Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#26 8. 1. 2009 9:24

Želvička17
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Ústí nad Labem

Re: CHAT: Boží království nakope Ďábla do pr...

Pán měl co dělat, aby mu nespadly brejle z nosu smile

http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/gSkVyMR.jpghttp://lb5m.lilypie.com/gSkVp2.png
http://lb2m.lilypie.com/TikiPic.php/sNH41tS.jpghttp://lb2m.lilypie.com/sNH4p2.png

Není tady

#27 8. 1. 2009 9:37

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ve stínu Plzeňské věže
Web

Tak z tohodle mě teda mrazí! Takovej sektářskej brainwashing...

Není tady

#28 8. 1. 2009 9:40

petra72
Host

Mám to stejně - taky mě z toho mrazí. Nechápu, jak se někdo takto stádovitě dokáže chovat. Z takovýchto seskupení bych prchala, co prchala, nenapadlo by mě ani do nich vlést.

#29 8. 1. 2009 10:24

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

TY WO*E ! fanatizmus jekéhokoli směru je nebezpečný..... v tomto případě si pán nabíhá minimálně na infarkt usch

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#30 8. 1. 2009 11:09

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Jasně že tohle uskupení - Hnutí triumfální víry - je fakt dost extrémní Kalíku. Ale asi bys byl překvapen kdybys zavítal třeba na bohoslužby některých charizmatických církví, jako třeba Adventisti, Slovo života, některé sbory Baptistů apod. Tyhle bohoslužby s ceremoniemi a obřadností katolického kostela moc společného nemají a například hlasitý zpěv, tanec a různé uvolněné projevy duchovních pocitů jsou tam naprosto normální.

Na tohle video jsem ale dost fascinovaně hleděla už asi před půl rokem, když z toho udělala velkou událost MF Dnes.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#31 8. 1. 2009 11:22

BB
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem viděla soukromý záznam z metodistického kostela v USA - i když zpěvy, tak to  bylo velice  rytmické a pozitivní a ty lidi to bavilo a neměla jsem z nich pocit, že jim někdo vymývá mozek. Normálně měli radost.
Na rozdíl od těch zoufalců z Kalikova videa - tam se mi nejdřív zdálo, že ty dvě modré košile ( pán a paní)  otráveně odejdou ... ale mě zklamali, přidali se k davu ... a to je na tom nejhroznější ....  davová psychóza ... v tomhle stavu jsou schopny davy čehokoliv ..... skurtskurtskurtskurt

BB

Není tady

#32 8. 1. 2009 11:23

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Tak tohle jsem zabalila po cca 10 vteřinách, nejsem masochista.

Není tady

#33 8. 1. 2009 11:49

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

jo Ronji, moje sestřenice je členkou baptistického sboru a je fakt, že tam se taky uvolněně zpívá, apod, dokonce měla i nějaké členky s kytarou a nějakými jejich popěvky na svatbě, ale ani omylem jsem neměla pocit, že to bylo takhle fanatické.

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#34 8. 1. 2009 12:17

Danuskaxy
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeňsko

no týýý w.o.e.... va skurt

http://lb3f.lilypie.com/1eKyp2.png

Není tady

#35 8. 1. 2009 13:03

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

annie napsal(a):

Mrazí mě z toho, jak se lidi dokážou nechat zmanipulovat a uvěřit prakticky čemukoliv a nabudit až do takových stavů, jaké se objevují ve videu. roll
Přemýšlím nad tím, co těm lidem tak zoufale chybí, když se nechají stáhnout k něčemu podobnému.
A uvědomují si vůbec jak se nechávají strhnout?

Asi ne, je to fakt psychóza....
Takhle paří třeba i náckové na svých koncertech, akorát že neopěvujou království boží, ale sněhobílej národ a pějí "utíkej kofolo utíkej bude to tu čistý od Kavkazu po UK", pak se objímaj, do půl těla nazí, zpocení, pokérovaní a hladí se po smutně holých lebkách a skáčou metr dvacet...

V obou případech bych nasadila terapii wink

Není tady

#36 8. 1. 2009 13:06

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

mne by s apáčilo chodiť do kostola počúvať gospely a prípadne sa aj dostať do tranzu. Nemusí to byť nutne o vymývaní mozgov, ale toto video ma teda necháva chladnou... Mám z toho pestré pocity, ale skôr záp.o.r.né.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#37 8. 1. 2009 13:35

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

No, tohleto všechno jsou způsoby, jak udělat z myslícího jedince dav. Už kdysi dávno v prehistorii se tančilo okolo za zvuku bubnů okolo ohně. To je myslím i dnes běžné třeba v Africe. Je to způsob, jak naladit lidi na jednu konkrétní vlnu. Problém vidím však u nalazování na vlnu násilí proti dalším lidem, to už je jednoznačně špatné. Samozřejmě problém je právě v tom jednom vůdci, který je členy pokládán za skoro-boha. Viz Hitler apod.

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#38 8. 1. 2009 15:06

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

KALIK napsal(a):

No, tohleto všechno jsou způsoby, jak udělat z myslícího jedince dav. Už kdysi dávno v prehistorii se tančilo okolo za zvuku bubnů okolo ohně. To je myslím i dnes běžné třeba v Africe. Je to způsob, jak naladit lidi na jednu konkrétní vlnu. Problém vidím však u nalazování na vlnu násilí proti dalším lidem, to už je jednoznačně špatné. Samozřejmě problém je právě v tom jednom vůdci, který je členy pokládán za skoro-boha. Viz Hitler apod.

Ono záleží ale hodně na druhu těch lidí - pečlivě vybraných.
U mě by tento pošuk vzbudil jedině tak záchvat smíchu lol

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#39 8. 1. 2009 15:14

pajaja
♥♥♥♥♥--
Web

Dnes byl na HBO dokument od T.Nvotové,jmenuje se,, Ježíš je normální,,.Vydržela jsem jen pět minut.Kdo je masochista ,ať se na to podívá,určitě to budou opakovat.Ta ukázka od Kalika je možná z tohoto dokumentu.

Není tady

#40 8. 1. 2009 15:32

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Zblbnout, zmanipulovat, zfanatizovat a zamgořit lidi není žádný problém. A to dokonce ani takové, kteří si myslí, že oni by nikdy....

A v téhle době je k tomu obvzlášť dobré klima ve společnosti.
Ten pán na videu není žádný borec.
V parlamentu máme lepší stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#41 8. 1. 2009 16:09

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Zblbnout, zmanipulovat, zfanatizovat a zamgořit lidi není žádný problém. A to dokonce ani takové, kteří si myslí, že oni by nikdy....

loltummenupp

Není tady

#42 8. 1. 2009 16:17

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

Mně to připadá strašně super, když víra může být i takovýto úlet. Dávám si to do kontrastu s kostelem a tou pobožností až suchostí těch obřadů. Tady to je zábava, úlet. Jako na koncertě. Je to něco jako gospel křížený s houseparty. Lidi jsou v tranzu smile A ta věta, že Boží království nakope Ďábla do pr... je vůbec nejlepší smile

Kaliku ...víra a fanatismus je poněkud rozdíl ne ???

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#43 8. 1. 2009 16:33

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Jakej?

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#44 8. 1. 2009 16:58

Lilith380
♥♥-----

Ten nábožnej kreten sežral možná extázi před oním vystoupením....obávám se, že zde ani nejde o víru jako takovou jako o ten rauš. Opěvovat se pak může ...leckdo a leccos. Ale chápu, že to pro ně je rajc, adrenalin a endorfiny jen tečou...No, hlavně, že neopěvujou Satana, takhle jsou vpodstatě neškodní... godlike

Není tady

#45 8. 1. 2009 17:03

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Kaliku ..jakej ? No tak si přečti Kladivo na čarodějnice ..třeba.Fanatismus je krutej.Nebo Andělé a Démoni  od Browna ... hezká fikce ale ten fanatismus tam je docela propracovanej smile.
Hele já asi nejsem dobrej rétor na tyhle složitý témata wink

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#46 8. 1. 2009 17:10

Lilith380
♥♥-----

Amriana napsal(a):

Kaliku ..jakej ? No tak si přečti Kladivo na čarodějnice ..třeba.Fanatismus je krutej.Nebo Andělé a Démoni  od Browna ... hezká fikce ale ten fanatismus tam je docela propracovanej smile.
Hele já asi nejsem dobrej rétor na tyhle složitý témata wink

V honu na čarodějnice si myslím hrál větší roli mamon po nebohých odsouzených, utýraných a upálených, než fanatismus. Dotyčný jezuita (díky své geniální paměti si nepamatuju jeho jméno) si dost dobře nahrabal. Četla jsem nedávno knížku o krutých dějinách v české historii a při četbě jsem dotyčného úplně nenáviděla.... obvinění se vůbec nemohli bránit, byli mezi nimi i chlapi, i vážení občané, i duchovní, pokud nevydrželi týrání a mučení, byl to důkaz viny, pokud se ho snažili vydržet a vydrželi kruté mučení, byl to prý důkaz síly, kterou jim dal Satan. skurt Strašný. Takže naprost žádné východisko - koho drapli, skončil na hranici a měl štěstí, když mu před upálením z milosti zlomili vaz, aby se dlouho netrápil a nesmažil zaživa.

Není tady

#47 8. 1. 2009 19:30

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

KALIK napsal(a):

Jakej?

Fanatizmus je viera vystupňovaná do neznestieľnosti(pre nositeľa alebo pre druhých). Inak, asi každý v niečo verí, len nie každý má potrebu to inštitucionalizovať a zdieľať s miliardami ostatných.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#48 8. 1. 2009 19:36

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

pajaja napsal(a):

Dnes byl na HBO dokument od T.Nvotové,jmenuje se,, Ježíš je normální,,.Vydržela jsem jen pět minut.Kdo je masochista ,ať se na to podívá,určitě to budou opakovat.Ta ukázka od Kalika je možná z tohoto dokumentu.

Nevím jestli je ze stejného dokumentu, ale týká se stejného uskupení - již zmíněného Centra Triumfální Víry. Tahle organizace funguje mimo jiné v Brně a kdo šel někdy po Maliňáku, mohl slyšet, jak tam podobná moudra jako na videu vykřikují jeho členové i naživo (i když o prd.eli jsem je halekat ještě neslyšela). Pozor, ale neplést s mormony, to jsou ti američtí hoši v černých oblecích, kteří spořádaně pějí písně za doprovodu kytary smile

T. Nvotová prošla tuším základní školou s tímto uskupením úzce spojenou a o svém dolumentu někde řekla, že to byla její cesta jak se vypořádat s přechodem do normálního světa. Přiznám se že jsem si ho nechala ujít, i když mohl být v mnoha ohledech zajímavý.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#49 8. 1. 2009 19:54

pajaja
♥♥♥♥♥--
Web

Těch pět minut stačilo,takže o nich nic nevím a ani radši nechci.Je mi těch lidí líto a bylo to trapné.No ,ale když jim to udělá dobře a nikoho nebudou obtěžovat,tak ať si hrajou.Mluvím pouze o tomto dokumentu.

Není tady

#50 8. 1. 2009 20:48

mashanka
Zablokovaný

Pandorraa napsal(a):

Jo ? A koho zblbli ? Vždyť jim normální člověk nevěří ano pozdrav

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí