Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#676 19. 2. 2009 15:31

Estela
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jednou tu a jindy onde
Web

Re: CHAT: Estel - Naděje 5.

Ahojky, pussa
Chocho-příští týden, to zas bude terno dumbom
Hele, nemůžu se na nikoho zlobit-všechno jsem si zavinila jen sama, nikdo jiný, žádný osud, žádný Bůh nebo tak, všechno jsem si způsobila úúúúplně sama. Včetně toho, že je virák teď tak silnej... Snad jediné, co se stalo tak nějak náhodou je asi to, že mne nemá mamča ráda, ale vlastně, asi jsem jí nikdy nedala moc důvodů k tomu, aby mohla, ale to je jedno, to už se snažím nevyčítat si. Začala jsem naťukávat s Chocho.
no, co si vyčítám? Nic nezvládám, mám náladu jak prase grater ničím sebe samu. To se virákovi líbí, když se takhle deptám. Ale ne, třeba mu fakt ničím panožky-šmejdovi... Hrozně mne mrzí, že už nic nezvládám, jen tak se válím v pelechu a jsem děsně unavená z toho válení. Chjo a zase se lituju dumbomdumbomdumbomdumbomdumbomdumbom Nakopat výtrusnici bych potřebovala roll

Moc pochybuju o sobě, že to všechno zvládnu... Tak díky, že mi věříte aspoň vy- snad nesklamu. čím dál víc mne napadá dát si dvě lahvičky oblbováků a slastně usnout... Chjo co to se mnou zas je.

Nežel nad tím, co ti chybí, ale těš se z toho, co máš, protože nevíš, do kdy to budeš mít.  Blaschke-Pál

Není tady

#677 19. 2. 2009 16:10

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

CO by bylo, jsi marod. Nic Estelí nic se neděje náhodou. Někde tam nahoře sis vybrala tenhle těžký náklad. Neb jak jsem slyšela dneska v oblíbeném americkém seriálu: každý dostáváme přesně tolik, kolik můžeme zvládnout. Tož tys ta vyvolená. Já bych se pod tvým nákladem už dávno zhroutila. A ty stále máš sílu s tím něco dělat. Včetně chocholky. TO je to super. CO je méně super, že si za tu svoji sílu ještě nadáváš. Kurnik Estelí, jsi nemocná no a? ležíš no a? Sama určo vzpomeneš na spousty lidí, kterým bylo blbě a přesto ti dokázali rozjasnit den a - taková jsi i ty.

Jo ještě dodatk - terno dřív  bývala výhra v loterii. Když někdo uhodl všechna čísla v lotu myslím.

Upravil(a) PavlaH (19. 2. 2009 16:11)

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#678 19. 2. 2009 22:23

dakota
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha,Spojené státy žižkovské
Web

Estelíno !!
V sobotu dopolka tě čekám, budu péct buchty a nakopu ti výtrusnici, co ty na to ?? A nebudu tu sama... vissla

zdraví, alternativní medicína... jó, na tragickej život já jsem pes...   lol

Není tady

#679 20. 2. 2009 8:25

Estela
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jednou tu a jindy onde
Web

ahoj,
      jo, asi opravdu každý dostanem to, co unesem, jenže já už dál nic nést nechcu hmm
Včera jsem prý dostala epi zachvat, no trapas, zas se stydím i jen vylést, zas jsem se potento a jako vždy jsem nebyla o samotě. Chjo, já se nenávidím za tohle. Teda, je mi šíleně gratergratergrater pomoc, já to nevydržím....

Nežel nad tím, co ti chybí, ale těš se z toho, co máš, protože nevíš, do kdy to budeš mít.  Blaschke-Pál

Není tady

#680 20. 2. 2009 9:00

Maryt
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Estelko, nestyď se.. Je spousta jiných věcí, za které by se měli lidi stydět, a ani je to nenapadne. Zkus to hodit za hlavu. Včera jsem koukala na Poirota, který řekl, že každého člověka vnímají lidé jinak, než se vidí on sám.. A ty se vidíš mooooc černě. To, co tobě přijde hrozné, ostatní berou jako normální. Zkus se taky za něco pochválit, vždyť máš sakra za co cool hjarta

http://lb4f.lilypie.com/TikiPic.php/UVbiIdT.jpghttp://lb4f.lilypie.com/UVbip2.png

http://lb2f.lilypie.com/TikiPic.php/me94swj.jpghttp://lb2f.lilypie.com/me94p2.png

Není tady

#681 20. 2. 2009 9:33

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Estela napsal(a):

Chocho-příští týden, to zas bude terno dumbom

To bude! Vzpomeň si, jak se ti ulevilo!

To se virákovi líbí, když se takhle deptám....

To se mu asi líbí, to je pravda. Jenže je to blbej virák, rozumu nemá, ani jedno malinký ganglium nikde široko daleko....netuší, že by si tě měl naopak hýčkat. Ostatně - jak by to měl tušit - vždyť ty sama se to tprve učíš  pussa
Konekonců - my si hrdě říkáme Homo Sapiens (někdo to sapiens dokonce zdvojuje hmm) a koukni na to - chováme se snad jinak k zeměkouli, která je nám to, co my virákovi? No....tak kde se to to blbý zviřátko mělo naučit..... dumbom

Chjo co to se mnou zas je.

Co by bylo....jsi unavená, prokristrapána - dyť už jsi vydržela víc, než Rambo XXVII graterpussa

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#682 20. 2. 2009 10:10

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Estela napsal(a):

ahoj,
      jo, asi opravdu každý dostanem to, co unesem, jenže já už dál nic nést nechcu hmm

Jó to si občas taky říkám ... hele ale ta úleva, když se pak z toho vyhrabu, to maj endorfíny mejdan ... si počkám na tvoje euforické stavy, až ti bude lépějác rock

A hele: http://zdravi.doktorka.cz/epilepticky-zachvat/ - každý dvacátý člověk má něco podobného za sebou. Prostě se to lidem stává. A docela často. A pokud s tím má někdo v tvém okolí problém, tak je to debil.

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#683 20. 2. 2009 13:47

dakota
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha,Spojené státy žižkovské
Web

Hele, myslím, že teplý buchty s povidlama to v sobotu spravěj stoltbig_smilelol

zdraví, alternativní medicína... jó, na tragickej život já jsem pes...   lol

Není tady

#684 20. 2. 2009 14:00

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Estelí, jsi marod, proč se za to sakra pořád obvinuješ? Tak tě viděli v záchvatu, bud ráda, že vědí o co jde a nemají tě za ožralku. To by přece bylo horší, ne? Estelí neblbni...

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#685 23. 2. 2009 13:41

hrosanek
Host

Vážený čtenáři,

dovoluji si jménem sdružení „Eva 21.století“ podat vysvětlení, proč je v současné chvíli zastaven projekt Kalendář pro Estelku.

Estel jsme jako většina Babineťáků poprvé četli 16.12.2007, kdy přišla na Babinet. Přišla s velmi silným příběhem, který bychom nikdo v osobním životě nechtěli zažít. Příběh ženy, která se před deseti lety nakazila HIV od svého prvního partnera. V období svého příchodu byla její choroba dle jejího sdělení ve třetím stádiu, kdy tělo už není schopno bojovat a dostane se do stádia AIDS- selhání imunity. Během roku 2008 jsme se začali s Estel setkávat i osobně, z vlastního rozhodnutí ji poskytli svou podporu, začal vznikat web s jejím příběhem. Stala se součásti party babinetek, které pořádají akce v Praze.

V říjnu 2008 se babinetky z této partičky rozhodly vydat kalendář. Původní záměr byl zcela soukromý, pro naše nejbližší. Při vzniku tohoto projektu jsme se od počáteční recese dostaly k touze vydat kalendář na nějaký bohulibý počin. Napadlo nás, že takovým projektem by mohlo být vydání knihy sestavené z Estelina blogu. Příběh je čtivě napsaný, velmi poučný pro dnešní generaci dětí a vlastně i pro nás dospělé. Vydání kalendáře se tak stalo prvním velkým projektem nově vzniklého občanského sdružení „Eva-21.století“.

Kalendář jsme vydali a výtěžek této akce měl sloužit k finnacování vydání knihy. Bohužel během doby, kdy byla již celá akce v běhu a kalendáře prodané, se objevily skutečnosti, které jsou v realitě úplně jiné než v příběhu Estely. Po prověření všech pochybností, po konzultacích s odborníky – klinickými lékaři a psychology - musíme napsat závěr, který je vysvětlením skončení projektu na vydání knihy.
Estel podle našich současných poznatků není člověk s HIV.Většina skutečností, které ze svého života udává, je zcela nepravděpodobná, neslučuje se s životním režimem člověka HIV pozitivního a je s největší pravděpodobností jejím výmyslem. Nejde o člověka s HIV, AIDS a ani těžkou psychickou nemocí způsobující tento stav. K vydání knihy z těchto důvodů nedojde. Čistý výtěžek z této akce zašleme dne 20. března po konečném vyúčtování na nadaci „Česká společnost Aids pomoc“.

Kdokoliv, kdo přispěl a bude mít pocit, že chce odstoupit od svého příspěvku, prosím obraťte se na mail eva-21@seznam.cz do 19.března 2009. Celá zbývající částka půjde na konto výše uvedené veřejně známé nadace, jejíž projekty souvisí s lidmi s HIV. Původní záměr tím pro nás bude naplněn.

Píšu toto vysvětlení jako odůvodnění skončení projektu na vydání blogu Estely. Pohnutky člověka, který přijde s takto smyšleným příběhem nechceme a ani nám nepřísluší soudit. Pro nás osobně je zadostiučiněním, že přese všechny problémy Estel neumírá. Okolnosti odtajnění smyšlené nemoci a veškeré podrobnosti vedoucí k tomuto zjištění s dovolením neuvedeme.

Eva Zientková
místopředsedkyně sdružení „Eva 21.století“

Upravil(a) hrosanek (23. 2. 2009 14:06)

#686 23. 2. 2009 13:55

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Tomu nemůžu uvěřit, že by si to Estelka všechno vymyslela :-(

Není tady

#687 23. 2. 2009 13:55

x56325
Host

Tak tomu říkám ledová sprcha... hmm

#688 23. 2. 2009 14:38

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jj, ještě jsem se z toho nevzpamatovala, citová újma mi nevadí, není zdaleka tak velká jako Dakoty nebo Oxiho, Pandory, Lupiny nebo Míši Kuličky a spousty dalších  dušiček, co  pomohly odvézt , přivézt, pohladit, pofoukat, půjčit, dát, ubytovat.... Jsem vlastně ráda, že je Estel skoro zdravá, ale vadí mi, že udělala blbce ze spousty báječných lidí , kteří jí věnovali svůj čas, své city, své peníze a věnovali se jí.

Budu jen doufat, že až někdo zase požádá o pomoc, budou pořád taková velká srdce i po tomto zklamání. Jsem jim za to vděčná a mají mou nehynoucí úctu! godlike hjarta tummenupp

Za sebe už budu opatrná, nestalo se mi poprvé, kdy jsem uvěřila někomu v nouzi, pomohla a pak se z něj vyklubal obyčejný vychcánek bez skrupulí...

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

#689 23. 2. 2009 14:40

Petuna
♥♥♥♥♥--

To snad nemůže být pravda!!!dumbom

Není tady

#690 23. 2. 2009 14:42

Petuna
♥♥♥♥♥--

Regina napsal(a):

Jj, ještě jsem se z toho nevzpamatovala, citová újma mi nevadí, není zdaleka tak velká jako Dakoty nebo Oxiho, Pandory, Lupiny nebo Míši Kuličky a spousty dalších  dušiček, co  pomohly odvézt , přivézt, pohladit, pofoukat, půjčit, dát, ubytovat.... Jsem vlastně ráda, že je Estel skoro zdravá, ale vadí mi, že udělala blbce ze spousty báječných lidí , kteří jí věnovali svůj čas, své city, své peníze a věnovali se jí.

Budu jen doufat, že až někdo zase požádá o pomoc, budou pořád taková velká srdce i po tomto zklamání. Jsem jim za to vděčná a mají mou nehynoucí úctu! godlike hjarta tummenupp

Za sebe už budu opatrná, nestalo se mi poprvé, kdy jsem uvěřila někomu v nouzi, pomohla a pak se z něj vyklubal obyčejný vychcánek bez skrupulí...

Proboha copak nebylo poznat že je zdravá a nic jí není, toto uměla tak dobře zahrát?

Není tady

#691 23. 2. 2009 14:45

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ano...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#692 23. 2. 2009 14:45

Alosek
Host

Petuna napsal(a):

Proboha copak nebylo poznat že je zdravá a nic jí není, toto uměla tak dobře zahrát?

Až by ses divila... hmm

#693 23. 2. 2009 14:47

majkafa
Host

Estel, ještě ti to napíšu sem.

Za sebe - nevím, jakou má Estel nemoc. Věřila jsem jí. Znám ji osobně a myslím si, že nemocná nějakým způsobem je. Nejsem odborník, soudím jen z mých osobních setkání, četných telefonátů a psaní.
Jestli to není AIDS, díkybohu, bude žít. To je nejdůležitější. Začít se léčit, skutečně léčit z nemoce, kterou má a napravit, jestli bylo něco "pokaženo", na to je čas vždycky. Věřím, že si to Estel, uvědomíš, jestli to v tuto chvíli jde.
Ať je to jakkoliv, mám tě stále ráda. Neměj strach, každý děláme ve svém životě chyby. Život nám dává spoustu šancí napravovat.
Mám tě ráda. pussahjarta

Já vím moc dobře z vlastní zkušenosti, co s námi dokáže udělat duševní nemoc. Co dokážeme udělat, když jsme duševně nemocní. Znovu dík všem, kdo stáli při mně a nevzdali to. hjarta

Upravil(a) majkafa (23. 2. 2009 14:48)

#694 23. 2. 2009 14:48

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Petuno -  právě proto, že bylo dost rozporů, dost lidí, kteří s ní byli v kontaktu a navzájem se znali dost důvěrně. Nakonec si jednotlivé věci dali dohromady a dlouhodobě to bylo neudržitelné. Manipulace jak noha.

Není tady

#695 23. 2. 2009 14:49

jája-pája
♥♥♥♥♥--
Místo: pražák jako poleno :)

Petuna napsal(a):

za mě  - nebylo butter zažila jsem chvilku, kdy se nemohla ani napít - na záchod jsme jí pomalu odnášeli

ale po čase ti začne pár věcí vrtat hlavou, ale NECHCEŠ si ty pochybnosti připustit

Není tady

#696 23. 2. 2009 14:50

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

Do tohoto fora vstupuju poprve a naposled. Cetla jsem ho, ale nikdy jsem nemela zapotrebi do nej prispivat. Moc jsem tomu pribehu neverila a jen jsem cekala, az tohle vlakno jednou zanikne i s jeho zakladatelkou. Stalo se. Skoda ale, ze tohle ale probehlo az takovym trapnym zpusobem.

Upravil(a) baba.jaga (23. 2. 2009 14:50)

42!

Není tady

#697 23. 2. 2009 14:51

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ledová sprcha to je, ale já su stejně ráda, že je ta holka zdravá. Ale ... na jiném vlákně mluvíme o splněných přáních - tady je ukázkový případ toho, že když už se nám naše touhy začnou plnit, když už se začnou "dít zázraky", tak je to často doprovázeno něčím, co zabolí.

Když o tom tak přemýšlím, tak nám některým Estela připravila pro rok 2008 velmi zajímavou reality show. Já se díky ní dozvěděla o nemoci AIDS a možnostech léčby daleko víc, než kdy před tím a určitě mi to v této oblasti dost rozšířilo obzory - proto si říkám, čert vem prachy, v podstatě mi to dalo daleko víc ... jenže to je něco, cosi nemůže říct každý.

Na druhé straně - pokud sem přijde člověk v situaci, kterou Estela předstírala a na rozdíl od ní na tom bude skutečně zle, bojím se, že se mu už tak vřelé a rozsáhlé pomoci nedostane ... a to mě na tom mrzí asi nejvíc.

Strašně bych tu chtěla vidět vyjádření Estely.

Nakonec bych se chtěla omluvit kefírovému chromému dědečkovi, že jsem mu nevěřila smile.

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#698 23. 2. 2009 14:51

x62358
Host

babo.jago: mě to až zas tak trapný nepřipadá

#699 23. 2. 2009 14:54

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

taky jsem na toto vlákno nepřispívala a přišlo mi divný, že by člověk v posledním stadiu AIDS mohl chodit do školy, dávat zkoušky a celkově tak nějak fungovat, ačkoli píše, že si nedojde sama na záchod. myslim, že v tom bude jiná nemoc než AIDS

Není tady

#700 23. 2. 2009 14:54

majkafa
Host

Nemyslíte, že nás Estel potřebuje nejvíc právě teď? Aby se z toho, v čem je, konečně dokázala vymanit? Já si to myslím. Jak lehké je odsoudit. Co my víme, co se jí dělo a děje v hlavičce.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí