|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahoj Babinetky,jsem tu nova a hned se zenu do poradny:). Je mi 35,jsem svobodna matka s jednim uzasnym 6-ti letym synem. Jsem financne zajistena, mam praci,kterou miluji, zdrave dite, 2 psy a krasny dum...Ale. 7 let ( ja vim,krize 7.roku...) ziji v mem dome s chlapem, ktery podle meho nazoru uzasne vypada, je chytry,obcas mily. Ma svou praci, ale vydelava podstatne mene nez ja. Ma syna z 1.manzelstvi,ktery je mirne problematicke dite,ikdyz muj syn si s nim dobre rozumi a rekla bych, ze se maji velmi radi. Muj syn ma velmi rad i meho pritele. Muj chlap se mnou sice zije vetsinu casu, ale plati si podnajem,kde obcas se svym synem prebyva. Nicmene veskere jidlo a vsechny vydaje kolem domu platim ja. On se nikdy na zadnych vydajich nepodilel, zije tu dejme tomu 20 dni v mesici. takze mu varim,peru,zehlim, proste ma vse zajisteno. drive aspon obcas nakoupil za svoje penize,ale posledni 2 roky vse plati z me karty. zhruba pred 4 mesici jsme se domluvili na tom, ze mi bude davat 2tis.mesicne jako prispevek na domacnost. muj hruby odhad jeho mesicniho vydelku je nekde mezi 20-30tis., na sveho syna plati 2,5tis, za najem 5 tis. sice moc dobre vi, ze to nestaci ani na zakoupeni jidla pro psy,ale dobre,snahu jsem ocenila. jenze ouvej: pred Vanoci se mi rozbila susicka a tak jsem koupila novou. muj pritel trval na tom, ze bude platit mesicni splatky i presto, ze jsem mu opakovala, ze je to zbytecne, ze to zvladnu. trval na tom a ja byla potesena,ze se trochu probral a uvedomil si, kolik co stoji. pri pozdejsi kontrole uctu mi doslo, ze on zrusil trvaly prikaz na ty 2tis. a plati 1400,- za susicku. takze to trochu pusobi,ze "usetri" 600,- mesicne. kdyby tohle byla to jedina situace,asi bych to moc neresila,ale pred par lety jsem ho poprosila,aby mi odvezl nejake nepotrebne veci do bazaru k prodeji. veci se prodaly temer okamzite,ale on mi o tom nerekl a penize si nechal. a dalsi vec,co me trapi,je fakt, ze ja nesmirne touzim o 2.diteti, ale on uz moc ne. mel potize s vychovou sveho 1.syna a znovu to zazit nechce. jeho postoj je, ze pokud dite bude, tak jen proto,ze ja si ho preji. dokonce prisel s tim,ze by byl doma na materske a ja bych chodila do prace. asi nepochopil, ze dite nechci jen do poctu, chci se mu venovat a tak...k jeho dobru ale musim rict, ze je pozorny, vozi mi snidane.kdykoliv je potreba, syna mi pohlida. ale uprimne,bez snidani se obejdu a kdyz je potreba, maleho mi pohlida mamka nebo kamaradky. jsem v situaci,kdy citim,ze tohle nikam nevede.ale kdyz vidim,co se deje kolem mne...proste nevim, zda to mam dal zkusit s nim nebo uz ne. mnohokrat jsem s nim na tema penize a spolecne budoucnost mluvila, ale nic moc se nezmenilo. zname se uz skoro 20 let, byl mym blizkym pritelem, pak se stal mym partnerem. ale veskera zodpovednost za vsechna rozhodnuti lezi na me. cely vztah tahnu ja,on je vzdy v mem zavesu. nevim, co s tim...poradite mi? moc dekuji
Není tady
proč taková šikovná ženská jako ty má zapotřebí sponzorovat dospělého chlapa, který taky slušně vydělává?
Není tady
Myslím, že tě jenom využívá. Rád bere a sám nechce investovat nic - a to se už nikdy samo od sebe nezmění. Je to asi kruté, ale z tvého psaní tvůj přítel prohrává 0:10.
Upravil(a) rainbow (4. 1. 2009 16:09)
Není tady

andusko.po takové době..To by měl snad měl mít rozum. Vadilo by mě žít s člověkem na kterého se nemůžu vůbec spolehnout ..Mít chlapa,živit ho,starat se o něj,když on může slusně vydělávat.. ..to asi není to pravý,ořechový!!!....a ty sama vidíš,že to nikam nevede..
Není tady
Přítele neznám, nechci soudit, ale také si myslím, že ty pozornosti - snídaně, hlídání tvého syna, ... to vše dělá proto, abys ho u sebe nechala za tak levno bydlet a starala se o něj
.
Není tady
Na další stranu chápu, že člověk nechce být osamělý... a i když je to partner, který jinak za moc nestojí ..., pořád je to někdo, kdo je přítomen - a někdy jsou i hezké chvíle.... Žiju v něčem trochu podobném, i když se nejedná o přítele, ale expřítele - a toleruji ho, jelikož mi na domácnost přispívá nemalou částkou. Je to možná zvláštní, ale celkem praktické

Upravil(a) rainbow (4. 1. 2009 16:24)
Není tady
No on si dovolí jen to, co ty mu sama dovolíš ... tak nastav prostě pravidla - a uvidí se ... pokud je nebude akceptovat - tak to asi znamená, že jen využíval situace. Možná si myslí, že je vše o.k.
U nás je více výdělečně činný partner - a také by si mohl myslet, co ty. No snad né... a s tou mateřskou to chápu - jako fajn gesto - zase je na tobě mu říct, jak to cítíš... ale z logického hlediska - by prostě šel na mateřskou ten méně výdělečně činný ... no a nemyslím si, že by to byla nějaká dovolená.
je to jen na vás - jak si to uděláte - co je pro koho důležité .... Popravdě - tyhle nešváry kvůli penězům z duše nesnáším.

Není tady
Andusko napadá mě jen to, že se asi ráda hraješ na Matku Terezu.
Není tady

No, to sis narazila pěkného vyčůránka. Těžko něco radit, asi sis ho tak rozmazlila sama. U mě by takový jel jak namydlený blesk
Upravil(a) mashanka (4. 1. 2009 18:24)
Není tady

rainbow napsal(a):
Na další stranu chápu, že člověk nechce být osamělý... a i když je to partner, který jinak za moc nestojí ..., pořád je to někdo, kdo je přítomen - a někdy jsou i hezké chvíle.... Žiju v něčem trochu podobném, i když se nejedná o přítele, ale expřítele - a toleruji ho, jelikož mi na domácnost přispívá nemalou částkou. Je to možná zvláštní, ale celkem praktické
![]()
No jo, jenomže tobě přispívá nemalou částkou, zatímco jí nevelkou 
Není tady
mashanka napsal(a):
rainbow napsal(a):
![]()
No a kdo je tedy padlý na hlavu? Pán, nebo paní?
( třeba je supermuž v posteli
)
Upravil(a) lueta (4. 1. 2009 18:32)
Není tady

lueta napsal(a):
mashanka napsal(a):
rainbow napsal(a):
![]()
No a kdo je tedy padlý na hlavu? Pán, nebo paní?
![]()
( třeba je supermuž v posteli
)
to by si nestěžovala - 20 let byla v pohodě, až teď jí to vadí, z čehož vyplývá, že něco přestalo fungovat (nebo někdo) 
Není tady
chlapa, kterej se necha zivit bych si nemohla vazit...a s chlapem, kteryho si nevazim, nemuzu byt (ani on se mnou, protoze mu to dam najevo...) muzes se s nim zkusit dohodnout, kdo co bude platit-prispevek na domacnost a tak...ale vzhledem k tomu, ze uz na tebe par podvudku zkusil, bych tomu tak uplne neverila....prijde mi, jako by to byl prerostlej nevychovanej kluk, co doma krade mamince penize z penezenky a mysli se, ze ona si toho nevsimne...
no, pro me by to chlap nebyl a ty jsi zjevne sikovna zenska, tak jestli by nebylo lepsi mit doma partnera a ne dospele "decko"

Není tady
Momentálně mluvím obecně, ale když se rozhlídnu, tak mám pocit, že je hodně ženských ve svazku s muži, jichž si neváží - nebo se jich bojí - a to jen proto, že nechtějí být samy.
Upravil(a) rainbow (4. 1. 2009 20:32)
Není tady
anduska: Podobně jsem začínala s bývalým manželem. Časem jsem se něco nabrečela, když třeba odmítal koupit vlastní dceři bačkorky, ale mamince koupil televizi /kterou jsem já, kráva, ještě zaplatila na splátky z mý výplaty/ ... podobný věci se samozřejmě opakovaly.... není to k životu ... Holka, nebuď hloupá. Není vypočítavost přece, když budeš chtít normální příspěvek. Lidi, co spolu chtějí žít, se musí dohodnout jak na penězích, tak taky na dětech. Vy nemáte vyřešený ani jedno. Brr... Když si vzpomenu, jak já byla na mateřský, vysloveně škudlila na sunar a můj bývalý si najednou koupil pro sebe anténu do auta za 300
(sunar stál asi 50 a mateřská byla kolem 1500....a on prostě nepřispíval nebo s hroznýma kecama "už zase nemááááš???"....a po stovkách....dneska bych zjednávala pořádek už na začátku). Třeba můj nynější muž, ještě než se ke mně nastěhoval, tak měl pořád snahu mi nějak přispívat (to jsem odbyla, protože večeře alá dva chleby s paštikou apod. snad nestojí za řeč), ale když jsme spolu začali žít, tak jsem to spočítala na cca 4000 měsíčně, on sám od sebe přidal tisícovku a jak ten vztah nějak krystalizoval, tak přidává ještě o mnoho víc, abych mohla i šetřit (úpravy bytu, rozbitá lednice, dovolená atp.). Občas ale udělá i třeba větší nákup jídla sám nebo stavební materiál.... penězma nehýří, ale aby mě nechal živit JEHO, to je pod jeho úroveň...
Ale jak si je to člověk naučí, tak to jede. Vztah s bývalým a moře tichých slz vyplakaných o samotě a spousta beznaděje nad tím, že já dceři nebo do bytu nemůžu koupit vůbec nic, že šetřím každou korunu, že mamince sotva ušetřím na kytku k svátku, zatímco manžílek si dá v restauraci i dva obědy za sebou nebo si koupí autorádio, který nebylo nutný (jen se mu prostě líbilo a proč by si ho nekoupil, když jsem živila i jeho....)......to mě naučilo být trošku opatrnější....jééé, jak já byla blbá...
Není tady
anduska napsal(a):
Ahoj Babinetky,jsem tu nova a hned se zenu do poradny:). Je mi 35,jsem svobodna matka s jednim uzasnym 6-ti letym synem. Jsem financne zajistena, mam praci,kterou miluji, zdrave dite, 2 psy a krasny dum...Ale. 7 let ( ja vim,krize 7.roku...) ziji v mem dome s chlapem, ktery podle meho nazoru uzasne vypada, je chytry,obcas mily. Ma svou praci, ale vydelava podstatne mene nez ja. Ma syna z 1.manzelstvi,ktery je mirne problematicke dite,ikdyz muj syn si s nim dobre rozumi a rekla bych, ze se maji velmi radi. Muj syn ma velmi rad i meho pritele. Muj chlap se mnou sice zije vetsinu casu, ale plati si podnajem,kde obcas se svym synem prebyva. Nicmene veskere jidlo a vsechny vydaje kolem domu platim ja. On se nikdy na zadnych vydajich nepodilel, zije tu dejme tomu 20 dni v mesici. takze mu varim,peru,zehlim, proste ma vse zajisteno. drive aspon obcas nakoupil za svoje penize,ale posledni 2 roky vse plati z me karty. zhruba pred 4 mesici jsme se domluvili na tom, ze mi bude davat 2tis.mesicne jako prispevek na domacnost. muj hruby odhad jeho mesicniho vydelku je nekde mezi 20-30tis., na sveho syna plati 2,5tis, za najem 5 tis. sice moc dobre vi, ze to nestaci ani na zakoupeni jidla pro psy,ale dobre,snahu jsem ocenila. jenze ouvej: pred Vanoci se mi rozbila susicka a tak jsem koupila novou. muj pritel trval na tom, ze bude platit mesicni splatky i presto, ze jsem mu opakovala, ze je to zbytecne, ze to zvladnu. trval na tom a ja byla potesena,ze se trochu probral a uvedomil si, kolik co stoji. pri pozdejsi kontrole uctu mi doslo, ze on zrusil trvaly prikaz na ty 2tis. a plati 1400,- za susicku. takze to trochu pusobi,ze "usetri" 600,- mesicne. kdyby tohle byla to jedina situace,asi bych to moc neresila,ale pred par lety jsem ho poprosila,aby mi odvezl nejake nepotrebne veci do bazaru k prodeji. veci se prodaly temer okamzite,ale on mi o tom nerekl a penize si nechal. a dalsi vec,co me trapi,je fakt, ze ja nesmirne touzim o 2.diteti, ale on uz moc ne. mel potize s vychovou sveho 1.syna a znovu to zazit nechce. jeho postoj je, ze pokud dite bude, tak jen proto,ze ja si ho preji. dokonce prisel s tim,ze by byl doma na materske a ja bych chodila do prace. asi nepochopil, ze dite nechci jen do poctu, chci se mu venovat a tak...k jeho dobru ale musim rict, ze je pozorny, vozi mi snidane.kdykoliv je potreba, syna mi pohlida. ale uprimne,bez snidani se obejdu a kdyz je potreba, maleho mi pohlida mamka nebo kamaradky. jsem v situaci,kdy citim,ze tohle nikam nevede.ale kdyz vidim,co se deje kolem mne...proste nevim, zda to mam dal zkusit s nim nebo uz ne. mnohokrat jsem s nim na tema penize a spolecne budoucnost mluvila, ale nic moc se nezmenilo. zname se uz skoro 20 let, byl mym blizkym pritelem, pak se stal mym partnerem. ale veskera zodpovednost za vsechna rozhodnuti lezi na me. cely vztah tahnu ja,on je vzdy v mem zavesu. nevim, co s tim...poradite mi? moc dekuji
Dle chvalozpěvu na svou osobu musíš být tedy dost inteligentní než abys žádala zde rady na to,co je ti asi nad slunce jasné.Proč se na tohle nezeptáš svého partnera?
A něco pro Tvůj klid - většinou není v životě vše tak ideální,jak bychom si to sami představovali,takže ty si teda fin.zajištěná,máš supr práci,krásný dům a zdravé dítě no a hapruje to v partnerském vztahu.takže zas až tak nic nenormálního.Téměř všude je nějaká ta vada na kráse.
Není tady
Eva36 napsal(a):
anduska: Podobně jsem začínala s bývalým manželem. Časem jsem se něco nabrečela, když třeba odmítal koupit vlastní dceři bačkorky, ale mamince koupil televizi /kterou jsem já, kráva, ještě zaplatila na splátky z mý výplaty/ ... podobný věci se samozřejmě opakovaly.... není to k životu ... Holka, nebuď hloupá. Není vypočítavost přece, když budeš chtít normální příspěvek. Lidi, co spolu chtějí žít, se musí dohodnout jak na penězích, tak taky na dětech. Vy nemáte vyřešený ani jedno. Brr... Když si vzpomenu, jak já byla na mateřský, vysloveně škudlila na sunar a můj bývalý si najednou koupil pro sebe anténu do auta za 300
(sunar stál asi 50 a mateřská byla kolem 1500....a on prostě nepřispíval nebo s hroznýma kecama "už zase nemááááš???"....a po stovkách....dneska bych zjednávala pořádek už na začátku). Třeba můj nynější muž, ještě než se ke mně nastěhoval, tak měl pořád snahu mi nějak přispívat (to jsem odbyla, protože večeře alá dva chleby s paštikou apod. snad nestojí za řeč), ale když jsme spolu začali žít, tak jsem to spočítala na cca 4000 měsíčně, on sám od sebe přidal tisícovku a jak ten vztah nějak krystalizoval, tak přidává ještě o mnoho víc, abych mohla i šetřit (úpravy bytu, rozbitá lednice, dovolená atp.). Občas ale udělá i třeba větší nákup jídla sám nebo stavební materiál.... penězma nehýří, ale aby mě nechal živit JEHO, to je pod jeho úroveň...
Ale jak si je to člověk naučí, tak to jede. Vztah s bývalým a moře tichých slz vyplakaných o samotě a spousta beznaděje nad tím, že já dceři nebo do bytu nemůžu koupit vůbec nic, že šetřím každou korunu, že mamince sotva ušetřím na kytku k svátku, zatímco manžílek si dá v restauraci i dva obědy za sebou nebo si koupí autorádio, který nebylo nutný (jen se mu prostě líbilo a proč by si ho nekoupil, když jsem živila i jeho....)......to mě naučilo být trošku opatrnější....jééé, jak já byla blbá...
taky mám za sebou skoro stejnou zkušenost....
NEVER! 
Není tady

rainbow napsal(a):
Momentálně mluvím obecně, ale když se rozhlídnu, tak mám pocit, že je hodně ženských ve svazku s muži, jichž si neváží - nebo se jich bojí - a to jen proto, že nechtějí být samy.
Jo - a to je právě ta základní kalamita.
Je to těžké, ale je třeba nejdřív mít smysl života a potom teprve budovat vztah. Jenže, často je to tak, že člověk hledá smysl života v partnerovi. V tom, že bude přesně takový, jakého si vysnil. Že mu vynahradí všechny strasti, které v životě prožil, vygumuje všechny komplexy ..... Ten má pak těžkou úlohu - poskytnout něco, co druhý nenašel celý život, vzbuzovat sebevědomí, léčit bolístky - ale jemu podobné "služby" nemá kdo poskytnout. Jeho partner je totiž zaneprázdněn tím, jestli od něj dostává všechno v dostatečném množství. Pak se snadno stane, že takto vysátý partner začne hledat někoho, od koho se dostane také něco jemu - nikdo nevydrží pořád jen dávat a nic nedostávat
Není tady
Kuty: Ty myslíš, že to není nic nenormálního? ... Teda, já vím, že všude je něco, ale takovýho vychcánka mít doma ... to mi docela nenormální už přijde ... A že pěje chvalozpěvy.... Já si taky přijdu poměrně soběstačná, schopná uživit sebe, dítě, táhnout byt ... a taky jsem našla chlapa, co se vezl ... jj, byla jsem sice děsně schopná na to zajistit sebe a rodinu, ale úplně pitomá v tom, abych věděla, jakou cenu mám já sama a abych přišla na to, že mě ten chlap zneužívá... došlo mi to za 11 let ... lepší později, nežli nikdy 
rainbow: Když my, šikovný ženský, jsme docela často "hloupý" v tom, že nechceme, aby si chlap myslel, že ho chceme kvůli penězům, že se snažíme být soběstačné, taky si necháme za ten pocit, že o nás někdo stojí, líbit hodně blbostí.... pak stačí narazit na někoho, komu není žinantní, že žena si kupuje kabáty v sekáči, zatímco on má na nohách adidasky za dva tisíce ... a to člověka naučí ... Moji rodiče navíc nikdy doma prachy neřešili, tak jsem nevěděla, jak se to domlouvá. (Ono to je tak, že táta dá mámě výplatu, nechá si na cigára a hotovo...nikdo neremcá a vyjdou i s málem, nikdy jsem neviděla, že by jeden měl hluboko do kapsy a druhý někde juchal....když prachy nebyly, tak neměl ani jeden, když bylo víc peněz, zase se koupilo něco domů .... taková normálka domluva beze slov....)
Upravil(a) Eva36 (4. 1. 2009 20:51)
Není tady
mashanka napsal(a):
rainbow napsal(a):
JJ, slovy mé exšvagrové - "jó, vo chlapy je teď prostě rvačka"

Není tady
rainbow napsal(a):
mashanka napsal(a):
rainbow napsal(a):
JJ, slovy mé exšvagrové - "jó, vo chlapy je teď prostě rvačka"
![]()
Tak to je ten nejlepší fór jaký jsem tu za poslední dobu četl 
By mě prsty nestačili na rukou a snad ani nohou, abych spočítal nezadané muže z okolí, a to většina z nich by zájem i měla
Holt se musíte sami aktivně seznamovat...časy se mění!

shinden napsal(a):
rainbow napsal(a):
mashanka napsal(a):
Jo - a to je právě ta základní kalamita.JJ, slovy mé exšvagrové - "jó, vo chlapy je teď prostě rvačka"
![]()
Tak to je ten nejlepší fór jaký jsem tu za poslední dobu četl
By mě prsty nestačili na rukou a snad ani nohou, abych spočítal nezadané muže z okolí, a to většina z nich by zájem i měla
Holt se musíte sami aktivně seznamovat...časy se mění!
a co to je I MĚLA ? Že jako, kdyby si ta žena pro ně přišla a požádala je, jestli by se nechtěli milostivě stát jejím partnerem, že by si dali po krátkém přemlouvání říct ? Samozřejmě, za dodržování jejich předem daných podmínek - teplé večeře, apod. ? Jo, to věřím - takových by bylo 
Není tady
Jestli tomu dobře rozumím:
- dovoluješ partnerovi ve vztahu, aby dělal něco, co ti vadí
- přestože se sama prezentuješ jako šikovná a schopná ženská, tak žiješ v bludu a přeludech, kde se užívají termíny "pan Dokonalý". Nikdo takový neexistuje!! Myslím tím lidskou bytost. Tohoto bludu se normálně lidé zbavují tak kolem 17tého roku svého života
- nejsi schopna jasně formulovat své stanovisko (zatím)
- a toto stanovisko či přání svému partnerovi přednést
Instantní rady:
- vytiskni si tvůj příběh
- nejdůležitější věci si podrthni červenou fixou a sestav do žebříčku podle priorit
- formuluj jasně svá přání a co bys si od svého partnera přála
- pak si s ním promluv
- nanakazuj a netlač ho na začátku ke zdi a dej mu chvíli prostoru. Jsme často prchliví srabíci a bereme to jako útok proti své osobě, namísto návrh na zlepšení vztahu.
- přečti si více diskusí na toto téma "spravedlivější rozdělení nákladů na domácnost"
- pokud se do cca 4 měsíců nic nezmění, tak musíš přitvrdit a více prosadit svůj názor
Držím palce.
Není tady
andusko a miluješ ho? mi příjde, že ne..
dáváš mu vůbec dostatek prostoru, aby tě mohl opečovávat?
.. já bych už sobce chlapa nikdy nebrala.. otázka ale je, jestli ty mu dáváš ten prostor.. jestli bys jinak neztratila pocit, že vše zvládáš sama.. jestli doopravdy chceš aby se o tebe chlap staral?
Není tady

Jestli pisatelka má podstatně více než 20-30 tis/měs (jak píše), tak vůbec nevím, oč jde. Bych si koupil třeba fotbalový klub a sponzoroval bych ho
Ne ftip 
Takže jak jsem tady pochopil, tak za všemi těmi kalkulacemi, penězi apod. asi stojí jen trošku vyčůranosti z jedné strany a neschopnosti si říci co chci a zatím jít z druhé strany.
Takže rada jednoduchá. Milášku, budeš mi dávat tolik a tolik na provoz domácnosti, nebo si táhni 
Není tady