|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Modroočka napsal(a):
sandra napsal(a):
Modroočka napsal(a):
No, není její táta, ale ví, že si maricka nevydělává a kupuje fakt ujetě drahou věc. Pokud jí na to přispěje a ona to pak prodá, protože to už nechce, má právo být naštvanej. Ona mu nemá co povolovat, on si na to vydělá, ona, bohužel, ne. Je to blbý, ale je to tak. Pokud si ten parfém koupí i bez přítelova přispění a za okolností, že šetřením si na parfém, nebude viset na krku příteli, tím myslím, že ona si bude spořit na drahou věc a on jí bude živit, pak je v právu přítel.kde se píše o tom, že ho Marička zase prodá? Toto jsou pouze vaše domněnky. Vy jste si nikdy nekoupili něco, co jste posléze nenosili/nepoužívali? Mně se to stalo už párkrát a buď jsem to prodala nějakým kámoškám za sníženou cenu nebo dala i zadarmo. Vy vůbec nejste ochotné připustit, že to co je pro vás "ujetá věc", může být pro někoho věc důležitá a splněný sen. Mně třeba mamka dala k Vánocům peníze na kurz flamenca. To je pro některé z vás jistě také zbytečná věc, alě mě tím udělala obrovskou radost, protože jsem si to doopravdy přála.
Sandro, přečti si pořádně, co píšu. Jasně, pokud na ten parfém dostane, ať si ho koupí. Jenže, pokud ji přítel živí, tak chápu, že ho štve, že marička kupuje drahý věci a přitom nemá ani na bydlení. Jinak jo, pokud má peníze na nájem a jídlo, živí se sama, tak jo. Mě by asi taky štvalo, když budu někoho živit a on si přitom budbe kupobvta drahý věci. Můžu si koupit, co chci, ale musím na to mít a pokud na to má, ale nechá se živit od přítele, tak je to trochu divný. Pak jí přítel může říct, že když má drahý parfémy, má mít i na chleba.
Jinak, jestli to prodá nebo neprodá, je celkem jedno. Spíš si myslím, že to, co už prodala, taky chtěla, ale jo, já taky prodám nebo dám, co už nechci. Jenže když mi to někdo daruje, pak to dál nedávám ani neprodávám. I když se mi to nelíbí. To je ale už věci jiná.
Modroočko, ty jsi ten svůj příspěvek upravovala a ještě asi doplňovala,jelikož mě se zobrazil jen ten první odstavec.
Není tady
Ale ona si to nepořizuje ze společných peněz - půlku má z prodeje starých parfémů a další půlku dostane od rodiny k narozkám. Tak kde jsou ty společné peníze????
Není tady
Modroočka napsal(a):
Pak teda, ať si stanoví pevnou taxu, kterou budou dávat na společnou hromádku a ostatí ať si vedou podle sýho uvážení. i to je řešení, i když na partneství poněkud divný. Teda, pokud přítel nedává na společnou hromádku třeba 50 tisíc.......................
No to asi přítel Maričky těžko, když někde zpočátku bylo psaný, že potřebuje Mariččiny peníze na byt, že sám by nebyl schopný ten byt platit... proto Marička dala svoje peníze do jeho bytu (a má to upravený smlouvou)...
Spíš bych řekla, podle toho co Marička píše, že pro jejího přítele je to sakra výhodný "obchod" s ní bydlet... (pro ni už tak výhodný ne).
Není tady
sandra napsal(a):
Ale ona si to nepořizuje ze společných peněz - půlku má z prodeje starých parfémů a další půlku dostane od rodiny k narozkám. Tak kde jsou ty společné peníze????
V případě parfému nehrajou společné peníze roli.
Jenom "názor" partnera, že drahý parfém je zbytečný (přestože ho neplatí), ale ještě dražší mobil (ze společných peněz tj. i jejích) je nezbytná záležitost.
