1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
rozinka napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Tiffany, mezi tím, kdy jde chlap s enskou na ultrazvuk v těhotenství, na umělé oplodnění, k porodu - a na běnou prohlídku - tak v tom vidím dost velkej rozdíl. Slečna na mě působí jako fňukna a bolestínek - ale moná to jen hraje a dělá ze sebe něňoučkou princeznu. A moná je to jen nezralý trdlo co neví co by.
Na gyndu nikdo nechodí rád, ale dělat z toho kovbojku snad není potřebaProč se do ní tak obouvá?? Vzhledem k tomu, e gynekolog je nejintimnějí lékař, proč by nemohla mít poprvé z toho stres...kdybyste mě viděli, jak se u kadého vyetření tvářím, asi byste se docela pobavili (asi nějka takhle:
)
rozinko prosím tě, a se budu chtít do slečny obout, tak to bude opravdu vypadat jinak, věř mi
strach jsme měly asi vechny, já poprvé v 17 kdy mi dr řekl vyskočte si nahoru ani nevěděla jak se tam leze
ale taky jsme to vechny přeily, tak vo co krucaj gou. a přeily i bez přítele za pr...í.
Není tady
Kdy u se tu o tom tak roztahuje, přidám názor a oko čtenářky ordinačních vývěsek. iju v Británii. Kdy sem přijdete na gynekologické vyetření, není výjimkou najít na nástěnce viset ceduli podobného znění: "Pokud si pacientka přeje přivést s sebou k vyetření partnera, kamarádku či rodinného přísluníka, je vítána." Je to tu jaksi součástí lékařské etiky. Je pravda, e Britské zdravotnictví co do kvality trochu pokulhává za českým, ale člověk se tu u lékaře cítí mnohem svobodněji a příjemněji ne u nás. Asi je to tím, e tu, díky Bohu, vzniklo jakési trní prostředí, tj. lékaři jsou si vědomi: "Pacient se u mě necítí dobře, přejde k některému kolegovi". A já dávám přednost tomu, kdy se se mnou u lékaře jedná s respektem (pár nepříjemných zkueností z českých gynekologií mám, odcházela jsem několikrát s pocitem naprostého pitomce).
Co se mě osobně týče, la jsem k enskému poprvé tak v 16ti, kdy jsem měla problém. Nebyl to pro mě nesnesitelný stres ani záitek, ale dovedu si představit, e kdybych měla přítele, kterému bych důvěřovala a se kterým bych se cítila dobře, poádala bych ho, aby se mnou el. Ačkoliv to není běné, jsem přesvědčena, e by to mělo být moné. Kdybyste před 50ti lety (oh, jetě před 25ti!) uvaovaly, e vezmete manela k porodu, měli by vás, přinejmením, za blázny, ne-li za úchylné hysterky. Doba se mění a s ní i náhled na věci.
Kdosi tady zmiňoval, e s partnerem taky ádná na urologickou prohlídku nebo k obřízce nepůjde. Nu, kdyby mě manel poádal, klidně bych la, ale on mě nepoádá, protoe na to chlapi prostě nejsou větinou stavění (ačkoliv někteří ano, a je to v pořádku). Jinak s tou obřízkou...hmmm...u té by mě spíe zajímala statistika, protoe nevěřím, e by se u ní eny automaticky vynechávaly. Jedna věc je obřízka z důvodů zdravotních, jiná z rituálních a jiná čistě z přání jedince být obřezán.
Osobně smekám před Michalem i jeho přítelkyní. Přes vechno v tom vidím kurá.
Není tady
Berberko nemám co dodat
U jsem do toho nechtěla vrtat, ale přesně stejně jsem si odpověděla sama sobě - jistě e bych la s manelem na urologii, kdyby mě o to poádal, nebo bych věděla, e mu to nějak pomůe
Není tady
Ano. Vechno je to jen o individuálním přístupu a osobním zaloení (a taky historickému načasování a kulturním zázemí). Jsem ráda, e spolu souhlasíme, Ronjo :-)
Není tady