|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Tak jestli jsi Jani na neschopence tak to je jasný, já taky myslela že pracuješ. A k obědu jsem dneska udělala úplně jednoduché těstoviny se šunkou na cibulce s taveným sýrem, zalít mlékem - udělá se krásná omáčka a zamíchat do těstovin - mňam mňam. A jinak k večeři mně napdaá třeba opečenka - vaječná omeleta na chleba, potřít hořčicí a na to kyselou okurku a cibuli.
Není tady
No tak nám předej ty informace ohledně toho vyřizování papírů no a vůbec co ti tam pověděli zajímavého.
Teda už se opravdu těším až se toho pupíku zbavím, protože si poslední dny dělá co chce hodně mě už omezil v pohybu teda jako je ohýbání a vyhýbání se něčemu 
Není tady
Kotr s tou opečenkou jsi mi udělala chuťě,hlavně ta okurka mě dostala.Já teď 14dní ujíždím na okurkách-musím se přiznat,že jsem snědla za týden 2skleničky.
Jinak právě mi Michalka udělala večeři.Zrovna si hraje na vaření.Takže u počítače mám talířek a na něm párek v rohlíku a příbor.Ještě mi přinese prý minerálku:lol:
Není tady
Teda Rendi ty se doma o tebe hezky starají hlady určitě neumřeš
úplně si tě představuju jak tam žvejkáš ten vymyšlenej párek v rohlíku 
Já teda žádně chutě za celé těhu neměla
Není tady
Ahoj Rendí, taky tě vidím
, holký a co mám říkat já mě nemají docházet nápady? 
Kotr, tak vítej mezi náma celodenníma krafařkama a ty Jani taky
, to bude stránek na den. Janí klid, já už se taky neohnu ani omylem, dneska mi manža i vykoupal kluky, než teďka odjel na noční, no sice před večeří, ale zahmouřím obě oči
. V pase už se ani neměřím, páč pasu nevidět
A to narážení, to je taky kapitola, fakt už se taky těším na porod, ale snad se prcek otočí a budu rodit normálně, z císaře mám hrůzu
Jé opečenkou myslíte tak a teď si nevzpomenu jak se tomu nadává, jooo vaječnice, to bych si taky dala
Nápad na zítřejší večeři, i když to už jsem měla naplánovanou palačinku, no tak kdo říká, že nezvládnu obojí 
Není tady
Já nemám vymyšlený párek v rohlíku-je pravý,akorát že je vyrobený z plastu:lol:
Holčiny musím se na chvíli rozloučit,manža potřebuje dát nějaké fotky do počíče.Ach jo,zrovna když jsme se tu slezly.Tak mrknu při zprávách,co jste napsaly,to je manža zabraný do zpráv 
Není tady
No tak Renďa má večeři vyřešenou, to je fajn když se někdo postará

Ohledně těch papírů říkala, že je potřeba mít s sebou notářsky ověženou kopii oddacího listu, protože v případě, že tam necháš origoš tak ti ho nevrátí, ale posílají na matriku - pak ti to sice přijde zpět i s rodným listem dítěte, ale pošta přece jen není 100%. Pak je potřeba mít 3 formuláře, které se dají stáhnout na http://forms.mpsv.cz a jsou to: žádost o porodné, žádost o rod. příspěvek a žádost o přídavek na dítě
Není tady
Kotr, tak žádost o přídavek snad pomalu není potřeba podávat, třeba životní minimum pro nás pět je podle nich 10 600
, a manža vydělá víc než tři tisíce, když se počítá i rodičák 
Není tady
Jj Sylvi, je to možný, jen tlumočím co jsem se dozvěděla. Ale aspoň člověk nemusí pro ty formuláře běžet na úřad, ale pohodlně si je doma vytiskne. Je to hrozná džungle s těma formulářema.
Není tady
Jj, jasán, je fajn si ty formuláře pěkně v klidu vytisknout to určo, sice je tam pak hranice koeficientu 2.4, ale chtěla bych vidět 5-ti člennou rodinu s deseti tisíci, super úvaha. No no vůbec něco úředně vyřizovat je džungle, kord když se to každou chvíli mění a nikdo o tom nic neví, na to se taky těším
Není tady
Taky je třeba do 8 dnů přihlásit dítě k nějaké zdravotní pojišťovně - prý není automaticky přihlášeno k pojišťovně matky - ale to nevím jestli to tak platí přímo pro Bulovku nebo všeobecně.
Někde jsem tu taky zahlídla, že někdo psal o prohlídce por. sálu a že tam viděl novopečenou maminku jak se láduje rohlíkem se salámem
- to nám PA taky říkala, že si s sebou máme vzít cokoliv dobrého jako za odměnu po porodu a prý se jí jedna paní ptala jestli si může vzít třeba rohlík s klobásou 
Říkala, že je dobré mít s sebou třeba hroznový cukr kvůli energii a lahvičku coca coly - ten kofein prý při porodu pomáhá, ale nejlépe jí vybublat. No zkrátka to bylo zajímavý 
Není tady
Tu ověřenou kopii nemusíš mít nutně, jen nám to doporučila, abys pak o ten dokument nepřišla..
Není tady
Já nevím, Kotr já mám pojišťovnu 207 a ta vždy kluky přihlásila automaticky, jen jsem pak poslala kopii rodného listu a o víc jsem se nestarala, šlo to vyřídit i po telefonu, nadiktovat rodné číslo a potom tu kopii, tak nevím, jestli to změnili. 
Není tady
Tak se mi nakonec podařilo "vyhodit"manžu od počítače.
jj.ečeře-párek v rohlíku byla moc dobrá.
Kotr-tak to mě překvapilo,že musím mít notářsky ověřený oddací list.Já myslela,že jim tam dám kopii a hotovka.
Není tady
Tak já tam posílala origoš
a vždy mi to přišlo doporuč asi do týdne domů i s rodným listem, po návratu z porodnice to tu bylo tak za tři dny, ale Boleslav to prý dělá jinak, že se to vyzvedává na úřadě 
Není tady
Holky ono je možný, že to každá porodnice dělá trochu jinak, tohle byla fakt rada od ní, že když máš notářsky ověřenou kopii, kterou tam pošlou, tak se nemusíš bát že přijdeš o originál a pak to složitě vyběhávat...
Není tady
Já mám Sylvi taky 207, ale automaticky asi dítě nepřihlásej, musí přece dostat nějakou informaci o narození - jestli to teda dobře chápu.
Není tady