Není tady
Modroočka napsal(a):
sandra napsal(a):
Modroočka napsal(a):
No, není její táta, ale ví, že si maricka nevydělává a kupuje fakt ujetě drahou věc. Pokud jí na to přispěje a ona to pak prodá, protože to už nechce, má právo být naštvanej. Ona mu nemá co povolovat, on si na to vydělá, ona, bohužel, ne. Je to blbý, ale je to tak. Pokud si ten parfém koupí i bez přítelova přispění a za okolností, že šetřením si na parfém, nebude viset na krku příteli, tím myslím, že ona si bude spořit na drahou věc a on jí bude živit, pak je v právu přítel.kde se píše o tom, že ho Marička zase prodá? Toto jsou pouze vaše domněnky. Vy jste si nikdy nekoupili něco, co jste posléze nenosili/nepoužívali? Mně se to stalo už párkrát a buď jsem to prodala nějakým kámoškám za sníženou cenu nebo dala i zadarmo. Vy vůbec nejste ochotné připustit, že to co je pro vás "ujetá věc", může být pro někoho věc důležitá a splněný sen. Mně třeba mamka dala k Vánocům peníze na kurz flamenca. To je pro některé z vás jistě také zbytečná věc, alě mě tím udělala obrovskou radost, protože jsem si to doopravdy přála.
Sandro, přečti si pořádně, co píšu. Jasně, pokud na ten parfém dostane, ať si ho koupí. Jenže, pokud ji přítel živí, tak chápu, že ho štve, že marička kupuje drahý věci a přitom nemá ani na bydlení. Jinak jo, pokud má peníze na nájem a jídlo, živí se sama, tak jo. Mě by asi taky štvalo, když budu někoho živit a on si přitom budbe kupobvta drahý věci. Můžu si koupit, co chci, ale musím na to mít a pokud na to má, ale nechá se živit od přítele, tak je to trochu divný. Pak jí přítel může říct, že když má drahý parfémy, má mít i na chleba.
Jinak, jestli to prodá nebo neprodá, je celkem jedno. Spíš si myslím, že to, co už prodala, taky chtěla, ale jo, já taky prodám nebo dám, co už nechci. Jenže když mi to někdo daruje, pak to dál nedávám ani neprodávám. I když se mi to nelíbí. To je ale už věci jiná.
Vždyť ale ona přispívá 11 000 Kč měsíčně, co jsem pochopila, tak 5000 Kč vydělává a zbytek jí přispívají rodiče, takže neřekla bych, že jí přítel živí, měl by jí brát jako rovnocenou v tomto směru. Nebo to zajde až tak daleko, že spolu budou lidi žít jen podle stejnýho příjmu, aby raději nevznikaly tyhle třenice o peníze, kdo dává ví? Je obecně známo, že ženy mají nižší platy než muži, tak to si má žena najít druhý zaměstnání, aby oba nakonec přispívali stejně. Nebo si má oblečení kupovat v sekáči, když má poloviční plat? Když už se dva dohodnou, že budou mít finance dohromady, tak jsem pro určité stejné kapesné oběma a ostatní je OPRAVDU SPOLEČNÉ. Mimochodem - tak drahý parfém bych si nekoupila ani kdybych vyhrála, na druhou stranu znám muže, který vrazí ještě větší peníze do rybářskýho vybavení, jeden známý si dokonce koupil takhle drahý nůž do sbírky, což jsem taky nechápala. A stejně tak bych si nekoupila ani mobil za 9000 Kč. Je to věc názoru, ale pokud si jeden může koupit takhle drahou věc, tak by neměl bránit ani tomu druhému - pokud mají společné finance.
Není tady
Iveta X napsal(a):
Modroočka napsal(a):
sandra napsal(a):
kde se píše o tom, že ho Marička zase prodá? Toto jsou pouze vaše domněnky. Vy jste si nikdy nekoupili něco, co jste posléze nenosili/nepoužívali? Mně se to stalo už párkrát a buď jsem to prodala nějakým kámoškám za sníženou cenu nebo dala i zadarmo. Vy vůbec nejste ochotné připustit, že to co je pro vás "ujetá věc", může být pro někoho věc důležitá a splněný sen. Mně třeba mamka dala k Vánocům peníze na kurz flamenca. To je pro některé z vás jistě také zbytečná věc, alě mě tím udělala obrovskou radost, protože jsem si to doopravdy přála.Sandro, přečti si pořádně, co píšu. Jasně, pokud na ten parfém dostane, ať si ho koupí. Jenže, pokud ji přítel živí, tak chápu, že ho štve, že marička kupuje drahý věci a přitom nemá ani na bydlení. Jinak jo, pokud má peníze na nájem a jídlo, živí se sama, tak jo. Mě by asi taky štvalo, když budu někoho živit a on si přitom budbe kupobvta drahý věci. Můžu si koupit, co chci, ale musím na to mít a pokud na to má, ale nechá se živit od přítele, tak je to trochu divný. Pak jí přítel může říct, že když má drahý parfémy, má mít i na chleba.
