29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Doufám že jsem zde dobře , jdu pro radu..je to sice spíš do právního)zákony)...ale vy to tu budete vědět líp.
U této varianty rodičáku - buď si ji vyberu (a mám nárok na PPM)...pak beru do 5 měsíce dítěte mateřskou a od 6 do 21 měsíce dítěte pak beru rodičák 7600 a pak do 4 let 3800. To je mi jasný, celkem (bez PPM, čili jen rodičáku) mám 224 200 Kč...
...anebo nemám možnost si vybírat (nepracovala jsem, nepřerušila studium atd - prostě mám nárok jen a pouze na tu 4 letou).....pak už dnem narození dítěte beru rodičák? - čili od 0 do 21 měsíců 7600 a pak 3800 do 4 let. Z toho mi plyne, že dostanu za celou tu dobu 262 200kč? Vlastně o 7600kč x 5měsíců cca (22 týdnů) víc než u toho prvního co jsem napsala? Těch 7600x 5 je vlastrně "jakási forma náhrady za nepobíranou PPM?
Je to tak?Víte to někdo?
Není tady
...anebo nemám možnost si vybírat (nepracovala jsem, nepřerušila studium atd - prostě mám nárok jen a pouze na tu 4 letou).....pak už dnem narození dítěte beru rodičák? - čili od 0 do 21 měsíců 7600 a pak 3800 do 4 let
Ano, takle to mám já, ale na kolik si tím přijdu, to jsem fakt nepočítala, takže o tom rozdílu jsem ani nevěděla
Není tady
Myslim ze jo...taky me to takhle ceka, ta druha varianta
jasne...ty co berou PPm (tak mají peníze z ní)...ty co neberou a musí na 4 letou - a hned od 1.dne berou tech 7600 tak dostanou OD STÁTU víc....?!
1varianta s PPM (5měsíců PPM, 16 měsíců 7600kč, zbytek 3800kč....
2varianta bet PPM (5+16 měsíců 7600kč, zbytek 3800) z toho plyne že dostaneš od státu o 5x7600 víc (takže taková skoro mateřská taky....,jen jasná cifra a neplatí zaměstanavatel a není to vypočítáváno dle výše platu)...
Není tady
misha88 napsal(a):
jasne...ty co berou PPm (tak mají peníze z ní)...ty co neberou a musí na 4 letou - a hned od 1.dne berou tech 7600 tak dostanou OD STÁTU víc....?!
1varianta s PPM (5měsíců PPM, 16 měsíců 7600kč, zbytek 3800kč....
2varianta bet PPM (5+16 měsíců 7600kč, zbytek 3800) z toho plyne že dostaneš od státu o 5x7600 víc (takže taková skoro mateřská taky....,jen jasná cifra a neplatí zaměstanavatel a není to vypočítáváno dle výše platu)...
u první varianty se přepokládá, že se matky vrátí do práce
Není tady
to ted aprill nechápu zase já co tím chtěl básník říci....co na to má vliv, že se očekává že půjde do práce?kdy?po těch 4 letech...
( o té 2 a 3 leté ted nemluvíme)...já uvádím 2 typy té 4leté (s PPm a bez ní - rovnou s nástupem na rodičák)..
Není tady
misha88 napsal(a):
to ted aprill nechápu zase já co tím chtěl básník říci....co na to má vliv, že se očekává že půjde do práce?kdy?po těch 4 letech...
( o té 2 a 3 leté ted nemluvíme)...já uvádím 2 typy té 4leté (s PPm a bez ní - rovnou s nástupem na rodičák)..
napsala jsem pitomost
jo, těch 7600 je za peněžitku, na kterou matka neměla nárok
Není tady
Ahoj!
No v podstatě je. Jasně, všechny nezaměstnané maminy živí místo zaměstnavatele stát už od začátku (doufám,že jsem pochopila na co se ptáš) .
Není tady
Aprill,to já nemyslela,že píšeš blbost. jen jsem nevěděla,co myslíš.Tak ok...
Laufey ahoj..!! A ty když jsi přerušila tak jsi taky měla totoc nebylo tam platí škola mateřskou...to jsem taky ještě četla..
Holky...to to píšu fakt tak nesrozumitelně...tak to pardon...
Není tady
Já jsem přerušila,takže jsem se musela zaregistrovat na UP. Pak jsem jen zavolala z porodky,že miminko už je na světě a dodatečně donesla rodný list na UP.
Upravil(a) Laufey (7. 1. 2009 20:02)
Není tady
Míšo, já nepřerušila studium a pobírala jsem od porodu těch 7600,-
Napíšu Ti ještě SZ.
Není tady
Stránky: 1