6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Obracím se na vás s prosbou o radu nebo zkuenosti. Včera večer začal ná kocurek zvracet. Původněj sem si myslela e ho zase trápí chloupky v aludku ale do rána zvracel asi čtyřikrát. Naposled u jenom vodu. Přemýlela jsem z čeho by tak najednou mohl zvracet a jediné co snědl tak bylo troku mléka whiskas pro kočičky a pak půlku kapsičky. Napadlo mě jestli jsem ho nepřetláskala ale pak z manela vypadlo e kdy mu naléval to mlíčko tak nebylo v ledničce, take se mohlo stát e se v teple za den zkazilo. Jinak mě nenapadá z čeho by mohl tak náhle začít zvracet.
Jetě k tomu se teď doléčujeme se zánětem močových cest, máme antibiotika enroxil u druhý týden, tak mě jetě napadlo jestli mu třeba nějak u nedrádí aludek kdy u je bere tak dlouho. Ale od začátku s nimi problém neměl. U si nevím rady, jsem vylekaná z toho zánětu, pořád ho sleduju jestli dost pije a čurá a k tomu jetě tohle. Sedím v práci a bojím se aby se mu doma něco nestalo
Není tady
Mně jednou začla číča taky zvracet takhle hodně, ale bylo to tím, e měla někde "zaseklý" chuchvalec chlupů v aludku a ten jí pořád drádil. Take přestala téměř rát a několikrát denně zvracela. Nakonec mi paní ve zveráku poradila takovou pastu v tubě, která se jí dává pak slízat na prst po několik dní a ono to obalí ty chlupy v aludku i stěny aludku a chuchvalec pak projde a je zase ve ok. Pracovně jsem to měla nazvané "slizík", ale je to ochucené, číče to chutná. Já měla doporučený BEZOPET, prý ho pouívají aj veterináři, ale měla i něco levnějího...
Není tady
Andromedo, díky za odpověď. Ta pasta mě nenapadla, zkusím se po ní podívat ve zveráku. Já mu dávám kadý den takové granulky whiskas antihairball, ale ani nevím jestli zabírají, protoe stejně minimálně jednou do měsíce vyzvrací chuchvalec chlupů. Je to perský kocourek, take tím hůř. Fakt u nevím čím to můe být.
Četla jsem e kočky zvrací i při selhání ledvin, ale my byli v pondělí na kontrole u veterináře a prohlíely mu močový měchýř i ledviny ultrazvukem a bylyl v pořádku, tak to nám snad nehrozí.
Není tady
Ahoj Katie,
můe to být cokoliv, ná je taky cía a občas mu něco nesedne. Z toho teplého mlíčka by to nemělo být, musí se skladovat v chladu a po otevření. A taky kočky mají docela dobrý čich a pud sebezáchovy, kdyby mléko nebylo dobré, nepil by ho.
My kdy jsme měli takovéhle zvracení, tak mu doktor píchl nějakou injekci na zklidnění aludku (zabrala okamitě a ulevilo se mu) a asi po půldenním půstu jsme najeli na dietní granulky Hills. (Hills Prescription Diet, i/d feline, Gastrointestinal Support).
Vypadá takhle: http://www.nutrecare.co.uk/special_deta … d_id=1662#
Po uzdravení dáváme téměř denně pastu Malt-Soft http://www.hafani.cz/gimpet-malt-soft-100g/cz/d-82483/
Má ji moc rád, chutná mu a nemá problémy.
Nevím jak to máte daleko na veterinu, my ji máme o bok dál, take neváhám, čapnu ho podpaí a jdeme kdykoli se mi něco nezdá, ale teď dost mrzne. Kadopádně kdyby ten vá píďa zvracel dál, měl horký čumáček a byl apatickej, tak bych vyrazila.
Moc mu přejeme brzké uzdravení
Není tady
díky Fidorko snad to nebude nic váného. Na jiném foru někdo psal, e se mléko při antibiotikách nemá dávat. A ono právě otevřené bylo a manílek ho nedal do ledničky. No uvidíme, ted se uírám v práci co s nim tam doma je a uvidím a přijdu z práce.
Kdyby pořád zvracel nebo mu bylo nějak patně tak samozřejmě razíme ihned k vetovi. Koukala jsem i na příbalový leták těch antibiotik a píí tam, e se můou objevit zaívací potíe. Ale e by se objevily zrovna a týden po pravidelném braní?
Mám v plánu mu koupit nějakou tu pastu bezopet nebo malt-soft tak uvidíme. Čumáček měl ráno studený a i blbnul s manelem. Nejvíce se bojím toho selhání ledvin vzhledem k naim problémům s močovým měchýřem ale na kontrole bylo ve OK. Bylo by to na sonu vidět?
Jo Fidorko, a ten metřík? To nic to jenom já jsem líná ho předělat na dalí cyklus, ale lepí by byl těhulkovej, ale bohuel!
Není tady
já myslím e ledviny před selháním by vet na sonu poznal a taky by vá kocourek měl jiné příznaky kromě zvracení, jetě i předtím.
No určitě drím palce a se mu uleví, ale jestli měl čumáček studený a hrál si, tak to určitě nic váného není, můe mít fakt podráděné trávení z těch ATB.
A děkuju za pochvalu musím mu doplnit fotogalerii, roste jako z vody.
PS: jo jo to znám s těma metříkama, vyděraj
Upravil(a) Fidorka (9. 1. 2009 14:22)
Není tady
ahoj holky,
tak to u nás nakonec vypadá opravdu na podráděný aludek od ATB (teda doufám, protoe u jsem na práky). Dostali jsme dietní konzervy, ale ten ná mlsoun je odmítá rát, ani rýi s vařeným kuřetem nechce.
U jsem zoufalá a nevím co do něj dostat aby alespon trochu ral, kdy má u čtvrtý den hladovku Dnes jdeme na kontrolu večer, tak doufám e mi tam něco poradí. Po jak dlouhé době by mohl zase pomalu rát běné jídlo? Byl zvyklý na granulky a pořád se po nich schání
Není tady
Zvracení, trvá - li nějakou dobu, můe indikovat problémy s ledvinami. Ty se zjistí rozborem krve. Doporučuji chodit ke kvalitním vetům, kteří mají tato zařízení k dispozici. Díky chození k "levné" veterinářce jsme přili o kočičku, a to jen proto, e Dr. neměla k dispozici právě toto zařízení na krevní rozbor a nepoznala, e kočička je ve fatálním stavu. Jetě dnes to ve mě vyvolává pocit viny - místo toho, abychom hledali kvalitu, chodili jsme tam, kde jsme byli zvyklí a důvěřovali jsme..dejte si pozor, a také tak nedopadnete. Důvěra musí být ve spojení s kvalitním zařízením - sono, RTG, zařízení na rozbor krve..
Není tady
Zvracení, trvá - li nějakou dobu, můe indikovat problémy s ledvinami. Ty se zjistí rozborem krve. Doporučuji chodit ke kvalitním vetům, kteří mají tato zařízení k dispozici. Díky chození k "levné" veterinářce jsme přili o kočičku, a to jen proto, e Dr. neměla k dispozici právě toto zařízení na krevní rozbor a nepoznala, e kočička je ve fatálním stavu. Jetě dnes to ve mě vyvolává pocit viny - místo toho, abychom hledali kvalitu, chodili jsme tam, kde jsme byli zvyklí a důvěřovali jsme..dejte si pozor, a také tak nedopadnete. Důvěra musí být ve spojení s kvalitním zařízením - sono, RTG, zařízení na rozbor krve..
Není tady
Řeila bych tady ty věci s veterinářem, ne asi tady na diskuzi a nebo bych oiřídila patřičný lék. Od veterináře jsem dostala doporučení na Happytails, kde jsou tady ty přípravky volně prodejné a rozhodně je lepí je mít doma pro kadý případ
Není tady
Té jsem se dívala na ty stránky a mají tam poměrně dost doplňků pro kadý případ, já se chystám objednat micce probiotika, aby se dala troku dopořádku po té nemoci co prodělala
Není tady
Jestli brala antibiotika nebo měla něco se střevama tak je to dobrá volba. Je super, e tady ty eshopy jsou kde je moné něco takového pořídit.
Není tady
Brala no a veterinář mi doporučil tady toto (www.happytails.cz/prebiotika-a-probioti … robiotikum) kdy jsem mu volala, tak jsem hnedka klidnějí, e neobjednávám ni naslepo
Není tady
Taky s veterinářem co můu konzultuju abych neobjednala něco, co zvířeti nesedne. Můu se zeptat jestli micce dává něco na parazity ? Konkrétně myslím klíata.
Není tady
Myska25 napsal(a):
Brala no a veterinář mi doporučil tady toto (www.happytails.cz/prebiotika-a-probioti … robiotikum) kdy jsem mu volala, tak jsem hnedka klidnějí, e neobjednávám ni naslepo
Ja se na to mrknu, zrovna neco takoveho shanim . Nekolik veci jsem jiz vyzkousela, ale vzdycky si nejake to kliste stejne z vychazek odneseme. Tak snad to bude dobre. diky
Není tady