Jinak, jestli to prodá nebo neprodá, je celkem jedno. Spíš si myslím, že to, co už prodala, taky chtěla, ale jo, já taky prodám nebo dám, co už nechci. Jenže když mi to někdo daruje, pak to dál nedávám ani neprodávám. I když se mi to nelíbí. To je ale už věci jiná.Vždyť ale ona přispívá 11 000 Kč měsíčně, co jsem pochopila, tak 5000 Kč vydělává a zbytek jí přispívají rodiče, takže neřekla bych, že jí přítel živí, měl by jí brát jako rovnocenou v tomto směru. Nebo to zajde až tak daleko, že spolu budou lidi žít jen podle stejnýho příjmu, aby raději nevznikaly tyhle třenice o peníze, kdo dává ví? Je obecně známo, že ženy mají nižší platy než muži, tak to si má žena najít druhý zaměstnání, aby oba nakonec přispívali stejně. Nebo si má oblečení kupovat v sekáči, když má poloviční plat? Když už se dva dohodnou, že budou mít finance dohromady, tak jsem pro určité stejné kapesné oběma a ostatní je OPRAVDU SPOLEČNÉ. Mimochodem - tak drahý parfém bych si nekoupila ani kdybych vyhrála, na druhou stranu znám muže, který vrazí ještě větší peníze do rybářskýho vybavení, jeden známý si dokonce koupil takhle drahý nůž do sbírky, což jsem taky nechápala. A stejně tak bych si nekoupila ani mobil za 9000 Kč. Je to věc názoru, ale pokud si jeden může koupit takhle drahou věc, tak by neměl bránit ani tomu druhému - pokud mají společné finance.
ta částka mi přijde dost vysoká na to, aby jí přítel musel schvalovat takové věci, jako co si může přát k narozeninám.... 
Není tady
Mně vůbec přijde praštěný, aby mi kdokoli schvaloval, co si já můžu přát k narozkám .... však moje přání je MOJE přání, ne? Si můžu třeba přát mercedes, jo, že na něj nemáme, to je věc druhá
Ale aby partner jezdil v jaguáru a měl můj mercedes za přehnané přání - tůdle 
Není tady

sandra napsal(a):
Modroočko, ty jsi ten svůj příspěvek upravovala a ještě asi doplňovala,jelikož mě se zobrazil jen ten první odstavec.
Jo, něco jsem tam doplnila. Ale jinak, pokud marička dává na společný účet dost peněz, tak pak má právo si koupit, co chce, když na to má. Mně přijde teda i mobil za 9 tisíc zbytečnost, za rok nebude mít ani poloviční hodnotu. Je to těžký, proto jsem ráda, že bydlím sama, živím se sama i nikdo mi do ničeho nekecá. Já bych totiž, v tomhle případě, poslala přítele do pr..., že je moje věc, co si za svoje peníze koupím. Když se uživím, mám na bydlení, tak si koupím, co uznám za vhodný.
Upravil(a) Modroočka (10. 1. 2009 16:10)
Není tady
maricka napsal(a):
Peníze bych kliído pído rozdělila, jenže když jsem to vždy chtěla udělat, přítel mne přesvědčoval, at to nedělám...
Maričko, ale na to, abych měla s někým společné finance, se na tom přece musí dohodnou oba a souhlasit s tím oba, ne? Když to nebudu chtít a zřídím si samostatný účet nebo mu přestanu peníze přeposílat, tak s tím asi moc nenadělá, ne? Pokud k tomu mám vážný důvody, asi mě nějaký přesvědčování přítele celkem nepřesvědčí... 
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Kdyby přítel Maričku živil, bylo by to něco jiného.
Ale ona "mu" dává 10 - 11 tisíc!!!
Už jenom pokud on by do spol. kasy dával stejně... tak by měli minimálně 20 tisíc čistého!!!
No promiň, z toho snad 2 lidi i včetně hypotéky na měsíc vyžijou, ne???
Tak jaképak živení.
Dá se říct, že Marička se živí sama, stejně jako její přítel se živí sám (akorát mají ty peníze na společné hromadě).
Přítel má o hodně více, učí a ještě po večerech překládá:-) tedy tak cca 25000 čistého má jen on... Máme tak akorát, abychom si mohli šetřit, třeba ted na koupelnu a kuchyň, které chceme předělat v létě...
Jinak i kdybych si každého půl roku přála drahou věc, což si nepřeji, tak kdybych si ji nechala nadělit na Ježíška od rodiny nebo na narozeniny také od rodiny a zbytek si třeba našetřila z kapesného 500,-Kč, tak proč bych si ji nemohla koupit? Nikdy bych si však nepřála drahou věc jen tak, že bych řekla: "tak hele, když si koupím tamtem parfém a a tamty šaty a ještě tamty střevíčky, tak nám ještě něco zbyde", to ne, do běžných peněz nezasahuji, buď si našetřím z kapesného nebo si to nechám na narozeniny či Vánoce koupit od rodiny (klidně ode všech dohromady jednu věc).
Ohledně parfémů, ne, koupila jsem si je sama, jen mi prostě přestaly vonět, čich se hodně mění. Proto jsem zjistila, že už si nikdy nekoupím nějakou věc unáhleně po jednom vyzkoušení v parfumerii nebo ze vzorečku, vždy chce parfém řádně ozkoušet, klidně si koupit od někoho jen odstřik, třeba 5 ml, a používat jej. Pak jej nechat být a po nějaké době se k parfému vrátit, když voním i potom, je málo pravděpodobné, že se Vám vůně zoškliví. A pak, ono se to vážně nevyplatí do drahého parfémů investovat tisíce a pak jej po týdnu dvou prodat...většinou jej prodáte maximálně za polovinu. Proto si dávám již pozor a zkouším a zkouším a zbrkle nic nekupuji. Ve vzdálené budoucnosti bych ráda měla poličku s nejoblíbenějšími vůněmi, které skutečně používám a které se mi nepřestanou líbit ani za 100 let. Nyní tam mám ještě levnějších zbytečky vůní, které se mi kdysi líbily a dnes už mi nic neříkají, ale dopoužívám je. Chce to prostě nakupovat opatrně a s velkým rozmyslem, hlavně pokud to má být větší investice.
A jak říkám, ještě se to určitě do srpna nějak vyvrbí, přítel zase není takový despota, je todocela rozumný člověk, jinak bych s ním asi nebyla. On má prostě své nálady, stejně jako my ženské, ale ty většinou po růžově prospinkané noci odezní:-)
Není tady

maricka napsal(a):
Peníze bych kliído pído rozdělila, jenže když jsem to vždy chtěla udělat, přítel mne přesvědčoval, at to nedělám...
A proč nechtěl? Asi je to pro něj takhle výhodnější. No, pokud se on neobejde bez tvého přispívání, tak pak a´t se nestará, co si kupuješ za svoje. 11 tisíc mi přijde hodně. Na jednu osobu docel dost, Dávala bych mu na nájem a služby, ne na splátky hypotéky, když je byt jeho. I když to máš ošetřeno smluvně, protože pokud byste se rozešli, musela bys na svoj peníze čekat, to bych si raději spořila pro sebe.
Není tady
Maričko pokud Ti to tak vyhovuje, tak co vlastně řešíme?
Mně by to tak nevyhovovalo, ale já jsem držka (snažím se být) a když mám pocit, že je něco špatně, tak ihned KOMUNIKUJU a buď se dohodneme, nebo uznám názor partnera (případně ustoupím když je potřeba) - ale partner průběžně ví, jaký mám názor na věci, které jsou pro mě důležité.
A když se změní podmínky nebo můj názor, tak se to dozví a řešíme to průběžně.
Takže důležitá je KOMUNIKACE, KOMUNIKACE, KOMUNIKACE a ostatní půjde.
Takže to, co Ti na partnerovi vadí, řekni JEMU... jinudy cesta k nápravě nevede.
Není tady
Modroočka napsal(a):
maricka napsal(a):
A proč nechtěl? Asi je to pro něj takhle výhodnější. No, pokud se on neobejde bez tvého přispívání, tak pak a´t se nestará, co si kupuješ za svoje. 11 tisíc mi přijde hodně. Na jednu osobu docel dost, Dávala bych mu na nájem a služby, ne na splátky hypotéky, když je byt jeho. I když to máš ošetřeno smluvně, protože pokud byste se rozešli, musela bys na svoj peníze čekat, to bych si raději spořila pro sebe.
Myslím si to samý. Plus ještě za jídlo (pokud vaří společně :-)
Není tady
No, Maricka mu přispěla peníze na byt, který je psaný na něj, ještě mu každý měsíc přispívá peníze, aby mohl splácet hypotéku.... Přestože bydlí a jí, určitě jí tohle "nestojí" celou částku, co dává... Když o tom tak uvažuju, přítel by jí měl koupit ten parfém celý sám a hlavně s láskou.
Není tady
Iveta X napsal(a):
No, Maricka mu přispěla peníze na byt, který je psaný na něj, ještě mu každý měsíc přispívá peníze, aby mohl splácet hypotéku.... Přestože bydlí a jí, určitě jí tohle "nestojí" celou částku, co dává... Když o tom tak uvažuju, přítel by jí měl koupit ten parfém celý sám a hlavně s láskou.
Spíš by měl část bytu přepsat na ni.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Iveta X napsal(a):
Jo, to by měl.
Není tady

Iveta X napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Iveta X napsal(a):
Jo, to by měl.
Jenže to asi sotva udělá. Já bych mu na splátky hypotéky nepřispáívala, na nájem, služby a společné jídlo jo, ale jinak ne, spořila bych si sama a koupila bych si, co sama chci, pokud na to mám.
Není tady
Maričko, možná si nám tu měla hned na začátku víc přiblížit vaší finanční situaci, protože z toho první, co jsi napsala, vyplynulo, že ty máš měsíčně jen 5000,- a přítel minimálně pětinásobek.
Takže se prosím nediv, že jsme z toho byly trochu vyjevený na začátku, že chceš parfém za 6 táců.
Je úplně jedno, co těch 6 táců stojí, jestli parfém, hadry, elektronika...
Suma sumarum ty přispíváš cca 16.000,- Přítel cca 25.000,- ty chceš parfém za 6000,- on chce mobil za 9.000,-
Tak si každý kupte, co chcete a je to, ne? 
Je fakt, že za těchhle okolností ti fakt do toho nemůže kecat.
Ale tohle jsi orpavdu na začátku nenapsala, nebo jsem to aspoň nepochopila.
Tak si prostě sedněte a proberte to s kalkulačkou v ruce.
Není tady
Já bych to zbytečně nerozpitvávala, co, kdo a kolik, v případě studentky mi pětitisícový parfém v každém případě připadá jako zbytečný luxus, pěkně vonět se dá i za daleko menší peníz. Asi jsem holt stará škola.
Není tady
Nemáš byt, nemáš peníze, nemáš parfém, nemáš sex.... proč proboha s tím chlapem žiješ... život ti utíká
Není tady
maricka napsal(a):
Nevím, proč jste tak ironické a hnusné, o co Vám jde... Dělám, co můžu asi jako každý student a vidím, že si asi nemohu na narozeniny nic přát... Ani když mám částečně něco našetřeno... Asi máte podobné myšlení - luxus je jen pro některé, obyčejní lidé si jej nemohou dovolit, ani když si na něj tvrdě vydělají nebo si jej částečně přejí na narozeniny místo jiných hloupostí... A ten, kdo chtěl společné finance, jsem nebyla já, ale můj přítel... Já bych byla možná někdy raději zcela finančně nezávislá, jenže to můj přítel nikdy nedovolí.
Jooo, tady je ironie normalni formou reseni, na to si musis zvykat:-)
Nemám možná nic z toho, ale mám cíl...životní cíl a to je důležité... Sex mi nechybí, peníze také nijak zvlášť, parfém trochu, byt zatím ne:-) Uvidíme, třeba mi ty věci začnou za nějaký čas chybět...
Není tady
a co je ten životní cíl?
Není tady
Být dobrá v tom, co dělám...co studuji a psát knihy:-)
Není tady