|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Pán měl co dělat, aby mu nespadly brejle z nosu 

Není tady
Tak z tohodle mě teda mrazí! Takovej sektářskej brainwashing...
Není tady
Mám to stejně - taky mě z toho mrazí. Nechápu, jak se někdo takto stádovitě dokáže chovat. Z takovýchto seskupení bych prchala, co prchala, nenapadlo by mě ani do nich vlést.

TY WO*E ! fanatizmus jekéhokoli směru je nebezpečný..... v tomto případě si pán nabíhá minimálně na infarkt 

Není tady
Jasně že tohle uskupení - Hnutí triumfální víry - je fakt dost extrémní Kalíku. Ale asi bys byl překvapen kdybys zavítal třeba na bohoslužby některých charizmatických církví, jako třeba Adventisti, Slovo života, některé sbory Baptistů apod. Tyhle bohoslužby s ceremoniemi a obřadností katolického kostela moc společného nemají a například hlasitý zpěv, tanec a různé uvolněné projevy duchovních pocitů jsou tam naprosto normální.
Na tohle video jsem ale dost fascinovaně hleděla už asi před půl rokem, když z toho udělala velkou událost MF Dnes.
Není tady
Já jsem viděla soukromý záznam z metodistického kostela v USA - i když zpěvy, tak to bylo velice rytmické a pozitivní a ty lidi to bavilo a neměla jsem z nich pocit, že jim někdo vymývá mozek. Normálně měli radost.
Na rozdíl od těch zoufalců z Kalikova videa - tam se mi nejdřív zdálo, že ty dvě modré košile ( pán a paní) otráveně odejdou ... ale mě zklamali, přidali se k davu ... a to je na tom nejhroznější .... davová psychóza ... v tomhle stavu jsou schopny davy čehokoliv ..... 

Není tady

jo Ronji, moje sestřenice je členkou baptistického sboru a je fakt, že tam se taky uvolněně zpívá, apod, dokonce měla i nějaké členky s kytarou a nějakými jejich popěvky na svatbě, ale ani omylem jsem neměla pocit, že to bylo takhle fanatické.

Není tady
annie napsal(a):
Mrazí mě z toho, jak se lidi dokážou nechat zmanipulovat a uvěřit prakticky čemukoliv a nabudit až do takových stavů, jaké se objevují ve videu.
Přemýšlím nad tím, co těm lidem tak zoufale chybí, když se nechají stáhnout k něčemu podobnému.
A uvědomují si vůbec jak se nechávají strhnout?
Asi ne, je to fakt psychóza....
Takhle paří třeba i náckové na svých koncertech, akorát že neopěvujou království boží, ale sněhobílej národ a pějí "utíkej kofolo utíkej bude to tu čistý od Kavkazu po UK", pak se objímaj, do půl těla nazí, zpocení, pokérovaní a hladí se po smutně holých lebkách a skáčou metr dvacet...
V obou případech bych nasadila terapii 
Není tady

mne by s apáčilo chodiť do kostola počúvať gospely a prípadne sa aj dostať do tranzu. Nemusí to byť nutne o vymývaní mozgov, ale toto video ma teda necháva chladnou... Mám z toho pestré pocity, ale skôr záp.o.r.né.
Není tady

No, tohleto všechno jsou způsoby, jak udělat z myslícího jedince dav. Už kdysi dávno v prehistorii se tančilo okolo za zvuku bubnů okolo ohně. To je myslím i dnes běžné třeba v Africe. Je to způsob, jak naladit lidi na jednu konkrétní vlnu. Problém vidím však u nalazování na vlnu násilí proti dalším lidem, to už je jednoznačně špatné. Samozřejmě problém je právě v tom jednom vůdci, který je členy pokládán za skoro-boha. Viz Hitler apod.
Není tady

KALIK napsal(a):
No, tohleto všechno jsou způsoby, jak udělat z myslícího jedince dav. Už kdysi dávno v prehistorii se tančilo okolo za zvuku bubnů okolo ohně. To je myslím i dnes běžné třeba v Africe. Je to způsob, jak naladit lidi na jednu konkrétní vlnu. Problém vidím však u nalazování na vlnu násilí proti dalším lidem, to už je jednoznačně špatné. Samozřejmě problém je právě v tom jednom vůdci, který je členy pokládán za skoro-boha. Viz Hitler apod.
Ono záleží ale hodně na druhu těch lidí - pečlivě vybraných.
U mě by tento pošuk vzbudil jedině tak záchvat smíchu 
Není tady
Dnes byl na HBO dokument od T.Nvotové,jmenuje se,, Ježíš je normální,,.Vydržela jsem jen pět minut.Kdo je masochista ,ať se na to podívá,určitě to budou opakovat.Ta ukázka od Kalika je možná z tohoto dokumentu.
Není tady
Zblbnout, zmanipulovat, zfanatizovat a zamgořit lidi není žádný problém. A to dokonce ani takové, kteří si myslí, že oni by nikdy....
A v téhle době je k tomu obvzlášť dobré klima ve společnosti.
Ten pán na videu není žádný borec.
V parlamentu máme lepší 
Není tady

Pandorraa napsal(a):
Zblbnout, zmanipulovat, zfanatizovat a zamgořit lidi není žádný problém. A to dokonce ani takové, kteří si myslí, že oni by nikdy....
V parlamentu máme lepší

Není tady
KALIK napsal(a):
Mně to připadá strašně super, když víra může být i takovýto úlet. Dávám si to do kontrastu s kostelem a tou pobožností až suchostí těch obřadů. Tady to je zábava, úlet. Jako na koncertě. Je to něco jako gospel křížený s houseparty. Lidi jsou v tranzu
A ta věta, že Boží království nakope Ďábla do pr... je vůbec nejlepší
Kaliku ...víra a fanatismus je poněkud rozdíl ne ???
Není tady

Jakej?
Není tady
Ten nábožnej kreten sežral možná extázi před oním vystoupením....obávám se, že zde ani nejde o víru jako takovou jako o ten rauš. Opěvovat se pak může ...leckdo a leccos. Ale chápu, že to pro ně je rajc, adrenalin a endorfiny jen tečou...No, hlavně, že neopěvujou Satana, takhle jsou vpodstatě neškodní... 
Není tady
Kaliku ..jakej ? No tak si přečti Kladivo na čarodějnice ..třeba.Fanatismus je krutej.Nebo Andělé a Démoni od Browna ... hezká fikce ale ten fanatismus tam je docela propracovanej
.
Hele já asi nejsem dobrej rétor na tyhle složitý témata 
Není tady
Amriana napsal(a):
Kaliku ..jakej ? No tak si přečti Kladivo na čarodějnice ..třeba.Fanatismus je krutej.Nebo Andělé a Démoni od Browna ... hezká fikce ale ten fanatismus tam je docela propracovanej
.
Hele já asi nejsem dobrej rétor na tyhle složitý témata
V honu na čarodějnice si myslím hrál větší roli mamon po nebohých odsouzených, utýraných a upálených, než fanatismus. Dotyčný jezuita (díky své geniální paměti si nepamatuju jeho jméno) si dost dobře nahrabal. Četla jsem nedávno knížku o krutých dějinách v české historii a při četbě jsem dotyčného úplně nenáviděla.... obvinění se vůbec nemohli bránit, byli mezi nimi i chlapi, i vážení občané, i duchovní, pokud nevydrželi týrání a mučení, byl to důkaz viny, pokud se ho snažili vydržet a vydrželi kruté mučení, byl to prý důkaz síly, kterou jim dal Satan.
Strašný. Takže naprost žádné východisko - koho drapli, skončil na hranici a měl štěstí, když mu před upálením z milosti zlomili vaz, aby se dlouho netrápil a nesmažil zaživa.
Není tady

KALIK napsal(a):
Jakej?
Fanatizmus je viera vystupňovaná do neznestieľnosti(pre nositeľa alebo pre druhých). Inak, asi každý v niečo verí, len nie každý má potrebu to inštitucionalizovať a zdieľať s miliardami ostatných.
Není tady
pajaja napsal(a):
Dnes byl na HBO dokument od T.Nvotové,jmenuje se,, Ježíš je normální,,.Vydržela jsem jen pět minut.Kdo je masochista ,ať se na to podívá,určitě to budou opakovat.Ta ukázka od Kalika je možná z tohoto dokumentu.
Nevím jestli je ze stejného dokumentu, ale týká se stejného uskupení - již zmíněného Centra Triumfální Víry. Tahle organizace funguje mimo jiné v Brně a kdo šel někdy po Maliňáku, mohl slyšet, jak tam podobná moudra jako na videu vykřikují jeho členové i naživo (i když o prd.eli jsem je halekat ještě neslyšela). Pozor, ale neplést s mormony, to jsou ti američtí hoši v černých oblecích, kteří spořádaně pějí písně za doprovodu kytary 
T. Nvotová prošla tuším základní školou s tímto uskupením úzce spojenou a o svém dolumentu někde řekla, že to byla její cesta jak se vypořádat s přechodem do normálního světa. Přiznám se že jsem si ho nechala ujít, i když mohl být v mnoha ohledech zajímavý.
Není tady
Těch pět minut stačilo,takže o nich nic nevím a ani radši nechci.Je mi těch lidí líto a bylo to trapné.No ,ale když jim to udělá dobře a nikoho nebudou obtěžovat,tak ať si hrajou.Mluvím pouze o tomto dokumentu.
Není tady

Pandorraa napsal(a):
V parlamentu máme lepší
Jo ? A koho zblbli ? Vždyť jim normální člověk nevěří ano pozdrav
Není tady