6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Fajn a souhlas
Není tady
Možná by stačilo, kdybys s ní šel do čekárny - do ordinace bych se necpal
Není tady
iveta72 napsal(a):
Zdravim.
Proč by měla být nevhodná společná účast partnera u vyšetření?Je to věc názoru.Pokud jde o těhotenství a antikoncepci,tak nejni co řešit,prostě na to musí být dva a také oni dva to musí řešit a partnerem či rádcem je jim lékař-ka.Žena jako pacientka a hlavně klientka si poroučí a pokud to někdo nechce pochopit,tak u takového lékaře bych si nenechala prohlédnout ani vlasy.Je mě jasné,že někde to provozně nejde zařídit,ale od toho je internet,reference kamarádek a telefon,kdy si vše ověřím a zařídím podle toho.
Když půjdeme do důsledků,tak o čem je sex s partnerem či manželem?o intimních zákoutích našeho těla.A co asi dělá doktor při vyšetření těchto oblastí?Jde o to,že náš přítel či manžel to dělá s radostí a laicky:) kdežto lékař profesionálně lékařsky vyšetří to co má.Takže tady jak říkám hraje hlavní slovo ženy koho chce či nechce vzít sebou na vyšetření.
Iveta.
Ty jsi nějaká zvláštní. Klientka jsi u holičky. U doktora jsou jasně daná pravidla a ty je potřeba dodržovat. Na nějaké tvoje poroučení tam nikdo není zvědavý.Pokud se jedná o poradu, třeba o antikoncepci nebo ultrazvuk u těhotenství, je to něco jiného, než běžné vyšetření - u toho skutečně nemá, kromě odborného personálu, nikdo co dělat. Už kvůli lékařskému tajemství - lékař je povinen je dodržovat.
Není tady
no, moje doktorka by to sice asi dovolila, ale uplne vhodne mi to neprijde...ze tatinkove celkem bezne chodi na ultrazvuk se svymi tehotnymi partnerkami mi prijde v poradku, ze jsou spolu u umeleho oplodneni, to taky...ale nevim, proc by mel muj partner byt u toho, kdyz jdu na ster z delozniho cipku! ja si myslim, ze i v partnerstvi by se melo urcite soukromi zachovavat...mozna jsem divna, ale zatim vetsina mych milych to citila stejne (ten jeden, ktery ne, nastesti brzo z meho zivota zmizel)
ale jestli to tvoje slecna chce a tobe to nevadi, tak procc ne...domluvte se s doktorem/kou a treba to vyjde...
Není tady
No já mám doktora a nedovedu si představit tam mít dva chlapy najednou..
taky by se mohlo stát ,že by spolu začli debatit a já bych tam mohla být za pěknýho blbce
né teď ,ale vážně....Pokud ,něko chce jít s partnerkou na prohlídku a pomůže jim to..Tak ať jde.Myslím si ,že je to každého věc..
Není tady
no mně je to docela nepříjemný když tam náhodou potkám chlapa, kolikrát i sestřička vyběhne a ptá se v rychlosti co potřebujete. Nemusí přece chlapi všechno vidět a vědět...
Něco jiného je porod a kolem dětí...
Není tady
Už jsem to tu psala, možná to jen zaniklo.
Chodí snad s některým partnerem partnerka k lékaři, když jde na urologii? Nebo obřízku? Hááá? Že by ho třebáá - držela za ruku? A návštěva gynekologa je pro mě stejná záležitost - kromě těhotenství, jak už jsem psala, protože dítě je společné.
Upravil(a) majkafa (12. 1. 2009 16:46)
majkafa napsal(a):
Už jsem to tu psala, možná to jen zaniklo.
Chodí snad s některým partnerem partnerka k lékaři, když jde na urologii? Nebo obřízku? Hááá? Že by ho třebáá - držela za ruku?A návštěva gynekologa je pro mě stejná záležitost - kromě těhotenství, jak už jsem psala, protože dítě je společné.
Já nevím zatím jsem na urologii s manželem nebyla.. Můj manžel se hrozně doktorů bojí..takže když mu sestra brala krev tak jsem ho musela držet za ruku ..jinak by omdlel...Kdoví jednou třeba půjdem i na urol..
sice si to nedovedu představit ,ale kdo víí..
Není tady
Nu dobrá - dodatek: kromě sisi21
Tak jsme s přítelkyní volali do ordinace a je možné abyach na prohlídku šel s ní Sestra se do telefonu zasekla ale pak už jakoby automaticky řekla že ano. Tak všem díky za rady.
Není tady
Mě by přišlo trochu úchylný mít partnera na běžné gyn. prohlídce a držet se s ním za ruku...
Mám dvě kolegyně a ty z ročního vyšetření na gyndě dělají šílené drama, manžel jedné si musí brát volno, aby jí tam odvezl a následně přivezl. Dovnitř s ní nechodí, prý nesnáší pohled na krev!!!! Tak nevím, co mu doma líčí, že tam s ní dělali
Když jde o umělé oplodnění, těhotenské záležitosti a porod to je jiné a to beru - je to záležitost obou.
Pro mě představa, že jdu s tím mým třeba na vyšetření prostaty konečníkem a držím ho za ruku a chlácholím...ujetý a úchylný.
Není tady
Tak nevím promiňte ale připadámi to hodně ujeté jít s přítelkyní na gynekologii!! Pokud se nejedná o těhotenství, ultrazvuk atd!!
Nemá to náhodou jiný důvod:skurt:
Není tady
..a proč by to bylo úchýlný???pokud sní chce jít tak ať jde..
jinak porod,gynda já si to teda taky neumím představit..a kort ,když si vzpomenu já na porod???bych musela toho svýho zaškrtit..Mít ho po ruce..
Prostě někdo je takovej a někdo makovej..
Není tady
Atevi napsal(a):
Pro mě představa, že jdu s tím mým třeba na vyšetření prostaty konečníkem a držím ho za ruku a chlácholím...ujetý a úchylný.
a co bys dělala,kdyby tě o to poprosil???
Není tady
Tak já za sebe musím říct, že já jsem z každé návštěvy tak vynervovaná, že se pokaždé nutím myslet na příjemné věci (léto, dovolená, výlety, ...) a kdyby u toho byl můj partner, tak jsem nervózní ještě víc ...
Ale je mi jasný, že někoho jinýho to může naopak uklidňovat
Není tady
Při čtení tohoto vlákna mě vyrušil telefon – kamarádky manžel - gynekolog. Tak jsem se ho rovnou zeptala, protože sama nejsem v obraze, jak to teda běžně chodí s tím případným doprovodem na gyn. prohlídku. Takže - s těhulkami na sono chodí taťkové, ale jen někteří. (Titéž pak také k porodu). S mladými dívkami, které jdou poprvé, chodí matky, ale zase jen někdy, prý málokdy. Převážná většina dívek mezi 15 a 20 rokem prý přijde sama bez doprovodu. Kdyby chtěl dívku doprovázet její přítel, on jako lékař by proti tomu nic nenamítal, ale za téměř 30 let praxe se mu to prý ještě nestalo. Jak je to u jiných kolegů, neví, ale soudí, že běžné to určitě není. Vidí to na nějakou chybu v osvětě –dotyčná dívka mohla slyšet o gyn. prohlídce nějaké přepjaté a hysterické zkazky a pokud ne, pak to prý vypadá na nějaký dívčí rozmar
V islámských zemích prý je to ale běžné, tam chodí manželé s ženou na prohlídku vždy, i když gynekoložka je žena. (Tak vyplesklej smajlík, jak jsem byla v tu chvíli já,když mi to říkal, tady bohužel není.)
Upravil(a) haiel (16. 1. 2009 20:07)
Není tady
pokud se slečna cítí dost dospělá na sexování, měla by být dost dospělá i na to, aby šla sama na gyndu
Není tady
Taky jsem se kdysi před pěti lety bála...přítel čekal v čekárně. A to jsem velký bolestínek... Do ordinace nbych jej ale ani já netahala...zase taková chudinka nejsem.
Není tady
To, že chce mít slečna poprvé přítele u gyn.prohlídky mi zas tak zvláštní nepřijde. Každý je jinak citlivý a je sakra rozdíl, když se Vás intimně dotýká přítel nebo lékař, i když si můžete stokrát říkat, že je to doktor a bere to pouze jako svoji práci.
Já sama jsem měla manžela u ultrazvuku v těhotenství a při obou porodech, kde mi to moc pomohlo a manžel byl taky rád, že byl při tom .
Jak už tady bylo v mnoha příspěvcích řečeno, v dnešní době by určitě neměl být problém domluvit se s gynekologem.
Není tady
Tiffany, mezi tím, když jde chlap s ženskou na ultrazvuk v těhotenství, na umělé oplodnění, k porodu - a na běžnou prohlídku - tak v tom vidím dost velkej rozdíl. Slečna na mě působí jako fňukna a bolestínek - ale možná to jen hraje a dělá ze sebe něžňoučkou princeznu. A možná je to jen nezralý trdlo co neví co by.
Na gyndu nikdo nechodí rád, ale dělat z toho kovbojku snad není potřeba
Není tady
Ppavloo, ale jo, já s tebou v podstatě souhlasím v tom, že je to rozdíl být např. u toho ultrazvuku a nebo u té gyn. prohlídky.
Ale jak píšu, každý je jinak citlilvý, slečna ještě nikdy u gynekologa nebyla, nikdo nevíme do jaké míry je informována o tom, co se tam bude dít. Tak se holt zřejmě bojí. Nemyslím si, že by tohle musel někdo nutně hrát.
Mě osobně návštěva gynekologa nijak nevadí, to už se víc bojim zubaře .
Upravil(a) Tiffany (17. 1. 2009 14:15)
Není tady
Mně je zubař šumák, chodím jen na preventivky - ťuk ťuk
Já jen nemusím takovýhle hrocení čehokoliv a to mi v tomto případě připadá. Ale jo, dejme tomu, že je špatně informovaná i v dnešní době
Není tady
Já jsem byla poprvé na gynekologické prohlídce ve 14 - v nemocnici, měla jsem nějakou větší hormonální poruchu s cyklem - vyšetřoval mě mladý gynekolog, téměř chlapec - odhaduju těsně po škole. Byla jsem v šoku jen z toho, že se mě zeptal, jestli jsem měla pohlavní styk, protože se mě ptal tónem, jako by předpokládal, že ano, pak si ještě pamatuju, že mi řekl, ať si dám ruce na madla, jestli jsem měla tendenci si zakrývat oči nebo co, už nevím. Rodiče tam se mnou nebyli, a kdyby ano - byla bych silně nerada, otce bych tam nechtěla vůbec, matku ale taky ne. Doktory jsem vždy brala jako doktory, naivně, že jsou snad téměř bezpohlavní... Proto mě překvapilo v dospělosti, když jsem obdržela sexuální návrh - pak bylo s dotyčným projednáváno na lékařské komoře - jsem se dočetla v tisku, patrně to zkoušel častěji. To je ale
U gynekologa bych svého drahého v mládí mít nechtěla, připadalo by mi to tak nějak nedůstojně-úchylné, stejně tak u porodu, ale je to JEN MUJ NÁZOR. Vím, že je to teď moderní - myslím u porodu.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Tiffany, mezi tím, když jde chlap s ženskou na ultrazvuk v těhotenství, na umělé oplodnění, k porodu - a na běžnou prohlídku - tak v tom vidím dost velkej rozdíl. Slečna na mě působí jako fňukna a bolestínek - ale možná to jen hraje a dělá ze sebe něžňoučkou princeznu. A možná je to jen nezralý trdlo co neví co by.
Na gyndu nikdo nechodí rád, ale dělat z toho kovbojku snad není potřeba
Proč se do ní tak obouváš?? Vzhledem k tomu, že gynekolog je nejintimnější lékař, proč by nemohla mít poprvé z toho stres...kdybyste mě viděli, jak se u každého vyšetření tvářím, asi byste se docela pobavili (asi nějka takhle: )
Není tady