Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#101 3. 1. 2009 18:08

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Re: Zamilovaný manžel

Nechci sypat sůl do ran, ale také přemýšlím, co ho žene k ženě s 5 dětmi( jakkoliv velkými)- třeba tam  funguje velká sdílná rodinka a on se tam cítí dobře.... To by pak neznamenalo , že  by ho mělo pět dětí odstrašit. Znám ženu s jedním děckem, naprosto nesnesitelnou i na  vzdálenost 6 světelných  km, její manžel zdrhá z domu jak může...   
  Salen, v tom  sebeuvědomování  a "naformátování se"bych viděla největší pomoc, v tom souhlasím.

Anulko- v tvém případě- PROČ si proBůh myslíšm, že v 33 letech je na něco pozdě?  Spíš je blbost uvažovat o mimču, když partner jeví  příznaky nespolehlivého člobrdy, ještě než jste si mímo pořídili.. Co bys dělala pak??

Není tady

#102 3. 1. 2009 18:15

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Heřmanka napsal(a):

ale Pan, Mikešek se tvářil nebo teda reagoval na můj příspěvek, jako že ON ví, že to může být i jinak a ne že to má z doslechu....

Pan, tentokrát si asi budeš muset poposednout ty a odcitovat celý rozhovor a ne jen výnatek, který tomu dává jiný rozměr wink

Ale Heřmanko, Mikeš VÍ, že to může být i jinak. Rozměr nerozměr. To jen ty mu nerozumíš.
Možná si bude třeba nejen poposednout, ale PŘEDEVŠÍM rozšířit optiku.

mno jo Pan, ale takové muže a ženy v mém případě nenazývám milenci a milenkami, nýbrž kamarády a kamarádkami a příteli a přítelkyněmi wink

chudám  M...je to světec big_smilebig_smilebig_smile

Není tady

#103 3. 1. 2009 18:59

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Heřmanka napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Heřmanka napsal(a):

ale Pan, Mikešek se tvářil nebo teda reagoval na můj příspěvek, jako že ON ví, že to může být i jinak a ne že to má z doslechu....

Pan, tentokrát si asi budeš muset poposednout ty a odcitovat celý rozhovor a ne jen výnatek, který tomu dává jiný rozměr wink

Ale Heřmanko, Mikeš VÍ, že to může být i jinak. Rozměr nerozměr. To jen ty mu nerozumíš.
Možná si bude třeba nejen poposednout, ale PŘEDEVŠÍM rozšířit optiku.

mno jo Pan, ale takové muže a ženy v mém případě nenazývám milenci a milenkami, nýbrž kamarády a kamarádkami a příteli a přítelkyněmi wink

chudám  M...je to světec big_smilebig_smilebig_smile

Fakt?
No vlastně proč ne wink

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#104 3. 1. 2009 19:05

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Housenko, za sebe ti můžu říct, že bych ani nebalila kufry a ani nikam nejezdila. Hezky zůstaň doma a začni žít sama pro sebe. Najdi si nějakého koníčka, při kterém alespoň na hodinku zmizíš z domu a přestaneš uvažovat nad tvým M. Salen má pravdu v tom, že dělat něco za účelem "co na to on" není nejlepší řešení.
On opravdu přijde ten den, kdy najednou budeš vědět co dál.

A Andulko, já být tebou tak bych od toho tvého utíkala, co by mi nohy stačily. A na miminko bych v tuhle chvíli ani nemyslela. 33 ještě není tak strašný věk a miminko můžeš mít později s někým, kdo za to bude stát. Nebo jej chceš vychovávat v rodině, kde se ty hroutíš, pláčeš, vyhazuješ jeho tátu (svého muže)? Brrr, při téhle představě mi běhá mráz po zádech. A na to, jestli si zabalí kufry čekat nemusíš. Klidně mu je přichystej wink

Není tady

#105 3. 1. 2009 20:14

AHabibi
♥♥-----

Housence i Anulce....... nechtějte slepě věřit, chtějte vědět o čem váš život je, i vaše partnerství. Pak jste schopné zodpovědně rozhodnout jak dál. Nekonečné sliby, kecy o rozchodu s milenkou, prosby o další šance jsou jen prázdná slova.
Zbavit se iluzí o svém princi, zbavit se falešných nadějí, být připravena spíš na horší variantu, řešit praktickou stránku případného rozchodu  - peníze, bydlení - BÝT PŘIPRAVENA !!! to vám pomůže přežít a sebrat se.
Ti nevěrníci s vámi hrajou hru bez pravidel. ONI přitáhli do vašeho života -  intimní zóny, milenku. Často s ní řeší vaše důvěrné záležitosti, na svoji omluvu vás pomlouvají (stěžují si) a hrajou to i na vás, protože neví kudy s konopí.
Prosím, věřte mi. Prožila jsem se svým mužem krásných 28 let a pak řešila 2 roky jeho nevěru. Ty fáze naděje a propadu byly nejhorší. Dával mi je a bral můj manžel tak dlouho, jak jsem dovolila.

Není tady

#106 3. 1. 2009 21:11

AHabibi
♥♥-----

A ještě chci napsat, že řešení nevěry je jeden velký stres. Často trvá měsíce a může vyvolat psychosomatické potíže. Ohrožuje vaši imunitu a zdraví, protože mezi sresem a nemocí existuje přímý vztah.
V knize "Návrat ke zdraví" od lékařů-onkologů Carl a Stefani Simonton je sestavena stupnice životních změn z hlediska stresu od 1 - 100.:
               úmrtí partnera  =  100
               rozvod             =    73
Je vhodné na to myslet, burcovat svého "vnitřního rádce", hledat pomoc v alternativních přístupech k sobě - meditace, imaginace, jóga. Poohlédnout se v okolí po možnostech nebo v prodejnách Knihy.

Vaše změna chování a postojů, odvaha vyjadřovat vlastní pocity a přání přímo, otevřeně bude vašim osobnostním růstem. Pomůže vám uvědomit si, že některé skutečnosti v životě nelze opomíjet. Hodně síly !

Není tady

#107 4. 1. 2009 11:56

housenka
♥♥-----

Nechci sypat sůl do ran, ale také přemýšlím, co ho žene k ženě s 5 dětmi( jakkoliv velkými)- třeba tam  funguje velká sdílná rodinka a on se tam cítí dobře....

My máme 3 děti a podle mého naše rodina vždycky fungovala dobře. On mi o ní vyprávěl už v době, kdy spolu asi ještě nic neměli. Ona chudák nešťastná v manželství, jí manžel nikdy nic nepomohl, jen ji týral psychicky i fyzicky - to samozřejmě podle ní. Já si myslím, že ten můj blbec se ji snažil pomoct a přerostlo mu to přes hlavu. Vždyť ona chudinka neměla ani žádnou kamarádku, které by to svěřila, tak se svěřovala kolegovi v práci. Připadá vám to normální? Já si myslím, že si ho vyhlídla a ulovila. A teď se snad rozvádí.

Tatínci jsou snad 2 a děti nezletilé všechny.

Upravil(a) housenka (4. 1. 2009 11:57)

Není tady

#108 4. 1. 2009 14:19

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Housenka- teď tu napíšu něco, za co mě spousta zdejších stálic  vykráká za ucho...
Ony tu totiž velmi nerady slyší o dámách, které programově "loví"Podle většiny  zdejších dam je vztah milenka a tvůj muž  něco, do čeho ty nepatříš. Respektive VINA je na Tvém muži a Tobě- Ona do toho nepatří.. Já s tímhle nesouhlasím. Neboť exemplář prototypového dobráka, kterému vlastně doma nic nescházelo a přitom se zaháčkoval u jiné, mám za partnera také.  Jasně, až si to probereš, najdeš určitě signálky toho, kde jsi dělala chyby ty- nikdo nemůžeme říct, že se vztah sesypal sám od sebe, nebo jen vinou partnera. Já dám svůj krk  na to, že v okamžiku, kdy tvůj manža jen poslouchal o starostech, ona už spřádala sítě....
Ono totiž v určitém věkovém průměru těch "správných" chlapíků ubývá  a určitě jsi už slyšela od nějaké rozvedené kámošky pořekadlo- Chceš- li získat dobrého chlapa , musíš si ho nejdřív rozvést....usch
No ale to nic nemění na tom, že buď o toho svého ještě stojíš, nebo ti začne být jasné, že přejde dělat údržbáře a domácího dobráka jinam...
A co manžel té milenky?  Tomu to nevadí?

Upravil(a) zuzi777a (4. 1. 2009 14:19)

Není tady

#109 4. 1. 2009 14:22

housenka
♥♥-----

Ona od manžela utekla a ten můj ji pomáhal sehnat bydlení - chudince.

Není tady

#110 4. 1. 2009 14:29

housenka
♥♥-----

Já už jsem myslím napsala, že chybu nevidím jenom v něm. Bavili jsme se spolu o tom a shodli jsme se, že to je vina nás obou. To zní dost blbě, protože se mi zdá, že za to pykám já.

Upravil(a) housenka (4. 1. 2009 14:29)

Není tady

#111 4. 1. 2009 14:41

amazonka2008
♥♥-----

Mně se zdá jako problém, že jsou spolu v zaměstnání. Je to místo, který je spojuje. Mají společné starosti, společné kolegy, ta ženská má spoustu příležitostí s manželem navazovat kontakt. Nešlo by něco udělat s tím zaměstnáním, třeba sehnat mu práci jinde?

Není tady

#112 4. 1. 2009 14:48

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

To by musel chtít hlavně on. Jinak může Housenka dělat cokoliv a bude jí to pendrek platné.
Já vidím  cestičku pouze v jejím odpoutání se a  stanovení si termínu do kterého datumu si chci sama sobě povolit tohle "bezvládí a bezpartnerství či trojůhelník" tolerovat.

Není tady

#113 4. 1. 2009 14:49

housenka
♥♥-----

Já jsem samozřejmě chtěla, aby změnil zaměstnání, ale on se nechce hnout. Sama jsem mu říkala, že "sejde z očí, sejde z mysli". Občas prohlásí neco v tom smyslu, že něco hledá, ale já mu to nějak nevěřím. No a to společné zaměstnání. Když si v létě vzal 14 dní dovolené, tak ona si vzala dovču ve stejném termínu.

Upravil(a) housenka (4. 1. 2009 14:50)

Není tady

#114 4. 1. 2009 15:06

Salen
♥♥♥♥♥♥-

Teda holky, dovedete si představit, jak s pěti nezletilými dětmi odcházíte od manžela a hledáte si kam složit hlavu??? Ta ženská musí být buď hodně silná osobnost (ale to by se zase nenechala týrat od manžela) nebo se fakt upnula na pana Housenku, který jí "zachraňuje". Jenom to všechno ze svého platu uživit, všechno zaplatit ......

Forest Gump:  Život je jako bonboniera, nikdy nevíš co ochutnáš.

Není tady

#115 4. 1. 2009 15:25

amazonka2008
♥♥-----

Housenko a měl někdy v minulosti nějaku milenku? A kolik je tý milence a kolik jemu? Já bych jí to neusnadňovala a manžela bych nevyhazovala. To víš, že k pěti dětem by se jí ten tvůj asi celej život slušnej manžel hodil. Zamilovanost netrvá věčně, já bych ještě počkala.

Není tady

#116 4. 1. 2009 15:41

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Mně osobně by vadilo to, že pan Housenka tráví svůj volný čas hledáním bydlení pro paní kolegyni místo toho, aby ten čas věnoval NAŠÍ rodině. Takže já bych ho zapřáhla trochu víc do domácnosti, péči o děti/psa/byt. Prostě cokoliv. Začala bych chodit víc mezi lidi - cvičení, plavání, pletení, kino, divadlo, odjela s kámoškou na víkend a ať se pan Housenka klíďo píďo celé odpoledne nebo celý víkend stará o děti. Jestliže má čas hledat pro cizí lidi bydlení, jistě si ho udělá pro svojí vlastní rodinu. Držím palce.

Není tady

#117 4. 1. 2009 16:49

housenka
♥♥-----

Milence je 37 a jemu 45. Brali jsme se opravdu brzo. A nikdy v minulosti žádnou neměl. To mu věřím. Fakt si myslím, že to začalo jen že jí chtěl pomoct.

Dík Amazonko

Upravil(a) housenka (4. 1. 2009 16:50)

Není tady

#118 4. 1. 2009 16:59

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Housenko, pokud budeš pořád jen řešit to, co by tvůj pan Housenka měl či neměl, co by jeho milenka měla či neměla dělat, nikam se nedostaneš. Maximálně do "maminkovské" role, která není o partnerství se skutečným Chlapem, ale s klukem.

Neřeš CO dělá, ale PROČ to dělá. Tedy jaký je, zda takového muže vůbec chceš, zda ty jsi to jen přehlédla, že takový byl VŽDYCKY a nebo se takovým stal vedle TEBE, tedy TY jsi mu to UMOŽNILA.

Takže přemýšlej nad SEBOU, ne nad ním. Jeho změnit nemůžeš, ale sebe ano.
Pokud se změníš ty - tedy změníš vzorce svého chování -  bude on postaven před volbu, která nebude o tom, zda má opustit milenku, ale o tom, zda chce a dovede změnit SÁM sebe, aby se stal mužem, který dovede převzít zodpovědnost především sám za sebe a tak i za druhé.

Není tady

#119 4. 1. 2009 17:06

Nabuko0
♥♥♥♥♥--

anulka napsal(a):

Pro mne je nejhorsi prave to, ze nemam deti. A chci je! Snazim se uz ctyri roky a urcite to nepujde prirozenou cestou.... a ted jsem prisla o cloveka, ktery to absolvoval se mnou.  Je mi 33 a najit toho "PRAVEHO" muze taky trvat.... a ja prave ten cas nemam!

Anulko, kecy Tvého muže se tak podobají kecům mužů nás ostatních. smile Skoro mě to, promiň, rozesmálo. Zrovna dnes jsem si uvědomila, že BM opravdu zpět nechci, prostě si nedokážu představit, že bych ho akceptovala jako plnohodnotného partnera. Mám ho moc ráda, to se nezměnilo, obdivuji ho za spoustu věcí, ale ... prostě už si nedokážu představit, že by byl vedle mě. Vánoce bylo těžší období, ale opět jsme je se synkem prožili hezky - i bez BM.

Držím pěsti, ať učiníš správné rozhodnutí. Nejde opravdu jen o tu nevěru, ale o to, zda si vůbec umíš představit, že Tvůj partner s Tebou sdílí všechny starosti a radosti, které ještě příjdou. Mě ten můj opustil v šestinedělí. Nebyla to legrace. Ale už je dobře.

A něco drobného pozitivního - moje sestřenka (33 let) na Vánoce oznámila, že je těhotná - předtím byla 7 let s partnerem, který vedl paralelní vztah, o kterém se dozvěděla až ve chvíli, kdy ta druhá otěhotněla. Sestřenka se pak plácala z jednoho vztahu do druhého, prodělala velice složitou gynekologickou operaci (nezhoubný nádor), kdy jí lékaři řekli, že do roka musí mít dítě, jinak to bude velký problém. Do roka to nestihla. Stihla to až teď - když utelkly tři další roky. Ale stalo se to přirozeně a možná právě s tím pravým partnerem.

Není tady

#120 4. 1. 2009 17:10

Nabuko0
♥♥♥♥♥--

Pandorraa napsal(a):

anulka napsal(a):

A jak mam bojovat?
Mam pocit, ze uz jsem vyzkousela vsechno - po dobrym, po zlym....vyplakala jsem potoky slzicek.
K nicemu!

Boha jeho, to je tedy zase síla roll

A jak mi připomíná mě. smile Kdybych zahledala ve svých starých příspěvcích, řekla bych, že tam najdu pár velice velice podobných. wink Kdyby tak ta zkušenost byla přenositelná.

Není tady

#121 4. 1. 2009 17:10

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

,
Housenko a co Tvůj muž- říkáš, že to spolu rozebíráte- ptá se po tom, co chceš ty? Nebo jen opakuje, že neví co má dělat on ? Jak se staví k tomu, že bys třeba chtěla odejít, nebo aby odešel on? Počítá vůbec s tou možností, že bys ho "pustila"?
Děti vědí , nebo tuší co se u vás děje? Jaký má vztah s nimi?

Není tady

#122 4. 1. 2009 18:48

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Nabuko0 napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

anulka napsal(a):

A jak mam bojovat?
Mam pocit, ze uz jsem vyzkousela vsechno - po dobrym, po zlym....vyplakala jsem potoky slzicek.
K nicemu!

Boha jeho, to je tedy zase síla roll

A jak mi připomíná mě. smile Kdybych zahledala ve svých starých příspěvcích, řekla bych, že tam najdu pár velice velice podobných. wink Kdyby tak ta zkušenost byla přenositelná.

Taky mne to napadlo smile
A zkušenost JE přenosná, jen ne ve zcela stejné kvalitě a pak taky je třeba chtít smile
Taky by si nejspíš potřebovala podržet v napřažených rukou nějaký ten těžký předmět, že? wink
Od začátku si myslím, že právě ty jsi tu pro ni jeden z nejlepších poradců a "vůdců", protože málo platný, člověk, který zabloudil, vedení na chvíli potřebuje. A nejlépe od toho, který si prošel stejnou slepou "zkratku".
A myslet si o tom může kdokoliv cokoliv, prostě je to tak stolt

Není tady

#123 4. 1. 2009 19:29

housenka
♥♥-----

Zuzi, děti vědí, co se děje. Poté, co jsem si v sobě srovanala, že bych unesla, že by odešel, tak jsem jim to řekla. Řekla bych, že nejvíc to cítí nejstarší syn, který řekl, že souhlasí s tím, aby táta odešel. Nebere mu (tátovi) ani telefony. Je při mě. Ale můj M chtěl hned na začátku, abych to dětem řekla, aby viděli, jaký je debil (s odpuštěním - jsou to jeho slova).

O tom, že bych já odešla, nebyla řeč. Byt je na mě.

A já jsem mu opravdu už několikrát řekla, aby odešel. Zatím nic.

Upravil(a) housenka (4. 1. 2009 19:31)

Není tady

#124 4. 1. 2009 20:08

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Tak co když mu nějaký ten termínek ( a hlavně sobě) k rozhodnutí co dál, dáš?

Přece se nebudeš trápit? Musíš si v sobě udělat prostor pro obě alternativy- co bude když zdvihne kotvy a co bude pokud zůstane... Hlavně jak na tom budeš TY - on se lituje a spílá si do debilů , ale to ti určitě moc nepomůže, potřebuješ žít dál sama za sebe....

Není tady

#125 5. 1. 2009 6:23

housenka
♥♥-----

Víš Zuzi, termínků už bylo několik a nějak se to neujalo.

Přeci už jen za tu dlouhou dobu jsem trochu jinde, než na začátku, už víc jím, líp spím - každý kdo má tohle za sebou, ví, o čem mluvím. Než se to provalilo, měla jsem dost koníčků. Teď bohužel nejsem schopná se na něco soustředit. Nejsem schopná ani vzít si knížku a číst. Ze začátku jsem ani nekoukala na televizi. Jen jsem seděla, poslouchala hudbu a brečela. Teď už brečím jen někdy.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí