29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Manželova maminka léta kouří. Teď už je jí přes 70. Má různé zdravotní problémy, tak jsme se jí snažili přemluvit, ať s tím přestane. Před časem s tím přestala.Všichni jsme z toho měli radost a drželi jí palce. Ale nedávno jsem zjistila, že tajně kouří dál. Já teď nevím co mám dělat. Tvrdím o sobě, že cítím kouř a kuřáka na míli daleko ( a to také cítím). A teď se tvářím, že ne, nechci jí ztrapňovat a také si myslím, že když kouří tajně, vykouří toho míň. Co vy byste dělali?
Není tady
Možná, že mne tady ukamenujete, ale já bych ji nechala. Je už hodně dospělá na to, aby sama poznala, co je pro ni dobré a co ne. Než by se měla stresovat a pořád zápasit s chutí na cigaretu, tak to ať si raději nějakou v klidu dá. Hlavní je psychika.
Upozorňuji, že jsem nekuřák.
Není tady
Chválili babi , že nekouří.Třeba se začne stydět a půjde sama do sebe.
Tajně toho opravdu vykouří míň.
Není tady
Propána...a k čemu jí to bude - přestat kouřit v 70ti? Zdravotní problémy bude mít nejspíš i když kouřit nebude - a myslíš, že má takový přehršle potěšení, že si klíďopíďo může jedno odepřít? Stejně bych se vsadila, že přestala kouřit jen kvůli vám....
Není tady
To ne, kvůli nám nepřestala.. Kvůli penězům. Kouření je totiž nejen nezdravý, ale taky dost drahý. Vůbec si nedovedu předatavit jak bych vycházela s penězma, když bych kouřila.
Není tady
Jo tak....no stejně bych ji nechala
Není tady
Já jí ale nechci bránit v kouření, to jste mne špatně pochopili. My spolu máme opravdu dobrý vztah a nikdo jí do toho aby přestala netlači. Jen mi vadilo, když kouřila před malými vnoučaty, ale ani to jsem s ní neřešila. To teď nedělá, takže to asi opravdu nechám jak to je. Chválit jí, jak je dobře, že nekouří ( když vím, že to není pravda) mi připadá trapné.Já jsem nikdy nekouřila, tak se asi nedokážu vcítit do pocitů letitého kuřáka. A nikdy jsem se netajila tím, že si myslím, že kouření je nesmysl.
Není tady
No ten poslední příspěvek se trochu tluče s názvem tématu, ale podstata je v tom, že bych byla ráda kdyby nekouřila - myslím, že by to prospělo jí i nám, ale nemíním jí do toho tlačit. Ani jsem to nikdy nedělala. A nikdy není pozdě přestat, ani v 70.
Není tady
Žádného kuřáka nikdo druhý od jeho zvyku neodnaučí, musel by chtít sám. To je první předpoklad. NELZE ZMĚNIT JINÉHO ČLOVĚKA. Pokud on sám nechce.
Není tady
Já bych tchýni nechala, at si kouří, jak chce, jen ne před dětma ! Pokud jí chutná kouření, tak je ještě relativně zdravá :-)
Není tady