6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zdravím. Moje přítelkyně se chystá na první gynekologickou prohlídku po pohlavním styku. A je celá poplaená....taky nejsem v klidu. A moc by jí pomohlo kdybych s ní el do ordinace a byl s ní u vyetření. Nevíte jestli to je moné? rád bych jí to co nejvíce ulehčil.
Není tady
A přítelkyně zavolá svojí gynekoloce(kovi) a zeptá se.
Není tady
No, mono budem drsná, ale spolu do ordinácie sa chodí s demi do 15 rokov. Dúfam, e priatežka má viac... Ak ju chce podpori, postačí, ak s ňou počká v čakárni. U mojej lekárky sa napr. okrem vyetrovanej eny pripravuje ďalia pacientka za plentou, a tú by určite nepoteilo, keby bol v ordinácii chlap. Take stačí asi odprevadi ju a počka, prehliadku by mohla zvládnu sama. Ale skúste sa prípadne opýta doktorky, hoci tá moja by s vami asi vybehla.
Není tady
Selima napsal(a):
No, mono budem drsná, ale spolu do ordinácie sa chodí s demi do 15 rokov. Dúfam, e priatežka má viac... Ak ju chce podpori, postačí, ak s ňou počká v čakárni. U mojej lekárky sa napr. okrem vyetrovanej eny pripravuje ďalia pacientka za plentou, a tú by určite nepoteilo, keby bol v ordinácii chlap. Take stačí asi odprevadi ju a počka, prehliadku by mohla zvládnu sama. Ale skúste sa prípadne opýta doktorky, hoci tá moja by s vami asi vybehla.
Jestli 15 nemá, pak doporučuji nedoprovázet. Jinak to vidím taky na čekárnu. Přítelkyni to jako gesto pomůe, ale dopředu jí to řekni. Jestli se budete dohadovat na prahu ordinace, vyrazí vás 100%.
Není tady
Zdravim.
Já jsem la na první prohlídku společně s přítelem a dneska i mojim manelem.ádný problém nebyl,protoe ve jsem si telefonicky ověřila a hlavně domluvila s lékařem.Bylo to příjemné popovídání ve třech a i ta obáváná prohlídka byla tak nějak příjemnějí,kdy mě můj přítel drel za ruku.
Od té doby na jednoroční prohlídky chodím sama a manel čeká v čekárně,ale kdy jsem měla mé dvě těhotenství,tak manel se mnou chodil pokadé do ordinace na odběry,vyetření,ultrazvuky a konečně také porody.
Můj názor je takový a já bych ho osobně preferovala,e bych si s lékařem telefonicky ve dopředu ujasnila a podle toho si také lékaře či lékařku a ordinaci vybrala.Kadý rozumný lékař či lékařka to pochopí a vae přání splní.Dneska je pacient - ka klientka a její přání má být rozkazem.A kdy nechce svolit,tak jděte jinám,ordinací je vude dost.
Přeji hodně těstí.Iveta.
Není tady
Taky si myslím, e na tom není nic patného. Naopak, já být doktorkou, radi vidím mladé slečny za ruku s partnerem ne brečící, e na diskotéce otěhotněly a neví, co s tím a co doma. Michale, přijde mi to moc pěkné Já kdy byla poprvé (ale to jako panna), málem jsem se tam zhroutila jenom při pohledu na zrcátko dítě nedítě, psychika podle mě dokáe s lidma pěkně zatočit. Přecejen to bude první mu (nebo i kdyby ena) kromě jejího přítele, co jí bude ne zrovna příjemně prohlíet intimní partie.
No a pokud to doktorovi bude vadit, tak i doprovod do čekárny ji určitě potěí
Není tady
Tak jo moc děkuju. V pondělí tam, zavoláme. Já u tam s ní byl kvůli antikoncepci, a doktor i sestra se zdají být vstřícní tak snad problém nebude. Myslim e i tohle je záleitost obou stran a jetě kdy o to přítelkyně stojí, tak myslim e proč ne.
Není tady
Záleí na doktoru a na typu ordinace. Jsou gynekologie, kde se moc na soukromí nehraje a člověk se bojí pípnout, jakej má problém. A pak jsou ordinace, kde se doktor věnuje i prevenci a poradí, vyslechne apod.
Moje doktorka je naprosto skvělá. Na preventivní prohlídky tedy chdoím sama. Ale jak tď v těhu, tak i u minulého těhu se mnou na nějaké kontroly el manel a bylo to naprosto v pořádku. A docela často tam vídám, e jdou mladý spolu na kontrolu, prostě probrat třeba antikoncepci. Ovem pozor, neplést se sexuologickou poradnou!
Není tady
Jo, teď jsme dočetla tvůj poslední příspěvek, tak je to jasný
Není tady
e by Tě nechala Dr. u vyetření o tom silně pochybuju.
Není tady
Ota napsal(a):
Tak s tímhle souhlasím. Přijde mi to dost nevhodný. Něco jiného je třeba společná návtěva utz v těhotenství, ale u samotnýho vyetření si to nějak nedovedu představit.
Není tady
Nejen nevhodný, ale je to lékařský úkon a u toho, mimo lékaře, tam nemá nikdo co dělat.
Není tady
Zdravim.
Proč by měla být nevhodná společná účast partnera u vyetření?Je to věc názoru.Pokud jde o těhotenství a antikoncepci,tak nejni co řeit,prostě na to musí být dva a také oni dva to musí řeit a partnerem či rádcem je jim lékař-ka.ena jako pacientka a hlavně klientka si poroučí a pokud to někdo nechce pochopit,tak u takového lékaře bych si nenechala prohlédnout ani vlasy.Je mě jasné,e někde to provozně nejde zařídit,ale od toho je internet,reference kamarádek a telefon,kdy si ve ověřím a zařídím podle toho.
Kdy půjdeme do důsledků,tak o čem je sex s partnerem či manelem?o intimních zákoutích naeho těla.A co asi dělá doktor při vyetření těchto oblastí?Jde o to,e ná přítel či manel to dělá s radostí a laicky:) kdeto lékař profesionálně lékařsky vyetří to co má.Take tady jak říkám hraje hlavní slovo eny koho chce či nechce vzít sebou na vyetření.
Iveta.
Není tady
Nechápu, proč by měla být účast partnera nevhodná. Můj manel se mnou několik vyetření absolvoval, větinou dlouhotrvající nepříjemná a bolestivá vyetření i drobné zákroky, přáli jsme si to oba. Pokud s tím souhlasí oba, lékař by na to měl přistoupit.
e tam cizí člověk nemá co dělat je argument tehdy, kdy hrozí přenos infekce, na operačním sále apod. Pokud to ale podmínky umoňují, je věcí dohody pacienta s lékařem, kdo se vyetření nebo prohlídky účastní.
Mě se líbí e do toho chce Michal jít, větina kluků spí strčí hlavu do písku a čekají, a si "to" jejich dívka vyřídí.
Upravil(a) Ronja (10. 1. 2009 16:29)
Není tady
estelle napsal(a):
Ota napsal(a):
Tak s tímhle souhlasím. Přijde mi to dost nevhodný. Něco jiného je třeba společná návtěva utz v těhotenství, ale u samotnýho vyetření si to nějak nedovedu představit.
Ty si nedovede představit, e během vyetření stojí partner u hlavy partnerky a drí ji za ruku? Já ano, přesně takhle byl se mnou například můj mu při umělém oplodnění a byli jsme oba rádi. Mimochodem to navrhl sám lékař.
Není tady
Asi bych si připadala jako trubka nezralá, kdybych si na gyndu sebou brala partnera, to jsou věci, které jsem si schopna vyřídit sama a neotravovat ho s tím. Samotné je mě nepříjemné, kdy tam v čekárně sedí s některou její chlap, prostě cítím, e tam nepatří a nemám z toho dobrý pocit.
Pokud nechce jít holka sama, je lepí vzít si sebou třeba kámoku, já jsem tam la poprvé s dcerou nebo s přítelkyní syna ( dnes u manelkou ).
Není tady
Ronja napsal(a):
estelle napsal(a):
Ota napsal(a):
Ty si nedovede představit, e během vyetření stojí partner u hlavy partnerky a drí ji za ruku? Já ano, přesně takhle byl se mnou například můj mu při umělém oplodnění a byli jsme oba rádi. Mimochodem to navrhl sám lékař.
Já si to třeba při běném vyetření představit nedokáu. Něco jiného u je asi umělé opoldnění - ve chvíli, kdy je to nějaký zákrok (třeba i bolestivý), věřím, e můe být fajn, mít tam oporu. Já byla na gyndě poprvé se sestrou, protoe mě přihlásila ke své lékařce. Do ordinace se mnou nikdo neel, za pět minut jsem byla hotová a ádná tragédie to nebyla. Ale mé osobní pocity jsou jako u mii. Kdyby lo o něco větího, budu ráda, kdy mě přítel počká před ordinací, chytne mě pak za ruku a dá mi pusu. Do ordinace ho nechci (i kdy nikdy neříkám nikdy).
Upravil(a) vikyrek (10. 1. 2009 16:50)
Není tady
Můj přítel, později BM, byl se mnou taky na první prohlídce na gyndě, ale proto, e jsem byla těhotná. Předtím jsem na gyndě nikdy nebyla, nepotřebovala jsem to. Bylo mi 22 let. Ale byl jenom na chodbě, nebyl ani v čekárně, aby nepřiváděl do rozpaků ostatní eny. Dál u bych si to ani nepřála. Já s ním na urologii taky nechodila.
U porodu bych si partnera moc přála, ale kdy se narodily nae děti, tato monost nebyla. Z mého pohledu je porod nebo umělé oplodnění něco jiného, ne běné vyetření, protoe tam se jedná o NAE dítě a při běném vyetření o mé tělo.
Upravil(a) majkafa (10. 1. 2009 16:56)
Jasně, e umělé oplodnění nebo porod je něco jiného ( co bych za to dala, mít tu monost - manela u porodu a nebýt jen anonymní obtěující pacientkou. A hlavně neproívat samotná to těstí z narození dítěte, to jsem obrečela )
Ale u běné prohlídky chlapa fakt nee.
Není tady
Ale jo, jasně e někomu to sedne vdy, někomu nikdy a někomu jak kdy. Ale Michalova přítelkyně si to zřejmě přeje, tak mě zarazilo, e se tady píe, jak je to mimo a nepřípustné a jak tam nemá co dělat - tohle neberu. Pokud si ho tam přeje ona, tak on tam co dělat má. Prostě tam být s ní. To je můj názor.
Není tady
Ronjo, nikdo Ti ho nebere, tak ho neber druhým.
Není tady
Prosímtě Oto a co komu beru?
Je to kadého věc, jak si to zařídí, co mu vyhovuje a s čím jeho lékař souhlasí. Jen jsem se ozvala proti obecnému tvrzení "nemá tam co dělat", protoe to podle mě není pravda, to ve. Pokud ho tam přítelkyně chce, tak tam co dělat má
Není tady
Zkrátka říct "já tam nikoho nechci" nebo "moje doktorka by s tím nesouhlasila" mi přijde naprosto fér, ale říct "doktorka to nedovolí, nemá tam co dělat" mi prostě nepřijde jako pravda.
Není tady
Ronjo, já jsem jetě neslyel, e by ena chtěla, aby u gynekologické, podotýkám gynekologické, byl chlap. Ale budi.
Mia ostatní vypsala výe, a se neopakuju.
Ale, e by s tím dr. souhlasil/a, to zarazilo mě. ijeme v Česku.
To ve.
A jak jsem tu četl, e pacientka poroučí, to nemá cenu ani komentovat.
Není tady
Jasně - osobně znám jen jeden případ, kdy ena chtěla gynekologickou prohlídku za přítomnosti manela. Lékař se tomu sice podivil, ale neprostestoval. Jinak osobní zkuenost nemám, tohle jsem si zařídila sama, nemám problém. Ale při mnoha dalích různých pitálních vandrech jsme s manelem často lékaře a pomocný personál naím přáním být spolu i v různých méně obvyklých situací překvapovali - podotýkám e jsme samozřejmě normální a vdycky jsme se nějak domluvili, pochopili jsme kdy to nelo, na druhou stranu ale taky poznám, kdy to jde, jden doktorovi se do toho nechce, protoe to není standardní...
To, kdo v naem zdravotnictví poroučí a kdo by poroučet měl a proč, to je spí na samostatné téma
Upravil(a) Ronja (10. 1. 2009 18:15)
Není tady