Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#26 5. 1. 2009 8:10

Lucie_82
♥♥♥----
Místo: Berlin, berlin ... :-)
Web

Re: Pan Dokonaly????

ahoj,
myslim, ze bys mela trochu pribrzdit, a nemyslim to ve zlem smile
asi mas tendence byt ve vztahu dominantni a to je samozrejme akce, ktera vyvolava reakci partnera, pokud ma sklony k tomu se nechat vest.  Jsi sikovna a samostatna, coz je skvele, ale fakt bych trochu ubrala a presunula cast povinnosti na nej.
Asi bych ho treba nechala platit neco z inkasa, tedy ne castku jako prispevek, ale konkretni vec, takhle mi prijde, ze ma pocit, ze ma full service a jen "prispiva". Mozna by bylo lepsi, kdyby mel jakoby cast zodpovednosti za spolecne bydleni. No a proste to nechat na nem, i kdyz by neplatil, at potom vyresi, co nadrobil.

Mam taky partnera, ktery vydelava min, respektive studuje a zatim ho zivi ho rodice. ja studuju a zivim se sama. jednou v mesici nevysel s penezi od rodicu a chtel si pujcit ode me. Pujcila jsem mu, ale zaroven jsem dala jasne najevo, ze se mi to nelibi. To, ze vydelava min/nevydelava proste neni duvod k tomu, aby se stavel do zavisle pozice. Ale my spolu nebydlime, no.

Nechavam se obcas na neco pozvat, s tim, ze priste zase zvu ja. Proste se snazim, abychom v tomhle byli tak nejak rovnocenni. No a s tou materskou bych to zvazila, mozna, ze to neni tak spatny napad. Ovsem za predpokladu, ze to chces i ty a hlavne za predpokladu, ze on tuhle situaci zvladne bez ztraty sebevedomi a bez toho, ze by se fakt spokojene nechal vydrzovat. Nevim, jak to presne popsat, ale myslim, ze je mozne ponat rozdil mezi chlapem, ktery zustane s ditetem po vzajemne domluve a ktery to udela proste proto, ze to je pro NEJ pohodlnejsi. Deti ale nemam, takze uvazuju fakt jen teoreticky smile

Hodne stesti tummenupp

To see a World in a Grain of Sand ... W. Blake

Není tady

#27 5. 1. 2009 8:18

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

KALIK napsal(a):

Takže rada jednoduchá. Milášku, budeš mi dávat tolik a tolik na provoz domácnosti, nebo si táhni big_smile

Příteli, když on je tak dokonalý ...., že raději to potáhnu za něj, než abych něco měnila. Ono kdybych náhodou něco změnila už by nebyl dokonalej a tak úžasnej a hlavně nebyl by už můj milášek smile
Jinak souhlas s tebou i s Nikolasem. POkud muž se chová takto, pak je to jen o tom vzít nohy na ramena a jeho poslat mamince nevyplaceně. Jako chlap je nepoužitelný (krom jednoho).

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#28 5. 1. 2009 8:24

rainbow
♥♥♥----
Místo: Praha

shinden napsal(a):

Tak to je ten nejlepší fór jaký jsem tu za poslední dobu četl lollol By mě prsty nestačili na rukou a snad ani nohou, abych spočítal nezadané muže z okolí, a to většina z nich by zájem i měla wink Holt se musíte sami aktivně seznamovat...časy se mění!

co takhle pořídit si nějakou seznamku stolt stolt stolt

Okamžik, kdy je člověk pánem svého osudu, se nevyskytuje nikdy dvakrát. /Zeyer/

Není tady

#29 5. 1. 2009 8:34

Lucie_82
♥♥♥----
Web

"většina z nich by zájem i měla" lollollol
to zni fakt lakave tongue

Není tady

#30 5. 1. 2009 9:00

Kavasaki
♥♥♥♥---
Místo: Zlínsko

Ahoj Andusko,udivuje mě,že jako žena na dost vysoké úrovni se nechá využívat.Ty víš,co je správné a dobré a co by jsi měla dělat.Tak si sakra nestěžuj a dělej něco pro sebe a svého syna.
Mně by se taky líbilo mít doma takový servis jako tvůj přítel. "Blbý kdo dává,blbější,kdo nebere."
Jeho láska k tobě není úpřímná.

Není tady

#31 5. 1. 2009 9:02

Kavasaki
♥♥♥♥---
Místo: Zlínsko

zaujímalo by mě v čem je PAN "DOKONALÝ" ?stolt

Není tady

#32 5. 1. 2009 9:33

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Blbý na tomhle celým příběhu (a jemu podobným) je, že prostě rozum a emoce si každý žijou svůj život... Proto se holky jako Anduska nechají využívat, proto si hodný chlapi berou mrchy atp... Rozum a emoce mají prostě vlastní život ... Teď jde o to to poznat a umět si to ukočírovat wink

Není tady

#33 5. 1. 2009 10:59

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

To by stálo za samostatné téma: Pan dokonalý, Pan božský a vliv pohádek na tento nebezpečný mýtus smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#34 5. 1. 2009 11:02

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Vliv pohádek je jasný - on/a udělá všechno pro získání té/toho pravé/ho a "žili spolu šťastně až do smrti". No a co se někteří v mládí naučí, to ve věku zralém upevňujou červenou knihovnou... a pak se diví...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#35 5. 1. 2009 11:34

Santala
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

Jestli pisatelka má podstatně více než 20-30 tis/měs (jak píše), tak vůbec nevím, oč jde. Bych si koupil třeba fotbalový klub a sponzoroval bych ho big_smile Ne ftip wink

Takže jak jsem tady pochopil, tak za všemi těmi kalkulacemi, penězi apod. asi stojí jen trošku vyčůranosti z jedné strany a neschopnosti si říci co chci a zatím jít z druhé strany.

Takže rada jednoduchá. Milášku, budeš mi dávat tolik a tolik na provoz domácnosti, nebo si táhni big_smile

Jasné - stručné - výstižné , Kaliku tummenupp

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

#36 5. 1. 2009 16:08

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Andusko, už to tady padlo...co je na něm dokonalého?
Popisuješ zištného člověka, slabocha. A i kdyby měl exteriér bůhvíjaký a schopnosti fyzické třeba nadpřirozené, tak to jeho podstatu nezmění. Pro mě by tato jeho "vada" byla naprosto nepřijatelná. Myslím, že ses nechala využívat.

Jsi zaopatřená, evidentně schopná. Jsem ráda, že jsou kolem i schopné ženské, kteríé se samy uživí, dokaáží se zabezpečit atd. Těší mě to, jdu také touto cestou a vidím v tom základ pro další život.  Za toto si tě cením, ale...v tvém případě je setrvávání v tomto vztahu..přinejmenším ztrátou času. A trvá už asi přes 7 let, ne?

Co kdybys mu nabídla variantu výměny rolí. Dejme tomu, že pána požádáš, aby domácnost pár měsíců finančně zabezpečil on, že ty budeš platit oněch 1400,- za sušičku, z důvodu např. momentální finanční indispozice. A navíc přispěješ např. 2tis. Kč (se prostě plácneš přes kapsu). Možná by nastala zajímavá reakce.

Upravil(a) Wiki (5. 1. 2009 16:17)

Není tady

#37 5. 1. 2009 17:24

rainbow
♥♥♥----
Místo: Praha

Já myslím,k že věci v životě by se měly hýbat..... a teď přichází čas na velkou změnu stolt wink

Okamžik, kdy je člověk pánem svého osudu, se nevyskytuje nikdy dvakrát. /Zeyer/

Není tady

#38 5. 1. 2009 17:29

sunyata
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mama Earth

Nemela jsem cas precist co ti odpovedeli ostatni.
Asi mi neco nedochazi, asi budu vypadat hloupe, kdyz se zeptam ~ A co je na tomto panovi dokonaleho?

Není tady

#39 5. 1. 2009 17:34

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

lol Baby, nebuďte také: proste pre ňu je to Pán Dokonalý a basta! Nevieme, čo na ňom vidí, ale to neznamená, že to nemá právo na ňom vidieť... Druhá vec je, či tá jeho Dokonalosť prehluší jej nespokojnosť - a to už čoskoro zrejme nebude pravda. roll

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#40 6. 1. 2009 7:25

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Já myslím, že tady ta dokonalost bylo zmíněna spíš ironicky, ale i tak používání těchto termínů něco napovídá. Já bych se vyhnul hodnocení toho chlapa, páč ten je jen pohodlný a jde až tam, kam ho pisatelka pustí. Tady není vina na straně chlapa, ale na straně pisatelky, že se neumí (nechce) vymezit a jasně si stanovit pravidla.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#41 6. 1. 2009 7:31

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Ono je nutno si ještě třeba položit jednu otázku a to proč dotyčný pán je "dokonalý". Možná při bližším zkoumání samotného pána bychom došli ke zjištění, že dotyčný není dokonalý, ale normálně průměrný muž s desítkami chyb, které v tomto okamžiku dotyčná nevidí, vidět nechce a dost možná přehlíží a vidí jen něco. Možná je dotyčná pánem vedena tak, aby byly vidět jen ony dokonalé stránky, a až bude polapena do osidel, pak se ukážou tajemné stránky pána "dokonalého".

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#42 6. 1. 2009 8:09

Lucie_82
♥♥♥----
Web

KALIK napsal(a):

Já myslím, že tady ta dokonalost bylo zmíněna spíš ironicky, ale i tak používání těchto termínů něco napovídá. Já bych se vyhnul hodnocení toho chlapa, páč ten je jen pohodlný a jde až tam, kam ho pisatelka pustí. Tady není vina na straně chlapa, ale na straně pisatelky, že se neumí (nechce) vymezit a jasně si stanovit pravidla.

va Jo ahá, takže úkolem žen je si za kadych okolnosti vymezovat a jasne stanovovat pravidla, aby jim muzi neprerostli pres hlavu. a kdyz se tak stane, je to vina zeny. ja dycky myslela, ze kdyz se neco takoveho stane, maji na tom "VINU" (pokud to tak vubec lze nazvat) oba partneri.

Není tady

#43 6. 1. 2009 8:13

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

Lucie, mě se to teda líbí - já osobně můžu za všechno včetně globálního oteplování lol
Jen teda , jak jsem se snažila toho pocitu zbavit, tak to byla chyba, už je mi to naprosto jasný lol

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#44 6. 1. 2009 8:16

Asha
♥♥♥♥---

No a když by to bylo naopak - a ten více vydělávající byl onen pán dokonalý - a v pozici dokonalého by byla ženská ... tak by to bylo posuzováno stejně ? A já si vždy myslela, že pokud s někým žiju - tak je úplně jedno - jak kdo vydělává - že v takovém svazku je společná kasička ? ... nemůže to táhnout jeden - to je jasný - podílet by se měl. Ale ta pravidla se musejí stanovit, pokud se nadají - pak se nemůže nikdo divit, že se nedodržují. Prachy bývají ve vztahu také dost zásadní..... ale ještě, tu nebyla ženská - co by si stěžovala - že se nechá vydržovat chlapem a je jich tu taky dost. (předpokládám) a nikomu to nevadí.

I pád na d*žku je pohyb kupředu http://www.kolobok.us/smiles/standart/black_eye.gif

Není tady

#45 6. 1. 2009 8:17

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

Kaliku, teď nechci polemizovat vyloženě s tebou o tomhle konkrétním případě, jen chci nastínit jednu věc, která mě napadne pokaždé, když něco podobného čtu. Že je "vina na straně pisatelky" mi zní celkem přehnaně - pokud se mě pokusí šéf šikanovat, já to včas nepoznám a nedokážu se (aspoň ze začátku) efektivně bránit, bude to taky moje vinava  Se mi zdá, jako by zastánci týhle teorie nepočítali s tím, že existujou i lidi, který maj jakousi morální záklopku, takže nešikanujou, nevyužívaj, nemanipulujou a nepruděj ne proto, že se potenciální oběť nijak neprovinila, ale prostě proto, že chápou, že to není dobrej způsob, jak jednat s ostatníma. godlike

Není tady

#46 6. 1. 2009 8:18

Asha
♥♥♥♥---

Kalik maličko přestřelil - ale chápu, jak to myslí ....

I pád na d*žku je pohyb kupředu http://www.kolobok.us/smiles/standart/black_eye.gif

Není tady

#47 6. 1. 2009 8:23

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Asha napsal(a):

Já to taky chápu.. ale zároveň vidím docela riziko v tom, jak se takhle věta rozmáhá.. jednak mi obecně nesedí označování viníka (jakože dávám přednost hledání řešení), jednak kdybysme už MUSELI pojmenovat viníka, tak je to podle mě furt ten druhej, ne ta oběť gloria

Není tady

#48 6. 1. 2009 8:30

Lucie_82
♥♥♥----
Web

Kubula napsal(a):

Asha napsal(a):

Já to taky chápu.. ale zároveň vidím docela riziko v tom, jak se takhle věta rozmáhá.. jednak mi obecně nesedí označování viníka (jakože dávám přednost hledání řešení), jednak kdybysme už MUSELI pojmenovat viníka, tak je to podle mě furt ten druhej, ne ta oběť gloria

No, nevim, jestli se v tomto pripade da mluvit o obeti, to mi prijde trochu jako extrém. fakt si myslim, ze tyhle situace vznikaji "komplementarnim" nastavenim OBOU partneru. Komplementarnim, ale nevyvazenym ...

Není tady

#49 6. 1. 2009 8:40

Asha
♥♥♥♥---

není viník, ani oběť .... v tomhle případě - jenom se jasně neumí domluvit a nastavit pravidla

Není tady

#50 6. 1. 2009 9:07

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Lucie_82 napsal(a):

KALIK napsal(a):

va Jo ahá, takže úkolem žen je si za kadych okolnosti vymezovat a jasne stanovovat pravidla, aby jim muzi neprerostli pres hlavu. a kdyz se tak stane, je to vina zeny. ja dycky myslela, ze kdyz se neco takoveho stane, maji
na tom "VINU" (pokud to tak vubec lze nazvat) oba partneri.

Technicky vzato mají vinu oba dva, kam až to došlo, ale to nic na věci nemění, že dělat mohu jen něco se sebou, s partnerem toho moc neudělám. Čili já si můžu za to, že je to tam, kde to je, protože jsem nestanovil pravidla. Nejsou-li pravidla, tam je anarchie.

Kubula napsal(a):

KALIK napsal(a):

Kaliku, teď nechci polemizovat vyloženě s tebou o tomhle konkrétním případě, jen chci nastínit jednu věc, která mě napadne pokaždé, když něco podobného čtu. Že je "vina na straně pisatelky" mi zní celkem přehnaně - pokud se mě pokusí šéf šikanovat, já to včas nepoznám a nedokážu se (aspoň ze začátku) efektivně bránit, bude to taky moje vinava  Se mi zdá, jako by zastánci týhle teorie nepočítali s tím, že existujou i lidi, který maj jakousi morální záklopku, takže nešikanujou, nevyužívaj, nemanipulujou a nepruděj ne proto, že se potenciální oběť nijak neprovinila, ale prostě proto, že chápou, že to není dobrej způsob, jak jednat s ostatníma. godlike

Přehnané to není, viz. výše.

Že tě šikanuje nadřízený je taky tvoje vina (část viny), že jsem si opět nestanovil pravidla, že jsem se nevymezil, že jsem nezměnil práci, když mi to vadí.

Morální záklopku nemá každý. Nebo jinak, každý je jiný. Neposuzujme ostatní podle sebe sama, to je cesta do pekel. Vždycky si v takových chvílích říkejte, že lidé jsou různí, to pomůže wink

Asha napsal(a):

Nepřestřelil wink

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí