6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ono to skolne taky nemusi byt nejak extremne vysoke a pokryvat veskere naklady na studium (to by se medici fakt nedoplatili), ale dejme tomu 5000 za semestr neni malo, aby to (bezny) clovek presel mavnutim ruky, ale zase ne tolik, aby ho to zruinovalo...a i pro tu skolu by to zase nebylo uplne zanedbatelne..
k nam na skolu se bere bez prijimacek (skola potrebuje penize), tech. kteri tenhle obor chteji studovat je tak tretina..nemalo lidi nastoupi jen proto, aby meli pul roku kolej...
ja vim, ze lidi, kteri vedi, co v zivote chteji dosahnout, neni treba skolnym motivovat k vetsimu usili, ale dost mladych to nevi a podle me by bylo v zajmu vsech je k vytyceni jejich zivotnich cilu trochu popostrcit...ty penize, ktere stat lije do skol za studenty, kteri nestuduji, by se ve skolach daly pouzit ucelneji...
Není tady
Kuty: A u tak nás jejich studium stojí měsíčně kolem 13tisíc - 15tis.Kč(za oba) a upozorňuji,e tato částka zohledňuje pouze platbu za dopravu,koleje a stravu
Za oba? Jojo, nás vyjde zhruba 7 tisíc měsíčně dítko na soukromém gymnáziu (samozřejmě mám na mysli i privát, cesty a jídlo...)
Je smutné, e se musí mluvit o kolném - mám na mysli politiku. Povauji za dost patné, e se děcko má zadluit studiem, jak má potom vůbec splácet bydlení atd., e...
Není tady
Kuty napsal(a):
Judyna napsal(a):
Mně se taky nelíbí, kdyby měli mladí lidé začít ivot s dluhama. Oni pak budou platit dost, kdy si budou muset zajistit např. bydlení.
Můj syn studuje taky FIT na VUT, já mám podprůměrný příjem a placení kolného u si nedokáu představit. A to syn chodí na brigády u od 15 let, nefláká se. Ale jak píe Kuty - během kolního roku to jde vzhledem k náročnosti studia blbě. Teď má například zkukové a přitom chodí i do práce. Jsem zvědavá, jestli to zvládne.Nemají to ti budoucí ajáci vůbec zadarmo,e?Ten mladí,co právě studuje informatiku,tak si přivydělává přes kolní rok doučováním-vdy přes víkend,kdy přijede domů,a i o prázdninách.
A co teprve kdyby studoval na zubaře! Kolik by mohl udělat načerno plomb!
BTW - asi to doučování nezdaňuje e?
Není tady
tak v zahraničí se pletí u ve kolce pěkná darda...o tom dalím raději nepřemýlím
Není tady
Mě by bavilo psát dětskou literaturu nebo romány pro dospělé, ale i s dětmi, kdy mám rád ty prcky.
Upravil(a) giorgino (1. 11. 2010 19:44)
Není tady