3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Petr100 napsal(a):
Pisateli, kde si tu smlouvu mohu přečíst? Je veřejně dostupná? Ukrajintí advokáti je v monoha případech jediné řerní. Příklad. Kdysi se sestře v hotelu/má ho pronajatý/ vloupali do kanceláře a vybrali pokladnu. 120.000,- kaček. ádná velká suma, ale pro ni to bylo hodně. Posléze je polii chytli, sestra byla u soudu jako svědek, hoi měli za sebou mnoho vloupaček, byli odsouzení. Samozřejmě z peněz dodnes nemá ani kačku a nikdy mít nebude. Českým advokátům zaplatila nemalý peníz. Objednat advokáty ukrajinské měla strach. Já bych je objednal.
No vidí Petře, ty se tady čílí ze 120 00,- Kč roční mzdy průměrného dělníka. A co mají říkat Palestinci, který za svůj stát a uznání státu bojují víc jak 3 000 let potamo, aby jsme byli "ve své době" posledních 60 let. Jo v rámci systému jsme si "vymysleli" tolik obezliček a tolik překáek, e sami se divíme, e zločinec má víc práv ne ten pokozený. Petře jak v nejbliím okolí tak ve státě, tak ve společnosti tak na modré planetě.
Jo jdi do archivu smluv OSN.
Není tady
Nedá se nic dělat, kdo chce kam.........
..........Exilový vůdce Hamasu Chálid Mial v sobotu prohlásil, e boje v Gaze zmařily naději na dojednání míru s Izraelem. "Zmařili jste poslední anci pro urovnání a jednání," řekl a dodal, e nepřítel spáchal na půdě Gazy skutečný holokaust".
V sobotu palestintí bojovníci podle BBC odpálili na Izrael více ne třicet raket (podle Al-Dazíry deset raket), nejméně dva obyvatele lehce zranili............
http://aktualne.centrum.cz/zahranici/bl … ?id=626785
Není tady
Není Mirek jako Mirek:
"Signalizuji předem, e pokud by KDU-ČSL měla zastávat postoj, e nebudou ádné změny, tak nebudu Mirek Duín, který prosazuje změny jen proto, aby naplnil svoje sliby někdy z října loňského roku," řekl premiér.
http://zpravy.idnes.cz/na-zmenach-ve-vl … _domaci_dp
Není tady
Oto myslí, e má smysl DNES dělat nějaké změny ve vládě? Já věřím, e Topol předsednictví ustojí a potom budou hned předčasné volby. A lidovci a se kadý den modlí, aby se přehoupli přes pět procent.
Není tady
Petře, hulákal, e si z toho vemou ponaučení, obmění vládu, nevzali si nic a teď jim klérus diktuje.
Chlap by měl dret slovo, předseda vlády tuplem.
Není tady
Ota napsal(a):
Petře, hulákal, e si z toho vemou ponaučení, obmění vládu, nevzali si nic a teď jim klérus diktuje.
Chlap by měl dret slovo, předseda vlády tuplem.
Ale to by musel být chlap a ne....
Není tady
Petr100 napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Pisateli, to je bez ance.
Pro Petra je 1,4 mil obyvatel Gazy -jestli jich tam tolik jetě vůbec zbylo - členy Hamasu sakumprásk, včetně těch, co jsou zabiti nebo raději Gazu opustili.
Take tam ádní civilisté nejsou a nebo si za vechno můou sami, kapito?
Pochop, e kdyby nám náhodou třeba taková DS nebo KSČM jdnou přerostly přes hlavu, jako e to nelze vyloučit, tak teroristi budou podle něj vichni obyvatelé České republiky s jedinou výjimkouPandoro nebude to trvat dlouho. Po přítích volbách nám zločinecké komunistická sebranka bude vládnout. Já jen nechápu tvoji nenávist k idům.
Ví, co je tvoje tragedie?
Nenávidí komunisty, ale přitom odvěké heslo vech revolucí a totalit má pravděpodobně vypálené na čele: Kdo nejde s námi, jde proti nám!
Kde jsi vyčetl něco o mé NENÁVISTI vůči idům?
Já na rozdíl od tebe nesortuji lidi ani podle národnosti, ani podle náboenství. Já hluboce soucítím se VEMI lidmi v té oblasti, kteří ijí roky ve válce, která jim nic nepřináí - s idy, Araby, křesany, muslimy, barbary, komunisty, nekomunisty. Prostě se vemi, kterým připitomělé politické rozhodnutí z minulého století, které nahrává bůh ví komu, ničí ivot jetě víc jak po půl století.
A bohuel, idé za to zaplatí nejspí nejvíc - tak jako jejich stát politickým rozhodnutím kdysi vznikl, tak taky časem skončí.
A na tom nezmění vůbec nic, i kdybys sem nasypal tisíc odkazů s teroristickými obrázky.
Tys toti jetě vůbec nepochopil, e ti největí teroristi mají často naletěné boty, super kvádro a vlastní ochranku.
Má prostě klapky na očích, sorry.
Upravil(a) Pandorraa (11. 1. 2009 19:24)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Pisateli, to je bez ance.
Pro Petra je 1,4 mil obyvatel Gazy -jestli jich tam tolik jetě vůbec zbylo - členy Hamasu sakumprásk, včetně těch, co jsou zabiti nebo raději Gazu opustili.
Take tam ádní civilisté nejsou a nebo si za vechno můou sami, kapito?
Pochop, e kdyby nám náhodou třeba taková DS nebo KSČM jdnou přerostly přes hlavu, jako e to nelze vyloučit, tak teroristi budou podle něj vichni obyvatelé České republiky s jedinou výjimkouPandoro nebude to trvat dlouho. Po přítích volbách nám zločinecké komunistická sebranka bude vládnout. Já jen nechápu tvoji nenávist k idům.
Ví, co je tvoje tragedie?
Nenávidí komunisty, ale přitom odvěké heslo vech revolucí a totalit má pravděpodobně vypálené na čele: Kdo nejde s námi, jde proti nám!
Kde jsi vyčetl něco o mé NENÁVISTI vůči idům?
Já na rozdíl od tebe nesortuji lidi ani podle národnosti, ani podle náboenství. Já hluboce soucítím se VEMI lidmi v té oblasti, kteří ijí roky ve válce, která jim nic nepřináí - s idy, Araby, křesany, muslimy, barbary, komunisty, nekomunisty. Prostě se vemi, kterým připitomělé politické rozhodnutí z minulého století, které nahrává bůh ví komu, ničí ivot jetě víc jak po půl století.
A bohuel, idé za to zaplatí nejspí nejvíc - tak jako jejich stát politickým rozhodnutím kdysi vznikl, tak taky časem skončí.
A na tom nezmění vůbec nic, i kdybys sem nasypal tisíc odkazů s teroristickými obrázky.
Tys toti jetě vůbec nepochopil, e ti největí teroristi mají často naletěné boty, super kvádro a vlastní ochranku.
Má prostě klapky na očích, sorry.
Ono, Pan tak nějak mě napadá, zda ti kdo nejvíc křičí "chyte zloděje" nejsou vlastně jetě větí zloději, v tomto případě jetě větí teroristi.
Není tady
Petře, dovol malou poznámku.
U jsem to tu psal několikrát. Jsem ochoten s Tebou i dalími zde vést debatu, nicméně ona debata je a bude vdy tak nějak pohled z výe ádby na kameni, nebo ani jeden z nás nemáme jiných infromací ne co jsou nám putěny, i kdy mnohé informace jsou získány jen soustavným studie a to nikoli deníků či týdeníků nemnozí i z knih a to nikoli jen románů, ale knih historických. Nicméně, ona debata by měla někam směřovat a energie, kterou do ní dáváme by se měla v něčem odrazit. Kam to nechám nevyřčeno, i kdy u několikrát jsem ti psal, e pokud chce být prospěný, tak je třeba pracovat a zejména pak s onou ulicí, odkud se ve odvíjí.
Nicméně zpět k tématu "vánoční válka" Izrael vezrus Palestina konrétně Gaza.
Nebudu zde dělat sáhodlouhý exkurz do historie tu si nastudujte sami a prosím nezasekněte se první válkou v roce 1948, ale jděte do dob kdy idé tj. Jahve, tedy přesněji nečistí a obřezaní odeli (byli vyhnáni) z Egypta a putovaly po středním východě a usadili se na území kde ji dávno ili Palestinci, ale i předarabské národy v zemi svaté (čí?) Jejich /hebrejců?/, naí /křesanů?/, /arabů?/.
Nebudu zde vzpomínat ani ono "úřední" rozhodnutí sira Churchila o zemi zaslíbené idům po holokaustu jako odměnu za jejich boj za II. SV ale hlavně za to, e odtud byli vyhnáni jak křesany /křiácké výpravy/, tak araby po staení templářů. Vdy vememe-li tio přísně historicky tak hebrejci - idé svůj stát ztratili prodali a utekli z něj, aby jim pak byl nalajnován.
No ale opět ke konkrétu. Ví ty tu pořád zdůrazňuje, e Palestinci, e Hamaz atd. a jací jsou to teroristi...
No já tě zas odkáu na moje dřívějí poznámky o historii, či na jisté poznámky o nedodrování smluv a závazků ze strany Izraele potamo i světového společenství, tedy pokozování práv toho druhého tj. Palestiny. Ví právo na sebeurčení je deklarováno v Chartě OSN, to není výmysl komunistů. Palestina vlastně bojuje proti nám vem, kdy jsme jí slíbili, e oni mohou po více jak 3 000 letech vzniknout. Zatím jsme jim tro neumonili.
No a nebyl bych to já abych nepouil armádní informace. Moná jsi koukal včera na Novu a jistě jsis viml takového bílého či narůovělého detě. No tak to jsou bílé fosorové bomby. Ty jsou ale Petře zakázány, jako nehumální zbraň. Na tuto skutečnost poukázal i anglický vojenský expert na zbraňové systémy, který pracoval pro Haggský soud pro válečné zločiny v Jugoslávii. Informaci o tom pustil do tak významného deníku jako je The Times, kde sdělil, e uití takové zbraně je protiprávní a e Izrael klepe za pouití takovéto zakázané zbraně na dveře haggského soudu. A já se ptám neměl by tam tedy Ehnud a půlka Knestu sedět a zpovídat se ze zakázaného pouití zbraní, z terorismu a pod?
Není tady
Pisateli zdar, bude se divit, ale včera jsem strávil pár hodin studováním hostorie idů a palestinců. Ono to není tak jednoznačné, jak píe. Ale kalem na to. Samozřejmě jsem viděl svítící "detníky", jestli to byl fosfor, tak se to určitě prokáe a idi budou mít průser. Nemůe to být něco nového, nefosforového? Také jsem viděl palpost rakety vedle koly, kterou potom odstřelila raketa a bylo 30 mrtvých. To bylo křiku.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Pisateli zdar, bude se divit, ale včera jsem strávil pár hodin studováním hostorie idů a palestinců. Ono to není tak jednoznačné, jak píe. Ale kalem na to. Samozřejmě jsem viděl svítící "detníky", jestli to byl fosfor, tak se to určitě prokáe a idi budou mít průser. Nemůe to být něco nového, nefosforového? Také jsem viděl palpost rakety vedle koly, kterou potom odstřelila raketa a bylo 30 mrtvých. To bylo křiku.
Petře jsem rád, es aspoň věnoval pár hodin studiu, e jsem tě "donutil". I odpově´d je jinačí. Jen tak dál.
Petře já netvrdím, e mé je absolutně správné, jen se tě snaím skutečně dovést k tomu, e je třeba nedívat se na "historii" jen z pohledu "dvou dnů" ale v kontextu dlouhých let. Jistě je třeba se na historii dívat i jak je kroucena historiky samými a na průsečíku kde se sami setkají hledat onen základní kámen budoucna.
Petře a kdo bude alobce? Obávám se e to zas vichni zameteme po ukonční řee pod koberec, tak nějak si řekneme co jsme si to jsme si a zas kočárem bílým kolem černých skal. Pokud opravdu něco chceme tak skutečně se z toho balastu odsekat a začít s bílím stolem kde si ve vyříkáme, kde se omluvíme a kde nastavíme směr souití .....
Upravil(a) Pisatel (12. 1. 2009 9:12)
Není tady
Pánové.
Čunek s tím seknul, tak jsem zvědavej, jak si s tím Topol poradí..
Byl to pro něj problém č. 28
To bude makačka na bednu.
Není tady
Ota napsal(a):
Pánové.
Pro lidovce je ji pozdě.
Není tady
Ota napsal(a):
Pánové.
Bylo na čase. Tolik kopanců... ale hlavně odseknutej problém z domovské obce ...
Není tady
Petře a tohle jsi v rámci 3 000 let starého problému Jahve verzus Palestina nastudoval. Je to jaký si krátký exkurs historicko-právní.
Začneme tak nějak Biblí tedy Mojíem, který byl vytaen z vody a vychován egyptskou princeznou za doby Raamese. Byl vychován na egypstkém dvoře a po vlastním útěku se vrátil zpět aby vyvedl za doby Athona na 600 000 izraelitů-hebrejců přesněji nečisté a obřezané (na popud, e nebyli čistí egypani a e neuznávali egyptské mnohoboství, ale byli monoteisté -jeden bůh) přes Rudé moře do prostoru někam co stojí dneska Petra a pak dál do prostoru kde se dnes rozprostírá Izrael. V té době vak Egypt u vedl války s lidmi asu tedy kočovnými kmeny ijící trvale oblast dnení Palestiny přesněji pásmo Gazy. Biblický exodus tak nějak nechám Bibli a jejímu datování. Nicméně. Po usazení přeněji i částečné asimilaci s těmito lidmi dosáhl Izrael svého vrcholu v prostorech kde se dneska rozkládá někdy v době krále Davida alamouna a pak upadá, jednak po prohře s Asyřany a nakonec v roce 70 dobytí římany, kteří Izraelity vzali do otroctví a roznesly do vech částí "světa" tedy po území Evropy. Zemi-stát jako takovou zpustoili a nebýt jednak zajordánců, asyřanů a pak templářů tak zdejí končiny by asi zůstaly bez ivota, nicméně Jeruzalém a Betlém přeívají a objevuje se to jako země boího narození nejmladího náboenství křesanství vycházejícího z arabsko egytsko a idovského učení. V prostoru Palestiny se vedou těké války -křiácké a svaté (nejslavnějí je Richarda Lví srdce nebo nejsmutnějí nebo křesanství přichází o svatý kří tedy kří na kterém byl Kristus ukřiován) a stojí řada templářských hradů, o které díky Filipu Sličnému - templářské soudy, pak přichází a tak ochrana svatého hrobu ale i hrobu Marie a Jozefa je dlouho bez ochránců a v arabské moci.
Tak a teď to nejzajímavějí. Novodobé dějiny státu Izrael se datují k 2. 11. 1917 kdy britský premier Balfour podepisuje dohodu s Lionelem Rotshildem o vzniku idovského společenství. Balfourova deklarace není pro válku a pak ekonomicko politické dělení evropy po I.SV naplněna nicméně díky tomuto dokumentu vznikají idovské obce po celém světě a vzniká její politická lobby která pak jetě na samém konci války díky americké podpoře slaví první úspěch a to e vzniká britská správa Palestiny díky jejímu začlenění do Osmanské říe, která byla I.SV válkou zničena a otázka idů se dostává na pořad jednání Společnosti národů. Ve má prapodivný úvod nebo Rotshild se dozvídá někdy po roce 1914 o ikanování idů v Rusku carskými důstojníky a exodus ruských idů do země zaslíbené a Rotshild pro n ě a dalí vykupuje pozemky aby se měli kde uchytit a vlastně vybudovává základy Státu Izrael, který u více jak 1800 neexistuje ani právně ani de jure. Dokonce existoval názor e idé by si mohli vybudovat stát v Etiopii, kde Británie měla své území. Ale zpět. Palestina je pod britskou správou, idé se stěhují do tohoto prostoru a místní arabsko křesanská komunita se proti tomu bouří. NIcméně neschopnost či sionské stranění britské správy dává monost vzniku samosprávy izraelců- správně idů. V období po I.SV. by je Evropa ve zmatcích přesto Wiezeman jako představitel sionské obce idů pracuje a nakonec v roce 1924 se mu podaří uznání etnika idů a práva na svůj stát. Podstatnou úlohu v tomto Wiezemanově plánu hraje to e bohatí idé ijí na území USA a vhodnou taktikou a prací idovských bankéřů na konci války zatáhne USA do války a současně i nepřímo nutí USA aby mylenku nového státu vzali za své. Historicky USA pořád stojí za Izraelem a do posledního hlasování v Radě bezpečnosti. Jako vrchol veho je, e Společnost národů nepříjme deklaraci o historické spojitosti idovského lidu s Palestinou, ale příjme deklaraci tohoto znění, e Společnost národů uznává historické právo idů na Palestinu. Take pokud něco pak teroristy bych si dovolil říci, e jsme mi nebo jsme vzali Palestincům právo na svůj stát a na své území nebo jak jsem ji psal idé svůj stát prohráli a ztratili. No a pak 14 května 1948 vznikne po Krátké válce a vyhnání britů samostatný Stát Izrael. Tuto část historie známe to jsme se učili. Dokonce svého času se Československo podílel na budování státu Izrael
.
(Petře tak kdo je jak v tom namočen a kdo je jak terorista?)
Není tady
Pisateli díky za exkurzi do dějin. Take co se dá udělat? Zruíme Izrael a rozvezeme idy po celém světě? Nebo by se měli idi s palestinci dohodnout na nějakém mírovím uspořádání? Já myslím, e kromě Hamasu to ji chtějí udělat.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Pisateli díky za exkurzi do dějin. Take co se dá udělat? Zruíme Izrael a rozvezeme idy po celém světě? Nebo by se měli idi s palestinci dohodnout na nějakém mírovím uspořádání? Já myslím, e kromě Hamasu to ji chtějí udělat.
A proč zase kromně někoho? Hams je součást historického vývoje společnosti Palestiny. (Asi jako komunismus v Evropě)
Ví Petře u jsem zde vzpomínal můj "údiv" nad velkým Karlosem a Frankem na panělské měně. Kdy tohle nebere tak jetě jinak.
Dneska cestou do práce jsem si přečetl článek o jednání bezpečnostních expertů. Bylo zajímavé, e oni hodnotí na straně jedné, e sofistikované zbraně, moderní válečné technologie sice chrání samotné vojáky, ale způsobují daleko větí ztráty na civilním obyvatelstvu. V onom článečku uvedly, e v průběhu druhé války v Zálivu padlo na 5 000 američanů, ale asi na 500 000 civilistů a dalích asi 100 000 iránských vojáků. Nicméně bezpečnostní experti a nebyly to ádné ucha konstatují, e prosazování západního pojetí do zemí s jinou etnickou, náboenskou a historickou kultůrou vede k tomu, e se zdejí obyvatelstvo radikalizuje, e se stává militantnějí a hlavně vznikají nové ideologie a postoje, které pak komunikaci a mírové prosesy či "pohodové souití" maří a uvadí svět do válečného či jak ty rád, teroristického postavení. Uvaují, e vlastně onen vývoz "západního" mylení současně radikalizuje, vytváří nové ideologie a postoje i v samotném západním světě.
Není tady
Jo s tou poslední větou souhlasím. Ale co tedy uděláme s idy? To je otázka.
Není tady
Petře, idy bych nechal na pokoji. Co by byl svět bez nich?
Není tady
Oto já také, ale jsou tací, co jim pokoj nechtějí dát. Je to patné pro obě strany.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Oto já také, ale jsou tací, co jim pokoj nechtějí dát. Je to patné pro obě strany.
To je otázka k diskuzi!
Není tady
Pisatel napsal(a):
Petr100 napsal(a):
To je otázka k diskuzi!
Pisateli, není o čem diskutovat.
ít a nechat ít.
Není tady
Ota napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Petr100 napsal(a):
To je otázka k diskuzi!
Pisateli, není o čem diskutovat.
ít a nechat ít.
Jene jsou tací co ít nechtěj nechat ít. Ale to u tu bylo, e?
Není tady
Nejsem historik, ale napadaj idé bezdůvodně?
Není tady
Pisatel napsal(a):
Ota napsal(a):
Pisatel napsal(a):
To je otázka k diskuzi!Pisateli, není o čem diskutovat.
ít a nechat ít.
Jene jsou tací co ít nechtěj nechat ít. Ale to u tu bylo, e?
Já bych spí napsal, e nechtějí ít. A těí se na defloraci těch neposkvrněnejch u Allaha.
Není tady