Strach je malá smrt...

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí