29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Seli, pravdu díš Jen aby si to člověk uměl takhle uvědomit, co...
Pavli, teda, držím palce!!! Já si na Tebe taky zítra dopoledne vzpomenu, to mi věř!!! Sice mám totálně posunutý práh bolesti, ale z dentistů mám fobii A to jsem si špatně srostlý prst lámala sama
Tak pak dej vědět, jak je, jen prosím bez podrobností
Teda, dneska jsem měla návštěvu dvou kamarádů, budou se brát, mi oznámili. Bylo to strašně příjemné, vůbec jim nevadilo, že jsem mlčela, bylo to moc příjemné, i mne chytl kámoš za ruku, bylo to moc fajné. I když depka byla veliká a bolesti ještě větší, pomohlo mi to moc. Fakt ta blízkost a to, že mne lidi asi fakt mají rádi, i když zrovna nejsem ta nejsilnější a i když se nesnažím...
Jinak, už jsem dneska byla ve škole s pamperskou bez toho abych se styděla a měla pocit, že každej vidí, co jsem za špínu... Snažím se naučit se věci brát takové, jak jsou. Bude to cesta dlouhá, ale virákovi se nevzdám, to teda ne. A nedaruju mu nic. Pomalu mne přestává i napadat, že to skončím, i když pořád to tu ještě je, to musím přiznat. Zase chci žít, ale jo, žít. Ne přežívat. A ono to půjde, i když mi bude stále zle, zase budu žít, byť s bolestma a minivirákama.... Jen nevím, jak se zbavit pocitu, že lidi neotravuju už svou existencí. Nevím, tohle mi furt skáče a to je asi ta moje největší zkouška. pořád si připadám, že musím něco dokazovat, dneska to bylo fajne ta hodinka, kdy jsme byli spolu, ale zas mne napadlo, jestli jsem je moc nevysála svým naladěním. poprvé mne viděli v tomhle stavu, kdy mi tekly slzy, já nemluvila (zázrak!!!) a kroutila se bolestí.
Není tady
Estela napsal(a):
.., dneska to bylo fajne ta hodinka, kdy jsme byli spolu, ale zas mne napadlo, jestli jsem je moc nevysála svým naladěním. poprvé mne viděli v tomhle stavu, kdy mi tekly slzy, já nemluvila (zázrak!!!) a kroutila se bolestí.
holčičko, tak mi napadlo, že jsi trošku hamounek... nech taky starosti těm ostatním, nemusíš to všechno nabrat na sebe
věř, že jestli za tebou kamarádi přišli, tak proto, že tě mají rádi a chtěli tě přibrat do svýho radování ... a učitě to brali s fňukáním i bez,
s povídáním i bez ...
mysím, že jste si včera vzájemně nadělili spoustu radosti, je to tak?
Není tady
Estela napsal(a):
.....
Jinak, už jsem dneska byla ve škole s pamperskou bez toho abych se styděla a měla pocit, že každej vidí, co jsem za špínu... Snažím se naučit se věci brát takové, jak jsou. Bude to cesta dlouhá, ale virákovi se nevzdám, to teda ne. A nedaruju mu nic. Pomalu mne přestává i napadat, že to skončím, i když pořád to tu ještě je, to musím přiznat. Zase chci žít, ale jo, žít. Ne přežívat. A ono to půjde, i když mi bude stále zle, zase budu žít, byť s bolestma a minivirákama.... Jen nevím, jak se zbavit pocitu, že lidi neotravuju už svou existencí. Nevím, tohle mi furt skáče a to je asi ta moje největší zkouška. pořád si připadám, že musím něco dokazovat, dneska to bylo fajne ta hodinka, kdy jsme byli spolu, ale zas mne napadlo, jestli jsem je moc nevysála svým naladěním. poprvé mne viděli v tomhle stavu, kdy mi tekly slzy, já nemluvila (zázrak!!!) a kroutila se bolestí.
Estel tak tohle je nejkrásnější dárek, který jsi dala SOBĚ a všem tady co si tě tu čtou a co tu píšou. Holka VYDRŽ. Jsem s tebou a mám tě rád
Není tady
Estelko, milá zlatá
Proč bys otravovala, proboha? Ono je pravda, že každý, kým se potkáváme, nás něčím obohatí. I ty obohacuješ nás ostatní, nemysli si. Tak jako ty se měníš i díky nám (a hlavně díky sobě), tak i my tady se měníme i díky tobě. Je to vzájemné. A já jsem moc ráda, že na ty vánoce jsem si našla čas si to pročíst.
A nejsi špína, holka. Jsi jen holčina, co od toho života prostě dostala hodně, ale fakt hodně, naloženo. Víš, taky mám svý trable s dcerou a asi to jen tak neskončí. Taky jsem nebyla daleka toho prostě to skončit... Pak mi nějak došlo, že vím, že všechno na světě svůj smysl má. I to mý trápení, i to tvý. A my prostě musíme bojovat, nepoddávat se tomu smutku nebo beznaději.
To sluníčko zase vyjde, určitě Věřím tomu.
Mimochodem jsem si vzpomněla, co nám říkal jeden učitel. Sice ho máme na demografii, ale semeleme kde co. On je původně psycholog. Tak jsme se nějak dostali k lidství a válkám ... no a on nám říkal o tom, že v koncentrácích kupodivu ti lidé umírali tak nějak rychle, aniž by už na tom byli fyzicky tak zle...oni totiž ztratili naději. Přežili právě ti, co věřili, že bude líp, že musí být líp... A já fakt věřím, že líp bude. A ty, jak koukám taky Drž se, kotě
Není tady
Estel, muchlám tě aspoń na dálku. Krásný, cos psala.
Psaní Evy36 mi připomělo, že jsme se na psychologii učili o pyramidě lidských potřeb. Dole jsou základní, na špičce víra, naděje, láska. Lidé v koncentrácích, kteří přežili, si pyramidu otočili na špičku. Víra a naděje nás udrží, pokud je silná. I tebe udrží, než začne být líp.
Myslím, že můžu říct i za další, že jsme tu pro tebe, abychom s tebou ušli čas víry a naděje. Abychom tě podpírali, nebo třeba poponesli. Jen chtěj, prosím.
Estel,
je tomu právě 12 let, co manželovi objevili leukémii ve velmi pokročilém stádiu a dali mu jen 5% naděje že se uzdraví. Nebudu to celé rozepisovat, jen to shrnu - řekl tenkrát "já se uzdravím" a uzdravil se! A co víc dneska je jak rybička i s pár kilíčkama navíc
Tož tak
Není tady
Estelko zuby jsou pryč, to bych ještě zvládla, ale ted ty následky. Hele jsem asi nenapravitelný optimista. Říkám si, jak nemůžu do té papulky nic dostat, že aspon zhubnu No nejsem já úděsná optimistka? Až budu moct se nafutruju a jsme tam kde jsme byli krásko
Se mám přečtenou.
Estelí, ta chuť do života je báječná. Jen se rozmazluj. Jen koketuj s virákem a přetahuj se s ním o každičkou buňku. Je v ní kus tebe, tvojí duše. Jsi úžasná.
Není tady
milá Estelko, přelouskala jsem zhruba tvé vlákno.... já nemám slov, tolik síly jakou v sobě máš...strašně ti děkuju, protože při přečteních tvých slov si člověk uvědomí, jaké blbosti někdy řeší, jakými malichernostmi se zabývá...Jsi statečná a já ti strašlivě mooooc držím palečky...vehnala si mi slzy do očí a zároveň dodala tolik síly...
Určitě bojuj a věřím že ty tu sílu na to máš
Není tady
Tak člověk tu chvilku není a vy nadatlujete celý nový vlákno
Estelajzno jedna můrovatá, musím ti říct, že jsi rozbrečela starou stříbrohlavou vlčici.....a sice, když jsem četla, jak sis udělala čajík a nazdobila ten tvůj pudinka a tak. Jak ses trošku pohýčkala. Protože mně se ti strašně ulevilo, žes to udělala!
Já nevím, jestli na to reagoval ještě někdo podobně? Ale jestli jo, tak si to zopákni a uvidíš, jak se budeme radovati-titi! Tak ti mně připadalo, jako bys v tu chvíli jela na tom Míšiným motýlím korábu
Jen tak mimochodem - už jsme ti řekli, že všem dodáváš odvahu? Protože ty jí máš za sedum hollywoodskejch Rambů a jak to tu tak píšeš, občas nějaký ten drobek upadne i nám do údivem otevřených tlamiček...
Jo Mišáku - koráb je kouzelnej! Hned jsem si ho uložila....a teď mi řekni, proč TY děláš účetnictví???
Není tady
lupina montana napsal(a):
Jo Mišáku - koráb je kouzelnej! Hned jsem si ho uložila....a teď mi řekni, proč TY děláš účetnictví???
No abych měla z čeho hradit ty svoje blbý nápady přecé
Ale abych neofťopíkovala - ten koráb namaloval můj oblíbenec Vladimír Kush, z jehož obrázků čerpám energii, sílu, dobrou náladu, chuť tvořit a blbnout si a tak a abyste neřekly, že se nepodělím, tak ty obrázky najdete zde: http://www.vladimirkush.com/editions.php
Upravil(a) Míša Kulička (8. 1. 2009 19:40)
Není tady
Jsem taky trochu mimo téma, ale jen trošku, To jsou, Míšo moc krásné věci,ani se Ti nedivím, že je Tvůj oblíbenec.
Estelko, taky už mi visí doma Kalendář pro Estelku. Je velmi vydařený a je o to kouzelnější, že vím, pro koho je .Že Ty jsi tou inspirací, tak se rozmazluj a piš. Těším se na celou knihu o životě mladé statečné ženičky, která dává sílu dalším.
Není tady
POMOC!!!
nezvládám nic vůbec nic... Ty jo, takovou trosku jen pohledat... Hm a ještě se snažím o školu?!? Chjo
Není tady
Estelko zvládáš!! věř si prosím....
a to že studuješ je přeci supééér!! jsi šikula šikovná!!!
Není tady
Tak se na to vybodni a na chvilku nezvládej. Buď na sebe hodná, ulož se - nic nemusíš, všechno můžeš.
Objímám, držím za ruku a hladím .
Mám tě ráda, sluníčko, takovou, jaká teď právě jsi .
Holky, děkuju
Já už jsem ale fakt asi troska. Hmota strašně bolí a depka je čím dál větší Už teď se děsím noci...
Chjo
Není tady
koukni na oblohu a najdi si hvězdičku..je tam jedna která svítí jen pro Tebe...pohlaď se a usměj se...
Není tady
na co máš chut? řvát? otevři okno a jdi do toho, ono tě to za chvilku přejde, mrzne až praští. Pak se zase sebereš uděláš si rozmazlovací kůru a zase jeden krůček k zítřku. Babuško, jsi úžasná, půjde to- Posílám pusu a objetí.
Není tady
Estí, nechceš si zase na chvíli odpočinout v lázních? Aby zas za tebe chvíli zvládali jiní a ty nabrala síly ... Moc na tebe myslím
Není tady
Estela napsal(a):
POMOC!!!
nezvládám nicvůbec nic...
Dítě nešťastný....
Proboha, přestaň se tak týrat! CO to vlastně chceš zvládnout? A ku.rva.péro......PROČ???????? Ty teď máš zvládnout jen jednu věc - být hodná na sebe a na Malou Estelku. Žádný výkony, žádný nesmyslný požadavky......
A jestli chceš nadávat, nadávej klidně tady, klidně i nám, když tě nikdo jinej nenapadne.
Upravil(a) lupina montana (8. 1. 2009 22:46)
Není tady
Estela napsal(a):
Holky, děkuju
Já už jsem ale fakt asi troska. Hmota strašně bolí a depka je čím dál většíUž teď se děsím noci...
Chjo
Jaká HMOTA???!!!
Estel neštvi mně.
Nezvládáš.
No a co jako?
Taky nezvládám, co jsem si naplánovala.
No a?
Nejsem stroj - perpetum mobile - a ty taky ne.
Už ses tu vůbec přiznala, že jsi dnes udělala další zkoušku za jedna, ty jedna Nezvládám?
Myslíš, že se pánbůh splet, když ti dal takový talent? Takovou inteligeci a schpnosti?
Ty bys fakt zasloužila na "hmotu"
(Ještě hodinku vydrž )
Není tady
Estelínko ty nám zatajuješ důležitý skutečnosti jako jedničku. Ty potforo jedna!!! Drž se. A chvilku si dovol nezvládat. Nic se neděje. Myslíš, že já zvládla dneska to co jsem si předsevzala? Ne. Ale zítra je taky den. A to jsem ani nedostala jednušku jako ty. Zvládneme to zítra jo? A nebo jindy, až se nám bude chtít.
PS: Pes už neblindí, vypadalo to špatně, ale pořád je hodně apatickej, tak u něj sedím a povídám mu takový krávoviny....snad to bude dobrý.
Teda, se musím pokárat, byla jsem vedle na vlákně sprostá...
A jelikož po sobě příspěvky nemažu, snad nedostanu ban .
Tak jsem honem tady, nasbírat trochu jedničkářské vzornosti.
Estelko, gratuluju moc a moc ještě jednou - jsi hvězda nejjasnější !
AHOJKY
Tak stále žiju
Je ni nehorázně, chjo Mám 2 zk, tak jdu zkusit.
Je mi
Není tady
Káťo, mě je tak blbě, že jsem odložila školu. Zkouškový. Nezvládám. A to jsem na tom o 1000% lépe, než ty. Takže se nepodceňuj.
Taky mě to mrzelo a říkám si, bože, to ani učit už se nemůžeš. Ale nějak den ode dne se s tím více smiřuji, že si to prostě o ten půl rok prodloužím.
Nedá se nic dělat.
Není tady
Estelko,
myslím na tebe. Bude líp a dobře. Nejhorší jsou velké změny k lepšímu - jejich bolavý začátek.
Drž se, moc se těším, až tě zase uvidím .