29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Estí, otoč si tú afirmáciu: Ja si hovorím "Dostávam to, čo si zaslúžim" a ty si hovor "Zaslúžim si všetko to, čoho sa mi dostáva"... :)Niečo podobne tvrdohlavé máme asi v rodine. Strýko bol včera na ARE, vraj mal "parciálny epileptický záchvat". Dnes už doma mláti do PC.
Není tady
Jaké si to uděláš, takové to máš. Když si budeš představovat, jak to s opečováváním bude "zlé a strašné" tak to taky bude. když si to představíš jako luxusní lázně s možností poznat jiné lidi, tak to taky takové bude. Je to v hlavě kočko. Někteří dožijí v důchoďáku stovku, jiní nezvládnou ani ten rok. Je to v hlavě. Když si náš nezasloužíš, uděláš to, třeba i podvědomě tak, že s námi ztratíš kontakt. Je to v hlavě....
Stačí?
Ale otočit to, to je fuška
Není tady
Esteli,
v domovech důchodců se občas konají i svatby - nové začátky. Někteří z těch lidí tam mají konečně víc času na své koníčky a zájmy, začnou cestovat alespoň po jednodenních výletech, zkoušejí věci, ke kterým by se normálně nedostali. Nic není tak předem jasné .
Zasloužíš si to všechno, protože jsi, a protože jsi taková, jaká jsi. Mám tě ráda bez jakýchkoli zásluh, o které by ses musela snažit, protože jsi moje naděje a víra v dobré konce a zázraky, v sílu, kterou v sobě všichni máme, v krásu života . Díky tobě se na světě událo mnoho nádherných věcí. A spousta jich ještě přijde. I kdyby to bylo jenom zodpovědnější chování jedné puberťačky, která si přečetla tvůj blog, je to ohromný kus hezké práce
.
Estelí já mám někdy pocit - permanentně, že jsem měla v životě obrovský štěstí tě potkat. Ty jsi malej urputnej bojovníček, ale i ten potřebuje oddych a i ten má dobrý i špatný dny. Ve čtvrtek ti vezmu ty barvičky, aby si mohla nakreslit malou pr... Estelku.
Ahoj Estelko, asi tuším jak ti je, taky nesnáším když mě někdo obskakuje. Možná je cesta jak se s tím srovnat, je nebojovat s tím. Prostě teď je to tak, že potřebuješ pomoct, tak to zkus neřešit. Kdyby ti nechtěli posloužit tak to nedělaj, tak jakýpak stud ? Ulehči to sobě i jiným, že tu pomoc prostě přijmeš. Bez výčitek. Není třeba nic nikomu vysvětlovat, všichni přece vědí, že neotravuješ z plezíru. Myslím, že každýho potěší když z té pomoci budeš mít upřímnou radost, než půl kila omluv, že obtěžuješ. Je přece bezva, že na to nejsi sama, že jsou fajn lidi co bez keců pomůžou. Tak už se nemrskej, je to lepší pro tebe i pro ty co ti pomáhají .
Není tady
Esti, ty budeš silná i v domově, protože jsi to TY. Můžeš si rozdělit čas na dobu, kdy potřebuješ odpočívat a nechat si pomáhat, a na dobu, kdy budeš aktivní, kdy budeš něco dělat - učit se, setkávat se s přáteli, chodit na procházky, psát a já nevím co ještě. Stejně to tak asi i rozdělené máš, protože někdy si prostě tělíčko řekne o odpočinek, akorát že tam tu fázi odpočívání budeš mít lehčí. A pak zase přijde čas na tvoje lumpárny Za tu dobu, co tě znám, vím, že ty to nevzdáš, že tě ten pohodlnější život v domově "nepřeválcuje". To jsi prostě ty
A my přece budeme s tebou
Tedy doufám, že budeme moct, že nám to dovolíš, protože pro mně osobně je to obrovský dar, že tě znám, a děkuji ti za to
To tvoje rozhodnutí, že viráka porazíš, je jedno z nejlepších rozhodnutí, které jsi udělala - a my jsme s tebou, fandíme ti, věříme ti a máme tě rádi (snad to takhle můžu napsat i za ostatní, ale z jejich psaní to přímo tryská)
Není tady
Ahojky.
Tak jsem hodně přemýšlela. Všechny příspěvky od vás mnohokrát četla.
Čím víc se blíží to, že bych chtěla zajistit ten domov, tím víc chci couvnout. Nevím, beru to prostě jako znak toho, že se to zhoršilo, jo, ono se to zhoršilo, protože neexistuje žádný jiný objektivní důvod, proč bych tam měla jít. bráním se tomu a opravdu se bojím. Jasně, jaký si to uděláš, takový to máš. Ale myslím, že do toho domova by se obzvlášť nechtělo nikomu, co?
Zkusím víc přemýšlet, jediné, co jsem se rozhdla, že se nebudu týrat a nechám tomu rozhodnutí čas. Napíšu si, tedy píšu si klady a zápory a pak se rozhodnu. A snad poprvé se budu bez výčitek rozhodovat sama. Jenom sama. Nenechám si do toho mluvit, od nikoho. Jasně, že jako důvody + mám třeba, že blízcí budou klidnější, protože budou vědět, že se neválím na podlaze ve sr...., že se se mnou nebudou moc vybavovat a při zhoršení mám smůlu a volaj dr...
Ale ještě se rozhodnu a chci nějaký čas.
Jelikož potřebuju svobodu, nenávidím a ničí mne vše, oc je definitivní, je dobré, že od tamtud můžu kdykoliv odejít, takže OK. A myslím, že kdybych tam šla, budou jedině rádi, kdybych odešla
Dneska jsem v noci spala tak v 2 hodinových intervalech přerušovaných maximálně 20 minutovým skuhráním. Takže už 3-tí den spánku docela dobrého. Díky za to
Jsem strašně unavená, ale konečně spím. Spím i přes den, vyčítám si to, ale hmo... TĚLÍČKO to potřebuje... Tak se jdu překulit a ještě před lázněma si na půl hoďky dáchnout.
Není tady
Estelínko super rozhodnutí, čas si rozhodně dej, to není jako jít do krámu pro rohlíky. Víš my to vidíme pod jiným úhlem věci a přejeme si všichni svorně, aby ti bylo líp a mělo si oporu - fyzickou.
Tývago ty si vážně napsala TĚLÍČKO? Gratuluju.Gratuluju. Gratuluju.
Ffly, přišlo mi to nesmírně komické při mých rozměrech psát tělíčko
A na to tělíčko si ještě dneska hned po lázních koupím něco pěkného, nějakou blbost max. do stovky, ale udělá mi to radost. a já si chci udělat radost
Není tady
Estela napsal(a):
A na to tělíčko si ještě dneska hned po lázních koupím něco pěkného, nějakou blbost max. do stovky, ale udělá mi to radost.a já si chci udělat radost
Paráda - tělíčko potřebuje něco pěkného a dušička potřebuje potěšit. Takže - kupuj, kupuj, kupuj. Jsi šikouvná studentka, je potřeba se odměnit.
Ahoj Esteli,
máš pravdu, nechtělo by se do domova asi nikomu. Na druhou stranu to nemusí být krok zpátky, ale dopředu - záleží na tom, jak se na tom díváš .
A do důvodů "plus" nezapomeň psát i sama za sebe - nedělala bys to jenom pro ostatní, ale hlavně a předvším pro sebe, pro svoji úlevu a možnost odpočinout si a načerpat síly do dalšího boje, například.
Mám velkou chuť tě obejmout a dát ti pusu, jsi moc šikovná holka .
A taky mám ohromnou radost, že v noci spíš - tělíčko regeneruje a dělá mu to fajn.
Pro i proti sepisuji i za sebe, to jo, to musím.
Zatím mi to vychází dost proti. Strašně se toho bojím a strašně se mi tam nechce,. i když vím, že by to bylo lepší z hlediska sebeobsluhy a toho všeho, že by mi to hodně fyzicky usnadnilo. Je až neuvěřitelné, jak mne občas vyčerpávají jednoduché sebeobslužné činnosti. I uvařit čaj je pro mne někdy jako bych měla složit metrák uhlí. Ale zatím ho uvařím, tak je to dobré.
Snažím se být silná, strašně se snažím. Nefňukat. Ale nějako mi to nejde. Nálada strašlivá, i když vím, jak mne ničí Já bych potřebovala vědět, jak to se mnou vypadá, jak jsem už psala je pro mne nejhorší, jak je tohle nevyzpytatelné. Potřebovala bych jistotu. No, jasně.
Do toho mne otravují ty obsedantní myšlenky o smrti a hlavně o tom, jaké to bude těsně před ní. Bojím se, to, co jsem viděla nebylo nic pěkného, to teda nebylo Těchto myšlenek bych se měla zbavit, protože jsou to zabíječi energie.
Zařekla jsem se, když jsem po sobě četla starší příspěvky, že už tyhle kydy psát nebudu, ale zase píšu. No, ani nevím, jestli vás už tím stálým opakováním ne.s.e.ru, asi určitě jo já si to jen rovnám v hlavě a někdy je pro mne strašně důležité, abych to s někým mohla sdílet, nejen s tím papírem.
Není tady
Estel, sice sem nepíšu, ale pečlivě Tvůj příběh od začátku čtu... A to tělíčko z Tvojí klávesnice mě moc moc potěšilo....... jen tak dál.
Není tady
Estelko, rozhodnutí pro domov je podle mne velice dobrá volba. Můžeš mít víc času a pohodlí na sobě pracovat duševně, nebude Ti síly ubírat starání se o sebe. Já nevím, jestli by Ti to pomohlo, ale o vánocích jsem přečetla knížku od Michaela Newtona Učení duší. Je to o tom, co se děje s duší po smrti ( Newton je v této oblasti velice uznávaný.) Já se smrti nebála ani před tím, ale po přečtení knížky jsem ro cítila ještě intenzivnějí. Měla ( a mám) pocit, že se mi vlastně nemůže nic stát. Moc, moc bych Ti přála tento pocít zažít taky.
Estelko, jsme tady na tomto světě mnohokrát a v každém životě se máme něco naučit. Věřím tomu, že ti, co Ti teď pomáhají, vracejí jen to, cos jim dala jindy, v jiném životě. Ber si co potřebuješ! Bez výčitek a studu. Pak budeš mít mnohem víc sil se s tím vším vyrovnat a....Estelko......... zázraky se fakt dějí. I v tom domově!! Já sama za sebe Ti chci říct, že Tě obdivuju i když to nedáváš, nebudeš dávat a nedáš! A stejně tak si velice dobře umím představit, že příští rok budeš tady na tom samém místě vzpomínat, jak Ti bylo loni blbě! Drž se beruško!
NIC ZLÉHO SE TI STÁT NEMUŽE !!!!!!!!!
Upravil(a) lueta (12. 1. 2009 10:04)
Není tady
Estelí já mám taky tělíčko, všichni ho máme i když někdy jak říká náčelník prostorově výraznější. Ale je tvoje, jiný nemáš, takže hejčkat, mazlit!!!
Jo a k tomu silná. Silná jsi a můžeš to projevit i tím, že si pěkně pobulíš, polituješ, fňukneš a zas bude líp. I to je projevem síly, přiznat si slabost.
Luet, díky za tip natu knížku pokusím se sehnat.
A jinak, za r:supr:ok si povíme, co a jak bylo
Viráka sama nezlikviduju, to je jasné, ale já jsem se prostě rozhodla, že počkám na účinnou léčbu. Co já vím, na transplantaci, na léky či na tu "chytrou krvinku". To je jedno, do 5-ti let by měla být možnost tohodle sviňáka zlikvidovat. (Sice to tvrděj už od té doby, co jsem se nakazila před 11 lety, ale tentokrát jim začínám věřit). Počkám těch 5, 6 let, že jo
I když se bojím, moc
Není tady
Estelindo, sehnala jsem to Tajemství i s českým dabingem, budu ho mít příští týden, tak jestli ho ještě pořád nemáš spuštěný, dej vědět a já Ti ho pošlu.
Není tady
no, jo, fňukat, to mi jde, co?
Za chvíli jedu láznit se, potřebuju nadopovat jak sviň. Bolí celá Estelka a nejhorší je, jak ta hmota neposlouchá.
Chtěla bych jiné tělíčko, to bych chtěla, ale jasně, není možné, tak jen snad aby se to trošku zlepšilo.
Budu se za to rvát. Začnu chodit na psychoterapii, jen je blbé, že každej psycholog se mnou vždycky chtěl řešit jenom tu nemoc, nic víc a přitom já spíš řešila jiné věci. Taky jsem nebyla dostatečně motivovaná, tak jsem odpovídala, aby jim to udělalo radost... No, jenže teď mi teče kua moc do bot, vodu mám až po kolena minimálně, tak musím máknout. Není to dobré, pořád se to zhoršuje, infekcí přibývá, telo bolí víc a víc... Ale to přece nic neznamená, ne? Třeba je to opravdu zhoršení před zlepšením, že virák má poslední křeče
No, ale... Až to zase budu někdy vzdávat, prosím nakopat pr..., pořádně. To si nemůžu dovolit, vzdávat to...
Není tady
Jeden nemůže být pořád jen statečný
I fňuknout je třeba!
Ale nevzdávat!!!!!!!!
A že musí být hůř aby mohlo být líp? Tož o tom žádná !
Není tady
Ahoj, Estel...v neděli jsem byla za dědou na ARO... je mu 85, rupla mu slezina, tak mu jí vzali
... má problémy s ledvinama, bere léky na srážení krve a objevila se mírná cukrovka
no, není na tom nejlíp, ale když dostal po týdnu pívo, tak vycvak málem celou třetinku na jeden zátah
bolí ho celej člověk, ale jak jsme tak kecali, tak mi povídá: "já obdivuju ty lidi, co jsou dlohodobě vážně nemocný, to jsou tak statečný lidi, třeba ty s HIV... " takže , Estel, ačkoli o tobě konkrétně lidi nevědí, jsou i takoví, co na tebe myslel i na kapačkách a myslím, že by se děda nezlobil, když ti tady budu tlumočit jeho obdiv
Není tady
Estela napsal(a):
Zařekla jsem se, když jsem po sobě četla starší příspěvky, že už tyhle kydy psát nebudu, ale zase píšu. No, ani nevím, jestli vás už tím stálým opakováním ne.s.e.ru, asi určitě jo
já si to jen rovnám v hlavě a někdy je pro mne strašně důležité, abych to s někým mohla sdílet, nejen s tím papírem.
Ne.s.e.reš , musíš to ze sebe vypsat, a vím, že vypisuješ jen malou část
Ale kromě toho vypisování a sdílení se podle mě tvůj strach i vyvíjí, myslím, že už píšeš tak nějak uklidněněji a soustředěněji, že už umíš mnohé věci lépe pojmenovat a víš, co chceš, a neděsíš se toho. Estel, ty to zvládneš, ty na ten lék počkáš. Lidský organismus je ta nejzáhadnější věc na světě a každý den se děje nějaký zázrak. A nezapomeň, že na to nejsi sama, že jsme s tebou
Není tady
Estelinko, konečně. Tělíčko z tvých prstů vypadá tak hezky...
JIstotu holka nemáme žádnou, jen tu, že když se nadechneme, musíme vydechnout. Děláš to dobře. Sepisuj přemýšlej, kalkuluj, ale nedělej hrdinku. Už nemusíš všechno sama unést.
Není tady
Estela napsal(a):
A na to tělíčko si ještě dneska hned po lázních koupím něco pěkného, nějakou blbost max. do stovky, ale udělá mi to radost.a já si chci udělat radost
Telíčko je to preto, lebo je to chrám pre tvoju dušu, Estí - a je jedno, či je 150x45, alebo 180x75... JE TO TELÍČKO.
Není tady
No jistěéé,
i rozměry modelky 132-100-108 jsou tělíčko, a to moje !! Takže Estí, vychrtlino, jen tak dál !!
Není tady
Estela napsal(a):
a já si chci udělat radost
A to máš ty rozměry do vejšky, můro - na rozdíl ode mě
A brravo - za tu radost!
Koťátko - jak řekla dobře Luet - ber ten domov tak, že budeš mít mnohem víc času na věci duše, že si odpočineš a pokud můžeš kdykoliv odejít, tak prostě jako doopravdický lázně, rekreaci.....ještě si pamatuju, co je creáre - znamená to tvořit a rékreó je prostě vytvořit znovu, kapišto? Tak že bys tam mohla semtam něco vytvořit znovu a jinak
Není tady