29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ahoj holky prosim vas o vas nazor...mam pulrocni amalku a 8leteho synka...toho uz neresim,ale chtela jsem se vas zeptat,zda jste nektera s tak malym mimcem byli treba v egypte?hrozi mi neco?ja bych strasne chtela jet,spousta lidi rika ano,spousta ne,tak se vas ptam na vas nazor.nebo take s nami chteji jet znami v lete,kdybude amalce rok do chorvatska autem,nevim,zda rocni dite vydrzi nocni 12hodinovou jizdua jestli vubec to bude dovolena.ja uz zapomela,jak divoke je rocni ditko.vim,ze je vas tady spousta a tech co maji zkusenosti take.dekuji vam za kazdou radu.mejte se krasne.
Není tady
Dolynko, já osobně bych 100% nejela - zkus to zkonzultovat i s Dr... napadá mě hned několik důvodů (určitě je jich i víc, ale tyto mi hned vyskočily ):
- dlouhá cesta může být pro tak malé miminko náročná
- zbytečně vystavovat tak malé dítě velkým změnám teplot se mi nezdá zrovna nejlepší
- hygienické podmínky v Egyptě taky nejsou nic moc (vím, že na přípravu jídla si třeba můžeš vzít balenou vodu, ale na koupání ne a i při koupání se prcek může trochu napít...)
- do roka by miminka neměla být vystavována přímému slunci... je mi jasné, že by ses to snažila minimalizovat, ale stejně se tomu určitě nevyhneš...
osobně bych počkala aspoň do léta a pak třeba to Chorvatsko, když už do teplých krajin musíš...
Není tady
Dolynko ty jsi šílenááá.Do Egypta bych nejela ani s 3letým dítětem natož ročním.
Cestu autem u tak malého dítěte taky zvaš!!!!Budete si muset dělat hodně přestávek
Není tady
Také bych nejela...dol egypta mám strach jet i s osmiletým synem aby něco nechytnul
Hlavně to vedro...pro dospělého je to záhul,a co teprve chudák prcek o hygiien.podmínkách nemluvě
Autem do chorvatska,toť otázka...štěpánovi budou v létě 2 roky..měli jsme nabídku do Chorvatska za dobrý peníz..ale nevím,zvážím to..někde jsem četla názor,že dítě by do 3let se nemělo vystavovat slunci..a někde u moře se tomu člověk těžko ubrání
Od známe dcera byla s ročním mrnětem v Tunisu..a dopadlo to tak,že malej skončil v nemocnici na kapačkách,byl šílene dehydrovanej (prujmy,zvracení) takže kam se kouknu,mám ostrašující příklady..a hlavne ta zdrav.péče v těchto zemích..měla bych strach
Upravil(a) Stranpa (10. 1. 2009 11:18)
Není tady
ahjky, my zvažujeme v létě také nějaké moře... ale určitě Evropu (uvažujem na něčím letecky na 8 dní - Řecko, Bulharsko). Mimo ni můžou být sice supr extra hygienické podmínky, ale myslím, že je tam prostě jiná mikroflora. takže Egypt, Tunis atd prostě nee. Z Chorvatska bych měla strach z té dlouhé cesty autem. Ale každé dítko je jiné. Některé to prospí, jiné ne - a pak je to ai záhul? Toť můj názor.
Není tady
Dolynko, podle mě jet s ročním dítětem do Egypta je naprostá šílenost. Důvody už ti tu holky napsaly. I když jedna moje známá s ročním dítětem v Egyptě byla (ale ona totéž roční dítě dala do sedačky na kolo a jela s ním závod 60 km), takže podle ní bych se fakt neřídila
S pulrocnim ditkem ci rocnim Egypt mi prijde opravdu sileny napad. My tam radsi nejeli jako dospeli po zkusenostech nasich znamych a to nas laka silene. Nevim,jak Tvoje dite,ale moje dite i kdyz jsme jeli okolo roku 3 hodiny,tak mi prospalo maximalne ty dve a tu treti mi celou prokricel,takze ja bych ted ani s nasim uz skoro 16ti mesicnim ditkem Chorvatsko proste nedala,maximalne letecky. Ale kazde dite je jine v tom maji ostatni maminky pravdu.
Není tady
Souhlasím s Romískem. Volila bych raději cestu letadlem, mimo sezonu a v dostupnosti většího města(kvůli nemocnici, a také Vás tam vyjde levněji nákup než turistickém centru,kde bývá vysoká přirážka).Pokud nemluvíte žádným cizím jazykem, jela bych s cestovní kanceláří (to samo neplatí pro Chorvatsko ).
Také jsem měla možnost jet tohle léto autem s malou do Chorvatska, ale pro mě by to byla dovolená s prominutím na ho . . .
Není tady
Egypt bych zvážila......ale asi nééé, bála bych se té jejich střeví bakterie, kterou evropané těžko snášejí
my byli v Chorvatsku když bylo malé 1.5 a super..cesta bez problémů, ale vždy jezdila autem ráda a dovolenou jsme si fakt užili, byla to změna, malá byla nadšená, byli jsme s mými rodiči a sestřinou rodinou, takže malá tam měla sestřenku a bratránka a hráli si, dováděli v písku, takže jsme si dovču užili i my......takže pokud malá snáší dobře auto, budete dělat více přestávek tak bych v tom zase tak velký problém neviděla.....
Upravil(a) jitka2 (10. 1. 2009 13:04)
Není tady
Já bych raději volila leteckou dovču,ale určitě mimo sezonu, až nebude takový pařák. Chorvatsko by sice bylo fajn, ale myslím si , že většina ročních dětí cestování autem moc nemusí, tak to by byl asi docela záhul pro vás pro všechny.
Není tady
A co cestování vlakem, taky roční dítě? Pravděpodobně vlak typu EC 1. třída, asi 9-10 hodin celkem.... Blbost, co?
Tak já vůbec nechápu, proč tahat takhle malinké děti na dovolenou k moři. Vždyť ty děti z toho vůbec nic nemají. Psy s sebou rozumní lidi nevezmou, protože je to pro ně zátěž a s malinkými dětmi tam jet musí?!
Dolynko, promiň, ale mě to přijde opravdu poněkud mimo. Do Egypta se bude lítat X dalších let.
Není tady
Tak já vám písnu svůj názor,my byli s Matýskem když mu byl rok a 2měsíce letecky na Djerbě(Tunis) a nemůžu říct miminek a malých dětí tam bylo spousta, Matěj měl krém s vysokým faktorem a neustále klobouček a byl jen lehce opálený a střevní potíže jako jedinej neměl.. kdežto já trpěla.. takže jsem měla sebou prášky na průjem jak pro sebe tak i pro Matěje,naštěstí v poho,ale je tam fakt větší riziko no,už tam nechci,letos jestli poletíme tak do Evropy,no a Chorvatsko autem,bych na noc klidně jela.. asi mě tu ukamenujete,ale proč bychom si my měli užívat dovču a malého nechat doma jen proto,že z toho nemá rozum a je to daleko.. i když budou starší bude to pro ně stejně náročné.. ale je fakt,že oreferuji letadlo. jo a to jsme si v tom Tunisu dávali vážně majzla nepít vodu,zmrzku,led.. a stejně,jo a byla jsem ráda,že jsme sebou měli i nějaké naše jídlo,pže mi tam prcek nechtěl baštit téměř nic.
Není tady
Chorvatsko autem ano - vždyť se většinou jezdí na noc a to prcek prospí, takže proč by ne! Rozum z toho sice nebude mít, ale vliv na zdraví to bude mít při dodržení jistých opatření pouze pozitivní. Už vzduch u moře je nasycený těmi minerály a na atopický ekzém je to vynikající. Toto mám z vlastní zkušenosti, byť se dcera v moři nekoupala, opravdu to ovzduší samo o sobě na ni mělo obrovský účinek a dneska se ekzém objevuje minimálně ...
Letecky bych s tak malý dítětem necestovala .... a Tunis nebo Egypt ... to fakt ne, opravdu tam hrozí nějaká ta střevní infekce a malé děti jsou mnohem citlivější a náchylnější ... mmch dospělý má problém takové průjmy atd. zvládnout natož malé dítě, vždyť tam hrozí dehydratace a o dalších možnostech radši ani nemluvím ...
Není tady
Leenko, já jsem nemyslela, že my si budeme užívat dovču a Mathias zůstane doma. My jsme si dovču pro tentokrát prostě odpustili. Resp. jsme ji strávili na chalupě, kde nám všem bylo moc fajn.
A protože jsem znova těhu, odpustíme si ji zase. Pojedeme holt až za 2 roky.
Na to abysme jezdili na dovolenou máme totiž celý život.
Není tady
tj jsem sobec na dovču jsem chtěla a nějak mě úplně ty veliký rizika nenapadla,pže jsem v takové zemi byla poprvé a známý tam byli měsíc před námi v tom samém hotelu a chvála největší,tak jsem to nějak neřešila,ale vážně už netoužím někam takhle,taky mám ráda čisto a Evropu
s dovolenou ve Španělsku se Djerba nedá srovnat.. Na tý Djerbě nebylo skoro žádné ovoce a to ve Španělsku hmmm,hned bych někam letěla za sluníčkem
Není tady
Misulinko ,proč by si neletěla ?
Leni, Já jsem taky byla v Tunisu a nějak mě nenapadlo sebou tahat prášky na průjem a to jsem tam měla různé místní specialitky . Naštěstí jsem to přežila bez újmy!
Upravil(a) Laufey (10. 1. 2009 15:12)
Není tady
S půlročním miminkem bych taky nikam nejela. Zuzanka s námi jela letos autem do Chorvatska, bylo jí 15.měs a bylo to super. Cestu zvládla nad očekávání velice dobře a celou noc krásně spinkala.Jen se 2x vzbudila na kojení,jako doma
Není tady
Taky my jsme byli s malou poprvé v Chorvatsku,když ji bylo 8. měsíců a super.Spávala nám celou noc,tak taky spala i v autě...vytáhli jsme ji asi 3x aby se protáhla a na dovče byla naprosto v pohodě a to jsme tam chytli fakt vedra.Dnes už bych s ní autem tak daleko nejela,cestu autem nemá ráda
No a loni,to byl malé rok a půl jsme byli Turecku a naprostá bomba,malá cestu letadlem zvládla bezvadně a i pobyt tam.Vybrali jsme hotel pro děti,takže tam byly bazény,včetně skluzavek a dětských hřišt,kde se dětem věnovali animátoři.Bylo tam asi 50 stupnů a malé to vůbec nevadilo a ani nebyla opálená a to tam jedla úplně všechno,pila taky a zmrzku si dávala denně
Ale do Egypta bych s ní nejela ani ted,ikdyž tam s takovýma prckama jezdí běžně..letos letíme na Rhodos
Není tady
Dolynko...tak Egypt bych zavrhla, i kydyž se tam chci jednou podívat. Půl roku je na takovou cestu hodně málo, k tomu to horko a horší hygienické podmínky. Pamatuju, že jsme byli s manžou v Tunisu (sami ještě bez Ondry), moc se nám tam líbilo, ale i tak jsme si čistili zuby balenou vodou, nápoje pili jen z uzavřených lahví a na ulici jsme nic nejedli. Jednou jsme si dali v kavárničce v městečku kafe a naštěstí nám nic nebylo. Myslím, že Tunis je na tom co se týká hygieny lépe než Egypt a přesto jsme se báli. Byli jsme tam v polovině září a bylo tam vedro.
Chorvatsko - tak tam s námi byl Ondra, když mu bylo 14 měsíců. Jeli jsme s našima autem a všechno bylo perfektní. Cestu malý zvládnul na 1*, tak po 3 hod. jízdy jsme dělali přestávky. Ubytování čistý, sami jsme si vařili, takže taky OK. Na pláži se nám moc líbilo, kolem Ondry se točil děda s babi (hrozně se na to těšili). Dokonce jsme vyrazili na skoro celodenní výlet na lodi. Vzali nás tam i s golfáčem a Ondra byl zdarma.
Takže to jen a jen doporučuji. Byla to příjemná změna ze všedního stereotypu a letos jedeme znovu. Pak si ještě Ondru naši vezmou do Itálie.
Není tady
Yellow - proč blbost jet vlakem? A ještě k tomu vlakem vyšší kvality. My jezdili vlakem do Itálie (byli jsme teda starší a byli to obyčejné vagony) a moc se nám to líbilo. Je tam prostor (narozdíl od autobusu), pak tam je jídelní vůz, dá se tam projít. Sociálka je u těchto vlaku na delší trať čistá. Dovnitř si vezmeš kočárek (golfáč), ten si tam rozložíš a dítko může hajat v něm.
Tuhle jsem jela s Ondrou sama vlakem z Prahy až za Jaroměř. Cesta trvala skoro 3 hod.. Ondra 3/4 cesty prospal v golfáči. Byli jsme v kupé pro rodiny s dětma a měli jsme ho sami pro sebe. No a super!
Není tady
Tak já nevím, ale vy máte asi všichni zlaté děti. Mathiásek vydrží cestu v autě max. 2h. A že bych s ním jela vlakem, tak to si vůbec neumím představit...v kočárku by byl tak cca 15 minut. On se prostě potřebuje pořád hýbat.
10h cesta by připadala v úvahu leda, že bysme měli celé kupéčko pro sebe a mohl by se tam plazit po zemi. No spíš by se potřeboval plazit po celém vlaku, protože jedno kupéčko by ho přestalo bavit za 30 minut.
Není tady
tak egypt bych taky vynechala, zvlast s tak malym ditetem. ale chorvatsko bych zkusila. My jedeme ted v lednu do italie lyzovat, cesta trva osm hodin, pojede se pres den, tak snad to zvladneme... bude to boj dle meho.
Není tady
Ahoj Doly, já myslím,že je to hodně individuální, i když já osobně Egypt a Afriku obecně taky pár let vynechám...před čtyřmi lety si přítel v Tunisu zadělal na slušný zažívací problémy a top jsme pili jen balenou vodu Ale myslím,že Chorvatsko by mohlo bejt v pohodě...když nepojedete moc na Jih,nebude takový vedro a ani cesta nebude tak dlouhá a náročná
My plánujem něco podobnýho,za a) máme zatím opravdu hodný dítě
za b) jsme oba alergici a na dovolený jsme nebyli 4 roky(naposledy v tom Tunisu
) za c) myslím,že prcek má z moře asi stejně jako z měsíce na chalupě u pumpy,rozhodně mu ale pumpa a vzduch kolem ní tak neprospěje
Dneska jsem se vrátila z Opavy od našich-byla jsem 5 a půl hodiny na cestě,vstávala o půl šestý a jela Pendolinem a dvěma auty a dnešní dopoledne se lišilo od ostatních jen tím, že jsme nebyly na procházce-kačka si hrála, kadila,jedla aspala a kdybych jela sama,vyjde to nastejno Takže opravdu záleží na tobě a zkušenostech s Amuškou...já osobně v těchto případech sázím na intuici
Čato čtu články o rodinách s dětmi,které od narození cestují po celém světě a nemají problém Já bych si třeba nikdy netroufla do hor a koukni, jak je to dnes běžný a oblíbený
Není tady
Hofmanka napsal(a):
Yellow - proč blbost jet vlakem? A ještě k tomu vlakem vyšší kvality. My jezdili vlakem do Itálie (byli jsme teda starší a byli to obyčejné vagony) a moc se nám to líbilo. Je tam prostor (narozdíl od autobusu), pak tam je jídelní vůz, dá se tam projít. Sociálka je u těchto vlaku na delší trať čistá. Dovnitř si vezmeš kočárek (golfáč), ten si tam rozložíš a dítko může hajat v něm.
Tuhle jsem jela s Ondrou sama vlakem z Prahy až za Jaroměř. Cesta trvala skoro 3 hod.. Ondra 3/4 cesty prospal v golfáči. Byli jsme v kupé pro rodiny s dětma a měli jsme ho sami pro sebe. No a super!
No asi jsem moc ovlivněná mojí mámou, která si myslí, že každý, kdo s dítětem mladším 4 roky jede dál než na druhý konec města je hazardér a koleduje si.
Vím, že každé dítě je jiné, některé to vydrží relativně v poho a jiné vůbec a rozhodnout jesli ano nebo ne musím jen já sama, ale.... Neumím si moc představit, co vlastně cca 13 měsíční dítě dělá... Předpokládám, že by v tom vlaku chtělo běhat, válelo se po zemi (když ještě neumí moc chodit), všechno by olízalo.... Takže by byl asi nadlidský úkol držet ho celou dobu v kočáru nebo v nosítku a bavit ho...
S tím vlakem taky souvisí to, že si člověk nemůže vzít moc věcí, takže bych cca 7-10 dní na dovolené neměla cestovní postýlku, ohrádku, židličku.... , takže nevím, jestli by to pak nebyl spíš očistec než dovolená
Upravil(a) yellow108 (10. 1. 2009 17:57)