Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 17. 1. 2009 17:04

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Re: S přítelkyní na prohlídku

rozinka napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Tiffany, mezi tím, když jde chlap s ženskou na ultrazvuk v těhotenství, na umělé oplodnění, k porodu - a na běžnou prohlídku - tak v tom vidím dost velkej rozdíl. Slečna na mě působí jako fňukna a bolestínek - ale možná to jen hraje a dělá ze sebe něžňoučkou princeznu. A možná je to jen nezralý trdlo co neví co by.
Na gyndu nikdo nechodí rád, ale dělat z toho kovbojku snad není potřeba hmm

Proč se do ní tak obouváš?? Vzhledem k tomu, že gynekolog je nejintimnější lékař, proč by nemohla mít poprvé z toho stres...kdybyste mě viděli, jak se u každého vyšetření tvářím, asi byste se docela pobavili (asi nějka takhle: usch ) tongue

rozinko prosím tě, až se budu chtít do slečny obout, tak to bude opravdu vypadat jinak, věř mi smile
strach jsme měly asi všechny, já poprvé v 17 když mi dr řekl vyskočte si nahoru ani nevěděla jak se tam leze smile
ale taky jsme to všechny přežily, tak vo co krucaj gou. a přežily i bez přítele za pr...í.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#52 4. 2. 2009 22:51

Berberka
♥♥♥----

Když už se tu o tom tak roztahuje, přidám názor a oko čtenářky ordinačních vývěsek. Žiju v Británii. Když sem přijdete na gynekologické vyšetření, není výjimkou najít na nástěnce viset ceduli podobného znění: "Pokud si pacientka přeje přivést s sebou k vyšetření partnera, kamarádku či rodinného příslušníka, je vítána." Je to tu jaksi součástí lékařské etiky. Je pravda, že Britské zdravotnictví co do kvality trochu pokulhává za českým, ale člověk se tu u lékaře cítí mnohem svobodněji a příjemněji než u nás. Asi je to tím, že tu, díky Bohu, vzniklo jakési tržní prostředí, tj. lékaři jsou si vědomi: "Pacient se u mě necítí dobře, přejde k některému kolegovi". A já dávám přednost tomu, když se se mnou u lékaře jedná s respektem (pár nepříjemných zkušeností z českých gynekologií mám, odcházela jsem několikrát s pocitem naprostého pitomce).
Co se mě osobně týče, šla jsem k ženskému poprvé tak v 16ti, když jsem měla problém. Nebyl to pro mě nesnesitelný stres ani zážitek, ale dovedu si představit, že kdybych měla přítele, kterému bych důvěřovala a se kterým bych se cítila dobře, požádala bych ho, aby se mnou šel. Ačkoliv to není běžné, jsem přesvědčena, že by to mělo být možné. Kdybyste před 50ti lety (oh, ještě před 25ti!) uvažovaly, že vezmete manžela k porodu, měli by vás, přinejmenším, za blázny, ne-li za úchylné hysterky. Doba se mění a s ní i náhled na věci.
Kdosi tady zmiňoval, že s partnerem taky žádná na urologickou prohlídku nebo k obřízce nepůjde. Nu, kdyby mě manžel požádal, klidně bych šla, ale on mě nepožádá, protože na to chlapi prostě nejsou většinou stavění (ačkoliv někteří ano, a je to v pořádku). Jinak s tou obřízkou...hmmm...u té by mě spíše zajímala statistika, protože nevěřím, že by se u ní ženy automaticky vynechávaly. Jedna věc je obřízka z důvodů zdravotních, jiná z rituálních a jiná čistě z přání jedince být obřezán.
Osobně smekám před Michalem i jeho přítelkyní. Přes všechno v tom vidím kuráž.

Imperare sibi maximum imperium est.

Není tady

#53 4. 2. 2009 23:23

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Berberko nemám co dodat godlike
Už jsem do toho nechtěla vrtat, ale přesně stejně jsem si odpověděla sama sobě - jistě že bych šla s manželem na urologii, kdyby mě o to požádal, nebo bych věděla, že mu to nějak pomůže tummenupp

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#54 4. 2. 2009 23:50

Berberka
♥♥♥----

Ano. Všechno je to jen o individuálním přístupu a osobním založení (a taky historickému načasování a kulturním zázemí). Jsem ráda, že spolu souhlasíme, Ronjo :-)

Imperare sibi maximum imperium est.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí