14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Ahoj, zdravím vechny "kuchyňkáře". Jsem čersvtou majitelkou římského hrnce a jetě jsem ho nevyzkouela. Myslím, e určitě u s ním tady někdo svoje zkuenosti máte. Prosím, mohli byste mi poradit nějaký dobrý recept? Nezkoueli jste v něm někdo např. i péct buchty - prý to jde? A jetě mám otázku k čitění: pokud budu péct např. maso s tukem, nezůstane potom hrnec natrvalo mastný, kdy se na něj nesmějí pouívat odmaovací prostředky? Moc děkuju za Vae odpovědi.
Není tady
Tak to by mě také zajímalo!Římský hrnec u mi leí 3 roky ve skříni.Také jsem měla obavy z usazené mastnoty.
Není tady
Holky, jukněte sem:
http://recepty.centrum.cz/diskuse/diskuse.phtml?id=63
Není tady
Cilko dík.Zítra ho tedy vybalím ,namočím,cosi v něm uklohním,a pokud by náhodou
neel umýt od mastnoty/co s ním/?Hodím ho do sklepa.
Není tady
To nevím, ale pokud se nesmí mýt v ádném odmaovacím prostředku a př tom se má namáčet, tak to asi nebude tak zlý...
Logicky... Dělalo v něm spousta generací a přeil a do dneka, tak to asi není na závadu.
Doma ho nemám, jen usuzuji....
Není tady
Římský hrnec pouívám a jsem s ním nadmíru spokojená. Maso je daleko křehčí. S mastnotou nikdy nebyla potí,
hrnec se normálně i bez saponátu umyl. Jinak POZOR při pouití. Musí se dávat do STUDENÉ trouby.
Není tady
Cilko, Fanny, díky za rady, zkusím to a uvidím, určitě to nějak fungovat musí
Není tady
Já hrnec vytřu ubrouskem a nechám odmočit a mastný není.
Jinak dám na dno na kolečka nakrájené brambory posypané kmínem, na to porek (nebo cibuli) a na vrch na nudličky nakrájené maso předem naloené v oleji a koření. Přiklopím, dám do studené trouby a peču při 200°C. Od vyhřatí cca 1,5 hod (vepřové - kuřecímu stačí méně)
Není tady
Římský hrnec pouívám pravidelně, je úasný Peče krásně křupavě a avnatě
Není tady
To Janucha
Tak se prosím poděl o receptíky
Mimochodem zkouela jsem z toho odkazu od cilky kuře alá baant a bylo to moooc dobrý.
Jen se ta pani asi překlepla, protoe se hrnec dává vdy do studené trouby. A za cca 80 min od vyhřátí se kuřátko jen rozsejpalo
Není tady
Dno římského hrnce, který vymau sádlem, pokladu nakolečka nakrájenou cibuli (tlusté 1 cm), na to pokladu 1 pytlík kyselého zelí (trochu vymačkat), na to dále pokladu 1 cm kolečka syrových brambor, ty osolit a pokmínovat. A nakonec pokladu osolené a pokmínované kuře nakrájené na čtvrtky a ve se peče.... Máte tak celé jídlo udělané najednou ...
Oblíbené jídlo z římského hrnce: do předem namočeného hrnce dám nakrájené brambory, mrkev, porek, maso vepřové nebo kuřecí nebo hovězí - prostě, co dům dá. Posolím, pokmínuju,opepřím, někdy přidám oregáno a bazalku - to kdy přidávám i pokrájené rajče. Zavřu, strčím do troubu a peču asi hodinu a půl. Jídlo je pokadé trochu jiné - podle toho, co pouiju za maso a za zeleninu, ale vdycky je do moc dobré.
Není tady