Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 8. 1. 2009 12:26

Michalhr
♥------

S přítelkyní na prohlídku

Zdravím. Moje přítelkyně se chystá na první gynekologickou prohlídku po pohlavním styku. A je celá poplašená....taky nejsem v klidu. A moc by jí pomohlo kdybych s ní šel do ordinace a byl s ní u vyšetření. Nevíte jestli to je možné? rád bych jí to co nejvíce ulehčil.

Není tady

#2 8. 1. 2009 12:32

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Re: S přítelkyní na prohlídku

A přítelkyně zavolá svojí gynekoložce(kovi) a zeptá se.

Není tady

#3 8. 1. 2009 12:34

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

No, možno budem drsná, ale spolu do ordinácie sa chodí s demi do 15 rokov. Dúfam, že priatežka má viac... roll Ak ju chceš podpori, postačí, ak s ňou počkᚠv čakárni. U mojej lekárky sa napr. okrem vyšetrovanej ženy pripravuje ďalšia pacientka za plentou, a tú by určite nepotešilo, keby bol v ordinácii chlap. hmm Takže stačí asi odprevadi ju a počka, prehliadku by mohla zvládnu sama. Ale skúste sa prípadne opýta doktorky, hoci tá moja by s vami asi vybehla.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#4 8. 1. 2009 14:08

javena
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

No, možno budem drsná, ale spolu do ordinácie sa chodí s demi do 15 rokov. Dúfam, že priatežka má viac... roll Ak ju chceš podpori, postačí, ak s ňou počkᚠv čakárni. U mojej lekárky sa napr. okrem vyšetrovanej ženy pripravuje ďalšia pacientka za plentou, a tú by určite nepotešilo, keby bol v ordinácii chlap. hmm Takže stačí asi odprevadi ju a počka, prehliadku by mohla zvládnu sama. Ale skúste sa prípadne opýta doktorky, hoci tá moja by s vami asi vybehla.

Jestli 15 nemá, pak doporučuji nedoprovázet. vissla Jinak to vidím taky na čekárnu. Přítelkyni to jako gesto pomůže, ale dopředu jí to řekni. Jestli se budete dohadovat na prahu ordinace, vyrazí vás 100%.

Není tady

#5 8. 1. 2009 15:21

iveta72
♥------
Místo: České Budějovice

Zdravim.
Já jsem šla na první prohlídku společně s přítelem a dneska i mojim manželem.Žádný problém nebyl,protože vše jsem si telefonicky ověřila a hlavně domluvila s lékařem.Bylo to příjemné popovídání ve třech a i ta obáváná prohlídka byla tak nějak příjemnější,když mě můj přítel držel za ruku.
Od té doby na jednoroční prohlídky chodím sama a manžel čeká v čekárně,ale když jsem měla mé dvě těhotenství,tak manžel se mnou chodil pokaždé do ordinace na odběry,vyšetření,ultrazvuky a konečně také porody.
Můj názor je takový a já bych ho osobně preferovala,že bych si s lékařem telefonicky vše dopředu ujasnila a podle toho si také lékaře či lékařku a ordinaci vybrala.Každý rozumný lékař či lékařka to pochopí a vaše přání splní.Dneska je pacient - ka klientka a její přání má být rozkazem.A když nechce svolit,tak jděte jinám,ordinací je všude dost.
Přeji hodně štěstí.Iveta.

Není tady

#6 9. 1. 2009 23:49

XYZ
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Morava

Taky si myslím, že na tom není nic špatného. Naopak, já být doktorkou, radši vidím mladé slečny za ruku s partnerem než brečící, že na diskotéce otěhotněly a neví, co s tím a co doma. Michale, přijde mi to moc pěkné wink Já když byla poprvé (ale to jako panna), málem jsem se tam zhroutila jenom při pohledu na zrcátko tongue dítě nedítě, psychika podle mě dokáže s lidma pěkně zatočit. Přecejen to bude první muž (nebo i kdyby žena) kromě jejího přítele, co jí bude ne zrovna příjemně prohlížet intimní partie.
No a pokud to doktorovi bude vadit, tak i doprovod do čekárny ji určitě potěší wink

You cannot know wine by the barrel.

Není tady

#7 10. 1. 2009 9:23

Michalhr
♥------

Tak jo moc děkuju. V pondělí tam, zavoláme. Já už tam s ní byl kvůli antikoncepci, a doktor i sestra se zdají být vstřícní tak snad problém nebude. Myslim že i tohle je záležitost obou stran a ještě když o to přítelkyně stojí, tak myslim že proč ne.

Není tady

#8 10. 1. 2009 9:28

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ve stínu Plzeňské věže
Web

Záleží na doktoru a na typu ordinace. Jsou gynekologie, kde se moc na soukromí nehraje a člověk se bojí pípnout, jakej má problém. A pak jsou ordinace, kde se doktor věnuje i prevenci a poradí, vyslechne apod.
Moje doktorka je naprosto skvělá. Na preventivní prohlídky tedy chdoím sama. Ale jak tď v těhu, tak i u minulého těhu se mnou na nějaké kontroly šel manžel a bylo to naprosto v pořádku. A docela často tam vídám, že jdou mladý spolu na kontrolu, prostě probrat třeba antikoncepci. Ovšem pozor, neplést se sexuologickou poradnou! lol

Není tady

#9 10. 1. 2009 9:29

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ve stínu Plzeňské věže
Web

Jo, teď jsme dočetla tvůj poslední příspěvek, tak je to jasný smile

Není tady

#10 10. 1. 2009 10:29

Ota
Moderátor(ka)

Že by Tě nechala Dr. u vyšetření o tom silně pochybuju.

Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

#11 10. 1. 2009 10:34

estelle
♥♥♥♥♥--

Ota napsal(a):

Tak s tímhle souhlasím. Přijde mi to dost nevhodný. Něco jiného je třeba společná návštěva utz v těhotenství, ale u samotnýho vyšetření si to nějak nedovedu představit.

Není tady

#12 10. 1. 2009 10:38

Ota
Moderátor(ka)

Nejen nevhodný, ale je to lékařský úkon a u toho, mimo lékaře, tam  nemá nikdo co dělat.

Ota
K. H. Borovský.

Není tady

#13 10. 1. 2009 16:02

iveta72
♥------
Místo: České Budějovice

Zdravim.
Proč by měla být nevhodná společná účast partnera u vyšetření?Je to věc názoru.Pokud jde o těhotenství a antikoncepci,tak nejni co řešit,prostě na to musí být dva a také oni dva to musí řešit a partnerem či rádcem je jim lékař-ka.Žena jako pacientka a hlavně klientka si poroučí a pokud to někdo nechce pochopit,tak u takového lékaře bych si nenechala prohlédnout ani vlasy.Je mě jasné,že někde to provozně nejde zařídit,ale od toho je internet,reference kamarádek a telefon,kdy si vše ověřím a zařídím podle toho.
Když půjdeme do důsledků,tak o čem je sex s partnerem či manželem?o intimních zákoutích našeho těla.A co asi dělá doktor při vyšetření těchto oblastí?Jde o to,že nᚠpřítel či manžel to dělá s radostí a laicky:) kdežto lékař profesionálně lékařsky vyšetří to co má.Takže tady jak říkám hraje hlavní slovo ženy koho chce či nechce vzít sebou na vyšetření.
Iveta.

Není tady

#14 10. 1. 2009 16:21

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Nechápu, proč by měla být účast partnera nevhodná. Můj manžel se mnou několik vyšetření absolvoval, většinou dlouhotrvající nepříjemná až bolestivá vyšetření i drobné zákroky, přáli jsme si to oba. Pokud s tím souhlasí oba, lékař by na to měl přistoupit.

Že tam cizí člověk nemá co dělat je argument tehdy, kdy hrozí přenos infekce, na operačním sále apod. Pokud to ale podmínky umožňují, je věcí dohody pacienta s lékařem, kdo se vyšetření nebo prohlídky účastní.

Mě se líbí že do toho chce Michal jít, většina kluků spíš strčí hlavu do písku a čekají, až si "to" jejich dívka vyřídí.

Upravil(a) Ronja (10. 1. 2009 16:29)

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#15 10. 1. 2009 16:24

Ronja
Moderátor(ka)
Web

estelle napsal(a):

Ota napsal(a):

Tak s tímhle souhlasím. Přijde mi to dost nevhodný. Něco jiného je třeba společná návštěva utz v těhotenství, ale u samotnýho vyšetření si to nějak nedovedu představit.

Ty si nedovedeš představit, že během vyšetření stojí partner u hlavy partnerky a drží ji za ruku? Já ano, přesně takhle byl se mnou například můj muž při umělém oplodnění a byli jsme oba rádi. Mimochodem to navrhl sám lékař.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#16 10. 1. 2009 16:24

mia
♥♥♥♥♥♥-

Asi bych si připadala jako trubka nezralá, kdybych si na gyndu sebou brala partnera, to jsou věci, které jsem si schopna vyřídit sama a neotravovat ho s tím. Samotné je mě nepříjemné, když tam v čekárně sedí s některou  její chlap, prostě cítím, že tam nepatří a nemám z toho dobrý pocit. 
Pokud nechce jít holka sama, je lepší vzít si sebou třeba kámošku, já jsem tam šla poprvé s dcerou nebo s přítelkyní syna ( dnes už manželkou ).

Není tady

#17 10. 1. 2009 16:49

vikyrek
♥♥♥----
Místo: Benešov

Ronja napsal(a):

estelle napsal(a):

Ota napsal(a):

Ty si nedovedeš představit, že během vyšetření stojí partner u hlavy partnerky a drží ji za ruku? Já ano, přesně takhle byl se mnou například můj muž při umělém oplodnění a byli jsme oba rádi. Mimochodem to navrhl sám lékař.

Já si to třeba při běžném vyšetření představit nedokážu. Něco jiného už je asi umělé opoldnění - ve chvíli, kdy je to nějaký zákrok (třeba i bolestivý), věřím, že může být fajn, mít tam oporu. Já byla na gyndě poprvé se sestrou, protože mě přihlásila ke své lékařce. Do ordinace se mnou nikdo nešel, za pět minut jsem byla hotová a žádná tragédie to nebyla. Ale mé osobní pocity jsou jako u mii. Kdyby šlo o něco většího, budu ráda, když mě přítel počká před ordinací, chytne mě pak za ruku a dá mi pusu. Do ordinace ho nechci (i když nikdy neříkám nikdy).

Upravil(a) vikyrek (10. 1. 2009 16:50)

Není tady

#18 10. 1. 2009 16:54

majkafa
Host

Můj přítel, později BM, byl se mnou taky na první prohlídce na gyndě, ale proto, že jsem byla těhotná. Předtím jsem na gyndě nikdy nebyla, nepotřebovala jsem to. Bylo mi 22 let. Ale byl jenom na chodbě, nebyl ani v čekárně, aby nepřiváděl do rozpaků ostatní ženy. Dál už bych si to ani nepřála. Já s ním na urologii taky nechodila.
U porodu bych si partnera moc přála, ale když se narodily naše děti, tato možnost nebyla. Z mého pohledu je porod nebo umělé oplodnění něco jiného, než běžné vyšetření, protože tam se jedná o NAŠE dítě a při běžném vyšetření o mé tělo.

Upravil(a) majkafa (10. 1. 2009 16:56)

#19 10. 1. 2009 17:12

mia
♥♥♥♥♥♥-

Jasně, že umělé oplodnění nebo porod je něco jiného ( co bych za to dala, mít tu možnost - manžela u porodu a nebýt jen anonymní obtěžující pacientkou. A hlavně neprožívat  samotná to štěstí z narození dítěte, to jsem obrečela )
Ale u běžné prohlídky chlapa fakt nee.

Není tady

#20 10. 1. 2009 17:38

Ronja
Moderátor(ka)
Web

Ale jo, jasně že někomu to sedne vždy, někomu nikdy a někomu jak kdy. Ale Michalova přítelkyně si to zřejmě přeje, tak mě zarazilo, že se tady píše, jak je to mimo a nepřípustné a jak tam nemá co dělat - tohle neberu. Pokud si ho tam přeje ona, tak on tam co dělat má. Prostě tam být s ní. To je můj názor.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#21 10. 1. 2009 17:50

Ota
Moderátor(ka)

Ronjo, nikdo Ti ho nebere, tak ho neber druhým.

Ota
K. H. Borovský.

Není tady

#22 10. 1. 2009 17:53

Ronja
Moderátor(ka)
Web

Prosímtě Oto a co komu beru? va

Je to každého věc, jak si to zařídí, co mu vyhovuje a s čím jeho lékař souhlasí. Jen jsem  se ozvala proti obecnému tvrzení "nemá tam co dělat", protože to podle mě není pravda, to vše. Pokud ho tam přítelkyně chce, tak tam co dělat má wink

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#23 10. 1. 2009 17:55

Ronja
Moderátor(ka)
Web

Zkrátka říct "já tam nikoho nechci" nebo "moje doktorka by s tím nesouhlasila" mi přijde naprosto fér,  ale říct "doktorka to nedovolí, nemá tam co dělat" mi prostě nepřijde jako pravda.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#24 10. 1. 2009 18:06

Ota
Moderátor(ka)

Ronjo, já jsem ještě neslyšel, že by žena chtěla, aby u gynekologické, podotýkám gynekologické, byl chlap. Ale budiž.
Mia ostatní vypsala výše, a se neopakuju.
Ale, že by s tím dr. souhlasil/a, to zarazilo mě. Žijeme v Česku.
To vše.
A jak jsem tu četl, že pacientka poroučí, to nemá cenu ani komentovat.

Ota
K. H. Borovský.

Není tady

#25 10. 1. 2009 18:14

Ronja
Moderátor(ka)
Web

Jasně - osobně znám jen jeden případ, kdy žena chtěla gynekologickou prohlídku za přítomnosti manžela. Lékař se tomu sice podivil, ale neprostestoval. Jinak osobní zkušenost nemám, tohle jsem si zařídila sama, nemám problém. Ale při mnoha dalších různých špitálních vandrech jsme s manželem často lékaře a pomocný personál naším přáním být spolu i v různých méně obvyklých situací překvapovali - podotýkám že jsme samozřejmě normální a vždycky jsme se nějak domluvili, pochopili jsme když to nešlo, na druhou stranu ale taky poznám, kdy to jde, jden doktorovi se do toho nechce, protože to není standardní...

To, kdo v našem zdravotnictví poroučí a kdo by poroučet měl a proč, to je spíš na samostatné téma smile

Upravil(a) Ronja (10. 1. 2009 18:15)

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí