Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 29. 4. 2010 10:06

Judinka
♥♥♥♥---

Re: Co by Vás bavilo dělat jako zaměstnání?

Tak rozjedeme opět diskuzi na toto téma wink Fyzioterapie je docela dobrá - zrovna chodím s kolenem.  vissla Chtěla jsem vždy dělat klinickou psycholožku nebo v experimentální psychologii...,taky fotoreportéku,...a dělám v knihovně (pár z vás to tu zmínilo ...)

Není tady

#77 29. 4. 2010 10:30

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

Judinko, mám to stejně, cos napsala by se mi tak líbilo!

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

#78 29. 4. 2010 11:47

Blossom
Host

Jsem asi jedna z mála šastných, která dělá takovou práci, co mě baví a kde kromě obživy mám i spoustu seberealizace.
Ale se zájmem čtu vaše postřehy a přání. A přitom si uvědomuju, kolik je prací, které bych dělat nechtěla a nebo chtěla, ale nemohla (kvůli nedostatku předpokladů).
Např.:
Lékařka - krásné a záslužné povolání, ale při mé povaze bych se asi hroutila z té odpovědnosti za cizí zdraví a děsila se, že určím diagnózu blbě a něco nenapravitelně zkazím

Psycholožka- také nesmírně zajímavé a záslužné povolání, ale asi by mě to časem zavalilo, pohltilo a zdeptalo... Mě stačí i babinet - kolikrát přemýšlím nad skoro neřešitelnými situacemi některých přispěvatelek

Soudkyně - opět mám pocit, že na tu zodpovědnost nemám...a asi i psychicky...To musí být hrůza, propustit třeba  (skoro jistého) vraha, když na něj není dostatek přímých důkazů...a ani rozvádět bych asi nemohla...

Učitelka - kdo to dělá dobře a kdo na to má, před tím smekám godlike, ale já nemám pro to povahu, děti by mě asi brzy skákaly po hlavě a já se stala typickým učitelským neurotikem...

Kastelánkou - jo, tak to bych brala, a organizovala bych tam doprovodný kulturní program, koncerty, představení

#79 29. 4. 2010 14:18

Leri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: střední Morava

A co takhle dělat plavací tetu v plavání miminek? Celý den s miminky a batolátky, hrát si s nimi ve vodě ... Pěkné. dudlikstolt

Co mě nezabije, to mě posílí.

Není tady

#80 29. 4. 2010 14:47

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Učitežku orientálneho tanca... venčičku psov, tzv. dogsitterku alebo asistentku v kenneli, prípadne vo výcvikovej škole prosv. Psíchologičku - t.j. psiu psychologičku. big_smile Rodinné-konštelácio-terapeutku. Fotografku, ale skôr umeleckú alebo na vožnej nohe...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#81 29. 4. 2010 17:41

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Me by bavila prace s lidma treba zdravotni sestra,pecovatelka nebo i ta prodavacka.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#82 2. 5. 2010 22:15

Judinka
♥♥♥♥---

eremuruss napsal(a):

Me by bavila prace s lidma treba zdravotni sestra,pecovatelka nebo i ta prodavacka.

Eremuruss a kde je problém? Myslím si, že k profesi pečovatelky nebo prodavačky je i z hlediska rekvalifikace docela jednoduché se dostat. nebo se snad mýlím?

Není tady

#83 3. 5. 2010 15:16

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Judinka napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Eremuruss a kde je problém? Myslím si, že k profesi pečovatelky nebo prodavačky je i z hlediska rekvalifikace docela jednoduché se dostat. nebo se snad mýlím?

Prodavacku delam za nedlouho budu propustena v nasem meste zadne volne misto neni.Uvazovala jsem i o dojizdeni,ale s odpoledni se nedostanu domu a ridicak nemam.O pecovatelku zadat jsem zkousela pred rokem,bylo me sdeleno,ze je moc uchazecu takze moznost toto misto ziskat je nulova.Zajimala jsem se i o rekvalifikaci pecovatelky na uradu prace bylo me receno,ze si me musi primo nekdo vyzadat,kdo me bude potrebovat a takovy nikdo neni vsechno je obsazene vetsinou protekcne. grater

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#84 15. 5. 2010 13:47

truhlik
♥♥-----

joo to kdybych věděl ..něco kde je klid ,málo stresu ,slušné peníze a kde bych mohl někomu pomoci a
udělat radost ..

Není tady

#85 15. 5. 2010 22:52

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

katafyge: čo by ma bavilo? jednoznačne vzdelávanie-ďažšia škola, kžudne aj 4 za sebou

va va A v čem je problém?

Není tady

#86 16. 5. 2010 7:13

HB
♥♥♥♥♥--

Tercila napsal(a):

katafyge: čo by ma bavilo? jednoznačne vzdelávanie-ďažšia škola, kžudne aj 4 za sebou

va va A v čem je problém?

ja bych si tipla, ze v penezich...zalezi, co by chtela studovat za obory, neco lze bez vetsich problemu studovat i pri zamestnani, ale zdaleka ne vsechny...a taky kdyz presvihnes maximalni dobu studia, tak platis skolne (i kdyz, to zas snad nebyvaji tak hrozne castky)

me nastesti muj obor bavi..je sice pravda, ze kdyz mi prace delsi dobu nevychazi, tak mam sto chuti do toho kopnout, ale zatim se to vzdycky srovnalo..big_smile

The worse is yet to come...
http://2.bp.blogspot.com/_G1vFx7mb8XA/SJ9omrz2tZI/AAAAAAAAAPI/ZOvV2pRwP4E/S187/support+Israel.jpg

Není tady

#87 16. 5. 2010 19:26

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

HB, s tím kopnutím to známe asi všichni big_smile.
Ano, studia jsou často placená, dávala jsem kolem 10 tisíc za ročník, pak se platilo už rovnou 20 000. Ale jak se říká, když se chce, všecko jde.
Moje kamarádka v cizině si brala půjčku, aby mohla studovat. Já jsem to ze svého rozpočtu sice zvládla, ale asi bych se taky zadlužila, kdybych o studium měla zájem. Naposledy jsem studovala (a platila) obor, v němž nepracuji smile a na přednášky a zkoušky jsem si brala v práci dovolenou smile.

Upravil(a) Tercila (16. 5. 2010 19:27)

Není tady

#88 17. 5. 2010 6:52

HB
♥♥♥♥♥--

jenom jestli kataglyfe nemel/a na mysli spis ten bezstarostny studenstky zivot, nez samotne studium lol a ten uz se pri placeni skolneho realizuje hur lol
skolne by meli zavest i na normalnim studiu, kdyz vidim, jak se u nas mrha prostredky a energii na lidi, kteri vlastne o to studium zas az tak moc nestoji...usch

http://2.bp.blogspot.com/_G1vFx7mb8XA/SJ9omrz2tZI/AAAAAAAAAPI/ZOvV2pRwP4E/S187/support+Israel.jpg

Není tady

#89 17. 5. 2010 7:46

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

chtěla bych v plzeňské nemocnici dělat na neonatologii tetu na chování miminek..

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#90 17. 5. 2010 11:20

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

HB..to je ale trochu nedomyšlený..představ si situaci-medik si vezme půjčku, vyleze po šesti letech drsnýho studia a dostane 9000 čistýho..z čeho jako tu půjčku bude splácet??to je totiž normální situace doktorů hned po škole,
na veterině nám učitel říkal, že tohle pěkná blbost, on sám má svou vlastní ordinaci a říkal, že je kravina, aby si veterinární medik bral půjčku, když každý zaměstnavatel mu po škole dá 8000. je tedy nabíledni, že by bylo lepší tyto školy nestudovat v případě školnýho, protože člověk se bude učit jak kretén,narozdíl od ostatních škol a dostane pak za svoji práci velký kulový a půjde si hodit mašli, protože si na to musel vzít půjčku.

Není tady

#91 17. 5. 2010 12:00

Blossom
Host

Já jsem pro zavedení alespoň malého školného. protože co je zadarmo, toho si lidé neváží. Vidím to na své dceři momentálně - studuje jednu VŠ a dobrovolně si k tomu loni přidala druhou VŠ dálkově. A teď začla říkat, že té druhé školy asi nechá, že zkusí studovat nějakou jinou, další...

Domlouvala jsem jí, že když tomu už ona sama věnovala tu energii ( má odstudováno skoro rok) a když tedy vlastně zbytečně zabírala místo někomu, kdo by o tu školu stál, tak by toho neměla nechávat, měla by tedy aspoň třeba jen přerušit, prostě nepálit zbytečně mosty.

Ale úplně na ní vidím postoj - vždy o nic přeci nejde, o nic nepřicházím, když toho nechám. Myslím, že kdyby se aspoň nějaké školné platilo, dívala by se na to hned jinak - odejít ze školy, do které už "dala nějaké své peníze". Že by si lidé měli uvědomovat, že to studium NENÍ zadarmo, že jim ho platí stát = my všichni, a že by měli být v tomto zodpovědnější.

#92 17. 5. 2010 12:26

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

Já jsem pro zavedení alespoň malého školného. protože co je zadarmo, toho si lidé neváží. Vidím to na své dceři momentálně - studuje jednu VŠ a dobrovolně si k tomu loni přidala druhou VŠ dálkově. A teď začla říkat, že té druhé školy asi nechá, že zkusí studovat nějakou jinou, další...

Domlouvala jsem jí, že když tomu už ona sama věnovala tu energii ( má odstudováno skoro rok) a když tedy vlastně zbytečně zabírala místo někomu, kdo by o tu školu stál, tak by toho neměla nechávat, měla by tedy aspoň třeba jen přerušit, prostě nepálit zbytečně mosty.

Ale úplně na ní vidím postoj - vždy o nic přeci nejde, o nic nepřicházím, když toho nechám. Myslím, že kdyby se aspoň nějaké školné platilo, dívala by se na to hned jinak - odejít ze školy, do které už "dala nějaké své peníze". Že by si lidé měli uvědomovat, že to studium NENÍ zadarmo, že jim ho platí stát = my všichni, a že by měli být v tomto zodpovědnější.

Toto ale neplatí šmahem pro všechny vš - kluci studují na vut - strojařinu a informatiku a to jsou velice těžké školy a musí hodně makat,když to chtějí zvládnout.Úvahy proto o studiu na dalších školách u tohoto studia jsou naprosto liché,není ani kdy aby třeba chodili na brigádu během šk.roku narozdíl od ost.výšek,snad ještě kromě mediny.A už tak nás jejich studium stojí měsíčně kolem 13tisíc - 15tis.Kč(za oba) a upozorňuji,že tato částka zohledňuje pouze platbu za dopravu,koleje a stravu (ta je 85,-/den),kapesné 120,-Kč a třeba holič max.80,-Kč/měs a drobné pomůcky,které si musí např.koupit ke studiu a průkazka na mhd.Vše ostatní si hradí z peněz vydělaných brigádně.A to bychom měli platit dejme tomu na každého ještě dalších třeba 5000,-/měs jako školné?Přitom máme naprůměrné příjmy ale tohle by už zruinovalo snad i naši rodinu.

Není tady

#93 17. 5. 2010 13:28

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

kuty, na školný by se brala půjčka, a myslim, že třeba v oboru informatiky se najde zaměstnání dobře a dobře placené. ségra dodělává architekturu a měla placenou praxi, takže po škole už má sehnaný zaměstnání, práce měla i za školy dost a půjčku by prostě splatila. jenže jsou obory, kde absolvent musí začít makat za hubičku, aby vůbec získal nějakou praxi a jakákoli půjčka je utopie.

Není tady

#94 17. 5. 2010 13:32

HB
♥♥♥♥♥--

mirka.. napsal(a):

HB..to je ale trochu nedomyšlený..představ si situaci-medik si vezme půjčku, vyleze po šesti letech drsnýho studia a dostane 9000 čistýho..z čeho jako tu půjčku bude splácet??to je totiž normální situace doktorů hned po škole,
na veterině nám učitel říkal, že tohle pěkná blbost, on sám má svou vlastní ordinaci a říkal, že je kravina, aby si veterinární medik bral půjčku, když každý zaměstnavatel mu po škole dá 8000. je tedy nabíledni, že by bylo lepší tyto školy nestudovat v případě školnýho, protože člověk se bude učit jak kretén,narozdíl od ostatních škol a dostane pak za svoji práci velký kulový a půjde si hodit mašli, protože si na to musel vzít půjčku.

me spis prijde nedomysleny, ze clovek, ktery ma denne zodpovednost za cizi zdravi a zivot je ohodnoceny tak spatne...souhlasim s Blossom, co si clovek neplati, toho si obvykle nevazi...krome pujcek (ktere clovek zacne splacet ve chvili, kdy dosahne nejakeho rozumneho prijmu) je reseni taky sporeni-spousta rodicu zaklada svym detem stavebni sporeni, ktere by proste nepadlo na bydleni, ale na studium-holt by ditko po skole nemohlo hned pomyslet na vlastni bydleni, ale nemusime mit preci vsechno hned..za dobry prospech take muze byt urcita uleva od skolneho..
ja si myslim, ze by to cast mladych mohlo vest k zodpovednejsi volbe skoly, protoze by museli taky zohlednit, zda je zvoleny obor jednou uzivi..a taky treba uvazi, zda opravdu potrebuju studovat VS-dneska jde na VS kdekdo a z diplomu zacina byt bezvyznamny kus papiru...skoly totiz nevyhazuji studenty, kteri na to nemaji-jednak proto, ze je dneska takova politika, ze VS ma mit co nevic lidi a druhak na ty lidi dostavaji dotace..a ze vysoke skoly musi obracet kazdou korunu, je vseobecne znamo..je to cele dost slozity problem a tezko rict, zda se najde nejaky politik, ktery to bude schopny ROZUMNE vyresit..hmm

Není tady

#95 17. 5. 2010 13:46

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

ja si školný neplatim, ale vážim si toho, že můžu studovat to, co sem vždycky chtěla. úleva od školnýho- to by musela existovat určitá objektivnost, což při ústním zkoušení neexistuje. třeba u nás na škole by to bylo vyloženě nespravedlivý..kluci jsou zkoušeni lehčeji, u holek často záleží na sukních, osobních sympatiích...lidi lítají od zkoušek často za blbosti, někdo to dostane za prd, někdo je zkoušený třeba dvě hodiny. tohle je těžký hodnotit.

Není tady

#96 17. 5. 2010 14:58

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

mirka.. napsal(a):

kuty, na školný by se brala půjčka, a myslim, že třeba v oboru informatiky se najde zaměstnání dobře a dobře placené. ségra dodělává architekturu a měla placenou praxi, takže po škole už má sehnaný zaměstnání, práce měla i za školy dost a půjčku by prostě splatila. jenže jsou obory, kde absolvent musí začít makat za hubičku, aby vůbec získal nějakou praxi a jakákoli půjčka je utopie.

Není ale dobré Mirko,když člověk ještě ani nezačně vydělávat,a už má dluhy.Ano, v informatice jsou pěkné peníze,ale nadruhé straně ještě "pěknější" peníze představuje zajistit si vlastní bydlení a výplaty zvl᚝ začínajícím mladým lidem,by v informaitce,nejsou nekonečné.A kantoři varují studenty,aby během studia na sebe braly závazky z třeba celoroční práce pro nějakou firmu z IT,protože to dost často vede k tomu,že student chce pak naslibovaným závazkům pochopitelně dostát,ale dost často se přitom dostává do skluzu a vůbec pak do rozporu se studiem-prostě nestíhá.A posléze se studiem končí.Ale na mnoha fakultách,třeba i architektury,to nebude se studiem takový nářez,to věřím.Či na humanitních školách.

Není tady

#97 17. 5. 2010 15:33

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

tak na architektuře nejde o učení, ty zkoušky podle mě nestojí skoro žádnou námahu(učení řádově ve dnech)..ale zase ségra sedívá celý dny a noci u pc, protože dělá projekty. a hlavně oni měli celý 5 ročník jen praxi-prostě musela chodit do práce, měla to jako školu a ještě to měla placený. a bývalá spolužačka taky studuje cosi s pc a už někde pro někoho programuje ke škole.
to si myslim, že neni dobrý mít dluhy předem, mě přijde ujetý to školný. mám kolem sebe samý lidi, co studovat chtějí. jsou obory, kde se prostě peníze točí, a jsou obory, kde člověk spláče nad výdělkem.
kámoš bude končit medinu, přišel o iluze, že bude zachraňovat životy..ale po všech povinnostech plánuje obor, který bude vynášet peníze-oftalmo,dermato...protože jinak by si vydělal pěkný h...o. a to musí počítat s těma blbýma kolečkama beze smyslu a počátečním platem, který počítá s tím, že začínající dr bude nadále bydlet asi na kolejích a jíst těstoviny s kečupem!

Není tady

#98 17. 5. 2010 17:17

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Mně se taky nelíbí, kdyby měli mladí lidé začít život s dluhama. Oni pak budou platit dost, když si budou muset zajistit např. bydlení.
Můj syn studuje taky FIT na VUT, já mám podprůměrný příjem a placení školného už si nedokážu představit. A to syn chodí na brigády už od 15 let, nefláká se. Ale jak píše Kuty - během školního roku to jde vzhledem k náročnosti studia blbě. Teď má například zkuškové a přitom chodí i do práce. Jsem zvědavá, jestli to zvládne.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#99 17. 5. 2010 18:44

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Mně se taky nelíbí, kdyby měli mladí lidé začít život s dluhama. Oni pak budou platit dost, když si budou muset zajistit např. bydlení.
Můj syn studuje taky FIT na VUT, já mám podprůměrný příjem a placení školného už si nedokážu představit. A to syn chodí na brigády už od 15 let, nefláká se. Ale jak píše Kuty - během školního roku to jde vzhledem k náročnosti studia blbě. Teď má například zkuškové a přitom chodí i do práce. Jsem zvědavá, jestli to zvládne.

Nemají to ti budoucí ajáci vůbec zadarmo,že?Ten mladší,co právě studuje informatiku,tak si přivydělává přes školní rok doučováním-vždy přes víkend,když přijede domů,a i o prázdninách.

Není tady

#100 17. 5. 2010 18:57

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja by som bola za to, aby prvý a druhý "pokus" na vysokej bol zadara a tretí už platený. Ak niekto ani na tretí raz "netrafí" svoj odbor, tak holt nech zacáluje...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí