29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Anais:de: "Tak ja jsem asi blazen, ale me spis nici predstava, ze treba nebudu moci v duchodu uz pracovat, prace mi bude chybet."
V tom případě jsou tady blázni dva , vnímám to podobně. Ale naštěstí si uvědomuji, že jsem se vlastně nikdy v životě nenudila a že vždycky si nějakou činnost najdu
. Jen aby to zdraví přálo.
Anais, mateřská je skutečný duševní záhul pro ty, které tak trochu víc "žijí svým zaměstnáním", ale to dítě za to prostě stojí. Já jsem v dceřině dvou letech dostala lákavou pracovní nabídku s možností udělat doktorát - samozřejmě jsem to odmítla, i když mi to mohlo srdce utrhnout (že bych byla kariéristka?) - ale jak jsem tušila už tehdy, tak i dnes vím, že jsem udělala dobře. Dítě má přednost. A ten doktorát dodělávám dnes, nic mi neuteklo. Zajímavé je, že "náhodou" pracuji dokonce na stejné pozici, jaká mi byla nabídnuta tehdy téměř před 18ti lety, jenom na jiné fakultě - moje vysněná práce.
Solidní péče o dítko by na rozdíl od zaměstnání nepočkala a babičky nám k dispozici nebyly. Ohledně toho "čekání" na správnou dobu pořízení dítka mým mladým bezdětným kamarádkám říkám, že poučena různými svými zdravotními potížemi, vím, že ve 40ti se rozhodně líp studuje než ohýbá k malému hyperaktivnímu škvrněti .
To zvládneš, ničeho se neboj. Čas totiž i na té mateřské letí strašně rychle.
Olympia: to si říkám taky.
Není tady
...nastává otázka..Zdali člověk v té práci vydrží.Představa,že mám dalších skoro 22let do důchodu mě opravdu ničí!!!!
Já mám do důchodu za pár (v předčasném bych už být mohla) a naopak mě děsí to, jestli se mi za současné situace povede práci udržet aspoň do té doby. A to v koutku duše počítám s tím, že bych ráda zůstala i potom - nejen kvůli výdělku. Sice pořád brečím, jak nemám čas , ale představa "nicnedělání" se mi nelíbí. Stačilo, když jsem byla 3 měsíce nezaměstnaná - nervy na pochodu, pár kilo dole a iracionální pocit, že jsem k ničemu...
Není tady
morpheus napsal(a):
Ano, na dobrem tymu hodne zalezi. Mezi blbci bych nepracoval, radeji bych si otevrel zivnost a mel bych klid.
Tak o ten bys právě definitivně přišel.
Není tady
sisi21 napsal(a):
Tak ja jsem asi blazen, ale me spis nici predstava, ze treba nebudu moci v duchodu uz pracovat, prace mi bude chybet..
jéé to já kdyby mohla jdu do důchodu hned ..a užívala bych si ho!!! až do něj půjdu jestli se ho vůbec dožiji,tak se obávám ,že na to užívání nebude..jinak k důchodu si přivydělat naprosto chápu.Jenže to už je něco jinýho..
Přesně tak to vidím i já.Zbývá mi dle dnešního systému 19 let.Nerada totiž něco "musím" a to je případ i té práce.Určitě i proto jsem byla spokojená i na MD.
Není tady
anais.de napsal(a):
sisi21 napsal(a):
já jsem psala ,že mě práce baví .ovšem nastává otázka..Zdali člověk v té práci vydrží.Představa,že mám dalších skoro 22let do důchodu mě opravdu ničí!!!! .
Tak ja jsem asi blazen, ale me spis nici predstava, ze treba nebudu moci v duchodu uz pracovat, prace mi bude chybet. Mam trochu obavy i z materske, kterou planuji pristi rok (i kdyz, znate to, clovek mini a nakonec vse muze dopadnout jinak, zvlast v mem pokrocilem veku 34 nelze tyto veci moc planovat ...). Nedovedu si predstavit, ze bych se jako nektere cerstve maminky hrnula na nemocenskou sotva pocuram papirek (nemyslim samozrejme ty, ktere k tomu maji vazne zdravotni duvody, prodelane potraty atd.) a predstava ctyr (nebo, o hruzo, vice) let doma s detmi na klasicke materske me uprimne desi ...
taky jsem o tom slyšela nedávno,že sotva známá zistila,že je v jináči,bez zdrav.problémů,tak šup,honem na nemocenskou.Ale pak mi nejde do hlavy,že tytéž holky pak píší,jaká je to nuda na té MD.Tak asi neví co chtějí nebo nevím.
A přitom když jsou bezdůvodně na té nemocenské tak přicházejí přeci o nemalé peníze,kterých je zrovna v tu dobu dost třeba,ne?
Není tady
anais aby ses nedivila, tě to chytne a nebudeš se stačit divit... .
Mě mateřská končí za tři týdny a můžu říct, že jsem to občas taky nesla dost těžce...ale naštěstí jsem při ní studovala, takže můj mozek nějaké ty impulsy dostával . Ale do práce se už těším. Na druhou stranu je mi líto, že ten čas je pryč, ach joo, hrozně to uteklo...
Není tady
morpheus: "Ano, na dobrem tymu hodne zalezi. Mezi blbci bych nepracoval, radeji bych si otevrel zivnost a mel bych klid."
Kuty: "Tak o ten bys právě definitivně přišel."
Tak přesně tohle jsem chtěla už včera Morfíkovi napsat. Hezky je tu vidět rčení "neví, o čem mluví"
Morfí, myšleno v dobrém, samozřejmě, žádné rejpání!
Původně jsem si říkala, že se Tě zeptám, jak si ten klid při podnikání konkrétně představuješ, ale pak jsem si řekla, že je to zbytečné - ono by to stejně probíhalo v reálu jinak .
Není tady
Tercilo, diky za povzbuzeni . Je mi jasne, ze kvuli diteti pujde na cas vse trochu stranou, a tak se na to jiz dusevne pripravuji. Vzhledem k tomu, ze si nedelam o materstvi zadne iluze, tak budu mozna i prijemne prekvapena.
To Vendulinda: ja se zase chystam na materske smolit disertacku, protoze pokud by se nam detatko "povedlo" hned (s cimz po pravde ve svem veku moc nepocitam), zbyvalo by mi jeste cca pul roku doktorandskeho studia, az by se narodilo.
Hmm, ted si rikam, ze by zrovna tohle byly ty iluze, ktere jsem prave tak vehementne poprela ...
Jak jsi Vendulindo behem materske ve skole stihala (predpokladam, ze jsi mela kombinovane studium nebo individual)?
Není tady
anais.de: "Tercilo, diky za povzbuzeni . Je mi jasne, ze kvuli diteti pujde na cas vse trochu stranou, ....-.... ze si nedelam o materstvi zadne iluze, tak budu mozna i prijemne prekvapena."
Není zač, Anais, ono půjde na čas hodně věcí stranou, ale ono to tak asi má být. A určitě si budeš dítka užívat - jsi vědec, vždyť Ty víš, že děcko je "zázrak"
. Všecko zvládneš.
Jo, taky jsem smolila diplomku, až když jsem dcerku uložila do postýlky.....
Není tady
anais stíhala, otázkou jak . Měla jsem pořád pocit, že to, či ono nemůžu dělat na sto procent. Často jsem měla vyčítky jak vůči malé, tak vůči manželovi a taky kvůli studiu. Ale vždycky musela být na prvním místě malá, to je jasný. Na druhou stranu bez manželovy pomoci bych to nezvládla. Mám kombinovanou formu studia.. Taky to znamenalo na minutu zorganizovaný den. Ale vyhovovalo mi to, fakt. Nedovedu si představit, že bych byla "jen tak na mateřské" . To nemyslím zle, prostě můj mozek potřebuje pořád nějaké podněty. A z řečí na téma: zoubečky, hovínka a papání už mi hrabe
Není tady
no anais, pro tebe jako vědátora to ale bude změna . Ale je to krásný, neboj
Není tady
helena napsal(a):
...nastává otázka..Zdali člověk v té práci vydrží.Představa,že mám dalších skoro 22let do důchodu mě opravdu ničí!!!!
Já mám do důchodu za pár (v předčasném bych už být mohla) a naopak mě děsí to, jestli se mi za současné situace povede práci udržet aspoň do té doby. A to v koutku duše počítám s tím, že bych ráda zůstala i potom - nejen kvůli výdělku. Sice pořád brečím, jak nemám čas http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png, ale představa "nicnedělání" se mi nelíbí. Stačilo, když jsem byla 3 měsíce nezaměstnaná - nervy na pochodu, pár kilo dole a iracionální pocit, že jsem k ničemu...
Jéé ..za pár ,klidně vyměním!!! Nicnedělání mě s mojí rodinou opravdu nehrozí
Není tady
Nepovolená reklama, spam !
Upravil(a) AndreaP. (4. 8. 2010 20:59)
Není tady
Áno, mám... dokonca obidve, vlastne všetky tri.
Není tady
Bohuzel nemam,ale jina prace neni tak musim brat co je.
Není tady
Chvála Bohu ano. Právě mě baví moc, uspokojuje mě částečně, ale hlavně mi dává prostor se finančně i časově věnovat věcem, které mě uspokojují ještě víc. Je to jedna z věcí v mém životě, kterých si moc vážím a jsem za ně moc vděčná.
Není tady
Já myslím, že i kdyby se člověk živil tou nejlepší práci, po čase ho začne něco štvát, to je tak prostě dané. Spíš si myslím, že jde o to, aby člověk nezačal svou práci nenávidět. Já jsem třeba dělala účetní v jedné firmě 7 let! Nakonec jsem odtamtud odcházela úplně vyšťavená, nenáviděla jsem pak už nejenom práci, ale i všechny lidi z ní. Teď jsem ve firmě reklama na úplně jiné pozici – pracuju jako obchodní zástupce – a zatím si to užívám, protože je to zase něco jiného, ale nemůžu ještě moc soudit, jelikož jsem tu zatím opravdu jen krátce.
Upravil(a) AndreaP. (26. 8. 2013 13:40)
Není tady
Poslouchej, Miruš, kolik ti platí za tuhle trapnou reklamu? Nebo ji děláš těm podvodníkům zadarmo k tomu pobíhání ode dveří ke dveřím a otravování lidí?
Chápu, že sou práci musíš milovat, ale tady se bezplatná reklama nevede.
Upravil(a) modrovous (25. 8. 2013 19:07)
Není tady
modrovous napsal(a):
Poslouchej, Miruš, kolik ti platí za tuhle trapnou reklamu? Nebo ji děláš těm podvodníkům zadarmo k tomu pobíhání ode dveří ke dveřím a otravování lidí?
Chápu, že sou práci musíš milovat, ale tady se bezplatná reklama nevede.
Ty jsi zase trapná a chytrá jako vopice A přitom pitomá jak necky
Není tady
No a co vám taky jinýho zbejvá než tady na babinetu psát jak jste vlastně spokojený? Tady MUSÍ bejt každej se všim spokojenej.
Upravil(a) Mendy (25. 8. 2013 19:49)
Není tady
Mendy napsal(a):
modrovous napsal(a):
Chápu, že sou práci musíš milovat, ale tady se bezplatná reklama nevede.Ty jsi zase trapná a chytrá jako vopice
A přitom pitomá jak necky
To víš, svět by byl plný šedi a nudy, kdyby ze všech stříkala inteligence na kilometry, jako z tebe.
Jsi asi děsně nešťastná a frustrovaná chudinka, že tady musíš tohle předvádět, ale máš smůlu - mě nevytočíš a koleduješ si leda tak o ban.
Není tady
Mendy napsal(a):
modrovous napsal(a):
Chápu, že sou práci musíš milovat, ale tady se bezplatná reklama nevede.Ty jsi zase trapná a chytrá jako vopice
mendy, co tě tak točí ? že se fouskovi nelíbí reklamy ?
Není tady
modrovous napsal(a):
Mendy napsal(a):
modrovous napsal(a):
To víš, svět by byl plný šedi a nudy, kdyby ze všech stříkala inteligence na kilometry, jako z tebe.
Jsi asi děsně nešťastná a frustrovaná chudinka, že tady musíš tohle předvádět, ale máš smůlu - mě nevytočíš a koleduješ si leda tak o ban.
Je mi úúúplně u pr... jestli budu mít ban. Co si jako myslíš že pak udělám? Pověsim se? Kdepák Smažu celej tenhle web z historie, dám si nohy na stůl a zapálim si cigáro. A pochválim se, jak sem se konečně pěkně zbavila blbek jako si ty
Trubko
Není tady
modrovous napsal(a):
Mendy napsal(a):
modrovous napsal(a):
Ty hlavně každýmu nezapomeň připomenout že TEBE NEVYTOČÍ a pokaždý vložit fuck smajlíka. Chudinko
Není tady
mendy nech toho, od prčic :-(
Není tady