Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#126 10. 1. 2009 18:35

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Re: Peníze, peníze, peníze

Maričko jestli chceš psát, tak si zvykej na kritiku, i podpásovou a na to, že lidi s tebou nesouhlasí - to mají totiž spisovatelé na talíři denně wink

Tak to tu ber jako trénink vissla

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#127 10. 1. 2009 18:54

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Pak nechápu, co děláš s tím přívažkem v podobě toho mužskýho.....tenhle svůj životní cíl můžeš mít i bez něj. A časem by se určitě našel normální mužskej ... fakt bez toho, že by mě partner respektoval, bych radši byla sama. Btw co studuješ, maričko?

Není tady

#128 10. 1. 2009 19:14

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Eva36 napsal(a):

Pak nechápu, co děláš s tím přívažkem v podobě toho mužskýho.....tenhle svůj životní cíl můžeš mít i bez něj. A časem by se určitě našel normální mužskej ... fakt bez toho, že by mě partner respektoval, bych radši byla sama. Btw co studuješ, maričko?

Taky bych to tak viděla

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#129 10. 1. 2009 19:19

Želvička17
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Ústí nad Labem

mirka.. napsal(a):

želvičko, tenhle přístup mi připomíná mého otce....máma byla s dvěma děckama na mateřský, a on si zatím hend po revoluci udělal zkoušky na danovýho poradce...začal dost vydělávat. a nechal si udělat nový zuby a mojí mámě řekl, že jestli chce taky, at si na ně teda vydělá!!! takovýhle přístup je hnus. tady je ovšem rozdíl, že chlap má možnost udělat radost na narozeniny.

fajn, taky si dělám tyhle zkoušky. abych si mohla pak kupovat drahý parfémy tongue Jo a zaplatila jsem si z ušetřených peněz nový rovnátka tongue

http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/gSkVyMR.jpghttp://lb5m.lilypie.com/gSkVp2.png
http://lb2m.lilypie.com/TikiPic.php/sNH41tS.jpghttp://lb2m.lilypie.com/sNH4p2.png

Není tady

#130 10. 1. 2009 19:20

Želvička17
♥♥♥♥♥♥♥

sandra napsal(a):

Želvička17 napsal(a):

maricka napsal(a):

V tom případě mu také nemusím povolit ten jeho mobil za 9000,-Kč...nepotřeuje jej, klidně si můžekoupit i za tři čtyři tisíce... Za parfémy nevyhazuji, kupuji po dlouhých úvahách. Rozprodala jsem parfémy z minulosti. Ted, co mám parfémy na poličce, používám už všechny, protože se mi za těch x let či měsíců stále líbí...

Ne, já být ten přítel, tak tisícovku nedám, ale řeknu Ti, běž si na ten parfém vydělat...
A Ty nemáš jemu co povolovat nebo nepovolovat, nejsi jeho máma.

A on je její táta, že jí do toho "kecá"?

On jí na to bude přispívat, tak co by nekecal... smile

http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/gSkVyMR.jpghttp://lb5m.lilypie.com/gSkVp2.png
http://lb2m.lilypie.com/TikiPic.php/sNH41tS.jpghttp://lb2m.lilypie.com/sNH4p2.png

Není tady

#131 10. 1. 2009 19:26

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

želvičko, tak bud ráda, že nemáš dvě děcka, co jsou nonstop nemocný a manžela co ti nedá ani korunu. a že máš dost cynismu na to, aby ses tomuhle smála.

Není tady

#132 10. 1. 2009 19:27

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

ona mu taky na ten mobil přispěla, tak co by mu do toho nekecala...

Není tady

#133 10. 1. 2009 19:34

Želvička17
♥♥♥♥♥♥♥

mirka.. napsal(a):

želvičko, tak bud ráda, že nemáš dvě děcka, co jsou nonstop nemocný a manžela co ti nedá ani korunu. a že máš dost cynismu na to, aby ses tomuhle smála.

manžel co mi nedá ani korunu, si myslím, že se dá dobře odhadnout ještě předem, než se stane manželem... takže jaký buď ráda... jakého tatínka si pro své děti vyberete, takového máte...
já se tomu nesměju, já to jenom nechápu...bych si vůbec nedovolila kecat někomu co si má za peníze, co si vydělá prací, koupit nebo ne...
taky jsem zažila tenhle model... já na studiích v Praze, tam jsem dojížděla, v domácnosti s přítelem... tak jsem holt musela máknout, skripta si kupovat v antikvariátu a na parfémy jsem teda neměla myšlenky...big_smile

Není tady

#134 10. 1. 2009 19:36

HB
♥♥♥♥♥--

Bety napsal(a):

Nemáš byt, nemáš peníze, nemáš parfém, nemáš sex.... proč proboha s tím chlapem žiješ... život ti utíká

to uz ji rikalo tolikrat spousta lidi...a ona to vzdy odbyde tim, ze to byla jen takova mala prehanka v jejich jinak harmonickem vztahu...jo, az jednou na ni vsechny ty problemy, co porad zameta pod koberec, vybafnou, to se teprv budou dit veci...
nejsem skodoliba a nepreju ji to, ale pro me je ona a jeji vztah s pritelem zarny priklad, kudy (tedy alepson pro me) cesta nevede...jaky si to clovek udela, takovy to ma...

ja nevidim ten problem ani v parfemu, ani v mobilu, ale v tom, ze pan je sobec, ktery ma Maricku na to, aby mu prispivala na byt, obstaravala domacnost(predpokladam, urcite alespon z casti) a cas od casu mu podrzela...a Maricka si porad maluje, jak spolu jednou budou mit stastnou rodinu a nechce videt, ze jsou i lepsi chlapi na svete (nebo alespon lepsi zpusoby souziti...) kdyz uz s nim mermomoci chce zustat, kdyz je tak uzasny, tak by si alespon mela vydobyt rozdeleni financi a zacit resit jejich sexualni zivot (vysvetlit svemu milemu, ze sex se neprovozuje jen za ucelem muzova uspokojeni...)

The worse is yet to come...
http://2.bp.blogspot.com/_G1vFx7mb8XA/SJ9omrz2tZI/AAAAAAAAAPI/ZOvV2pRwP4E/S187/support+Israel.jpg

Není tady

#135 10. 1. 2009 19:36

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Želvička17 napsal(a):

mirka.. napsal(a):

manžel co mi nedá ani korunu, si myslím, že se dá dobře odhadnout ještě předem, než se stane manželem... takže jaký buď ráda... jakého tatínka si pro své děti vyberete, takového máte...
já se tomu nesměju, já to jenom nechápu...bych si vůbec nedovolila kecat někomu co si má za peníze, co si vydělá prací, koupit nebo ne...
taky jsem zažila tenhle model... já na studiích v Praze, tam jsem dojížděla, v domácnosti s přítelem... tak jsem holt musela máknout, skripta si kupovat v antikvariátu a na parfémy jsem teda neměla myšlenky...big_smile

Želvi tak to máš pravdu, že lakomej chlap se dá poznat před svatbou. Bývalý přítel byl děsně lakomý. Sám si ode mě peníze půjčoval, ale mě nechtěl půjčit ani koruny.

Není tady

#136 10. 1. 2009 19:44

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Maričko,když máš blízko ke kosmetice a vůním jako takovým,zkus si vydělávat v tomto odvětví,jako třeba avon lady nebo u Oriflame a takových firem je vůbec spousta.
Nechápu,proč tady rešíte jejího přítele,když sama Marička je s ním spokojená a asi dělá správně,slečna není výdělečně činná,po ekonomické stránce to táhne zjevně jen on a tuto situaci nelze srovnávat s tím,kdy je žena na MD,protože Marička ještě takhle daleko vůbec není a nemá tudíž ani "zásluhy" tohoto typu.Připadne mi,že její přítel je normální chlap s realistickým přístupem k věci,nikoli sobec.

Není tady

#137 10. 1. 2009 19:50

majkafa
Host

Kuty, když si přečteš vlákna maričky, zjistíš, že svého přítele tady často řeší ona.

#138 10. 1. 2009 19:57

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Kuty napsal(a):

Maričko,když máš blízko ke kosmetice a vůním jako takovým,zkus si vydělávat v tomto odvětví,jako třeba avon lady nebo u Oriflame a takových firem je vůbec spousta.
Nechápu,proč tady rešíte jejího přítele,když sama Marička je s ním spokojená a asi dělá správně,slečna není výdělečně činná,po ekonomické stránce to táhne zjevně jen on a tuto situaci nelze srovnávat s tím,kdy je žena na MD,protože Marička ještě takhle daleko vůbec není a nemá tudíž ani "zásluhy" tohoto typu.Připadne mi,že její přítel je normální chlap s realistickým přístupem k věci,nikoli sobec.

Kuty, já to teda vidím jinak.
Její přítel má 25 tis. čistýho a platí hypotéku na SVŮJ byt.
Má přítelkyni - Maričku - která STUDUJE a nevydělává si... dostává příspěvek od rodičů a chodí - po škole - na brigády.
A z těchhle peněz, což dělá dohromady cca 10 - 11 tisíc... MU DÁVÁ VŠECHNO!!! Přispívá na JEHO hypotéku a na společný provoz.

Hele, naše domácnost VČETNĚ HYPOTÉKY, služeb, jídla, benzínu atd. (bez "kapesnýho" teda) těch 20 tis. čistýho spolkne...
Takže Marička vlastně přispívá 50 procent nebo víc provozu (včetně hypotéky)... a přítel se zbylýma penězma dělá co? Spoří si je - pro sebe? Aby si mohl kupovat mobily a Marička utře?

Mně se teda tenhle přístup nelíbí.
Jednak - je to jeho byt, má si platit hypotéku sám (no dobře, Maričce to nevadí, má s ním smlouvu - že jí ty peníze vrátí, kdyby se rozešli... otázka je, jak to bude vymahatelný).
No a druhak - ona není výdělečně činná - takže musí počítat s tím, že nemůže hradit polovinu výdajů!
Pokud mu to vadí, ať si bydlí sám.

Prostě, přispívat chlapovi, co vydělává 25 tis. čistýho, na JEHO hypotéku, když jsem studentka a dotují mě rodiče a večer po škole si na to musím přivydělávat... no fuj.

Za těch 10 - 11 tisíc, by se Marička jako studentka v pohodě uživila sama (ať už by bydlela u rodičů, nebo na koleji, nebo v podnájmu s ostatníma studentama) - a ještě by ušetřila...

To že to s ní přítel nemyslí "upřímně" naznačuje už to, že ona mu sice platí část (půlku) hypotéky (a dala do toho spoustu peněz na začátku, jak psala)... ale on není ochoten na ni přepsat část (půl) bytu - a dokonce se bránil tomu, když Marička chtěla sepsat smlouvu, i když nakonec podepsal.

Můj realistický odhad... po rozchodu se bude zdráhat dát Maričce jakékoliv peníze i jakékoliv zařízení, které kupovali za "společné peníze"... Marička utře a přítel bude mít byt a všechno. Vymáhat peníze na smlouvu přes obchodní soud může trvat hodně dlouho...

A tu vůni bych vůbec neřešila, když to Marička dostane jako dárek od svých příbuzných (nikoliv od přítele!!!) a navíc si část zaplatí sama. Do toho příteli přece nic není, co jí její rodiče dávají k narozeninám :-)

No a to "kapesné" 500,- Kč měsíčně - z 11 tisíc, které odevzdá!!! - mi fakt přijde směšný a ubohý... (za jak dlouho by si z toho naspořila třeba na ten mobil, který si přítel "jen tak" koupí za 9 tisíc?)...

Upravil(a) Martinka1 (10. 1. 2009 20:00)

Není tady

#139 10. 1. 2009 20:13

Nabuko0
♥♥♥♥♥--

No, potkat takovýho borce jako Marička, beru nohy na ramena. BI.

Já jsem celkem škudlilka. S BM jsme oba vydělávali relativně dost peněz. Když jsme spolu začali žít, platili jsme tak nějak vše napůl s tím, že když jsme šli třeba do hospody nebo do kina, obvykle to platil on, větší nákupy, kdy jsme nakupovali spolu (jídlo na 14 dní apod.) také. Bral tenkrát téměř dvojnásobek toho, co já. Nikdy jsme s tím neměli problém.

Když jsme koupili byt, dali jsme peníze dohromady a zbytek řešili úvěrem ze stavebního spoření, které bylo moje, ale stali jsme se spoludlužníci. Zároveń jsme byli v katastru zapsaní oba. Časem jsme se dohodli, že BM bude platit byt (úvěr, poplatky, inkaso atd.) a já budu téměř přibližně ty samé peníze šetřit, protože to prostě umím lépe. smile Zbytek peněz jsme neřešili. Když si chtěl koupit lyže za 30 tis., koupil si je, když jsem si chtěla koupit já hadříky, koupila jsem si je. Nikdy jsme neporovnávali, kdo do sebe investuje více, protože jsme to brali jako každého věc. Když byli větší náklady (např. rekonstrukce, nové auto apod.), vzali jsme to z mnou naspořených peněz. Co se týká finanční stránky, byli jsme nastaveni stejně.

Když jsem šla na mateřskou, taktéž jsme to neřešili, prostě mi chodila mateřská a když mi nestačila, řekla jsem si o peníze jemu nebo jsem ho vyslala na nákup apod. Je pravda, že to trvalo jen pár měsíců, než nás opustil. smile Ale i teď po finanční stránce nemáme problémy. Ještě před rozvodem jsme se dohodli na tom, že bude i nadále platit náklady na byt, bude mi dávat alimenty a výživné na mě. Po mém dobrovolném odstěhování z našeho bytu, který jsme pronajali, mi přispívá na nájem v novém bytě, platí alimenty a výživné.

Musím ale říct, že jsme dopředu věděli, že po téhle stránce máme jasno. Ani pro jedno z nás nejsou peníze důvod k hádkám, vždy jsme byli oba šikovní natolik, abychom je vydělali. Myslím, že BM ví, že ho finančně nezneužívám, že jakmile to půjde, obejdu se bez jeho peněz. Je to ale fakt o přístupu a ten je vidět už v začátku vztahu.

Není tady

#140 10. 1. 2009 20:14

Nabuko0
♥♥♥♥♥--

Omlouvám se za dlouhý příspěvek.

Není tady

#141 10. 1. 2009 20:16

Želvička17
♥♥♥♥♥♥♥

Kuty napsal(a):

Mně taky přijde jako docela rozumnej chlap...A být na jeho místě, tak se rozmýšlím, jestli s ní vůbec založím rodinu, když takhle vyhazuje peníze za parfémy big_smile

Není tady

#142 10. 1. 2009 20:19

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Želvička17 napsal(a):

Kuty napsal(a):

Mně taky přijde jako docela rozumnej chlap...A být na jeho místě, tak se rozmýšlím, jestli s ní vůbec založím rodinu, když takhle vyhazuje peníze za parfémy big_smile

tak drahej parfém to bude asi od Coco Chanel smile

Není tady

#143 10. 1. 2009 20:21

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Želvička17 napsal(a):

Kuty napsal(a):

To myslíš vážně? va
On si koupí ze společných peněz mobil za 9 tisíc...
Ona dostane DÁREK od příbuzných... a "vyhazuje" za parfémy?
Ona mu platí JEHO hypotéku... :-)

Cha cha :-)

No být chlap - fakt bych chtěla s Maričkou žít :-) Platila by mi půlku hypotéky i půlku všech výdajů (možná víc než půlku), ale nemusela bych jí napsat jako spoluvlastníka bytu... a zbytek mých peněz bych si šetřila :-) Ona by z toho neviděla ani korunu.
Dyť jí stačí 500,- kapesného (ale napřed musí 11 tisíc odevzdat, přestože nevydělává)...

Maričko, dík za odstrašující případ, to si budu dlouho pamatovat :-)

Není tady

#144 10. 1. 2009 20:22

Nabuko0
♥♥♥♥♥--

Ještě jsme si vzpomněla na moji kamarádku.

Má bezva přítele, ale ... Jsou oba auditoři. Ona vydělává nadprůměrné peníze a on ještě dvakrát tolik. Bydlí v bytě v Praze, který je v pronájmu. Sehnali ho úplně náhodou přes nějakou církev a platí nájem asi 5 tisíc - na Vinohradech. smile

No a milej zlatej chlapec, který vydělává více než 100 tis. čistého nezaplatí kamarádce ani večeři, na kterou ji POZVE na Valentýna nebo na výročí. Zdůvodňuje to tím, že až budou manželé, bude jí přeci platit všechno. Jedou úplně ve všem napůl, ale úplně ve všem. Začalo to dělat problémy - kamarádka viděla doma u rodičů podobný model, jako jsem měla já s BM. Po letech, kdy už vyprchala zamilovanost, zjistila, že model zavedený jejím přítelem, jí absolutně nevyhovuje. Nejde o to, že jí nezaplatí ani kafe (ona na to samozřejmě peníze má), ale o princip. Děsí se vize, kdy v době, kdy bude na mateřské, v podstatě závislá na svém příteli, si bude muset říkat o každou korunu, zdůvodňovat proč kupuje Nutrilon místo Sunaru a nekupuje plíny v Tescu.

Poslední tečka byla, když se ona rozhodla, že se odstěhuje do Lucemburku (získala tam práci na pobočce firmy) s tím, že on se odstěhuje také (celý týden bývá v cizině a jen na víkendy jezdí do Prahy, tudíž mu je v podstatě jedno, kde zrovna letadlem přistane). Kamarádka odjela do Lucemburku o něco dříve s tím, že se v prosinci vrátila dokončit audity v Čechách - přes týden byla služebně v různých městech a vracela se do jejich bytu jen na víkendy. Přítel trval na tom, aby mu za ty tři víkendy zaplatila alikvotní část nájemného - no, odešla spát raději do hotelu, protože jí ruply nervy.

Není tady

#145 10. 1. 2009 20:26

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Odstrašující případ... asi je mu těch 100 tis. čistýho málo a nestačí mu na zaplacení večeře :-)... to s ním kámoška ještě chodí???

Není tady

#146 10. 1. 2009 20:26

Želvička17
♥♥♥♥♥♥♥

Martinka1 napsal(a):

Želvička17 napsal(a):

Kuty napsal(a):

To myslíš vážně? va
On si koupí ze společných peněz mobil za 9 tisíc...
Ona dostane DÁREK od příbuzných... a "vyhazuje" za parfémy?
Ona mu platí JEHO hypotéku... :-)

Cha cha :-)

No být chlap - fakt bych chtěla s Maričkou žít :-) Platila by mi půlku hypotéky i půlku všech výdajů (možná víc než půlku), ale nemusela bych jí napsat jako spoluvlastníka bytu... a zbytek mých peněz bych si šetřila :-) Ona by z toho neviděla ani korunu.
Dyť jí stačí 500,- kapesného (ale napřed musí 11 tisíc odevzdat, přestože nevydělává)...

Maričko, dík za odstrašující případ, to si budu dlouho pamatovat :-)

Ty a není to přece jenom trochu drahej dárek? big_smile

Ne vážně, jestli je to tak, že byt je napsán na něj, ona mu platí jeho hypotéku a doufá, že až budou manželé, tak ten byt na ní přepíše, no tak ať si ten čumáček nabije...

Ty jo, víš o kolik jsem já takhle přišla v životě peněz, než se mi rozsvítilo ? big_smile

Na jejím místě bych hlavně řešila, abych si dodělala tu školu, tu jí nikdo nevezme, tu bude mít na celý život, s chlapem to tak být nemusí...

Není tady

#147 10. 1. 2009 20:28

Nabuko0
♥♥♥♥♥--

Martinka1 napsal(a):

Odstrašující případ... asi je mu těch 100 tis. čistýho málo a nestačí mu na zaplacení večeře :-)... to s ním kámoška ještě chodí???

No, chodí, ale už je to na vlásku. Zjistila v tom Lucemburku, že chce radši nějakého vstřícného zapáleného cizince, než českého suchara. smile

I když on je fakt v jiných směrech hrozně fajn. Ale s tímhle se dlouhodobě žít nedá - alespoň já bych to nedokázala. A ona taky ne. Vidí se hodně ve svých rodičích, kde to funguje jinak. I přesto, že tatík mamině občas zahnul a taky jednu dobu pil a tak, jsou její rodiče spolu 30 let a relativně šťastní.

Není tady

#148 10. 1. 2009 20:29

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Želvička17 napsal(a):

Ty a není to přece jenom trochu drahej dárek? big_smile

A není ten mobil za 9 tisíc drahej? :-)

Nemyslím, že by ten dárek byl drahej... navíc, když si část našetřila a složí se jí na ten dárek celá rodina...

No není to auto.

Ani byt.

A ano, souhlasím, čumáček si nabije.

Není tady

#149 10. 1. 2009 20:30

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Nabuko0 napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

No, chodí, ale už je to na vlásku. Zjistila v tom Lucemburku, že chce radši nějakého vstřícného zapáleného cizince, než českého suchara. smile

I když on je fakt v jiných směrech hrozně fajn. Ale s tímhle se dlouhodobě žít nedá - alespoň já bych to nedokázala. A ona taky ne. Vidí se hodně ve svých rodičích, kde to funguje jinak. I přesto, že tatík mamině občas zahnul a taky jednu dobu pil a tak, jsou její rodiče spolu 30 let a relativně šťastní.

Teda, chlap kterej vydělává 2x tolik než ona a nezaplatí jí ani kafe ani večeři, NA KTEROU JI POZVE... to bych neviděla na perspektivní vztah.

Leda že by si dost našetřila, aby za ni (ani za dítě) na mateřský nemusel platit ani korunu :-)

Není tady

#150 10. 1. 2009 20:31

Nabuko0
♥♥♥♥♥--

Čumáček si nabije rozhodně, a o jeden dárek rozhodně nejde.

Bez sexu, bez peněz, se vychytralcem ... Bezva vyhlídka.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí